Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-08-2017, 03:36 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 234,748
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1440
Blog Entries: 47
Active Level
My Mood:
Default Ganggu Keselamatan Awam, 249 Remaja & Kanak Kanak Ditahan Sekitar KLCC


Quote:
MOHD Sukri (tengah) menunjukkan senjata yang dirampas daripada kumpulan remaja yang ditahan dalam Op Khas Sukan SEA di sekitar KLCC

Quote:
REMAJA yang ditahan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi untuk proses dokumentasi dan ujian air kencing
Quote:
KUALA LUMPUR: Seramai 249 remaja dan kanak-kanak berusia antara 10 hingga 17 tahun ditahan dalam Op Khas yang dijalankan sempena temasya Sukan SEA ke-29 di sekitar KLCC, hari ini

Operasi yang bermula jam 3 petang membabitkan empat pegawai dan 70 anggota dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, berkata operasi dibuat susulan aduan dan maklumat mengenai kehadiran kumpulan remaja yang dikatakan mengganggu keselamatan orang awam terutama pelancong di sekitar kawasan terbabit

Katanya, hasil pemeriksaan ke atas kumpulan remaja terbabit, pihaknya merampas tujuh bilah pisau dan satu buku lima yang disyaki digunakan mereka untuk melakukan kegiatan jenayah selain satu biji pil Erimin 5

Turut ditemui adalah sepaket dadah disyaki jenis syabu yang dipercayai dibuang remaja terbabit ketika operasi dijalankan

"Operasi ini akan diteruskan dan diperluaskan ke kawasan lain dalam Daerah Dang Wangi terutama di Bukit Bintang kerana kawasan itu turut menjadi tumpuan pelancong

"Operasi ini bertujuan mewujudkan suasana aman terutama menjelang temasya Sukan SEA tidak lama lagi

"Saya juga menyeru supaya remaja-remaja ini menjaga tingkah laku serta menghormati orang lain," katanya pada sidang media selepas operasi tamat, tadi

Katanya, semua 166 remaja lelaki dan 83 perempuan yang ditahan dibawa ke IPD Dang Wangi bagi tujuan dokumentasi dan ujian air kencing

"Semakan akan turut dibuat bagi mengenal pasti kemungkinan ada antara mereka terbabit dengan kegiatan jenayah sebelum diserahkan kepada ibu bapa masing-masing," katanya

http://www.bharian.com.my/berita/kes...remaja-ditahan

Last edited by TXT; 13-08-2017 at 04:07 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-08-2017, 04:08 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 234,748
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1440
Blog Entries: 47
Active Level
My Mood:
Default





Reply With Quote
Likes cek mek molek, kiritoffx liked this post
  #3  
Old 13-08-2017, 04:25 AM
top5complete top5complete is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 79
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
Default

geng larut malam ni.. ***** punya budak2
Reply With Quote
  #4  
Old 13-08-2017, 05:10 AM
DXM DXM is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Location: Di dalam hatimu
Posts: 330
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 36
Active Level
Default

time sukan sea br nak buat,sblum ni geng2 shufflr raver indon dok melepak sana x buat operasi pulop
Reply With Quote
  #5  
Old 13-08-2017, 06:14 AM
kainlangsir kainlangsir is offline
Legendary Member

kainlangsir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2006
Location: Umbrella Hills
Posts: 11,668
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

time tumpuan pelancong je la polis dok jaga...kat kampung2 macam mana encik polis?
Reply With Quote
  #6  
Old 13-08-2017, 06:32 AM
lambda123 lambda123 is online now
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 6,140
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 106
Active Level
My Mood:
Default

Baru nak buat keje ke abam polis. Selama ni rileks je. Tak kacau budak2 tu pun.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-08-2017, 06:46 AM
ekptd ekptd is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2016
Posts: 2,536
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 199
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lambda123 View Post
Baru nak buat keje ke abam polis. Selama ni rileks je. Tak kacau budak2 tu pun.
Itu la.
Dah lama dah geng i
Reply With Quote
  #8  
Old 13-08-2017, 07:02 AM
hj_maikel hj_maikel is offline
CG Top Poster Club

hj_maikel's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Location: semenanjung emas
Posts: 24,332
Thanks (Received): 378
Likes (Received): 535
Active Level
My Mood:
Default

Lorhhh tiba2 plak duk angkut budak2 ni...??
Reply With Quote
  #9  
Old 13-08-2017, 07:08 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,461
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9760
Active Level
My Mood:
Default

tringat time2 camni dulu. ko yg suci pun kena angkut sekali
wrong time wrong place
Reply With Quote
  #10  
Old 13-08-2017, 07:08 AM
matabulat matabulat is offline
Active Member

matabulat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,570
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 374
Active Level
My Mood:
Default

teringat aku zaman nk sambut merdeka..
time tu tgh hype bebdk skinhead...
bergadoh je keje depa2 ni..
aku dgn geng2 motor rxz, ada lesen ka takdak lesen ka semua kena tahan..
hampeh..
kenangan..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump