Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,206
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 15,933
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,772
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-07-2016, 01:35 AM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 852
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by CASA_IMPIAN View Post
Rumah apartment yg saya nak beli tu dah lama siap. Dah ada unit yg orang duduk pun. Boleh katekn kt blok tu 80% dah masuk. So normal ke pihak bank nak keluarkn instruction letter kpd lawyer makan mase sebulan? Ni belum masuk proses lain lagi. Lawyer pemaju cakap kt saya, setiap proses makan mase 2 minggu nak siap. Instruction letter baru first step. Banyak lagi step.

Dalam klausa yg lawyer bg kt saya tu, dia tulis saya yg kena bayar penalti kalau lewat. Tolak cuti dll, tak sampai 2 bulan lagi nak due date.
Susah jgk sy nak komen ni. Loan pun dah dalam proses, tak de apa yg sy boleh bantu. Cuma encik keep follow up saja la dgn pihak bank ye. Tp, mcm sy kata dulu.. sy yakin perkara ni akan selesai before dateline. InshaaAllah.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 03-07-2016, 05:47 AM
CASA_IMPIAN CASA_IMPIAN is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 877
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kelara View Post
Susah jgk sy nak komen ni. Loan pun dah dalam proses, tak de apa yg sy boleh bantu. Cuma encik keep follow up saja la dgn pihak bank ye. Tp, mcm sy kata dulu.. sy yakin perkara ni akan selesai before dateline. InshaaAllah.
Tq bos....dah kerap update dgn agen bank. Berita terbaru sblm raya....masih tak setel ape2 lg. Dah sebulan lebih tapi ape pun belum gerak lagi. Masih tunggu instruction letter dari bank lagi. Ni rasenye dlm 2 minggu gk tak boleh buat pe sbb msg2 cuti raya kn. lpas raya ni aku confident kalau call bank, dia akan ckp "itu hari kn cuti raya, semua balik kg maa." Aku pun malas dah nk follow up.

Korang semua kalau nk buat loan tolong la tgk performance bank betul2. Jgn jadi mcm aku ni. Main sebat je sbb dah terdesak sgt nak beli rumah kn. last2 sebulan lebih proses jual beli stuck. Amik la bank yg terkenal sikit. Jgn nak main sebat je sbb nak interest low la, pinjaman senang lulus la....tp last2 habuk pun tak de. Fyi, saya buat loan dgn RHB BANK. Ni semua serah bulat2 kt agen. Dia yg rekemen kn bank ni. So step utk tunggu instrucrtion letter dari pihak bank setakat ni dah 5 minggu masih tak setel2. Tambah lagi minggu cuti raya, aku pun tak tau nak setel bila.
Reply With Quote
  #23  
Old 08-07-2016, 12:14 AM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 852
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Selamat hari raya! !
Reply With Quote
  #24  
Old 08-07-2016, 06:43 PM
jasper jasper is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 131
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

apa syarat2 utk refinance encik..market value rumah tu semak di mana...tq
Reply With Quote
  #25  
Old 08-07-2016, 09:43 PM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 852
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jasper View Post
apa syarat2 utk refinance encik..market value rumah tu semak di mana...tq
Syarat re-finance lebih kurang sama macam nak apply loan jugak.
kami ada panel valuers utk dapat kan value rumah.
Reply With Quote
  #26  
Old 11-07-2016, 09:41 AM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 6,889
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kelara View Post
Boleh .. kami boleh uruskan. Guna satu account re-finance shj. Kami cover area Selangor & KL shj skrg ni tuan.
owhhh..selangor dan KL sahaja yea..
tak dpt ler gamaknyer nk cuba guna perkhidmatan tuan ni..

sbb saya di luar kawasan jajahan tuan tu..
__________________

Jana PENDAPATAN Anda Sekarang!! >> 1Gram 1Bulan 1Keluarga
Reply With Quote
  #27  
Old 11-07-2016, 09:48 AM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 6,889
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CASA_IMPIAN View Post
Tq bos....dah kerap update dgn agen bank. Berita terbaru sblm raya....masih tak setel ape2 lg. Dah sebulan lebih tapi ape pun belum gerak lagi. Masih tunggu instruction letter dari bank lagi. Ni rasenye dlm 2 minggu gk tak boleh buat pe sbb msg2 cuti raya kn. lpas raya ni aku confident kalau call bank, dia akan ckp "itu hari kn cuti raya, semua balik kg maa." Aku pun malas dah nk follow up.

Korang semua kalau nk buat loan tolong la tgk performance bank betul2. Jgn jadi mcm aku ni. Main sebat je sbb dah terdesak sgt nak beli rumah kn. last2 sebulan lebih proses jual beli stuck. Amik la bank yg terkenal sikit. Jgn nak main sebat je sbb nak interest low la, pinjaman senang lulus la....tp last2 habuk pun tak de. Fyi, saya buat loan dgn RHB BANK. Ni semua serah bulat2 kt agen. Dia yg rekemen kn bank ni. So step utk tunggu instrucrtion letter dari pihak bank setakat ni dah 5 minggu masih tak setel2. Tambah lagi minggu cuti raya, aku pun tak tau nak setel bila.

camne leh tergerak ati nk guna RHB bank tu..??
skang kita pun tak tau ek.. agen lambat ker.. atau bank yg bermasalah..
__________________

Jana PENDAPATAN Anda Sekarang!! >> 1Gram 1Bulan 1Keluarga
Reply With Quote
  #28  
Old 11-07-2016, 01:04 PM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 852
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by blankoguy85 View Post
owhhh..selangor dan KL sahaja yea..
tak dpt ler gamaknyer nk cuba guna perkhidmatan tuan ni..

sbb saya di luar kawasan jajahan tuan tu..
Hahaha .. takde la nampak nyeee ..
Reply With Quote
  #29  
Old 11-07-2016, 02:29 PM
lahradzai lahradzai is offline
Newbie

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kelara View Post
Kami tak kena kan apa2 fee atau upfront

Tentang interest tu susah nak citer kt sini sbb ia berubah-ubah.

Dalam keadaan biasa proses nye 1-3 bulan (anggaran)
Saya keje di KL tapi rumah nk refinance kat Johor.

Boleh arrange kan x refinance tu?
Reply With Quote
  #30  
Old 11-07-2016, 09:08 PM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 852
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lahradzai View Post
Saya keje di KL tapi rumah nk refinance kat Johor.

Boleh arrange kan x refinance tu?
Mohon maaf tuan buat masa skrg kami tak dapat nak handle property yg berada di luar Selangor. Dan KL sbb kekurangan staff. Kami sedang usaha utk mengatasi masalah ini.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:53 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you