Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 05-06-2018, 10:09 AM
satsepit satsepit is offline
Active Plus

satsepit's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,070
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 56
Active Level
Default

tetiba naik pasal emas pulak.
post pertama, register terus masuk sini.
mimpi apa semalam?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #122  
Old 05-06-2018, 10:14 AM
kotak85 kotak85 is offline
Regular

kotak85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 758
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Active Level
Default

nak simpan emas untuk pelaburan jangka panjang kena ada ilmu. tak boleh beli je pastu simpan je. huhu. kena tahu jenis ape, spread harga, value term, macam2 jugak. cuma emas ni memang bernilai dan tak lapuk dek mase.
Reply With Quote
  #123  
Old 05-06-2018, 10:28 AM
Snakehead hunter Snakehead hunter is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 214
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
Default

aku penah beli emas yg yg xde upah klau ad pun skit jela,gelang yg org tread in. dlm 5k,
dlm stahun tu aku jual la balik.. time hrga naik, tp kedai x ambik hrga pasaran,dia ambik hrga 2nd. rugi plk skit.. kesimpulannya kedai yg untung
Reply With Quote
Likes imp liked this post
  #124  
Old 05-06-2018, 10:41 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,137
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 452
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ajid182 View Post
asalam selamat pagi..
nk tanye cgrians kat mana yg dikatakan untung sebab sy beli harga rm1400 jual balik dapat rm800 je...
beli emas dekat kedai emas.. pastu jual balik ke kedai emas mmg tak untung.

cuba pegi publicgold
dia jual gold bar
beli dan jual ikut harga pasaran dengan komisen sikit.

belajar dulu cara mcm mana
Reply With Quote
  #125  
Old 05-06-2018, 11:05 AM
KedaiBajuIllin KedaiBajuIllin is offline
Regular

KedaiBajuIllin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 319
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 48
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by satsepit View Post
tetiba naik pasal emas pulak.
post pertama, register terus masuk sini.
mimpi apa semalam?
bukan dia register dan masuk sini.

tapi dia masuk sini dulu kemudian baru register.

kompom dari google tu.
Reply With Quote
  #126  
Old 05-06-2018, 11:15 AM
Snakehead hunter Snakehead hunter is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 214
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
beli emas dekat kedai emas.. pastu jual balik ke kedai emas mmg tak untung.

cuba pegi publicgold
dia jual gold bar
beli dan jual ikut harga pasaran dengan komisen sikit.

belajar dulu cara mcm mana
betul ke tuan, mmg dia x ambik untung sesen ke, blh buat duit klau mcm ni
Reply With Quote
  #127  
Old 05-06-2018, 11:20 AM
Zahar Julietbravo Zahar Julietbravo is offline
Active Plus

Zahar Julietbravo's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2012
Location: Johor-Perlis
Posts: 2,616
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 135
Active Level
My Mood:
Default

Betul. Mai sini. Sy ada 9 dinar pg nk letgo
Reply With Quote
  #128  
Old 05-06-2018, 11:25 AM
satsepit satsepit is offline
Active Plus

satsepit's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,070
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 56
Active Level
Default

sipir mudah
beli rendah jual tinggi
di situlah untungnyer..

nak beli murah tu pandai2 lah, banyak cara
1. kaji chart, cari masa bila harga murah
2. beli terus dari pelombong @ lombong sendiri
3. beli dgn kekawan yg terdesak nak pakai duit
4. beli dgn mat pet @ peragut
5. lain2

harga semasa sekarang berpandukan graf MT4
1291.80usd/ ouns
dalam rm pulak

1g = rm 165 - 999%
1g= rm 148 - 916%

Last edited by satsepit; 05-06-2018 at 11:32 AM..
Reply With Quote
  #129  
Old 05-06-2018, 11:53 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,137
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 452
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Snakehead hunter View Post
betul ke tuan, mmg dia x ambik untung sesen ke, blh buat duit klau mcm ni
dia amik komisen dengan kadar sangat rendah dalam pasaran

kalau beli bulk, dapat harga murah lagi dari market price

berbeza mcm langit degan bumi kalau nak bandingkan yg TT beli RM1400 jual RM800

Last edited by Mata_Pena; 05-06-2018 at 11:56 AM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump