Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #111  
Old 02-01-2017, 12:48 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,358
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 84
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Senja Nan Merah View Post
Baru je hari ni mula guna plan ni... RM50 untuk 10G tp burung hantu dah hilang...
Burung dah masuk ke sarang.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #112  
Old 02-01-2017, 08:40 PM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 27,771
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Sarang burung...
Reply With Quote
  #113  
Old 04-01-2017, 12:20 AM
vaurajazu vaurajazu is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 160
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Aku dah kena kelentong. Hampeh, punyalah panjang aku tulis tadi nak explain situasi, tiba2 internet celcom ni down. Sejak 2-3 hari ni semakin menjadi-jadi plak.

Macam ni, aku guna Magic dan tak pernah tukar ke Turbo. Hari khamis lepas terpaksa subscribe internet dan perasan dah takde option macam dulu apabila taip *118#. Sbb nak cepat aku ambil je lah pilihan RM30 utk 5Gb. Sbb wifi tak jadi (ni lagi satu kelentong, Unifi), jadi aku surf dan guna youtube dari mobile data sejak pagi kelmarin. So sekarang data dah nak habis.

So soalan;
1) Apa plan yang aku guna sekarang? Sbb celcom takde bagi notif tukar plan
2) Jika masih Magic, kenapa option sama seperti plan No Kelentong? Tetapi takkan cepat habis tengok Youtube?
3) Yang paling pelik, bila aku nak beli add On, harga dia RM50 utk 5Gb sedangkan subscribe bulanan RM30 utk 5Gb. Atau ada benefit lain dari add On?
Reply With Quote
  #114  
Old 04-01-2017, 01:02 AM
GOLDEN TOUCH GOLDEN TOUCH is offline
Active Plus

GOLDEN TOUCH's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2014
Posts: 3,656
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by vaurajazu View Post
Aku dah kena kelentong. Hampeh, punyalah panjang aku tulis tadi nak explain situasi, tiba2 internet celcom ni down. Sejak 2-3 hari ni semakin menjadi-jadi plak.

Macam ni, aku guna Magic dan tak pernah tukar ke Turbo. Hari khamis lepas terpaksa subscribe internet dan perasan dah takde option macam dulu apabila taip *118#. Sbb nak cepat aku ambil je lah pilihan RM30 utk 5Gb. Sbb wifi tak jadi (ni lagi satu kelentong, Unifi), jadi aku surf dan guna youtube dari mobile data sejak pagi kelmarin. So sekarang data dah nak habis.

So soalan;
1) Apa plan yang aku guna sekarang? Sbb celcom takde bagi notif tukar plan
2) Jika masih Magic, kenapa option sama seperti plan No Kelentong? Tetapi takkan cepat habis tengok Youtube?
3) Yang paling pelik, bila aku nak beli add On, harga dia RM50 utk 5Gb sedangkan subscribe bulanan RM30 utk 5Gb. Atau ada benefit lain dari add On?
kesiannya bro. dah try call CS celcom? memang naya dah kena kelentong hidup hidup
Reply With Quote
  #115  
Old 04-01-2017, 01:07 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,268
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
nampak gaya sim magic kena buang ler. dah laa 10GB burung hantu dah tak ada.. rm30 utk 5GB jer

Rasanya ni antara offer utk magic sim yang agak berbaloi
sesuai utk yg sim letak dalam talifon sebab kalau guna modem agak sukar untuk melanggan
Reply With Quote
  #116  
Old 04-01-2017, 07:28 AM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 34,175
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 461
Active Level
My Mood:
Default

Sejak Burung Hantu dah takde, cam hampeh dah.

Customer Service pun liat nak balas email.

Sebelum ni pun lambat jugak reply tapi dia tetap balas.

Skang...langsung tarak.


Aku langgan RM10 untuk 7 hari.

Sehari 333mb.

Tapi dalam 7 hari tu, berapa hari jer aku dapat 333mb.

Rasanya 2 kali jer.

Jilake betul.


Celcom kuat kencing.



Patulah orang panggil Siyalcom.

Quote:
Originally Posted by vaurajazu View Post
Aku dah kena kelentong. Hampeh, punyalah panjang aku tulis tadi nak explain situasi, tiba2 internet celcom ni down. Sejak 2-3 hari ni semakin menjadi-jadi plak.

Macam ni, aku guna Magic dan tak pernah tukar ke Turbo. Hari khamis lepas terpaksa subscribe internet dan perasan dah takde option macam dulu apabila taip *118#. Sbb nak cepat aku ambil je lah pilihan RM30 utk 5Gb. Sbb wifi tak jadi (ni lagi satu kelentong, Unifi), jadi aku surf dan guna youtube dari mobile data sejak pagi kelmarin. So sekarang data dah nak habis.

So soalan;
1) Apa plan yang aku guna sekarang? Sbb celcom takde bagi notif tukar plan
2) Jika masih Magic, kenapa option sama seperti plan No Kelentong? Tetapi takkan cepat habis tengok Youtube?
3) Yang paling pelik, bila aku nak beli add On, harga dia RM50 utk 5Gb sedangkan subscribe bulanan RM30 utk 5Gb. Atau ada benefit lain dari add On?
__________________
Mereka itulah orang² yg membeli kesesatan dgn hidayah. [Al-Baqarah;86]

▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂


Last edited by Jedi; 04-01-2017 at 07:34 AM..
Reply With Quote
  #117  
Old 04-01-2017, 08:04 AM
vaurajazu vaurajazu is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 160
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tapi rasanya Burung Hantu ada lagi. Cuma xde dalam option bila dail *118#.

Ni yang aku punya

RM0 Internet Plan Balance:
Internet: 18.6MB
Expiry: 28/01/2017 11:59 PM

*RM0 FREE Basic Internet 512 MB expires @ 11:59 PM, 31/01/2017. For other Internet packs & more info, dial *118#

*RM0 Add On Balance:
Late Night Internet: 297.1MB
Expiry: 05/01/2017 01:01 AM.

*Internet Burung Hantu: 4.9GB
Luput: 16/01/2017 11:59 PM.
VideoTube:10.0GB
Expiry: 10/01/2017 11:59 PM.
Reply With Quote
  #118  
Old 04-01-2017, 09:24 AM
pedang_setiawan pedang_setiawan is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 624
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Kadang-kala peranti yang digunakan untuk mendapatkan data internet itu yang tidak seberapa baik untuk sesuatu rangkaian, bukan hanya berdasarkan kepada rangkaian telekomunikasi.
Abam, saya pakai Samsung S7 Edge. Sejak September, line 4G dari 16 Mbps (purata minimum)jadi purata maksimum bawah 6 Mps.Dah 2 kali buat aduan pelanggan. Sama jugak. Nk kata dok kampung, kawasan Panji, Kota Bharu je..
Reply With Quote
  #119  
Old 04-01-2017, 05:38 PM
blogger noob blogger noob is offline
Active Member

blogger noob's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,268
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Br perasan thread ni.Rs nya msh ada cuma mgkn untk Ajaib SIM kot..Blm lg guna sbb yg 10 gb free dr panas link (sm jg mcm owl) blom hbs guna untk download...


P/S Cuma mmg da xder dlm option 118,sy guna Mifi Dashboard utk sms klu nk apply lg..
Attached Images
File Type: jpg capture.jpg (45.4 KB, 18 views)

Last edited by blogger noob; 04-01-2017 at 05:41 PM..
Reply With Quote
  #120  
Old 06-01-2017, 04:05 PM
sk8oink sk8oink is offline
Regular

sk8oink's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam
Posts: 991
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Digi 4G tak adakah? Kan rangkaian Digi 4G dah meluas.
digi pun senduu bos. adik pakai digi, kalau datang rumah tu nak wasap pun lambat. kesian.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold