Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Movies, TV Shows, Music

Movies, TV Shows, Music Latest movies live on cinemas. TV dramas, spectres and all talks for movies fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Filem sampah yg korang nyampah.EEiii Nyampah!!
2 Alam(rm40 juta posternya gambo dR.Rozmey 2 thumbs up) 165 69.04%
Pulau Asmara 54 22.59%
Merong Mahawangsa 44 18.41%
Magika 46 19.25%
Cicakman 2 54 22.59%
Filem Prof madya beradik mohideen 93 38.91%
Filem lakonan Mawi 61 25.52%
2 alam lagi.. 109 45.61%
2 alam lagi.. 104 43.51%
2 alam jugak 120 50.21%
Multiple Choice Poll. Voters: 239. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #261  
Old 17-07-2017, 08:39 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,712
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 98
Active Level
My Mood:
Default

filem melayu kalo ada 100 filem. 5 ja yg ok. 95 lagi mmg sampah.
aku rasa filem/pengarah malaysia ni antara plg teruk kat dunia.
finas sepatutanya kena tegur pengarah kita

cicakman mmg fail wei
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat

http://KemanaArahKita.blogspot.com
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #262  
Old 18-07-2017, 07:39 AM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,772
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 179
Active Level
Default

Animasi tu aku tak berapa setuju. Apa yang ko expect daripada cerita animasi? Takkan action melebihi action orang dewasa??

Animasi sepatutnya mesra budak-budak. Bapak budak layan jer la budak tengok animasi...

Quote:
Originally Posted by sapiks View Post
umumnya
movie genre romance, animasi, fighting

romance - happy ending
animasi - kebudak-budakkan
fighting - hero kalah -> berlatih -> menang
tapi kalau plot ok, ada twist, dark, kejam, aku tengok

err takpe ke hotlinking gambar?(no offence)
rasanya ok kot sebab website yang top2.
aku suka post yang banyak gambar ni.
Reply With Quote
  #263  
Old 18-07-2017, 07:40 AM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,772
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 179
Active Level
Default

Tapi still and yet ada viewers.

Sebab yang tengok tu mak, awek, bini kita.. Jangan nak membongak la kata tak

Quote:
Originally Posted by SmileAlways View Post
Reply With Quote
  #264  
Old 18-07-2017, 11:11 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,712
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 98
Active Level
My Mood:
Default

kebanyakan filem melayu skrg semakin merapu kerana tidak mendidik masyarakat,sebaliknya lebih bersifat syok sendiri
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat

http://KemanaArahKita.blogspot.com
Reply With Quote
Likes Jedi liked this post
  #265  
Old 19-07-2017, 09:25 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 34,776
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 506
Active Level
My Mood:
Default

Filem rasanya dah kurang kat Malaysia.

Drama jer banyak...sampah lak tue.
__________________
Mereka itulah orang² yang membeli kesesatan dengan hidayah. [Al-Baqarah;86]

▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂

Reply With Quote
  #266  
Old 19-07-2017, 09:31 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 33,751
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 517
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by graynicolls View Post
movie melayu sejak 5 tahun kebelakangan ni standard anjing je.
best cerekarama lg...
jangan hina camtue

dosa kot

astahgfirullah
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #267  
Old 19-07-2017, 09:43 AM
belam belam is offline
Active Plus

belam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 4,682
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 20
Active Level
Default

minggu lepas tgk spiderman homecoming..awal2 tu dah rasa cm nak myampah...tp lama2 jd best n makin best..mujur tak kuar panggung
__________________
YNWA
يو ويلل نيۏير ولق الون
Reply With Quote
  #268  
Old 19-07-2017, 10:06 AM
k3ryck k3ryck is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,735
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Filem rasanya dah kurang kat Malaysia.

Drama jer banyak...sampah lak tue.
mana x nya, semua pun nak adaptasi dari novel. bersifat escapism.
Reply With Quote
  #269  
Old 19-07-2017, 10:39 AM
eday84 eday84 is online now
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 26,685
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 21
Blog Entries: 62
Active Level
My Mood:
Default

Filem-filem dan drama-drama ni kadang2 terpaksa menjual realiti yang lain dari apa yg ada sekarang, sebab nak sedapkan hati penonton juga.. Mana ada org balik kerja penat2 nak tgk realiti sama mcm dia hadapi, kena kecam netizen, kena jaga anak2 kemas rumah, hutang keliling pinggang, bayar kereta rumah tak habis2, gaji tak naik2, kena buli bos dan pekerja lain kat kilang/ofis, dan lain2.. Kebanyakan drama menjual escapism sebab tu laku keras dan drama sangat kat tv1 tv2 tv3 tv7 tv9 dan seterusnya..

Mungkin boleh quantify, bila kita tgk makin susah hidup rakyat, makin ramai rakyat depan tv utk hilangkan stress. Dan sebab itulah drama dan filem tamil hindi lagi absurd, sebab lagi menjunam kebawah kesusahan rakyatnya, memerlukan escapism tahap tinggi.. Dadah juga satu bentuk escapism juga
__________________
[ 7stones | Bust Cream | Whitening Cream | Ora Matte | alturl.com/vmnoh ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education
Reply With Quote
  #270  
Old 19-07-2017, 10:58 AM
mizan6551 mizan6551 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 11
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Highland Tower.....ntah ape2..paranormal la sgt
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump