Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #131  
Old 23-12-2017, 08:33 AM
Diip Diip is online now
Active Member

Diip's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Location: Johor
Posts: 1,309
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by renyc24 View Post
Assalamualaikum w.b.t.
Sesiapa berminat untuk mulakan simpanan emas fizikal, boleh hubungi saya di 0192758685 (Az). Saya boleh kongsi bagaimana untuk mulakan simpanan emas sedikit demi sedikit. Sedikit perkongsian, sebelum mulakan belian dan menyimpan emas, kita perlu letak tujuan kita menyimpan emas. Emas seperti mana yang kita semua sudah maklum dan faham, ia adalah penyimpan nilai yang terbaik. Nilai akan meningkat dari semasa ke semasa dalam jangka masa panjang. Contoh terbaik 1 dinar mampu beli 1 ekor kambing dari zaman Rasulullah s.a.w hingga sekarang. Jadi, ia mampu untuk kurangkan inflasi iaitu kenaikan kos hidup yang kita hadapi masa ini. Oleh itu, jom sama-sama kita mulakan simpanan emas untuk masa depan yang lebih baik.

Wallahualam.
kongsi kat sini je Tuan...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #132  
Old 24-12-2017, 01:44 AM
jebatforex100 jebatforex100 is offline
Permanently Banned - Multiple Accounts

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2017
Posts: 113
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akukuli View Post


Bole da start buy back.. Simpan sikit2
salah konsep ini. beli emas fizikal la boh. boleh bagi bini pakai. xde duit, boleh gi pajak sekejap. ada duit, tebus balik.

inilah kelebihan emas fizikal.

jika takat dalam buku, takleh pajak2 boh. rugi woo..

apa gunanya emas kalu xleh pajak..??
Reply With Quote
  #133  
Old 27-12-2017, 12:00 PM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,214
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akukuli View Post
sy guna bank uob.
spread buy back rm 4.10 = 2.49%
nk sell boleh g kaunter/online banking
so far xde fee lg.

makna kata.. peram jer lar kt akaun tu yea..
tunggu naik..
__________________

Layari Untuk Masa Depan Yang Lebih Ceria >> JOM CERIA
Reply With Quote
  #134  
Old 27-12-2017, 12:02 PM
Hinata Abadi Hinata Abadi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 494
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

terbaik lah..........
__________________
KLIK - KEDAI PERNAH VIRAL
TANAMAN PALING RARE klik
WASSUP / TELEGRAM : 0197368370
Reply With Quote
  #135  
Old 27-12-2017, 02:42 PM
akukuli akukuli is offline
Active Member

akukuli's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,894
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 18
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jebatforex100 View Post
salah konsep ini. beli emas fizikal la boh. boleh bagi bini pakai. xde duit, boleh gi pajak sekejap. ada duit, tebus balik.

inilah kelebihan emas fizikal.

jika takat dalam buku, takleh pajak2 boh. rugi woo..

apa gunanya emas kalu xleh pajak..??
dah namanya saving, buat ape nak pajak2..
rugi bayar upah je.

berapa susut nilai emas kalo tolak kedai?
akhir kata kalo nk cash out, ak tau berapa bank ambil.
Reply With Quote
  #136  
Old 15-01-2018, 03:18 PM
renyc24 renyc24 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 20
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Pajak tu biasanya boleh kalau perlu guna duit segera untuk rolling modal berniaga, belanja hangus etc. Tapi kena make sure ada duit backup untuk tebus balik. Ada kawan saya, dia pajak bila nak beli motosikal.. dan dia buat simpanan tiap2 bulan untuk tebus semula emas. Jadi, emas dapat, motosikal pun dapat. Cuma kena pastikan boleh tebus semula dalam tempoh pajakan.
Reply With Quote
  #137  
Old 14-02-2018, 10:03 PM
KojiGawa KojiGawa is offline
Regular

KojiGawa's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2013
Posts: 623
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

harini dah jadi MYR 184 = 1.0000 gram.

bole la beli lebih sikit.
Reply With Quote
  #138  
Old 17-02-2018, 03:49 PM
badh182 badh182 is offline
Active Plus

badh182's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2012
Location: ɥɐsıʞ nʞɐ ɐp
Posts: 2,522
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

sekarang ni sesuai tak beli emas?...harga emas hari ni Rm187/g..baru nak berjinak dengan emas...sbb tngok graf harga maksimum emas Rm197 buat masa ni...takut nanti trend menurun tahun ni...ha3..
Reply With Quote
  #139  
Old 06-03-2018, 11:30 AM
angahlin angahlin is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 71
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nirzah View Post
Laku x d rahnu bank rakyat or pejabat pos
tiada jawapan lagi ke????
Reply With Quote
  #140  
Old 06-03-2018, 11:33 AM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,594
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 9
Active Level
Default

beli jek bro , simpan selagi boleh drop rrm170pergram pump lagi pajak semua beli lagi, buat surat boleh out setiap bulan.

se elok beli yg 1g senag pajak.
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump