Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > Non-MLM Local Registered Companies

Non-MLM Local Registered Companies Business Opportunities offered by local Registered ROC & ROB companies. Some of them require you to deposit money, so please be aware as this kind of partnership is illegal unless they have some kind of permit to do so.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 27-06-2016, 09:55 AM
dingdong dingdong is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 163
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
Default

Bukan utk meyakinkan tapi fikiran mesti terbuka keatas sesuatu yg baru jika tidak menyalahi hukum syaraq.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 27-06-2016, 09:57 AM
syahsyah1234 syahsyah1234 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Location: Ipoh, Perak
Posts: 2,665
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

nama arab sikit yakin je patuh syariah. sijil apa pun tak produce.

weh, betting game online tu pun ada hibah skrg ni. tanak masuk?
Reply With Quote
  #103  
Old 27-06-2016, 10:02 AM
dingdong dingdong is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 163
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
Default

Harus pandai memilih yg mana satu intan yg mana satu kaca.
Reply With Quote
  #104  
Old 31-08-2016, 01:26 PM
afafila07 afafila07 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tijari ni memang scam. Aku masuk 5k. Ada ke patut dia bayar tiap2 bulan 1k. Sembang punya sembang dah dapat modal pun. Tinggal dapat keuntungan je ni. Confirm bulan depan tijari takkan bayar dah. Scam memang mcm tu kot? Kalau tak sembang banyak dulu mesti aku masuk 100k...selamat duit aku. Agak2 tijari akan tutup dalam 4 ke lima bulan ni tak? Kalau tak..aku nak dump 100k ni. Kalau kena scam puas hati. Kalau tak kena scam pun puas hati....sembang le banyak2, tindakan xde tak guna. Masa untuk scam kian hampir.
Reply With Quote
  #105  
Old 31-08-2016, 01:29 PM
afafila07 afafila07 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Sapa yang tak sayang duit dan yakin tijari takkan bankrup dalam tempoh 5 bulan ni...sila sms saya di 0193866966. Do or die je. Dont put all ur eggs in one basket.
Reply With Quote
  #106  
Old 10-09-2016, 09:40 PM
dingdong dingdong is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 163
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
Default

Jgn sedap sedap mulut kata itijari ni scam. Kang kena saman nti. Awas bro. Man Kidal dah report polis terhadap 5 orang penulilis laman disoal yg mendakwa bis itijari ni scam. Man Kidal nak dakwah mrk Dan nak saman di mahkamah.
Reply With Quote
  #107  
Old 16-09-2016, 10:59 PM
gabra gabra is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 260
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dingdong View Post
Jgn sedap sedap mulut kata itijari ni scam. Kang kena saman nti. Awas bro. Man Kidal dah report polis terhadap 5 orang penulilis laman disoal yg mendakwa bis itijari ni scam. Man Kidal nak dakwah mrk Dan nak saman di mahkamah.
Report polis sesiapa pun boleh buat. Cubalah proceed dengan saman tu kalau tak takut terjerat leher sendiri.
__________________
Sekiranya anda disogokkan dengan sesuatu yang tersangat menarik untuk memenuhi keperluan naluri anda, ingatlah, ia juga berkemungkinan besar datangnya dari makhluk yang ingin mengambil kesempatan keatas diri anda yang lemah. Berbincanglah secara terbuka dengan mereka yang berminat membantu agar kewarasan anda terjaga.
Reply With Quote
  #108  
Old 02-11-2016, 11:49 AM
ciksumaria ciksumaria is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 33
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tapi....saya terjebak juga...tapi dah 3kali dapat. Ambil trial 4 bulan. Tgh tunggu modal pulang je ni. tak taulah hebat ke tidak tijari ni...tp...ingat nak masuk lagi he he he
Reply With Quote
  #109  
Old 03-11-2016, 02:10 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,567
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 97
Active Level
Default

Dah tak meriah dah skim ni.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #110  
Old 17-11-2017, 09:34 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,456
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9760
Active Level
My Mood:
Default

Anak, menantu Man Kidal didakwa

Tiga termasuk anak dan menantu pemuzik serta komposer Man Kidal dihadapkan ke Mahkamah Majistret Petaling Jaya atas pertuduhan menyalahgunakan harta milik sebuah syarikat pelaburan, tahun lalu.


Mohd Shefflee Rahman, 33, dan isterinya, Shireen Amani Lucia Lerang, 30 bersama Amirullah Basarullah, 49, bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan.

Pertuduhan dibacakan dihadapan Majistret Nurulhuda Zakariya.

Ketiga-tiga mereka didakwa secara berasingan menyalahgunakan harta seorang juruteknik, Mohd Shahrizal Mohamad Jaapar, 37, iaitu wang tunai RM30,000 yang dimasukkan ke dalam akaun bank Global Tijari Industries Sdn Bhd di Jalan Klang, Puchong, pada 6.02 pagi, 27 Jun 2016.

Global Tijari adalah milik Shireen Amani Lucia dan Amirullah, manakala Mohd Shefflee adalah pengarah syarikat itu.

Bagi perbuatan itu, mereka didakwa mengikut Seksyen 403 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman maksimum penjara lima tahun dan sebat, dan boleh dikenakan denda, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dijalankan oleh Timbalan Pendakwa Raya Norazalina Razali manakala semua tertuduh diwakili peguam Mohd Yusri Mohd Yusoff.

Mahkamah membenarkan ketiga-tiga tertuduh diikat jamin RM5,000 dan menetapkan 18 Disember ini untuk sebutan semula.


https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2...antara-didakwa
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump