Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Journal

Forex Journal Some good forex trader prefer to record a journal for of their trading performance. This could bring some motivation for to be able to use in trading. However, some of them record a journal only to just take for granted to newbies. So please becareful.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Berapa banyak wang yang telah anda leburkan di Forex?
kurang dari usd100 11 10.89%
kurang dari usd500 22 21.78%
kurang dari usd1000 14 13.86%
kurang dari usd5000 27 26.73%
LEBIH dari usd5000 !!! 27 26.73%
Voters: 101. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #131  
Old 18-11-2017, 12:32 PM
amat_kayu amat_kayu is offline
Regular

amat_kayu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 304
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 21
Active Level
Default

aku bermula trade dengan indicator, lepas tu naked trading, fundamental, dan berbagai-bagai lagi teknik-teknik yang aku belajar, elliot wave lah, fibomusang lah, teknik compression lah, basket trading lah etc ... terlalu banyak nak aku senaraikan,...

dan sekarang ini aku senang dengan cara aku sendiri, iaitu trade guna robot yang aku buat sendiri,... dengan research yg aku buat sendiri,... hasil nya pun lumayan,... kepuasan pun daoat

bermula dari zero tak tahu apa-2 dengan mql programming, belajar dari you tube,.. tolong-2 orang ambil upah modify robot, lepas tuh ambil upah buat robot,... lepas tu buat robot dan jual robot,... sekarang aku dah boleh berdiri atas kaki sendiri

sekarang aku dah tak guna mql lagi buat robot,. aku guna python programming yang lebih banyak feature dan lebih la laju,...

ramai yang mintak ajar kan, dan ramai juga nak nak beli robot aku,.. tapi buat masa ini aku belom bersedia nak jual,...
__________________
Journal Teknik Kelam Kabut

Jom trade di Harvest Market click SINI
Reply With Quote
Likes GreenDay, HelangPutih liked this post
Paid Advertisement
  #132  
Old 10-12-2017, 08:37 PM
mluqman mluqman is offline
Junior

mluqman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 80
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Assalamualaikum Masta.

Kalau dah ada terbuka hati nak buat kelas. Saya nak join.
__________________
[FONT="Arial narrow"][COLOR="red"][SIZE="2"][B]Lonely Trader
Reply With Quote
  #133  
Old 12-12-2017, 06:55 PM
abu85 abu85 is offline
CG Top Poster Club

abu85's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: Supporter Instaforex
Posts: 29,632
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
aku bermula trade dengan indicator, lepas tu naked trading, fundamental, dan berbagai-bagai lagi teknik-teknik yang aku belajar, elliot wave lah, fibomusang lah, teknik compression lah, basket trading lah etc ... terlalu banyak nak aku senaraikan,...

dan sekarang ini aku senang dengan cara aku sendiri, iaitu trade guna robot yang aku buat sendiri,... dengan research yg aku buat sendiri,... hasil nya pun lumayan,... kepuasan pun daoat

bermula dari zero tak tahu apa-2 dengan mql programming, belajar dari you tube,.. tolong-2 orang ambil upah modify robot, lepas tuh ambil upah buat robot,... lepas tu buat robot dan jual robot,... sekarang aku dah boleh berdiri atas kaki sendiri

sekarang aku dah tak guna mql lagi buat robot,. aku guna python programming yang lebih banyak feature dan lebih la laju,...

ramai yang mintak ajar kan, dan ramai juga nak nak beli robot aku,.. tapi buat masa ini aku belom bersedia nak jual,...
bro ada tak servis buat robot...
__________________
IB INSTAFOREX
LOCAL DEPO AND WITHDRAW
REBATE 80% SETIAP MINGGU BANK IN
CLICK HERE AFFILATE PDY
[SMS/CALL/WHATSAPP] 0128382849
Reply With Quote
  #134  
Old 12-12-2017, 07:04 PM
HelangPutih HelangPutih is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,993
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 85
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
aku bermula trade dengan indicator, lepas tu naked trading, fundamental, dan berbagai-bagai lagi teknik-teknik yang aku belajar, elliot wave lah, fibomusang lah, teknik compression lah, basket trading lah etc ... terlalu banyak nak aku senaraikan,...

dan sekarang ini aku senang dengan cara aku sendiri, iaitu trade guna robot yang aku buat sendiri,... dengan research yg aku buat sendiri,... hasil nya pun lumayan,... kepuasan pun daoat

bermula dari zero tak tahu apa-2 dengan mql programming, belajar dari you tube,.. tolong-2 orang ambil upah modify robot, lepas tuh ambil upah buat robot,... lepas tu buat robot dan jual robot,... sekarang aku dah boleh berdiri atas kaki sendiri

sekarang aku dah tak guna mql lagi buat robot,. aku guna python programming yang lebih banyak feature dan lebih la laju,...

ramai yang mintak ajar kan, dan ramai juga nak nak beli robot aku,.. tapi buat masa ini aku belom bersedia nak jual,...
amat_kayu idolaku. aku pn skrg tgh blaja2 mql4. sbbnye xnak married to the market.
__________________
Aku ikut arah aliran.
Reply With Quote
  #135  
Old 13-12-2017, 08:46 PM
abu85 abu85 is offline
CG Top Poster Club

abu85's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: Supporter Instaforex
Posts: 29,632
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
amat_kayu idolaku. aku pn skrg tgh blaja2 mql4. sbbnye xnak married to the market.
bro mana nak belajar mql4 ni... aku google ada software jer tak perlu belajar secara mendalam... sgt..
__________________
IB INSTAFOREX
LOCAL DEPO AND WITHDRAW
REBATE 80% SETIAP MINGGU BANK IN
CLICK HERE AFFILATE PDY
[SMS/CALL/WHATSAPP] 0128382849
Reply With Quote
  #136  
Old 13-12-2017, 08:53 PM
HelangPutih HelangPutih is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,993
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 85
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
bro mana nak belajar mql4 ni... aku google ada software jer tak perlu belajar secara mendalam... sgt..
guna software buat mql4? camne tu? bljr dr video jer. stkt ni masih pening2.. tp byk dah code dlm internet ni. pseudo code. cam template utk kita buat ea kita. tp kena faham asas gak. aku skrg ikut video ni.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Aku ikut arah aliran.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump