Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 04-01-2017, 12:23 PM
a b c d e f a b c d e f is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,911
Thanks (Received): 183
Likes (Received): 64
Active Level
Default

mungkin TT terjumpa akaun rahsia 1mdb
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 04-01-2017, 12:24 PM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 25,986
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 7
Active Level
Default

game ape yg TT main kat opis ni???
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
  #23  
Old 04-01-2017, 12:26 PM
ally9970 ally9970 is offline
Regular

ally9970's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 609
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Kalau charge dia main game & internet during working hours, mmg TT yg salah...samada buat kerja atau tidak, itu perkara kedua.

Dan kalau org lain buat juga tp takde tindakan, tak bermakna TT tak salah. (takkan pencuri kena tangkap kata dia tak salah sbb polis tak tangkap semua pencuri).

Lagi berat, TT masih didalam tempoh percubaan. Dlm tempoh ni, majikan sedang meneliti prestasi kerja TT. Biasanya, dlm tempoh percubaan, pekerja akan menjadi mcm malaikat, semua benda, prestasi kerja, rekod kedatangan, dll dijaga baik (lepas dah confirm, baru tunjuk true colors).
Logiknya, kalau dlm probation period pun perangai dah mcm hantu, dah confirm nanti, lagilah teruk...)

Anyway, good luck on your labor case. FYI, TT hanya boleh minta reinstatement shj (diambil semula bekerja)
Reply With Quote
  #24  
Old 04-01-2017, 12:28 PM
bintara80 bintara80 is offline
Active Member

bintara80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,185
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
terima kasih kpd yg membantu..
mmg laa saje mencari alasan tapi disebabkan org lain pon buat, maka x logik laa aku sorang je kene..klu nak pecat ngan alasan kuno ni, apsal laa org lain x kene??

bab x suka aku tu, sbb aku buat akaun..terlalu byk error dlm repot yg dilakukan oleh org lain..bile aku gagal betulkan sume error bile repot setiap bulan keluar, mula laa finance manager carik kambing hitam..itu laa punca aku nak ditendang rasanyerr..org2 lama pon goyah..aku bukan x setuju cara finance manager, tapi IQ dier pon ade masalah..
bila error akaun ni ...aku pun seram
__________________
EJEN RUMAH/TANAH REN00171 ~ EJEN AIA PUBLIC TAKAFUL
HUBUNGI: 019-283 4359 LEADER AHMAD (EJEN DIPERLUKAN)
KLIK SINI >> http://johanrealty.com << KLIK SINI
Reply With Quote
  #25  
Old 04-01-2017, 12:32 PM
albab94 albab94 is offline
Regular

albab94's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 334
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

cerita nak kemas kau nih, ada la tu kau buat silap, atau ada org x puas hati ngan atau kau ni poyo kt tmpt kerja.
Reply With Quote
  #26  
Old 04-01-2017, 12:34 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,906
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ally9970 View Post
Kalau charge dia main game & internet during working hours, mmg TT yg salah...samada buat kerja atau tidak, itu perkara kedua.

Dan kalau org lain buat juga tp takde tindakan, tak bermakna TT tak salah. (takkan pencuri kena tangkap kata dia tak salah sbb polis tak tangkap semua pencuri).

Lagi berat, TT masih didalam tempoh percubaan. Dlm tempoh ni, majikan sedang meneliti prestasi kerja TT. Biasanya, dlm tempoh percubaan, pekerja akan menjadi mcm malaikat, semua benda, prestasi kerja, rekod kedatangan, dll dijaga baik (lepas dah confirm, baru tunjuk true colors).
Logiknya, kalau dlm probation period pun perangai dah mcm hantu, dah confirm nanti, lagilah teruk...)

Anyway, good luck on your labor case. FYI, TT hanya boleh minta reinstatement shj (diambil semula bekerja)
thanks bro..rasanyerr bole je buat pertuduhan tapi mungkin susah juga nak menang..aku nak salahkan juga syarikat yg mengambil manager yg x tahu buat kerja..ini adalah negligence...

dgr cite under probation bole menang 12 bulan gaji klu xnak bekerja dgn syarikat lama..
__________________
Unlimited call hanya RM58 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai jenama kenderaan untuk dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Reply With Quote
  #27  
Old 04-01-2017, 12:34 PM
ExAvantz ExAvantz is offline
Legendary Member

ExAvantz's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Mar 2007
Posts: 12,023
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

lawan tetap lawan...
Reply With Quote
  #28  
Old 04-01-2017, 12:36 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,906
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bintara80 View Post
bila error akaun ni ...aku pun seram
lama dah..yg terlibat merosakkan financial report masih bekerja di sana dan jadi HR manager pula..
__________________
Unlimited call hanya RM58 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai jenama kenderaan untuk dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Reply With Quote
  #29  
Old 04-01-2017, 12:37 PM
satriahitam satriahitam is offline
Active Plus

satriahitam's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,424
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 19
Active Level
Default

rasanya kompeni xder duit nak amik staff permenant nie... itu yg amik staff kontrak atau probation supaya diaorg jimat duit....pastu adr pulak alasan yg "kukuh" kata TT main games , maka jumpa la kambing hitam kat situ...harap TT bertabahlah... diaorg mmg tgh ketat kewangan masa nie....kompeni bawah IIUM holdings, duit mmg bnyk masyuk, tapi org atas2 elaun/gaji mmg bapak besor, nak cut kos, kena cantas bawah2 dulu.... untuk makluman TT gak... adr jugak staff permenant yg kena notis 1 bulan dan 3 bulan dibawah payung yg sama....

p/s: den bukan kerja kat sini, tapi ramai kenkawan dlm kompeni nie termasuk la skandal den.... harap TT bnyk2 bersabar...
__________________
Klik dan register dengan lengkap... pastu tggu jer la keputusannya bulan depan... buat USD dengan promo link sahaja...Register jer terus dpt USD25

Last edited by satriahitam; 04-01-2017 at 12:43 PM..
Reply With Quote
  #30  
Old 04-01-2017, 12:40 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,906
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by satriahitam View Post
rasanya kompeni xder duit nak amik staff permenant nie... itu yg amik staff kontrak atau probation supaya diaorg jimat duit....pastu adr pulak alasan yg "kukuh" kata TT main games , maka jumpa la kambing hitam kat situ...harap TT bertabahlah... diaorg mmg tgh ketat kewangan masa nie....kompeni bawah IIUM holdings, duit mmg bnyk masyuk, tapi org atas2 elaun/gaji mmg bapak besor, nak cut kos, kena cantas bawah2 dulu....
huhu..x logik laa bro..aku buat management report..aku tau laa bape profit diorg..siap nak declare bonus lagi utk staf..
__________________
Unlimited call hanya RM58 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai jenama kenderaan untuk dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold