Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-06-2016, 04:47 AM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 866
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Housing Loan and Re-finance

Pinjaman Perumahan dan pembiayaan semula (re-finance)

Dah jumpa rumah idaman anda tapi tak tahu cara atau tiada masa nak menguruskan permohonan pinjaman?

Biar kami bantu anda! Kami mempunyai panel dengan beberapa bank terkemuka tanahair.

Kalau nak re-finance pun kami bantu. Kami akan memdapatkan nilai yg berbaloi untuk hartanah anda.

Hubungi kami segera!

Call / whatsapp / sms: 016-2007066
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-06-2016, 03:23 PM
moraz moraz is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 165
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Rumah teres rizab melayu di Klang, boleh re-finance?
Reply With Quote
  #3  
Old 20-06-2016, 06:27 PM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 866
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by moraz View Post
Rumah teres rizab melayu di Klang, boleh re-finance?
Boleh tuan.. asalkan ada documents yg sah.
Reply With Quote
  #4  
Old 22-06-2016, 04:10 AM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 866
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bump sambil bersahur ..
Reply With Quote
  #5  
Old 24-06-2016, 12:06 AM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 866
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Wow! Dah makin dekat nak raya ye..
Reply With Quote
  #6  
Old 25-06-2016, 11:10 AM
CASA_IMPIAN CASA_IMPIAN is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 882
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

TT boleh bagi pandangan tak? loan rumah dah lulus seminggu sebelum puasa. S&P pun dah sign sebelum puasa. booking fees dll pun dah bayar sebelum puasa. Tapi sampai skg bile tanya lawyer pemaju, mereka cakap tgh tunggu undertaking letter dari lawyer bank. Bila tanya lawyer bank, dorang cakap tgh tunggu instruction letter dari pihak bank. Bila tanya agent bank, memanjang cakap tgh push bank tapi sampai skg tak de apa2 pun. Agen rumah plak senyap je.

TT, nak tanya sikit......normal ke tunggu lama macam ni. dah nak sebulan dah ni. Akhir bulan Ogos ni due date bank kena release duit kepada pemaju. Kalau tak, kena denda.

Kalau kena denda, aku yang kena bayar ke atau bank yg kena bayar ye? Menyesal plak aku amik loan dengan bank ni. Slow nak mampus. Agen plak tau kita terdesak sgt nak rumah tu, dia pun buat ***** je la. Banyak bende kena uruskan sendiri.
Reply With Quote
  #7  
Old 26-06-2016, 01:00 AM
kelara kelara is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 866
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by CASA_IMPIAN View Post
TT boleh bagi pandangan tak? loan rumah dah lulus seminggu sebelum puasa. S&P pun dah sign sebelum puasa. booking fees dll pun dah bayar sebelum puasa. Tapi sampai skg bile tanya lawyer pemaju, mereka cakap tgh tunggu undertaking letter dari lawyer bank. Bila tanya lawyer bank, dorang cakap tgh tunggu instruction letter dari pihak bank. Bila tanya agent bank, memanjang cakap tgh push bank tapi sampai skg tak de apa2 pun. Agen rumah plak senyap je.

TT, nak tanya sikit......normal ke tunggu lama macam ni. dah nak sebulan dah ni. Akhir bulan Ogos ni due date bank kena release duit kepada pemaju. Kalau tak, kena denda.

Kalau kena denda, aku yang kena bayar ke atau bank yg kena bayar ye? Menyesal plak aku amik loan dengan bank ni. Slow nak mampus. Agen plak tau kita terdesak sgt nak rumah tu, dia pun buat ***** je la. Banyak bende kena uruskan sendiri.
Salam encik .. rumah yg encik beli tu rumah baru yg masih dlm pembinaan ke? Biasa nye klau rumah begini urusan loan semua adalah bawah tanggungjawab pemaju dan biasa nye tak berlaku masalah2 mcm yg encik sebut kan td.

Berkenaan dgn soal denda mendenda ni adalah urusan bank dan pemaju sekira nya pihak pemaju nak suruh encik bayar denda tu encik ada hak menolak sebab kelewatan tu bukan do pihak encik. Tp sy yakin pihak bank akan selesai kan pembayaran kepada pemaju sebelum dateline nanti. Encik keep on follow up dgn mereka.

Agent yg jual rumah baru ni kebanyakkan nye (bukan semua) lebih merupakan "salesman" saje. Mereka fokus pada jualan je.. lain2 hal mereka tak angkat port.. hehehe .. tak sama macam "perunding hartanah " yg akan bantu hingga akhir.
Reply With Quote
  #8  
Old 26-06-2016, 08:52 AM
zurk zurk is offline
Regular

zurk's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2007
Posts: 728
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

situasi 1
rumah mv 100k boleh reloan ke?..rumah dh habis byr..sesetgh bank xfavor bg loan below 100k

situasi 2
rumah xda strata..contoh loan asal cimb bank..sejak akta strata di lancarakn..cimb dh xbg loan kawasan tersebut..jadi utk refinance boleh atau tidak rumah tersebut direfinance oleh cimb
Reply With Quote
  #9  
Old 28-06-2016, 03:57 PM
CASA_IMPIAN CASA_IMPIAN is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 882
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kelara View Post
Salam encik .. rumah yg encik beli tu rumah baru yg masih dlm pembinaan ke? Biasa nye klau rumah begini urusan loan semua adalah bawah tanggungjawab pemaju dan biasa nye tak berlaku masalah2 mcm yg encik sebut kan td.

Berkenaan dgn soal denda mendenda ni adalah urusan bank dan pemaju sekira nya pihak pemaju nak suruh encik bayar denda tu encik ada hak menolak sebab kelewatan tu bukan do pihak encik. Tp sy yakin pihak bank akan selesai kan pembayaran kepada pemaju sebelum dateline nanti. Encik keep on follow up dgn mereka.

Agent yg jual rumah baru ni kebanyakkan nye (bukan semua) lebih merupakan "salesman" saje. Mereka fokus pada jualan je.. lain2 hal mereka tak angkat port.. hehehe .. tak sama macam "perunding hartanah " yg akan bantu hingga akhir.
Rumah apartment yg saya nak beli tu dah lama siap. Dah ada unit yg orang duduk pun. Boleh katekn kt blok tu 80% dah masuk. So normal ke pihak bank nak keluarkn instruction letter kpd lawyer makan mase sebulan? Ni belum masuk proses lain lagi. Lawyer pemaju cakap kt saya, setiap proses makan mase 2 minggu nak siap. Instruction letter baru first step. Banyak lagi step.

Dalam klausa yg lawyer bg kt saya tu, dia tulis saya yg kena bayar penalti kalau lewat. Tolak cuti dll, tak sampai 2 bulan lagi nak due date.
Reply With Quote
  #10  
Old 28-06-2016, 04:00 PM
abbyfung abbyfung is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2016
Posts: 6
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

apa bank yang bagus ?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold