Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 18-06-2016, 08:32 PM
gayz gayz is offline
Regular

gayz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2006
Location: Kepala Batas, Penang
Posts: 585
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

X payah nak berSEO sangat. Yang penting guna semua Google tools.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 18-06-2016, 08:41 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,640
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 290
Active Level
My Mood:
Default

Kalau tiada bajet, lebih baik belajar sendiri dan buat.

Kalau ada duit, boleh upah orang buat.
Reply With Quote
  #13  
Old 02-08-2016, 09:32 PM
Almalutz Almalutz is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

If anyone looking for website design and development services along with search engine optimization the eNvent Software Technologies is the best in this field. They provide affordable services with desired guaranteed results.

_________________________________
Best SEO Company in Lucknow
Website Development Company Lucknow
Reply With Quote
  #14  
Old 02-08-2016, 10:50 PM
pecot85 pecot85 is offline
CG Top Poster Club

pecot85's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2009
Location: kuching
Posts: 27,617
Thanks (Received): 241
Likes (Received): 438
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gayz View Post
X payah nak berSEO sangat. Yang penting guna semua Google tools.
care to explain?
__________________
Time after time
Reply With Quote
  #15  
Old 23-04-2017, 04:49 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,640
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 290
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pecot85 View Post
care to explain?
Kalau guna Webmaster tools, separuh daripada teknik SEO sudah berjaya kita buat. Tetapi semua itu hanyalah on site SEO.

Selebihnya adalah teknik grey hat dan black hat yang Google tak suka dan akan penalize.
Reply With Quote
  #16  
Old 25-04-2017, 12:35 PM
sentiasapanas sentiasapanas is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Banyak perkara dan perlu kesabaran kalau nak SEO mantap.
Reply With Quote
  #17  
Old 23-06-2017, 10:01 AM
xilem891 xilem891 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2017
Posts: 6
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau nak power seo kena buat benda tu nampak betul2 grow secara asli..
Reply With Quote
  #18  
Old 03-07-2017, 08:15 PM
abang gendut abang gendut is offline
Active Member

abang gendut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Location: Middle of nowhere
Posts: 2,001
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 148
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Kalau guna Webmaster tools, separuh daripada teknik SEO sudah berjaya kita buat. Tetapi semua itu hanyalah on site SEO.

Selebihnya adalah teknik grey hat dan black hat yang Google tak suka dan akan penalize.
Webmaster tools tu biasanya banyak kat dalam Cpanel kan. Grey hat & Black hat tu macam mana plak masta ?
Reply With Quote
  #19  
Old 03-07-2017, 09:04 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,640
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 290
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abang gendut View Post
Webmaster tools tu biasanya banyak kat dalam Cpanel kan. Grey hat & Black hat tu macam mana plak masta ?
Webmaster tools tu milik Google.

https://www.google.com/webmasters/tools/

Yang black hat atau grey hat tu... buang masa diterangkan nanti buat penat badan sahaja buat kerja atau buang duit bayar dekat internet marketer buat.

Sekali bila Google jumpa lubang, habis website kena ban.

Pasal tu buat apa teknik pun, prestasi kena naik secara berkala.

Jangan trafik atau ranking naik mendadak. Nanti kena penalti.

Ada satu blog saya promote dalam tahun 2015 kena ban setelah masuk 3 bulan kerana tiba2 naik mendadak. Bukan teknik black/grey pun tetapi ada satu kandungan jadi viral tak ingat.

Lepas hari ketiga, terus blog kena ban.

Search kat Google memang tak keluar terus dah.

Baru sahaja rancang nak pasang adsense masa tu.

Nasib badan.
Reply With Quote
  #20  
Old 03-07-2017, 09:23 PM
abang gendut abang gendut is offline
Active Member

abang gendut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Location: Middle of nowhere
Posts: 2,001
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 148
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Webmaster tools tu milik Google.

https://www.google.com/webmasters/tools/

Yang black hat atau grey hat tu... buang masa diterangkan nanti buat penat badan sahaja buat kerja atau buang duit bayar dekat internet marketer buat.

Sekali bila Google jumpa lubang, habis website kena ban.

Pasal tu buat apa teknik pun, prestasi kena naik secara berkala.

Jangan trafik atau ranking naik mendadak. Nanti kena penalti.

Ada satu blog saya promote dalam tahun 2015 kena ban setelah masuk 3 bulan kerana tiba2 naik mendadak. Bukan teknik black/grey pun tetapi ada satu kandungan jadi viral tak ingat.

Lepas hari ketiga, terus blog kena ban.

Search kat Google memang tak keluar terus dah.

Baru sahaja rancang nak pasang adsense masa tu.

Nasib badan.
Thanks Masta untuk pencerahan, selebihnya den google je la.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump