Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #3611  
Old 12-07-2017, 09:41 PM
partnerfx4u partnerfx4u is offline
Active Plus

partnerfx4u's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Nov 2011
Location: di bumi Allah s.w.t
Posts: 4,419
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdulricks85 View Post
masukkn aje digit depan ngn blkg..kmudian alamat rumah mesti sama alamat register ngn maybank...satu lg no tepon kne update untuk hntr kod msos
ok..tq bro...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #3612  
Old 17-07-2017, 11:19 AM
pijul_ali pijul_ali is offline
Regular

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Aug 2011
Posts: 634
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

LCD tab samsung murah x kt ali?
Reply With Quote
  #3613  
Old 29-07-2017, 10:50 PM
abdulricks85 abdulricks85 is online now
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,873
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pijul_ali View Post
LCD tab samsung murah x kt ali?
Ko try usya aje....
Reply With Quote
  #3614  
Old 30-07-2017, 12:30 PM
haku haku is offline
Regular

haku's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Sep 2008
Location: rain city....bandar slalu ujan....
Posts: 972
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Nape bila nk buat payment dgn debit card mebeng asyik ckp kad expired je. Padahal atm overseas tu baru je activate. Due bulan 12
Reply With Quote
  #3615  
Old 06-08-2017, 03:52 PM
alucard89 alucard89 is offline
Junior

alucard89's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2010
Posts: 99
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Nk tanye, ade sesape beli from gearbest & gune dhl utk delivery?
Ade issue ngn kastam kalo lebih value barang lebih rm500? Bese gearbest declare actual price ke harge lg rendah?
Reply With Quote
  #3616  
Old 23-08-2017, 01:40 PM
abdulricks85 abdulricks85 is online now
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,873
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alucard89 View Post
Nk tanye, ade sesape beli from gearbest & gune dhl utk delivery?
Ade issue ngn kastam kalo lebih value barang lebih rm500? Bese gearbest declare actual price ke harge lg rendah?
klu DHL xde masalah kastam rasanya
Reply With Quote
  #3617  
Old 07-09-2017, 07:51 PM
tr4falgar tr4falgar is online now
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,850
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 50
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

uit.. korang takde ke guna agent? kalo ada mai la share
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #3618  
Old 11-10-2017, 04:06 PM
azyune azyune is offline
Regular

azyune's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2012
Posts: 293
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Selaku ahli Diamond kat kedai Pak Ali ni, nak bagitau kalau guna EMS peluang kastam buka parcel kita sangat la tinggi. Kena pulak value >rm500 memang dapat surat jemputan dari pos malaysia klia.

Dapat satu kes pelik gak. Kat consigment note dah declare undervalue, dalam kotak pun takde letak invois tunjuk value sebenar. tapi kastam dapat tulis harga yang hampir-hampir betul, mana diorang dapat ntahla. Akhirnya kena gak tax aduiii

Import Tax= 10% dari nilai yang di declare/ Kastam sendiri declare. + kos upah pos malaysia jadi wakil dalam rm50++. + gst.

Memang bila kotak dah besar, berat semacam je kastam mudah gatal nak tahan dan buka walaupun nilai tak sampai 500 hahaha
Reply With Quote
Likes tr4falgar liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold