Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,577
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,522
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,833
More...
  #3551  
Old 13-04-2017, 12:01 AM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,237
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
tgk seller jugak
kelebek seller yg riban2 feedback
% tinggi...

kalo ada problem ka apa ka....nak deal...taklah ragu2 sgt
yepp tu gune tgk feedback tu bole caye ke tak leh caye kan
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #3552  
Old 13-04-2017, 12:33 PM
kaiba910 kaiba910 is offline
Active Member

kaiba910's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,476
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Salam,

Just nak share. Aku dulu biasa import barang-barang dari luar ni.

Macam contoh barang dari Morocco. Bayar tax je sebab barang memang dkt 3k++. Guna DHL lagi sng.

Yang kedua aku import jam dari China. Yang ni pun lepas takyah tax sume.

Tapi yang baru-baru ini aku test import macam barang kosmetik sikit. Kena tahan pulak dah. First time guna selain DHL. Gi jumpa-jumpa rupanya kalau import barang kosmetik sekarang kena ada permit. Pelik jugak macam mana barang aku lepas dulu.

Lepas tu, korang kena hati-hati sikit. Sebab ikut judgement kastam. Kadang-kadang lebih 1 pun diorang rasa nak tahan. Beli barang elektrik takde sirim pun nak tahan. Aku fikir order luar negara jadahnye nak ade sirim. Tapi ada prosedur untuk lepas kalau kes sirim.

Sekarang nak tanya, ada siapa-siapa tahu macam mana prosedur nak import kosmetik betul2 x? Aku pening2 ni huhu
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3553  
Old 15-04-2017, 06:48 PM
pijul_ali pijul_ali is offline
Regular

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Aug 2011
Posts: 633
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Kasut bola murah x kt aliexpress ni?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3554  
Old 21-04-2017, 02:23 PM
butirnaka butirnaka is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 24
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kaiba910 View Post
Salam,

Just nak share. Aku dulu biasa import barang-barang dari luar ni.

Macam contoh barang dari Morocco. Bayar tax je sebab barang memang dkt 3k++. Guna DHL lagi sng.

Yang kedua aku import jam dari China. Yang ni pun lepas takyah tax sume.

Tapi yang baru-baru ini aku test import macam barang kosmetik sikit. Kena tahan pulak dah. First time guna selain DHL. Gi jumpa-jumpa rupanya kalau import barang kosmetik sekarang kena ada permit. Pelik jugak macam mana barang aku lepas dulu.

Lepas tu, korang kena hati-hati sikit. Sebab ikut judgement kastam. Kadang-kadang lebih 1 pun diorang rasa nak tahan. Beli barang elektrik takde sirim pun nak tahan. Aku fikir order luar negara jadahnye nak ade sirim. Tapi ada prosedur untuk lepas kalau kes sirim.

Sekarang nak tanya, ada siapa-siapa tahu macam mana prosedur nak import kosmetik betul2 x? Aku pening2 ni huhu
salam , time bro import jam dari china tu dalam brape unit ye??
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3555  
Old 21-04-2017, 09:57 PM
kaiba910 kaiba910 is offline
Active Member

kaiba910's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,476
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by butirnaka View Post
salam , time bro import jam dari china tu dalam brape unit ye??
20 je haha
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3556  
Old 27-04-2017, 05:05 PM
HakuLar HakuLar is offline
Regular

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2011
Posts: 895
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Dulu rajin jgk beli brg kt aliexpress ni..
Nk tau kualiti atau cantik ke tak cuba tgk feedback dia. kt situ ada gambar yg buyer post.. kdg2 kt description gambar cantik.. bila sampai biasa2 jer.. teknik fotografi jer..

Kalau sape2 nk buat dropship brg2 smartphone dan bag dari aliexpress, boleh la tgk website shoppingcart kt siggy bwh ni.. Dh siap2 ada 110 brg2 hp, blh jual seluruh dunia..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3557  
Old 03-05-2017, 10:22 AM
mustanks mustanks is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 15
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

try Viabox.com,100% akaun percuma, TIADA Caj pendaftaran, TIADA caj proses, dan TIADA caj tersembunyi.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3558  
Old 04-05-2017, 08:18 PM
tr4falgar tr4falgar is offline
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,518
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 25
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

den mencari plastic mcm ni kat pak ali, tp tak tau nak search nama apa..

kot ada sesiapa buleh bantu..

__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3559  
Old 04-05-2017, 08:21 PM
arang67 arang67 is offline
Super Active

arang67's Avatar
 
Trader Rating: (44)
Join Date: Apr 2009
Posts: 6,412
Thanks (Received): 333
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
den mencari plastic mcm ni kat pak ali, tp tak tau nak search nama apa..

kot ada sesiapa buleh bantu..

bro nak beli berapa banyak? duduk mana ye bro?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3560  
Old 04-05-2017, 08:25 PM
tr4falgar tr4falgar is offline
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,518
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 25
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arang67 View Post
bro nak beli berapa banyak? duduk mana ye bro?
takdok la byk sgt.. dlm 50 ketui dlu camtu hehe

duk skudai, jb
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:15 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you