Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #191  
Old 18-07-2017, 07:40 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,482
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Irwan De Gea View Post
Harap2, pegi keje esok takde la jem lagi..
Saya sudah test run malam tadi.

Stesen Sungai Jernih ke Stesen Pasar Seni 45 minit.

Nekad nak mula guna bulan Ogos.

Parking kat pejabat saya akan lepaskan, jimat RM250 kat situ.

Tak tahu sempat ke tak HR buatkan kerana diaorang buat automatik tolak gaji.

Cuma kena siap sedia pakai kasut sukan nak jalan jauh, kasut kulit tinggal di pejabat.

Lepas tu kena bawa payung, mana tahu hujan masa menapak daripada stesen LRT ke pejabat.

Ini sahaja cara untuk elakkan daripada jalan jem.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #192  
Old 18-07-2017, 07:43 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,482
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abang gendut View Post
Stesen kajang ni lepas tol Bt 9 tu ke, betul2 tepi highway tu.
Stesen MRT Kajang sebelah stesen komuter.

Lepas tu stesen Stadium Kajang dan seterusnya...

Stesen yang tuan sebut ni adalah stesen Bukit Dukung.

Boleh rujuk peta kat muka depan.

Last edited by myroadtax.com; 18-07-2017 at 07:46 AM..
Reply With Quote
  #193  
Old 18-07-2017, 07:44 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,482
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hannuz1010 View Post
baru bukak ke..patut la mggu lepas nk g kajang xbole kat mesin tiket.haha
Ya tuan. Pagi tadi jam 6am pula baru ada sambungan terus MRT daripada stesen Kajang ke Sungai Buloh.

Kalau naik petang semalam daripada jam 4pm ke 12 malam kena ambil feeder bas untuk sambung.
Reply With Quote
  #194  
Old 18-07-2017, 07:49 AM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 35,360
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 182
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Saya sudah test run malam tadi.

Stesen Sungai Jernih ke Stesen Pasar Seni 45 minit.

Nekad nak mula guna bulan Ogos.

Parking kat pejabat saya akan lepaskan, jimat RM250 kat situ.

Tak tahu sempat ke tak HR buatkan kerana diaorang buat automatik tolak gaji.

Cuma kena siap sedia pakai kasut sukan nak jalan jauh, kasut kulit tinggal di pejabat.

Lepas tu kena bawa payung, mana tahu hujan masa menapak daripada stesen LRT ke pejabat.

Ini sahaja cara untuk elakkan daripada jalan jem.
byk gak save tuh... bp jarak stesen dr opis boss? selamat menjadi warga mrt...
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #195  
Old 18-07-2017, 07:50 AM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,121
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1255
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Saya sudah test run malam tadi.

Stesen Sungai Jernih ke Stesen Pasar Seni 45 minit.

Nekad nak mula guna bulan Ogos.

Parking kat pejabat saya akan lepaskan, jimat RM250 kat situ.

Tak tahu sempat ke tak HR buatkan kerana diaorang buat automatik tolak gaji.

Cuma kena siap sedia pakai kasut sukan nak jalan jauh, kasut kulit tinggal di pejabat.

Lepas tu kena bawa payung, mana tahu hujan masa menapak daripada stesen LRT ke pejabat.

Ini sahaja cara untuk elakkan daripada jalan jem.
bagus tu bro..

xlangsung menyihatkan badan..

kene test run lagi tu..

sebab test semalam bukan waktu puncak..

kalo bawak kenderaan sendiri berapa masa diambil pulak??
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #196  
Old 18-07-2017, 07:58 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,482
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azmelforex View Post
[IMG]...[/IMG]

compare tokyo punye train system dgn KL punye
Kalau travel di Tokyo kena guna app. Kalau hanya guna peta, boleh sesat.

Nak ke destinasi tertentu kena pastikan duduk gerabak tertentu dan pintu tertentu, kalau tak bila keluar nanti sampai tempat lain.

Kebanyakkan stesen pun adalah 5 hingga 7 tingkat dalam.

MRT kita pun ada yang dalam, stesen TRX adalah 7 tingkat dalam.

Yang lain average 4 ke 5 tingkat.

Yang penting mentaliti rakyat kenalah sejajar dengan infrastruktur negara maju.

Semalam kerana boleh naik percuma, jadi memang banyak betul manusia.

Mula2 keretapi ada setiap 3 minit. Bila dah nak balik, selepas staff buat pemeriksaan daripada kabin ke kabin, keretapi setiap 5 minit. Masa tu jam 10pm ke atas.

Walaupun begitu masing2 tak berebut, beratur dan tunggu giliran.

Lepas tu rata2 orang ramai berikan tempat duduk untuk orang tua dan budak2. Bukan hanya di tempat duduk khas.

Warga kota dah mula tunjukkan yang kita boleh berubah.

Reply With Quote
  #197  
Old 18-07-2017, 08:04 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,482
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Bagi mereka yang nak menyewa ruangan event:
http://www.mymrt.com.my/en/event-space-rental-rates

Bagi mereka yang nak bikin fotoshoot atau filem:
http://www.mymrt.com.my/en/filming-a...y-rental-rates
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
  #198  
Old 18-07-2017, 08:18 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,482
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
bagus tu bro..

xlangsung menyihatkan badan..

kene test run lagi tu..

sebab test semalam bukan waktu puncak..

kalo bawak kenderaan sendiri berapa masa diambil pulak??
Betul tu, kena buat trial run lagi. Ahad ni cadang nak timing daripada sini ke pejabat berapa lama, walaupun pada hari cuti.

Lepas tu nak cuba sekali lagi pada hari bekerja dalam bulan ni juga.

Walaupun semalam bukan waktu puncak, saya rasa macam waktu puncak juga kerana servis percuma. Orang ramai tak ingat.

Bayangkan tempat parking tu saya kena naik sampai tingkat 4 yang juga penuh. Setiap level parking bay boleh muat 160 biji kereta kalau tak silap.

Untuk pengetahuan, semua lif pun masih under maintenance. Kita harap maklum kerana PM nak rasmikan, kontraktor siapkan mana yang penting dulu.

Jadi kena ambil tangga turun ke tingkat 3 untuk ke jambatan seberang ke stesen.

---

EDIT: Bawa kereta ambil masa 2 jam mula2 dulu. Sekarang dah tahu selok belok jalan dan waktu, cuma sejam pergi dan sejam balik. Kalau banyak kemalangan dan kereta rosak jadi lebih lama, lagi2 waktu hujan.

Last edited by myroadtax.com; 18-07-2017 at 08:28 AM..
Reply With Quote
  #199  
Old 18-07-2017, 08:26 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,482
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
byk gak save tuh... bp jarak stesen dr opis boss? selamat menjadi warga mrt...
Jimat duit dan juga dapat senaman pada waktu pagi dan petang.

Kalau bawa kereta memang stress dan penat.

Bila sampai rumah dah penat, jangan harap nak bersenam. Hujung minggu baru berpeluang, itu pun kalau tiada rancangan lain. Nak bersenam ni kena konsisten.

Sebenarnya kena turun di Pasar Seni atau KL Sentral dan ambil LRT Putra ke KLCC pula. Jarak nak berjalan ke pejabat dalam 500 meter.
Reply With Quote
  #200  
Old 18-07-2017, 08:26 AM
bisk0t bisk0t is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 199
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Saya sudah test run malam tadi.

Stesen Sungai Jernih ke Stesen Pasar Seni 45 minit.

Nekad nak mula guna bulan Ogos.

Parking kat pejabat saya akan lepaskan, jimat RM250 kat situ.

Tak tahu sempat ke tak HR buatkan kerana diaorang buat automatik tolak gaji.

Cuma kena siap sedia pakai kasut sukan nak jalan jauh, kasut kulit tinggal di pejabat.

Lepas tu kena bawa payung, mana tahu hujan masa menapak daripada stesen LRT ke pejabat.

Ini sahaja cara untuk elakkan daripada jalan jem.
Terbaik tuan..saya start dari 1st phase dh naik dari sungai boleh ke jln tun razak..mula2 kena struggle tukar bas..naik monorail/lrt..skrg dh setel..TRX blakang ofis je..hehe Alhamdulillah..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump