Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #201  
Old 16-07-2017, 10:42 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 24,328
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pudins70 View Post
Aku tengah handle satu projek PRIMA, sale memang teruk.
Daripada keseluruhan 231 unit, hanya 90 lebih yang terjual.
Rumah dah lebih 92% siap.
Nampak macam PRIMA punya marketing team sendiri pun bermasalah nak jual yang balance unsold unit tu.
aik.. pelik gak.. bukan satu malaysia ke yg apply . x kan x leh jual gak? ke harga x setaraf size?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #202  
Old 17-07-2017, 11:30 AM
gheezz gheezz is offline
Regular

gheezz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 710
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
aik.. pelik gak.. bukan satu malaysia ke yg apply . x kan x leh jual gak? ke harga x setaraf size?
Sebab PR1MA overprice dan makin banyak skim rumah mampu milik lain. Cth, projek Rumawip je dah lebih 10, dengan harga yang lebih kompetitif, rm198 untuk 800sqft. PR1MA, yang 680sqft pun dah 250K. Memang slow la sales
Reply With Quote
  #203  
Old 17-07-2017, 11:58 AM
StaRz_V StaRz_V is offline
Active Plus

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 3,390
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gheezz View Post
Sebab PR1MA overprice dan makin banyak skim rumah mampu milik lain. Cth, projek Rumawip je dah lebih 10, dengan harga yang lebih kompetitif, rm198 untuk 800sqft. PR1MA, yang 680sqft pun dah 250K. Memang slow la sales
Setuju.. PR1MA agk mahal berbanding rumawip..
__________________
Sila Hubungi 017-3729424 untuk maklumat[/CENTER][/SIZE][/B][/URL]
Reply With Quote
  #204  
Old 17-07-2017, 03:32 PM
Laici Laici is offline
Active Plus

Laici's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 2,941
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 68
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by StaRz_V View Post
Setuju.. PR1MA agk mahal berbanding rumawip..
sebab tu cakap, pr1ma ni macam syok sendiri....duit berkepuk2 buat majlis cabut undi untuk kelayakan unit, siap cabutan bertuah hadiah mahal2... tapi harga rumah mahal sangat, facilities tak berbaloi..tambah2 dekat area kl selangor...orang ramai ada alternatif beli rumawip atau rumah selangorku yg lebih murah & lengkap facilites..

300k rumawip 900sqft/800sqft boleh dapat ada kolam renang, gym..selangorku pun sama, rumah murah <250k..

tutup jer la pr1ma ni..tak bawa kebaikkan dalam sektor hartanah utk rakyat...perabiss duit gomen biaya operasi
Reply With Quote
  #205  
Old 19-07-2017, 08:23 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 112,969
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 7297
Active Level
My Mood:
Default

Teknik kenal pasti lokasi panas hartanah



KUALA LUMPUR: Mengenal pasti lokasi panas sebenarnya adalah satu teknik yang perlu diketahui setiap pembeli atau pelabur bidang hartanah.


Kebiasaannya, pembelian hartanah bagi kebanyakan orang menjadi pelaburan paling mahal dalam hidup, sekali gus membeli hartanah di lokasi tidak strategik akan menyukarkan kita terutama jika ingin menyewakan atau menjualnya nanti.

Datang dan dengar taklimat hartanah, iaitu sebahagian daripada pengisian Pameran Hartanah MyRumah 2017 anjuran The New Straits Times Press (M) Berhad (NSTP) di pusat beli-belah Aman Central, Alor Setar, Kedah pada 4 hingga 6 Ogos ini.

Pameran mulai jam 10 pagi hingga 10 malam itu menawarkan pelbagai projek perumahan dan komersial yang dibangunkan beberapa pemaju hartanah terkenal di kawasan utara.

Ia platform terbaik untuk orang ramai mendapatkan maklumat terkini tawaran serta panduan daripada pakar hartanah.

Antara topik akan dibincangkan ialah pasaran hartanah di Malaysia dan prospek hartanah sepanjang 2017 bersama strategi, tips serta panduan untuk pelaburan dan penyewaan hartanah.

Seramai 30 penceramah dan pakar hartanah akan menyampaikan taklimat dan menyertai forum pada pameran itu, antaranya Naib Presiden Kanan Kumpulan Aladdin, Datuk Seri Dr Vincent Tiew dan pengasas Hartanahguru.com, Abdul Aziz Ahmad.

Vincent yang juga bekas Pengarah Urusan Kumpulan Andaman Property Group of Companies akan menyentuh mengenai mengapa, bagaimana dan bila perlu melabur dalam pasaran hartanah.

Aziz pula akan fokus kepada mengenal pasti lokasi strategik atau 'hartanah panas' kerana membeli atau melabur hartanah di lokasi yang tepat akan memastikan nilainya tidak akan turun, sebaliknya meningkat dari semasa ke semasa.


http://www.bharian.com.my/berita/nas...panas-hartanah
Reply With Quote
  #206  
Old 19-07-2017, 08:24 PM
lobangbesar lobangbesar is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

dari hamik pr1ma . baik la korang beli rumahwip. lagi la berbaloi
Reply With Quote
  #207  
Old 22-07-2017, 11:26 PM
azrinaz azrinaz is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 35
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

2017 harga hartanah menaik je...tak turun
Reply With Quote
  #208  
Old 23-07-2017, 12:26 AM
noOb noOb is offline
Active Plus

noOb's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2007
Location: Bt.Pahat~Maluri~Jln.Ipoh
Posts: 2,991
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azrinaz View Post
2017 harga hartanah menaik je...tak turun
Yg aku perasan xnaik,tak turun..harga mcm stagnant..yg baru launch je harga merepek..
__________________
~YNWA~
Reply With Quote
  #209  
Old 23-07-2017, 12:35 AM
AzMiLLioNaiRe AzMiLLioNaiRe is offline
CG Top Poster Club

AzMiLLioNaiRe's Avatar

 
Trader Rating: (98)
Join Date: Jun 2008
Location: Sistem+Konsisten 0133113930
Posts: 35,490
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Blog Entries: 26
Active Level
My Mood:
Default

Aku beli rumah dapat mintak kurang rm30,000 bai

Haha rezeki buyer market skrg ni...siap bole pilih lg unit. Seller xde pilihan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold