Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Unit Trust Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #3421  
Old 26-08-2017, 01:05 AM
fadhilah_affendi fadhilah_affendi is offline
Newbie

fadhilah_affendi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kal_el202 View Post
apakah performance fund yang baik
Assalamualaikum Tuan Alhamdulillah, Public Mutual banyak shariah fund yang perform. Antaranya seperti Public Islamic Asia Dividend Fund dan Public Asia Ittikal Fund. Im looking forward to meet u untuk kita discuss further tentang fund fund dan benefits yang client perolehi by investing in Public Mutual. Just contact me at +60162034367 (Fadhilah)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #3422  
Old 30-08-2017, 08:04 AM
kez kez is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,253
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pew853 View Post
labur di PMB investment je..100% patuh syariah..insyalla lebh dari public
dulu geng insuran/takaful jer main claim 100% syariah.. yg lain tak 100% syariah..
dah berjangkit ke industri unit trust pulak..

kalau dah dana syariah tu syariah je la. xde la 100% ke 80% ker..
__________________
Fendy
Investment Unit Trust
Public Mutual Berhad
kawasan jajahan:Penang, Kedah, Perlis Perak
kheza137[at]gmail[dot]com / 019 5717137
Reply With Quote
  #3423  
Old 03-11-2017, 01:28 AM
goal_hunter goal_hunter is offline
Active Member

goal_hunter's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,492
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kal_el202 View Post
boleh tahu apa yang menarik mengenai public mutual?
In term of what?
__________________
RM 100 TIDAK AKAN MENJADIKAN ANDA MISKIN TETAPI MENJADIKAN ANDA SELAMAT BILA ANDA BERUMUR 50 TAHUN NANTI

Call/SMS/Wasep 012-2151800 untuk keterangan lanjut
Reply With Quote
  #3424  
Old 08-11-2017, 12:22 PM
dapest dapest is offline
Regular

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2010
Posts: 313
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kal_el202 View Post
apakah performance fund yang baik
ia terpulang kepada goal yang kamu hendak capai. Di public mutual ada pelbagai fund dan tahap risiko fund semua berbeza. lebih tinggi risiko biasanya memberikan lebih pulangan tapi risiko juga tinggi. kalau kamu nak sample yg baik, kaji fund PAIF.
__________________
Want bigger breast?

Laptop Vest
Reply With Quote
  #3425  
Old 09-11-2017, 04:38 AM
bitCoin88 bitCoin88 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2017
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tax boleh dikecuali dengan mutual fund in ?
Reply With Quote
  #3426  
Old 17-11-2017, 12:53 AM
kez kez is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,253
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bitCoin88 View Post
Tax boleh dikecuali dengan mutual fund in ?
tax relief untuk unit trust under prs scheme sahaja.
__________________
Fendy
Investment Unit Trust
Public Mutual Berhad
kawasan jajahan:Penang, Kedah, Perlis Perak
kheza137[at]gmail[dot]com / 019 5717137
Reply With Quote
  #3427  
Old 17-11-2017, 10:39 AM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,917
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fadhilah_affendi View Post
Assalamualaikum Tuan Alhamdulillah, Public Mutual banyak shariah fund yang perform. Antaranya seperti Public Islamic Asia Dividend Fund dan Public Asia Ittikal Fund. Im looking forward to meet u untuk kita discuss further tentang fund fund dan benefits yang client perolehi by investing in Public Mutual. Just contact me at +60162034367 (Fadhilah)
ya betul..tgk matlamat..tk boleh semberono je..
so far saya local fund je...
PIDF dan PIEF...

PIDF ...return so so je tp dah nama pun dividen fund...saya rasa lebih secure sbb byk invest pada kompeni yg bg dividen...bestnya PIDF bagi dividen 2x kali setahun...

PIEF ..ekuiti fund...klu market tgh rancak naik mmg boom...

just for info...saya bukanlah regular invest even join since 2008..
cuma lebih berminat nak pullout some from EPF dan manage sendiri..
tp klu compare ROI dgn EPF...even return saya overall skrg 15%...tp klu compared to EPF yg compunded dividen...EPF lbh tinggi...EPF srg pun dah more 5% dividen dan saving is compunded...

But if saya agresively manage dan buat maintain pullout at least 3 kali setahun....since 2008 until now..my return can g 3 digit%...

spt saya cakap..matlamat saya lebih kepada to park some money outside EPF dan surrender bila reach 55 tahun...
__________________
Mytrade ECGC
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump