Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 02-01-2011, 02:34 AM
malayleaks malayleaks is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,419
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salam CGrians,

Terima kasih TT atas info di atas.

Sambutan yang saban tahun meriah,tanpa rasa gelisah akan kenaikan harga bahan mentah dan makanan....itulah uniknya Yahudi dlm meracuni pemikiran umat.

Apa pun,hasilnya tunggu bulan 9 nanti pada tahun ini,September 2011.

Tgk apa tajuk utama akhbar perdana-BUANG BAYI-makin dibuat makin menjadi.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 02-01-2011, 02:43 AM
HelangMerah HelangMerah is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,281
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

haramkan jer, yang menyebabkan maksiat....
Reply With Quote
  #13  
Old 02-01-2011, 02:49 AM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 21,845
Thanks (Received): 407
Likes (Received): 195
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

den ada dpan tv je semalam.
Reply With Quote
  #14  
Old 02-01-2011, 02:50 AM
B0t0L susu B0t0L susu is offline
Active Plus

B0t0L susu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,045
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku layan astro je la
Reply With Quote
  #15  
Old 02-01-2011, 02:51 AM
hazeem_1925 hazeem_1925 is offline
Regular

hazeem_1925's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 215
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ak buat **** je ngan new year ni......ak pon pelik ape yg diorg ni nak sgt sambut new year........
Reply With Quote
  #16  
Old 02-01-2011, 02:58 AM
mrshah90 mrshah90 is offline
Active Member

mrshah90's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,253
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

dorg syok sgt kot tgk bunga api..
ms kcik xsmpt main..hehe
__________________
TENGOK HENFON BARU
Reply With Quote
  #17  
Old 02-01-2011, 11:05 PM
orraitt!!! orraitt!!! is offline
Active Member

orraitt!!!'s Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,136
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kena jelaskan bahawa bukan perayaan tahun baru je yang haram, malah semua perayaan kaum kafir yang tidak dianjurkan Islam juga adalah haram. Perkara-perkara sebegini ada kaitannya dengan soal aqidah dari itu baik kita menjauhinya.

Berdasarkan dalil-dalil di atas, jelas menyambut krismas/perayaan keagamaan lain atau meraikan orang yang menyambut krismas/perayaan keagamaan lain juga adalah haram (bagi umat Islam yang sibuk nak meraikan krismas/perayaan keagamaan lain sila ambil iktibar).

Tidak lupa juga meraikan kemerdekaan atau hari kebangsaan itu juga adalah dilarang kerana ia adalah perayaan menyambut tertegaknya demokrasi. Demokrasi itu bukanlah berasal dari Islam sebaliknya ia berasal dari kaum pagan yunani. Telah banyak dibincangkan oleh ulama-ulama terdahulu dan sekarang berkenaan kufurnya demokrasi. Tidakkah kita pelik zaman Nabi SAW dulu takde pun sambutan perayaan tertegaknya kerajaan Islam Madinah? Kalau bukan dari sunnah Nabi SAW dan para sahabat, dari mana datangnya ajaran menyambut perayaan hari kebangsaan ini?
Reply With Quote
  #18  
Old 02-01-2011, 11:49 PM
Halam123 Halam123 is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 104
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by orraitt!!! View Post
kena jelaskan bahawa bukan perayaan tahun baru je yang haram, malah semua perayaan kaum kafir yang tidak dianjurkan Islam juga adalah haram. Perkara-perkara sebegini ada kaitannya dengan soal aqidah dari itu baik kita menjauhinya.

Berdasarkan dalil-dalil di atas, jelas menyambut krismas/perayaan keagamaan lain atau meraikan orang yang menyambut krismas/perayaan keagamaan lain juga adalah haram (bagi umat Islam yang sibuk nak meraikan krismas/perayaan keagamaan lain sila ambil iktibar).

Tidak lupa juga meraikan kemerdekaan atau hari kebangsaan itu juga adalah dilarang kerana ia adalah perayaan menyambut tertegaknya demokrasi. Demokrasi itu bukanlah berasal dari Islam sebaliknya ia berasal dari kaum pagan yunani. Telah banyak dibincangkan oleh ulama-ulama terdahulu dan sekarang berkenaan kufurnya demokrasi. Tidakkah kita pelik zaman Nabi SAW dulu takde pun sambutan perayaan tertegaknya kerajaan Islam Madinah? Kalau bukan dari sunnah Nabi SAW dan para sahabat, dari mana datangnya ajaran menyambut perayaan hari kebangsaan ini?
Betul tu pak Ustad...
di akhir zaman yang haram semuanya indah ...
Reply With Quote
  #19  
Old 03-01-2011, 12:03 AM
5757 5757 is offline
Regular

5757's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 482
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

baik tdo lg baik dr layan tahun baru...baik pasang azam baru
Reply With Quote
  #20  
Old 03-01-2011, 01:23 PM
bEbElicious bEbElicious is offline
Regular

bEbElicious's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 125
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

emm layan bunga api jer, menikmati panorama, da habis balik umah
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump