Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 15-08-2017, 08:53 PM
Kak Temah Kak Temah is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 48
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Shopee ni,lebih kurang mcm Lelong yerr? Cuma beza akak baca kat page depan, pembeli bayar kat shopee, bukan kat kita. Kalau kat lelong, pembeli bayar terus kat kita. Persoalannya, shopee ni siapa punya yerk? Adakah mereka boleh dipercayai? Ye la kan.. dah pos barang kat pembeli tiba2 shopee pula hilang mcm biskut chipsmore tu..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #122  
Old 16-08-2017, 09:31 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,273
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 101
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kak Temah View Post
Shopee ni,lebih kurang mcm Lelong yerr? Cuma beza akak baca kat page depan, pembeli bayar kat shopee, bukan kat kita. Kalau kat lelong, pembeli bayar terus kat kita. Persoalannya, shopee ni siapa punya yerk? Adakah mereka boleh dipercayai? Ye la kan.. dah pos barang kat pembeli tiba2 shopee pula hilang mcm biskut chipsmore tu..
kalau nak kira chipsmore mana2 site pun boleh jadi chipsmore..tak pernah ada apa2 jaminan..
lelong sekarang dah ada netpay untuk buyer protection gak kan..kalau dah ada issue macam yang kak temah cakap tu musti dah viral..kemon..ni zaman viral..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #123  
Old 21-08-2017, 06:01 PM
Kak Temah Kak Temah is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 48
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
kalau nak kira chipsmore mana2 site pun boleh jadi chipsmore..tak pernah ada apa2 jaminan..
lelong sekarang dah ada netpay untuk buyer protection gak kan..kalau dah ada issue macam yang kak temah cakap tu musti dah viral..kemon..ni zaman viral..
Ya la.. tak bertanya sesat jalan. Kot betul2 mcm biskut chipsmore tak ke naya? Mcm lelong, dah bertahun2. Opis pun ada, selalu buat kursus utk online seller. Jadi ada la kepercayaan tu. Tang shopee ni baru kak temah dengar. Hihihi..
Reply With Quote
  #124  
Old 21-08-2017, 07:24 PM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 27,579
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to boyz371
Default

Quote:
Originally Posted by Kak Temah View Post
Ya la.. tak bertanya sesat jalan. Kot betul2 mcm biskut chipsmore tak ke naya? Mcm lelong, dah bertahun2. Opis pun ada, selalu buat kursus utk online seller. Jadi ada la kepercayaan tu. Tang shopee ni baru kak temah dengar. Hihihi..
Shoppee ni bukan MY je ada , negara2 jiran kita pun ada . Alamat ofis Shopee Mobile Malaysia Sdn Bhd (1134832-W)
Suite 18.01, Level 18, The Gardens North Tower, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur.

https://shopee.com.my/legaldoc/policies/
Reply With Quote
  #125  
Old 21-08-2017, 07:28 PM
kozu kozu is offline
Legendary Member

kozu's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Apr 2007
Posts: 10,866
Thanks (Received): 156
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to kozu Send a message via Skype™ to kozu
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
belum call lagik
ak punya glitch jgk ... tp masuk hari yang sama.. 3 ratus lebih
Reply With Quote
  #126  
Old Yesterday, 09:19 AM
tr4falgar tr4falgar is online now
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,680
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 43
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ado banyak diskaun ni .. berjimat cermat la anda .. diskaun, diskaun juga, den tetap akan compare ngan web lain jugak sebelum beli

https://shopee.com.my/99?smtt=204.5584
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold
Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.