Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 17-07-2017, 11:23 PM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Masih best lagi ke CH sekarang?

Tahun ini tak pergi lagi. Ya, banyak dah review pasar malam dah berubah lokasi ke Sg Ruil (area2 padang golf) means atas lagi la dari pasar malam asal kalau dari Brinchang. Ok juga, kurang jammed sikit kut nanti. Cuma yang dah pergi ada komen ke? Biasa memang buka Jumaat dan Sabtu je. Kalau cuti umum atau cuti sekolah baru buka sepanjang cuti tu.

Biasa jalan ke CH ini naik Simpang Pulai kurang sikit cabaran dan pening kepala tu. Ramai juga review yang dari KL pun naik melalui Simpang Pulai sebab jalan yang lebih ok. Sesambil tu akan sampai di Green Garden View, Avant Chocolate dan Lavender dulu. Ok juga, sbb Lavender tu sekarang ramai giler orang pergi. Tiket masuk pun dah RM10 khabarnya kan?

Penginapan pilih antara Brinchang dan Tanah Rata. Tengok la lokasi mana yang akan cover sepanjang cuti. Kena plan kalau tak ulang alik buang masa dan minyak. Menghadap jammed lagi...

Hotel untuk family kecil ok la. Kalau family besar (mak bapa mertua dll) better apartment atau homestay.

Kg Taman Sedia yang lokasi melayu yang buat bisnes homestay dan ada kebun strawbery. Elok juga petik strawbery kat sini dan makan terus. Fresh lagi la...

Malam pula biasa semua komen pekena steamboat tapi nak rasa makanan lain maybe leh ke food court kat tanah rata.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 17-07-2017, 11:48 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,779
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 177
Active Level
Default

Pasar malam tu dah pergi.

Ok la. Tapi tak jumpa peniaga melayu sangat... Hampir tak ada.

Ada gambar nanti saya upload sikit-sikit. Bagi teaser. Hehehe.

Ch tak la best sangat. Cuma suasana rehat tu ok la.

Saya ada pesan ke wife. Kalau nak pergi pasar kea farm ke, nak pergi beli belah ke, pergi seawal pagi. Sebab nanti tak kalut nak parking/selisih orang nak check out hotel.

Elakkan tempat berbayar cam lavender (lagi-lagi kalau poket kering).

Pergi tempat free. Macam sungai palas tea boh. Ee feng gu bee farm. Biggest termometer in Malaysia. Semua tu free.

Lepas tu yang murah: makan mamak di tanah rata. Pergi mardi tanah rata. Semua tu destinasi yang sesuai dengan family.

Apartmen tak pernah try lagi setakat ni. Pernah amek jasmine 2 kali. Dan hotel copthorne sekali. Copthorne best. Ada swimming pool. Sejukkkk.

Walaupun benda ni macam tak best, tapi ok la. Boleh rilek jap daripada kerja. Dan duduk tengok gunung-gunung tanpa perlu hiking.

Quote:
Originally Posted by razif1224 View Post
Masih best lagi ke CH sekarang?

Tahun ini tak pergi lagi. Ya, banyak dah review pasar malam dah berubah lokasi ke Sg Ruil (area2 padang golf) means atas lagi la dari pasar malam asal kalau dari Brinchang. Ok juga, kurang jammed sikit kut nanti. Cuma yang dah pergi ada komen ke? Biasa memang buka Jumaat dan Sabtu je. Kalau cuti umum atau cuti sekolah baru buka sepanjang cuti tu.

Biasa jalan ke CH ini naik Simpang Pulai kurang sikit cabaran dan pening kepala tu. Ramai juga review yang dari KL pun naik melalui Simpang Pulai sebab jalan yang lebih ok. Sesambil tu akan sampai di Green Garden View, Avant Chocolate dan Lavender dulu. Ok juga, sbb Lavender tu sekarang ramai giler orang pergi. Tiket masuk pun dah RM10 khabarnya kan?

Penginapan pilih antara Brinchang dan Tanah Rata. Tengok la lokasi mana yang akan cover sepanjang cuti. Kena plan kalau tak ulang alik buang masa dan minyak. Menghadap jammed lagi...

Hotel untuk family kecil ok la. Kalau family besar (mak bapa mertua dll) better apartment atau homestay.

Kg Taman Sedia yang lokasi melayu yang buat bisnes homestay dan ada kebun strawbery. Elok juga petik strawbery kat sini dan makan terus. Fresh lagi la...

Malam pula biasa semua komen pekena steamboat tapi nak rasa makanan lain maybe leh ke food court kat tanah rata.
Reply With Quote
  #103  
Old 18-07-2017, 12:15 AM
arang67 arang67 is offline
Super Active

arang67's Avatar
 
Trader Rating: (44)
Join Date: Apr 2009
Posts: 6,437
Thanks (Received): 333
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Tensen la makan makanan panas kat sini.. seminit je dah sejuk
Reply With Quote
  #104  
Old 18-07-2017, 12:17 AM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,779
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 177
Active Level
Default

Makan steamboat kan ok??

Quote:
Originally Posted by arang67 View Post
Tensen la makan makanan panas kat sini.. seminit je dah sejuk
Reply With Quote
  #105  
Old 18-07-2017, 06:10 AM
arang67 arang67 is offline
Super Active

arang67's Avatar
 
Trader Rating: (44)
Join Date: Apr 2009
Posts: 6,437
Thanks (Received): 333
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
Makan steamboat kan ok??
bro makan kat kedai mana tu eh steambot?
Reply With Quote
  #106  
Old 18-07-2017, 06:24 AM
fuhrer_69 fuhrer_69 is offline
Regular

fuhrer_69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 919
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arang67 View Post
bro makan kat kedai mana tu eh steambot?
tuan kalo nak mkan steambot try makan makan steambot dekat blkg stesen bus tanah rata.
Reply With Quote
Likes arang67 liked this post
  #107  
Old 18-07-2017, 06:27 AM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,779
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 177
Active Level
Default

Google steamboat abang cameron highland.

Buka fb dia. Aritu tengok fb dia, sekali tutup daa.. Hahahaha. Jangan pergi steamboat kat rosa pasadena (brinchang).

Banyak gambar/testimony terbaik kat steamboat abang tu.

Katanya (taktau betul/tak) orang kat cameron memang makan steamboat pun sejak dulu. Sebab steamboat dapat memanaskan badan terutama ketika sejuk.

Quote:
Originally Posted by arang67 View Post
bro makan kat kedai mana tu eh steambot?
Reply With Quote
Likes arang67 liked this post
  #108  
Old 18-07-2017, 06:34 AM
scharger101 scharger101 is offline
Active Member

scharger101's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Location: TP and SL
Posts: 2,065
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 39
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
pengalaman ak, banyak kali da ak pergi, xde yg manis, mkn masa kat atas ke bawah ke sama je rasa.

yg freshly petik tu je ak xpernah rasa ag. lain sume masam. ni sume propa.
Ciannye huhuhu
Reply With Quote
  #109  
Old 18-07-2017, 08:35 AM
LintuhutLingsak LintuhutLingsak is offline
Newbie

LintuhutLingsak's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2010
Posts: 38
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
anthurium?



Hahaha. Nama pun 'antu'rium. Hehehe

Ni aku ada baca satu post blog:



Aku taktau nama hotel tu. Tapi dia cerita la kisah hantu tu kat sini.
Jauh sangat tersasar tu bos. Apartment Desa Anthurium dok tengah-tengah antara Brinchang dengan Tanah Rata. Kalau ikut cerita brader dalam blog tu, kedudukannya di Brinchang.

"kami check in disebuah hotel di brincang. cuma 3 bintang sahaja termampu. kedudukannya diatas bukit ditengah2 pekan brincang amat stategik. untuk ke pasar malam, masjid, medan selera, bank, kfc dan sebagainya cuma beberapa minit berjalan kaki (tapi kesemua tempat aku bawa kereta da...)."

Klunya, ada dalam komen-komen dalam blog tu.
Reply With Quote
  #110  
Old 18-07-2017, 10:47 AM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,779
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 177
Active Level
Default

Saya saje jer petik nama anthurium tu.

Tapi memang anthurium tu ada orang komen ada hantu.

Yang dalam blog tu nama dia lain. Ya saya tau brinchang kat mana. Tanah rata kat mana.

Yang dalam blog tu belakang petronas. Belakang balai bomba.

Saya pernah lalu..

Quote:
Originally Posted by LintuhutLingsak View Post
Jauh sangat tersasar tu bos. Apartment Desa Anthurium dok tengah-tengah antara Brinchang dengan Tanah Rata. Kalau ikut cerita brader dalam blog tu, kedudukannya di Brinchang.

"kami check in disebuah hotel di brincang. cuma 3 bintang sahaja termampu. kedudukannya diatas bukit ditengah2 pekan brincang amat stategik. untuk ke pasar malam, masjid, medan selera, bank, kfc dan sebagainya cuma beberapa minit berjalan kaki (tapi kesemua tempat aku bawa kereta da...)."

Klunya, ada dalam komen-komen dalam blog tu.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold