Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #521  
Old 19-02-2017, 03:18 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,329
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 84
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ulam View Post
CONTOH CHECKLIST FUNDER NI - fokus kpd semua prjk mega.

a. Mengenalpasti samada projext kerajaan atau swasta.
b. Siapa pembayar?
c. Semak samada sudah ada kelulusan ke tidak. Jika ada semua dokumen mistilah diperlihatkan. Jgn sorok2.
d. Hantarkan LA jika ada sbb kita akn buat semakan. Almaklum sekarang ni bnyk yg buat template yg kata nk jual tapi bila semakan dibuat owner nak buat sendiri. Ini membuang masa namanya.
e. Jika benar nak jual projext MISTILAH ada surat tawaran drp pihak berkenaan dn tandatangan mistilah drp pengarah sykt sendiri. Tandatangan bg pihak tak mau.
f. Nyatakan dah ada jumlah peratusan yg diminta dlm surat trsbut.
g. BQ hendaklah disertakn utk pengiraan samada peratusan yg diminta berpatutan.
h. Nyatakn juga kaedah bayaran. Jika sekaligus memangg funder tak nak
i. Tanyakan juga assignment blh dibuat. Sbbnya segala pembayaran adalah lebih mudah cara begini.
Jika asyik sebut buat draf baru sain maka kita ucapkan asalamualaikum (tak minat) - mesti telus
Untuk pengetahuan, Funder boleh buat projk PFI iaitu buat dulu bayar kemudian. Tetapi mistilah ada jaminan dari mana mana pihak yg boleh menjamin pembayaran. Biasanya Jaminan dari Kerajaan Negeri dan disokong oleh Kerajaan persekutuan melalui MOF.
Sekian serba sedikit checklist yg harus difahami bg pemudahcara. Selàmat mencuba mdh2an berhasil segala usaha. Aminnn
Bagi owner projext yg mencari fund - Sepatutnya dia yg buat tawaran kpd saya. Terangkn apa yg dia nak.Dlm emel critakan baru betul - Funder yg kena LOI itu adalah funder yg kurang dana, kami NO LIMIT.
Yang ni pinjaman tanpa interest-kah ni?
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #522  
Old 19-02-2017, 07:14 PM
ulam ulam is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: Say..I...say....p...say..O..say...h = IpOh
Posts: 22,463
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Yang ni pinjaman tanpa interest-kah ni?
Kena lihat dahulu apa status projek, then apa yg owner projk nk offer..
Reply With Quote
  #523  
Old 07-03-2017, 11:01 AM
troyz troyz is offline
Active Member

troyz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,074
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ulam View Post
Salam. Saya ada comp yg besar drp China tapi dah ada office d Malaysia. Sdg cari project kerajaan (bayar secara Tunkey pun boleh). Kalau boleh kos mesti RM billion. Kalau ada beritahulah.
adesss... Billion lak.. duk ada million ja.. huhuhu..
__________________
JOM TUKAU TALIAN TEPON KE ONEXOX !! RM10.00 SAJA..WARGA CG MAI ROGER TUK SPECIAL OFFER !! 012 202 6914
Mencari pembeli kayu cengal(balak). Siap tebang,tinggal datang pilih dan Naik Lori je.. stok banyak. Kayu tagging. Kontek 0122026914
Reply With Quote
  #524  
Old 05-07-2017, 10:05 AM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 14,005
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ulam View Post
Kena lihat dahulu apa status projek, then apa yg owner projk nk offer..
pm no wasap tn...
nak sembang2 sikit..
__________________

SETEL SAMAN BERDISKAUN T*R*F*K !!!
Reply With Quote
  #525  
Old 06-07-2017, 01:02 PM
Forex888 Forex888 is offline
Super Active

Forex888's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 5,166
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Projek mining rig Ethereum dapat kah?
__________________
Gandakan SALES anda dengan WeChat Auto

Boleh Jump Location satu Dunia
Auto ADD, Auto Likes, Auto Comment, Auto BroadCast
Reply With Quote
  #526  
Old 06-07-2017, 01:15 PM
antarakasih antarakasih is offline
Super Active

antarakasih's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 6,148
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 41
Active Level
Default

ni kalau project untuk najib dia suka la,,
jerung2 dia jela yg boleh dpt projet ni
__________________
KONSISTEN PIP VIP.SIGNAL FOREX 50-300%.REFERRAL PROMO CODE : KASIH.PROMO45%
http://konsistenpipvip.blogspot.com/

testis signal thorbaik
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold