Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,606
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,391
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,023
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-07-2017, 05:01 PM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,491
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 155
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default Daytrip ke Penang, Soalan-soalan Kepada Anda

Aku dari k bharu. Ingat nak buat day trip ke penang. Semata-mata nak makan nasi kandar.

Korang ada tempat tak nak recommend?

Berikut adalah tempat yang aku ada baca:
  • Fort Cornwallis - Padang Kota Lama
  • Muzium Perang
  • Muzium Kamera
  • Rumah P Ramlee
  • Muzium Penang Peranakan
  • Penang Time Tunnel
  • Rumah Agam Cheong Fatt Tze
  • Masjid Kapitan Kling
  • Masjid Terapung Tanjung Bungah

Semua tempat tu free ke? Muzium kamera, penang time tunnel tu free? Rumah agam cheong fatt tze tu macam best. Kita boleh masuk walk-in gitu tak?
  • Penang street art dekat mana? Best ke?
  • Penang 3d trick art museum ni letak di mana? Harga tiket?
  • Amazing world studio ni sesuai tak kalau dewasa pergi?
  • Made in Penang interactive museum, toy museum heritage garden ni orang dewasa sesuai ke?
  • Escape theme park ni cam seronok. Tiket berapa masuk?
  • APa yang best untuk dibuat di Bukit Bendera dan pantai batu feringgi?
  • Taman burung penang tiket berapa ringgit.


Ni aku copy paste daripada internet. Kalau korang ada special punya recommendation, sila bagitau.. Kalau boleh, yang boleh free+fun. Sebab selalu pergi berbayar, tapi tak puas hati....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-07-2017, 11:26 PM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Fuh! Berapa hari cuti tuan. Seorang atau dengan family? Banyak sangat lokasi nak cover tu...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 17-07-2017, 11:29 PM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,491
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 155
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default

Tak eh. Daytrip jer. Sehari suntuk.

Nak tumpu pergi mana. Tu jer. Hehehe. Pergi 2 orang lelaki jer.

Cuma taktau nak cover apa..

Quote:
Originally Posted by razif1224 View Post
Fuh! Berapa hari cuti tuan. Seorang atau dengan family? Banyak sangat lokasi nak cover tu...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 17-07-2017, 11:34 PM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

1 hari layan makan pun puas hati. La musim durian balik pulau must try. Kalau lik lau pekena laksa janggus skali kalau minat.

Dok pekena nasi kandaq kat mana?

Nindia http://teguhprasetyo.com/tempat-menarik-di-penang/
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 17-07-2017, 11:36 PM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,491
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 155
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default

Kampung melayu. Sebab aritu dah rasa. Terangkat gak la....

Ingat nak cari laksa kelapa. Ada video arituh.. Tepi pantai.

Laksa janggus tu apa dia pulak...

Quote:
Originally Posted by razif1224 View Post
1 hari layan makan pun puas hati. La musim durian balik pulau must try. Kalau lik lau pekena laksa janggus skali kalau minat.

Dok pekena nasi kandaq kat mana?

Nindia http://teguhprasetyo.com/tempat-menarik-di-penang/
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 18-07-2017, 12:14 AM
akusS akusS is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,287
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 8
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Jgn dok p toy museum kt teluk bahang....tiket dhla mahai, pastu boring giler,nyesal aku bwa ank2 p sana, baik g kedai mainan kat pasaraya lg menarik aku rase, dhla free....hehe...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 18-07-2017, 12:19 AM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,491
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 155
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default

Ouch.

Aku setuju. Kalau kita ni kaya banyak duit sekalipun, tapi bila kita kena tipu sepanjang percutian, memang jadi marah baki trip tu...

Aku ingat baik la aku gi makan nasi kandar, lepas tu cari tempat makan jer. Nak cari laksa kelapa tu.

Quote:
Originally Posted by akusS View Post
Jgn dok p toy museum kt teluk bahang....tiket dhla mahai, pastu boring giler,nyesal aku bwa ank2 p sana, baik g kedai mainan kat pasaraya lg menarik aku rase, dhla free....hehe...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 18-07-2017, 12:43 AM
asyraf1156 asyraf1156 is offline
Regular

asyraf1156's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 455
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

  • Fort Cornwallis - Padang Kota Lama (FREE. Masuk dalam fort tu kena bayar sikit je rasanya)
  • Muzium Perang (Mahal tapi best klu minat sejarah. X sesuai utk day trip. Silap2 seharian kat sini)
  • Muzium Kamera (Kena bayar)
  • Rumah P Ramlee (FREE)
  • Muzium Penang Peranakan (Murah)
  • Penang Time Tunnel (X pasti)
  • Rumah Agam Cheong Fatt Tze (X pasti)
  • Masjid Kapitan Kling (FREE)
  • Masjid Terapung Tanjung Bungah (FREE)
__________________
Sapa Yang nk buat EA atau indicator boleh WhatsApp/telegram 0174857723
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 18-07-2017, 12:48 AM
asyraf1156 asyraf1156 is offline
Regular

asyraf1156's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 455
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Penang street art dekat mana? Best ke?
Ada mreata2 dekat georgetown. Selalunya sewa basikal utk cari semua street art. Makan sehari jugak. Ada map kat mana letaknya street art
Penang 3d trick art museum ni letak di mana? Harga tiket?
Mahai
Amazing world studio ni sesuai tak kalau dewasa pergi?
X pasti
Made in Penang interactive museum, toy museum heritage garden ni orang dewasa sesuai ke?
Toy museum semua ni klu minat collection toy ok la
Escape theme park ni cam seronok. Tiket berapa masuk?
Escape utk main2 benda ganas2 bleh la. Day trip x sesuai
APa yang best untuk dibuat di Bukit Bendera dan pantai batu feringgi?
Bukit Bendera ada mcm2 benda baru. Aku pun xdan nk p lg. Feringgi pantai je la hehe
Taman burung penang tiket berapa ringgit.
Taman burung kat sbrg. harga tiket x igt
__________________
Sapa Yang nk buat EA atau indicator boleh WhatsApp/telegram 0174857723
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 18-07-2017, 07:36 AM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,491
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 155
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default

Terbaik ni.. Nanti nak buat sikit kajian lagi.. Lepas ni insyaAllah soalan baru menyusul.

Quote:
Originally Posted by asyraf1156 View Post
  • Fort Cornwallis - Padang Kota Lama (FREE. Masuk dalam fort tu kena bayar sikit je rasanya)
  • Muzium Perang (Mahal tapi best klu minat sejarah. X sesuai utk day trip. Silap2 seharian kat sini)
  • Muzium Kamera (Kena bayar)
  • Rumah P Ramlee (FREE)
  • Muzium Penang Peranakan (Murah)
  • Penang Time Tunnel (X pasti)
  • Rumah Agam Cheong Fatt Tze (X pasti)
  • Masjid Kapitan Kling (FREE)
  • Masjid Terapung Tanjung Bungah (FREE)


Quote:
Originally Posted by asyraf1156 View Post
Penang street art dekat mana? Best ke?
Ada mreata2 dekat georgetown. Selalunya sewa basikal utk cari semua street art. Makan sehari jugak. Ada map kat mana letaknya street art
Penang 3d trick art museum ni letak di mana? Harga tiket?
Mahai
Amazing world studio ni sesuai tak kalau dewasa pergi?
X pasti
Made in Penang interactive museum, toy museum heritage garden ni orang dewasa sesuai ke?
Toy museum semua ni klu minat collection toy ok la
Escape theme park ni cam seronok. Tiket berapa masuk?
Escape utk main2 benda ganas2 bleh la. Day trip x sesuai
APa yang best untuk dibuat di Bukit Bendera dan pantai batu feringgi?
Bukit Bendera ada mcm2 benda baru. Aku pun xdan nk p lg. Feringgi pantai je la hehe
Taman burung penang tiket berapa ringgit.
Taman burung kat sbrg. harga tiket x igt
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:45 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you