Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-01-2017, 11:49 AM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,970
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 27
Active Level
Default Diberhentikan kerja: alasan main internet dan games (IR cadangkan reinstate)

Kes aku seperti tajuk thread..

nak diceritakan, aku dpt showcause letter akibat main internet dan games..sebelum showcause letter, ade laa perjumpaan antara finance manager dan HR manager utk membincangkan masalah aku akibat perbuatan ini..

tapi bile bincang, aku dpt jawab soklan berkenaan kerja yg aku buat..malah, sentiasa dipuji bile kerja dah siap..siap ade tambahan kerja baru yg org sebelum ini, org lama gagal buat dgn btol..

selepas perjumpaan, aku dpt laa showcause letter yg mengatakan aku x buat kerja akibat main internet dan games..bab kerja tu, konpom tuduhan palsu..

aku rasa btol laa pertuduhan xleh main internet dan games tu..tapi bole ke dgn selamba, buang staf walhal aku tgk org lain pon main..dan, IT pon x blok access internet atau website2 tertentu..tapi yg kene cuma aku shj..siap 24 jam plak tu selepas dpt surat susulan mengatakan jawapan aku tidak diterima dan dikenakan STERN WARNING letter..lepas surat tu laa, datang surat susulan keesokan kemudian mengatakan aku tidak conform dan diberhentikan 24 jam..

kes aku ni mcm poyo..HR manager sendiri main internet (whatsapp) semasa waktu kerja tapi tiada apa2 pon berlaku..mmg ramai staf yg main pon internet..siap bukak facebook dan youtube..

klu ikutkan pon, HR manager juga terlibat dgn kerosakan financial report..pastu buat kerja yg langsung x diapprove oleh superior..apa yg berlaku, cuma ditransfer..finance manager baru pon mcm penipu..kerja x buat..cuma quote cakap org pastu mcm declare mcm point sendiri..

esok nak pegi industrial relations (pengganti jabatan buruh)..korang rasa aku leh menang ke?? untung juta2 tapi nak buang org gak..pelik2..

cerita terkini:-

Quote:
nak dijadikan cerita, dah pegi pon ke IR dan dpt cadangan utk reinstate dari IR..

baru tadi ade conciliation meeting ngan majikan lama..elok laa org besar dier yg datang..HR manager yg dgn selamba tuduh aku penipu walhal mmg dier yg kata, sbb aku xnak buat surat resignation, syarikat bagi in lieu notice dan cukup tu je laa extra bayaran dari syarikat..

pada akhir perbicangan, syarikat x setuju utk reinstate dan xnak bayar compensation..IR bagi peluang syarikat selama seminggu utk pikirkan..

sbb aku rasa syarikat akan kekalkan pendapat, sape ade pengalaman utk kes ini dibawa ke mahkamah industri?? dgn cara percakapan aku yg batuk selama seminggu ni, mcm kene lantik peguam supaya perbicaraan berjalan lancar..
__________________
Unlimited Call Hanya RM58 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai Jenama Kenderaan Untuk Dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Ejen Broadband Dicari - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=273183

Last edited by fms; 07-02-2017 at 02:02 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 04-01-2017, 11:57 AM
kundur75 kundur75 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 745
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 15
Active Level
Default

tt...fight for your right...
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2017, 11:58 AM
hellspermaster hellspermaster is offline
Active Plus

hellspermaster's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,600
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 19
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Mgkin diorg cari sebab je tuh nak buang ko. Ada la tu ko buat pape yg tak menarik kat diorg. Ko tak citer abis kot nih. Aku dulu pon main game ngan internet gak. Tapi keje aku buat tiptop. Tak kena buang pon. Tapi aku yg resign sendiri. hahaha
__________________
NKay E. Dept.

Last edited by hellspermaster; 04-01-2017 at 12:01 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2017, 12:00 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 234,402
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1428
Blog Entries: 45
Active Level
My Mood:
Default

TT main internet & games waktu kerja
Tu jadi alasan pihak pengurusan utk berhentikan TT
Yang lain tu tak kantoi kot
Atau mungkin ada pihak tak puas hati dgn TT
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2017, 12:01 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,058
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1250
Active Level
My Mood:
Default

try fight..

pastikan ada bukti kukuh macam kerja2 yang ko buatkan dari org lain..

bukti atau saksi hr manager ko main hp..

bukti history staff lain main internet.. buka youtube, fb dll..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2017, 12:03 PM
shazjr shazjr is online now
Active Plus

shazjr's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,246
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hellspermaster View Post
Mgkin diorg cari sebab je tuh nak buang ko.
Aku pun rasa macam tu juga. Prosesnya pun cepat sangat macam dah tak sabar-sabar nak bro blah. Kena risik-risik kot kenapa..

Anyway, rezeki Allah dah tentukan.. Semoga bro berjaya dapat kerja yang lebih baik & halal..
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 04-01-2017, 12:03 PM
silasroon silasroon is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 896
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 79
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
Kes aku seperti tajuk thread..

nak diceritakan, aku dpt showcause letter akibat main internet dan games..sebelum showcause letter, ade laa perjumpaan antara finance manager dan HR manager utk membincangkan masalah aku akibat perbuatan ini..

tapi bile bincang, aku dpt jawab soklan berkenaan kerja yg aku buat..malah, sentiasa dipuji bile kerja dah siap..siap ade tambahan kerja baru yg org sebelum ini, org lama gagal buat dgn btol..

selepas perjumpaan, aku dpt laa showcause letter yg mengatakan aku x buat kerja akibat main internet dan games..bab kerja tu, konpom tuduhan palsu..

aku rasa btol laa pertuduhan xleh main internet dan games tu..tapi bole ke dgn selamba, buang staf walhal aku tgk org lain pon main..dan, IT pon x blok access internet atau website2 tertentu..tapi yg kene cuma aku shj..siap 24 jam plak tu selepas dpt surat susulan mengatakan jawapan aku tidak diterima dan dikenakan STERN WARNING letter..lepas surat tu laa, datang surat susulan keesokan kemudian mengatakan aku tidak conform dan diberhentikan 24 jam..

kes aku ni mcm poyo..HR manager sendiri main internet (whatsapp) semasa waktu kerja tapi tiada apa2 pon berlaku..mmg ramai staf yg main pon internet..siap bukak facebook dan youtube..

klu ikutkan pon, HR manager juga terlibat dgn kerosakan financial report..pastu buat kerja yg langsung x diapprove oleh superior..apa yg berlaku, cuma ditransfer..finance manager baru pon mcm penipu..kerja x buat..cuma quote cakap org pastu mcm declare mcm point sendiri..

esok nak pegi industrial relations (pengganti jabatan buruh)..korang rasa aku leh menang ke?? syarikat IIUM Schools Sdn Bhd atau nama lama IIUM Lower Education Sdn Bhd..untung juta2 tapi nak buang org gak..pelik2..

On probation ke tuan?

Kalau still on probation, memang notis 24 jam tuan.
__________________
"Terletak di antara dua perbezaan adalah KENIKMATAN"

"Bukan salah orang yang mengajak, tetapi salah diri yang berkehendak"
Reply With Quote
  #8  
Old 04-01-2017, 12:04 PM
stillFX stillFX is offline
Active Member

stillFX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 2,054
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 97
Active Level
Default

betul tu.. gi ke industrial court... bawak surat semua bagai... citer kat diorang..nnt diorang akan suggest.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-01-2017, 12:07 PM
ikhmal_ok ikhmal_ok is offline
Super Active

ikhmal_ok's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,502
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Tu tanda bos ataupun pengurusan dah tak suka, alasan tu sekadar black & white untuk berhentikan kerja.
__________________
ISLAM itu "Advanced"
"I Shoot Arrows"
Berminat dengan aktiviti sukan memanah, ingin membeli panah moden ? sila lihat koleksi panah yang saya jual: http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=314535
Reply With Quote
  #10  
Old 04-01-2017, 12:10 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 13,068
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 152
Active Level
My Mood:
Default

cari kerja lain je TT...lepas tu kat tempat baru..jgn buat lagi..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump