Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 21-03-2012, 12:42 AM
syukranjz syukranjz is offline
Active Plus

syukranjz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2010
Posts: 4,776
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kos simpan di arrahnu brape..berbaloi ke bayar upah simpan..n harga plak x naik..
siape penasihat syariah company ni..
__________________
IKLAN PERCUMA DI SINI
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 21-03-2012, 10:16 PM
Lantak Lantak is offline
Regular

Lantak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 484
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 51
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by chealmy View Post
TT kalau waktu nak tebus tu harga tengah turun gila2 dari harga pajak sebelum ni macam mana? company tolong bayarkan ker upah simpan semua ?Tak berapa jelas bahagian tebus balik kalau harga jatuh..macam bulan tiga nie
ok gini..x pyh tebus..biarkan saja emas dlm simpanan ar-rahnu..sy suggest utk longterm..cth terbaik 1 tahun..xkan selamanya harga emas akan turun..pasti akan ada turun naik kan..sbb tu sy suggest agrobank..sbb harga dia fix dlm term yg lama cth setahun tidak seperti bank rakyat(sentiasa berubah ubah ikut rate semasa.skrg ni rate dia rm200.40 per gram (999.9)so klu emas tu trn biar jer la..ms utk membeli @ top up emas utk disimpan..byr saja upah simpan..tgk tahun depan beraper %kenaikan dlm setahun..bru renew..
__________________
SUPERIOR TRADING
http://bit.ly/2DX2FXs
Reply With Quote
  #23  
Old 21-03-2012, 10:27 PM
alfa_deals alfa_deals is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 368
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

rate ar rahnu agrobank dah turun start 16/3/2012...sampai diberitahu kelak.just info
Reply With Quote
  #24  
Old 22-03-2012, 10:09 AM
dman6325 dman6325 is offline
Regular

dman6325's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 111
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

berhati2 dgn kaedah ar-rahnu.. sapa yg sdg buat skrg mgkin mereka AMAT FAHAM.. graf emas skrg sgt tidak menentu.. boleh terjerat bila2 masa sahaja..

good luck TT
Reply With Quote
  #25  
Old 22-03-2012, 02:27 PM
DavinciCode DavinciCode is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 415
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Jgn jadikan ar rahnu tmp untuk bermanipulasi atau satu bidang perniagaan.
Adakah dgn renew surat apabila tamat tempoh matang atau lebih dikenali sebagai OL=Overlap itu dikatakan keuntungan?

Cth terkini harga 916-22K di agro bulan lepas adalah RM183/g tp mulai jumaat lepas 16/3/12 agro dah turunkan rate ke RM178/g.

Cuba nada kira adakah anda boleh buat untung dgn cara begini? Si peminjam ar rahnu akan tercekik tp yg untung adalah si penjual emas..

Bagaimana nk bayar blk pinjaman termasuk upah simpan.
*Upah simpan di agro jika nilai pinjaman 70%=RM0.75 bermakna jika emas anda 30g x rate terkini(RM178)=RM5340 x 0.75%=RM40.05/month.
Reply With Quote
  #26  
Old 22-03-2012, 02:31 PM
DavinciCode DavinciCode is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 415
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dman6325 View Post
berhati2 dgn kaedah ar-rahnu.. sapa yg sdg buat skrg mgkin mereka AMAT FAHAM.. graf emas skrg sgt tidak menentu.. boleh terjerat bila2 masa sahaja..

good luck TT
*Benar semuanya mengharapkan kenaikan harga emas dunia tiap2 bulan..tp lihatlah tahun ni..hampir 4 bulan harga emas tak ke mana pun.

Ramai yg dah terjebak dgn sistem sebegini yg menggunakan medium Ar rahnu untuk memiliki emas dan kononnya keuntungan dari hasil OL.

Alhamdullilah ada juga bantuan sekadar termampu dari sy utk lepaskan mereka dari sistem sebegini.
Reply With Quote
  #27  
Old 30-03-2012, 12:16 PM
Lantak Lantak is offline
Regular

Lantak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 484
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 51
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DavinciCode View Post
*Benar semuanya mengharapkan kenaikan harga emas dunia tiap2 bulan..tp lihatlah tahun ni..hampir 4 bulan harga emas tak ke mana pun.

Ramai yg dah terjebak dgn sistem sebegini yg menggunakan medium Ar rahnu untuk memiliki emas dan kononnya keuntungan dari hasil OL.

Alhamdullilah ada juga bantuan sekadar termampu dari sy utk lepaskan mereka dari sistem sebegini.
Saya x lihat pada per month..tapi saya buat per year..lihatlah sendiri kenaikan tahun demi tahun pada chart kitco tu..beraper purata kenaikan setahun..mmg la sebulan dua ni harga turun..bg sy masa yang sesuai utk membeli atau tambah emas..apapun terima kasih semoga anda berjaya..
__________________
SUPERIOR TRADING
http://bit.ly/2DX2FXs
Reply With Quote
  #28  
Old 05-04-2012, 10:25 PM
Lantak Lantak is offline
Regular

Lantak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 484
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 51
Active Level
My Mood:
Default

Salam...bump utk bulan ini... skrg adalah masa yg sgt sesuai utk membeli emas..sblm kenaikan mencanak bila temasya olympic bermula nanti..renung2kan..mari melabur bersama saya..
__________________
SUPERIOR TRADING
http://bit.ly/2DX2FXs
Reply With Quote
  #29  
Old 06-04-2012, 12:49 PM
sjmsb sjmsb is offline
Regular

sjmsb's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 872
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lantak View Post
salam semua otai2 gold..newbie tumpang lalu..disini saya pasti ramai yang sudah memahami teknik2 pelaburan emas dengan ar-rahnu jika ada yang masih baru pon dapat sama-sama belajar..cuma disini saya ingin memperkenalkan dengan anda sebuah syarikat berdaftar iaitu triplenine world gallery sdn bhd milik sepenuhnya bumiputra..anak melayu yang berjaya dan anda boleh memastikan atau membuat kaji selidik latar belakang company ni di ssm dan sebagainya seperti pesanan dari johan raja lawak.ok disini saya ingin kongsikan apa kelebihan jika kita berurusan dengan triplenine.saya ambil contoh jika modal anda ada 10gram simpan dulu modal anda..triplenine akan dulukan kepada anda 30gram dengan emas triplenine utk dipajak nanti di ar-rahnu(agrobank)dan jika modal yang sama tadi anda lakukan sendiri 70% yang pertama tadi mungkin anda boleh mengandakannya sekitar 20 hingga 23gram.tapi jika bersama triplenine terus anda akan dapat 30gram untuk dipajakkan di ar-rahnu.disini ada lebihan yang anda dapat dari bantuan triplenine tadi so roi anda nanti pon lebih..triplenine juga akan memberikan bimbingan kepada anda jika inginkan khidmat nasihat mereka pon boleh membantu.contoh tadi tu ialah 10gram dan jika lebih dari 10gram figure tu rasanya anda boleh calculate sendiri.contoh 20g anda dpt 60gam,100g anda dpt 300g.ok jika ade yang berminat atau pertayaan bolehlah reply disini atau pm saya.terima kasih

anda juga boleh add di facebook triplenine gold world gallery
atau lawati www.triplenine.com.my

contoh-contoh produk triplenine world gallery
aku nak jadi agen laaaaa
__________________
Social & Financial Community
WhatsApp: +6281284895352,+60162846905 WeChat:Pahlawantingtong, BLACKBERRY PIN: 2BCC7EFC
https://www.coinsbinary.com/users/joinnow/moonface
Reply With Quote
  #30  
Old 06-04-2012, 09:12 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,476
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau xsilap pg esk ada pelancaran triplenine ni kat jitra
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump