Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 1,812
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 10,666
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 19,658
More...
Reply
 
Thread Tools
  #171  
Old 17-02-2017, 10:00 PM
Hypnosis-Diri Hypnosis-Diri is offline
Temporarily Banned for 1 Month

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2014
Location: Syurga dalam hati kita berdua
Posts: 8,148
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 563
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
yg ni cuma panduan shj..biasanyerr org akan komplen staf tu buat salah bile kerja pon x jalan..

yg aku heran, klu dah buta2 itu adalah satu kesalahan, contoh tgk youtube atau layari forum, kenapa org IT x tros blok access seperti yg berlaku di syarikat lama aku, I&P..sume access kene blok kecuali internet banking dan suratkhabar online..

bab hukum aku pon, berpilih2..aku kene, org lain x kene..bile dah terima surat tunjuk sbb, masih ramai lagi yg main internet..mmg hampeh niat HR manager dan Finance manager utk kenekan aku..
Mesti ada kaki report ni.Den masa praktikal dulu, akauntan relax jer dtg keje lewat atau datang malam sbb head department akauntan x kisah anak buah dia dtg keje kul brape asalkan keje siap n x menyusahkan org lain.
__________________
[LEFT][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=598905"][COLOR="Red"][SIZE="3"][FONT="Franklin Gothic Medium"](Out of Service until June 2017) Servis Membuat Assignment/Tesis [/FONT][/SIZE][/COLOR][/URL]
[/LEFT][URL="http://perangkapminda.com"][COLOR="Green"][SIZE="3"][B][FONT="Franklin Gothic Medium"]PerangkapMinda.com[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/URL]
[B][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=22829572#post22829572"][SIZE="3"][FONT="Franklin Gothic Medium"][COLOR="Indigo"]Free download: Photoshop CS 6 Untuk Design Grafik [/COLOR][/FONT][/SIZE][/URL][/B]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #172  
Old 17-02-2017, 10:02 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,642
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 14
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

nak dijadikan cerita, dah bagi tempoh seminggu syarikat masih kekalkan pendapat yg x mau bayar pampasan dan juga terima kembali aku utk bekerja..

dah call IR (JPP) mengatakan diorg akan bawak kes ni ke kementerian..peluang utk dibawa ke mahkamah tu ade sbb x konpom tu dinyatakan cuma kesalahan disiplin shj dan bukan disebabkan prestasi..
__________________
Line aktif setahun setiap kali reload. Panggilan percuma sesama rangkaian.
Wassap/telegram/call ke 018-7878060 (Redone) / 011-50133105 (Tronexus)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #173  
Old 17-02-2017, 10:02 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 31,325
Thanks (Received): 103
Likes (Received): 188
Dislikes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
beter x ya pangil. sort list tu penting, kita dtg pon berkeyakinan. range gaji pon da tulis.. tapi bile isi kt borg. dia org bgtau plak tinggi sgt plak gaji yg di pohon... print resume semua tu kos n masa. tu je yg aku komplain bukan x bersyukur. kita pon leh pilih company mana kan. kekadang ada yg company x tulis lengkap pasal working hours, staff benefit. bile interview baru tahu insurant x de itu x de. buang masa ooo
Tu lah.

Dalam resume kita dah bagi semua maklumat yang dia nak.

Masa interview dok tanya lagi benda yang dah ada.

Kita dah duduk depan dia, baru terhegeh˛ nak baca resume.



Paling menyampah macam ada benda dia nak sorok.

Ada lak yang iklan jawatan lain, dia offer jawatan lain.

Parok~
__________________

Last edited by Jedi; 17-02-2017 at 10:06 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #174  
Old 17-02-2017, 10:08 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,523
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 42
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

good luck tt

aku akan selalu jenguk thread ni untuk update terbaru
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #175  
Old 17-02-2017, 10:09 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,642
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 14
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Hypnosis-Diri View Post
Mesti ada kaki report ni.Den masa praktikal dulu, akauntan relax jer dtg keje lewat atau datang malam sbb head department akauntan x kisah anak buah dia dtg keje kul brape asalkan keje siap n x menyusahkan org lain.
btol laa tu..bukan saja kaki repot, nak suruh aku jadi macai buat keje dier..walhal, klu dah syarikat ade masalah sistem, bagi2 laa keje secara adil..
__________________
Line aktif setahun setiap kali reload. Panggilan percuma sesama rangkaian.
Wassap/telegram/call ke 018-7878060 (Redone) / 011-50133105 (Tronexus)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #176  
Old 17-02-2017, 10:16 PM
Hypnosis-Diri Hypnosis-Diri is offline
Temporarily Banned for 1 Month

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2014
Location: Syurga dalam hati kita berdua
Posts: 8,148
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 563
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
btol laa tu..bukan saja kaki repot, nak suruh aku jadi macai buat keje dier..walhal, klu dah syarikat ade masalah sistem, bagi2 laa keje secara adil..
Kwn den lg best.dia keje arkitek kat satu firm.ada satu hari tu,bos suruh kerani yg dah lama keje update borang kwsp,boleh plak kerani tu suruh kwn den yg settle.Lepas tu kwn den tya kerani tu kot2 dia bz ke atau sakit.boleh plak kerani tu jwb dia bz buat side income kat office - nak siapkan rantai manik yg customer dia order (kerani tu menyahut seruan kerajaan buat dua kerja).
__________________
[LEFT][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=598905"][COLOR="Red"][SIZE="3"][FONT="Franklin Gothic Medium"](Out of Service until June 2017) Servis Membuat Assignment/Tesis [/FONT][/SIZE][/COLOR][/URL]
[/LEFT][URL="http://perangkapminda.com"][COLOR="Green"][SIZE="3"][B][FONT="Franklin Gothic Medium"]PerangkapMinda.com[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/URL]
[B][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=22829572#post22829572"][SIZE="3"][FONT="Franklin Gothic Medium"][COLOR="Indigo"]Free download: Photoshop CS 6 Untuk Design Grafik [/COLOR][/FONT][/SIZE][/URL][/B]
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #177  
Old 17-02-2017, 10:18 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 12,958
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 26
Dislikes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
ha baca tu

Ini tandanya bahagian IT syarikat, 'tidur' sepanjang kerja. Patutnya setup-lah satu perisian yang menghalang akses kepada laman web tersebut.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #178  
Old 17-02-2017, 10:20 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 17,735
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 9
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

fight pun susah gaks menang..bile company nak kalah tibe2 nanti die bagi compesationate..nie pengalaman aku...
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #179  
Old 18-02-2017, 12:01 AM
ammar11 ammar11 is offline
Regular

ammar11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 323
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

politik tempat kerja biase laa
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #180  
Old 18-02-2017, 11:28 AM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,642
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 14
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post
fight pun susah gaks menang..bile company nak kalah tibe2 nanti die bagi compesationate..nie pengalaman aku...
dpt duit tu kira menang jugak..huhu
tapi mmg buang masa laa nak pegi sana sini..
__________________
Line aktif setahun setiap kali reload. Panggilan percuma sesama rangkaian.
Wassap/telegram/call ke 018-7878060 (Redone) / 011-50133105 (Tronexus)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:16 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you