Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Jom print sticker produk atau lain2
Last Post: khairulpg
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 40
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,346
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,061
More...
Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 10-05-2017, 09:25 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.

Untuk semua penganut Buddha:





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 11-05-2017, 02:06 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default


TESTIMONI TERKINI


Peserta Medisavers Takaful ini admit hospital KPJ Bandar Maharani pada hari ke-31 selepas sign-up polisi. Penyakitnya hati bengkak. Tak perlu bayar dulu walaupun admit hospital sehari selepas tamatnya tempoh waiting period 30 hari.

AsiaAssistance terus keluarkan GL dgn izin syarikat Archipelago Insurance Limited. Selalunya jika admit hospital terlampau rapat dgn tarikh sign-up polisi, pesakit perlu bayar dulu, claim kemudian kerana syarikat insurans/takaful nak investigate lebih lanjut utk pastikan penyakit yg dirawat tu betul2 wujud selepas tamatnya tempoh waiting period.

Tapi Alhamdulillah, dengan bantuan rundingan MXM International, peserta layak dapat GL. Inilah salah satu kelebihan memiliki polisi dengan MXM International sebagai program manager. Anda akan dapat bantuan dan sokongan korporat MXM International (selain dpd saya selaku individual agent) utk memudahkan pelepasan GL kat hospital.








__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #43  
Old 15-05-2017, 10:30 AM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.


Kesibukan yang teramat menyebabkan tak sempat nak wish Selamat Hari Ibu dan juga Selamat Hari Jururawat kepada semua para ibu dan jururawat yang berada di CG ini pada minggu lepas.

Kepada jururawat semua, terima kasih kerana menjaga dan menguruskan rakan2, saudara-mara, ahli keluarga kami ketika dirawat di hospital siang dan malam.

Kepada para ibu, tanpa anda tiada lah kami di dunia ini. Terima kasih di atas kasih sayang dan pengorbanan melahirkan, membesarkan, menjaga, mendidik dan mendoakan kami anak-anakmu yang nakal ini.

Walaupun dah terlepas/berlalu, saya tetap nak ucapkan wishes kat CG.












.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #44  
Old 17-05-2017, 01:11 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.

PERTANYAAN:

Jika saya sebagai pembayar meninggal dunia atau kena penyakit kritikal (CI) atau mengalami hilang upaya kekal/TPD, bagaimana dgn bayaran polisi kad perubatan saya & 3 orang anak saya yg masih bersekolah?? Adakah ada waiver/pengecualian bayaran jika berlaku salah satu insiden tadi?


JAWAPAN:

Kami TIADA waiver/pengecualian seperti yg Tuan "bayangkan" itu. Tapi kami ada solution yg lebih baik utk persoalan - siapa akan bayarkan kad perubatan anak/pembayar jika terjadi penyakit kritikal (CI)/hilang upaya/kematian ke atas pembayar tersebut.

Solution kami ada pada pakej term-life takaful kami yg jumlah perlindungannya lebih besar berbanding syarikat2 takaful lain. Boleh rujuk jadual manfaat term-life takaful kami di bawah ini:







Kita perlu tambah premium utk dapat manfaat pengecualian/waiver bayaran yg ditawarkan oleh mana2 syarikat takaful. Katalah premium tambahan utk waiver TPD/death adalah RM15/pax & waiver penyakit kritikal (CI) pula RM10/pax.. Total RM25/pax.. Maka, premium tambahan utk semua 4 orang adalah RM100 SETIAP bulan.. Campur GST akan jadi RM106 SETIAP bulan utk semua 4 orang!

Tetapi dgn kombo MediSavers Takaful Archipelago kami, kita dapat lebih daripada itu dgn amaun hanya RM60 sebulan menerusi pakej Gold di atas. Kami akan beri/hibahkan duit cash berjumlah RM105k jika berlaku salah satu daripada TPD/death/CI.

Jika simpan cash RM105k itu ke dalam Tabung Haji, dividennya berjumlah RM6.3k (jika kadar dividen 6% setahun). Premium tahunan kad perubatan MediSavers Takaful utk Tuan & 3 orang anak Tuan tak sampai pun RM4.8k setahun. Kita hanya perlu sambung bayar dgn menggunakan dividen itu shj. Itupun masih berbaki lagi RM1.5k (RM6.3k-RM4.8k = RM1.5k).

Cash RM105k yg disimpan kat dalam Tabung Haji tu kita tak sentuh pun, on top of ada balance lagi RM1.5k pada dividen Tabung Haji. Kalau insiden TPD/death yg berlaku itu pula disebabkan oleh kemalangan, pembayar/anak2 akan dpt cash yang lebih banyak iaitu RM300k. Wowww!!

Pembayar hanya perlu bayar tambahan RM60 sahaja sebulan utk solution sedemikian di Medisavers Takaful Archipelago kami berbanding jika kita pilih solution "waiver/pengecualian" di syarikat2 takaful lain yg melibatkan amaun RM100++ without any cash payout berbanding kami yg ada cash payout ni.. Mana lebih baik??

Kemudian, jika pembayar pilih pelan Platinum di atas yg premiumnya RM106 sebulan iaitu sama dgn contoh amaun premium "waiver/pengecualian" syarikat2 lain di atas tadi, pembayar/anak2 akan dapat cash RM210k utk TPD/CI/death. Boleh dibahagikan iaitu RM100k simpan dalam Tabung Haji supaya dividennya boleh digunakan utk sambung bayaran premium manakala RM110k lagi boleh digunakan utk tujuan2 lain atau nak simpan sekali dalam Tabung Haji pun boleh - lagi besar dividennya nanti. Jika TPD/death tu akibat kemalangan, amaunnya akan dinaikkan kepada RM510k! Wowwwww!!!

Kita mungkin boleh dapat jumlah perlindungan RM200k++ untuk TPD/death/CI di syarikat lain dgn premium yg sama jika kita ketepikan option waiver tetapi kita tidak akan dapat TAMBAHAN jumlah perlindungan sebesar RM510k utk TPD/death yg berpunca daripada kemalangan di syarikat lain.

Hanya dgn MediSavers Takaful Archipelago sahaja kita boleh dapat coverage TAMBAHAN berganda yg sedemikian! Adalah lebih nilai jika kita fokuskan premium tambahan tu directly kepada perlindungan TPD/death/CI berbanding kita salurkan kepada rider waiver/pengecualian.


Oleh itu, solution/jalan penyelesaian kami menawarkan nilai tambah kepada kewangan pembayar/anak2.




.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; Yesterday at 09:47 PM..
Reply With Quote
  #45  
Old 18-05-2017, 01:40 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.

NASIHAT/PERINGATAN KHAS DARIPADA
PIHAK BANK NEGARA MALAYSIA (BNM)


Insurance/Takaful adalah untuk perlindungan, bukannya simpanan atau pelaburan!





Kenapa pulak begitu?

Kerana kita perlu maksimumkan perlindungan terlebih dahulu sebelum boleh pilih pelan yg ada simpanan atau pelaburan. Hanya golongan terlebih duit shj yg wajar pilih pelan yg ada simpanan atau pelaburan.

Jika kita pilih pelan yg ada simpanan atau pelaburan terlebih dahulu, dibimbangi coverage perlindungan tak dapat dimaksimumkan.

Berapakah coverage yg maksimum itu?

Jawapannya adalah 13 darab kos sara hidup tahunan masing2 untuk TPD/CI/death. Manakala kad perubatan pula pilih yg boleh tampung, bukan sahaja kos perubatan hari ini dan 10 tahun seterusnya, malah kos perubatan 30,40,50 tahun akan datang - bergantung kpd umur masing2 sekarang.

Jika kos sara hidup tahunan kita adalah RM30k, maka seelok-eloknya coverage takaful utk TPD/death/CI perlu ada RM400k. Jika kos sara hidup tahunan RM50k, maka coverage TPD/CI/death yg diperlukan adalah RM650k.

Disebabkan selain dpd coverage TPD/CI/death yg benar2 mencukupi, kita juga sangat2 perlukan kad perubatan yg terbaik dlm situasi zaman sekarang. Jadi, adalah sukar bagi kebanyakan orang utk maksimumkan perlindungan takaful pada angka2 tadi jika kita tetap berkeras mahukan pelan yg ada simpanan atau pelaburan.

Kecualilah bila dah buat kiraan selepas maksimumkan coverage TPD/CI/death & kad perubatan utk diri/keluarga, masih ada banyak lagi duit lebih, barulah wajar tambah pelan takaful yg ada simpanan atau pelaburan.

Itupun, adalah lebih baik kita salurkan lebihan wang itu directly ke dalam unit trusts atau Tabung Haji dll lagi.

Semoga penerangan ini dapat membantu dlm membuat keputusan yg lebih tepat!


.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 18-05-2017 at 01:49 PM..
Reply With Quote
  #46  
Old 19-05-2017, 03:04 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.


NEW PRODUCT LAUNCHING!!!
We are expanding rapidly! We are expanding rapidly!



A NEW program to join the MediSavers series of Comprehensive Healthcare Membership Programs!

Specially cater to Organisations:
Small Family Businesses
Established Corporate Companies
Board of Directors
Management Team and so many more!



Introducing MediSavers Enterprise!


Come and join our Monthly Agency Gathering for the program briefing!


Date:
22nd May 2017 (Monday)

Time:
11:00am - 12:45pm

Venue:
MXM HQ, Level 8





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #47  
Old 20-05-2017, 11:28 AM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.

Lokasi:

Ibu pejabat MXM, Tingkat 8, Blok A,
Phileo Damansara 2, Off Jalan Damansara.



Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
.

NEW PRODUCT LAUNCHING!!!
We are expanding rapidly! We are expanding rapidly!



A NEW program to join the MediSavers series of Comprehensive Healthcare Membership Programs!

Specially cater to Organisations:
Small Family Businesses
Established Corporate Companies
Board of Directors
Management Team and so many more!



Introducing MediSavers Enterprise!


Come and join our Monthly Agency Gathering for the program briefing!


Date:
22nd May 2017 (Monday)

Time:
11:00am - 12:45pm

Venue:
MXM HQ, Level 8





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #48  
Old 21-05-2017, 11:03 AM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.

Reminder - our new product launching tomorrow at 11.30am. See you there. All CG members and guests are invited to attend.





Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
.

Lokasi:

Ibu pejabat MXM, Tingkat 8, Blok A,
Phileo Damansara 2, Off Jalan Damansara.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 21-05-2017 at 11:11 AM..
Reply With Quote
  #49  
Old 21-05-2017, 09:08 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.


Jom hadir beramai-ramai 11.30 pagi esok. Saya pun datang juga. Boleh jumpa dan berkenalan.

Kalau anda nak propose produk ni pada majikan anda pun boleh juga nanti. Ada komisen lumayan utk anda.

Kalau anda sbg majikan, boleh sediakan benefits ini utk staff/pegawai2 syarikat anda. Hargailah pekerja2 n pembantu2 perniagaan anda.

Kepada konsultan2 syarikat takaful n insurans lain pun boleh join kami tanpa perlu resign. Teruskan bisnes takaful anda yg lain. Jadikan kami sebagai pelengkap. Saya sendiri termasuk dlm kategori ini.

JOM SEMUA!!


Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
.


NEW PRODUCT LAUNCHING!!!
We are expanding rapidly! We are expanding rapidly!



A NEW program to join the MediSavers series of Comprehensive Healthcare Membership Programs!

Specially cater to Organisations:
• Small Family Businesses
• Established Corporate Companies
• Board of Directors
• Management Team and so many more!



Introducing MediSavers Enterprise!


Come and join our Monthly Agency Gathering for the program briefing!


Date:
22nd May 2017 (Monday)

Time:
11:00am - 12:45pm

Venue:
MXM HQ, Level 8





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 21-05-2017 at 09:12 PM..
Reply With Quote
  #50  
Old 23-05-2017, 03:34 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 502
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.

Alhamdulillah, semalam pelancaran produk baru berjalan lancar dan sangat menarik. Untuk non-takaful sahaja buat permulaan ini. Yang takaful pula sedang dalam proses untuk kelulusan pihak berkuasa (bahagian EMPLOYEE healthcare program ini).

Walau bagaimanapun, saya nak cerita sedikit tentang non-takaful medical card untuk pekerja-pekerja ni. Strukturnya akan lebih kurang sama juga dengan takaful punya nanti.


Syarat jumlah staff: MINIMA 5 orang sahaja, tiada MAKSIMA
(kalau tiba2 tinggal 3 atau 4 orang sahaja sebab salah seorang penyertaannya ditolak kerana masalah kesihatannya, pihak kami boleh terima dengan harga lain)

Medical card untuk pekerja tu tetap valid walaupun pekerja berhenti daripada syarikat tersebut iaitu pekerja tu boleh opt untuk sambung bayar sendiri - dapat harga lebih rendah berbanding harga individu.

Medical card pekerja ni valid hingga tahun 2115.

Nak tahu berapa coverage nya??

Bilik RM350. Had per penyakit adalah RM650k. Tiada OVERALL annual limit. Tiada OVERALL lifetime limit. Tiada had maksima berapa hari setahun untuk wad ICU.

Jika sesuatu penyakit itu dah claim RM150k (tak semestinya tahun yang sama tapi amaun terkumpul), pekerja tu layak upgrade kepada bilik RM1k serta-merta. Wowwww!!!

Berapa harganya?? Hanya RM1,164 setahun utk umur pekerja 26-35 tahun atau RM1,337 setahun utk umur pekerja 36-45 tahun atau RM1,570 utk pekerja berumur 46-55 tahun atau RM2,156 utk pekerja berumur 56-60 tahun.

Majikan boleh kaw-tim dengan setiap pekerja. Mungkin pekerja bayar RM500 shj setahun (ini hanya contoh amaun) manakala baki majikan tanggung sepanjang bekerja dgn syarikat itu. Bila dah pencen, pekerja sambung bayar dengan harga pekerja juga.

Setiap 3 tahun, claims limit dan kelayakan bilik akan auto-upgrade sebanyak 10%, sama seperti pelan individu Medisavers.

Bolehlah cadangkan kepada majikan masing-masing.


Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
.


NEW PRODUCT LAUNCHING!!!
We are expanding rapidly! We are expanding rapidly!



A NEW program to join the MediSavers series of Comprehensive Healthcare Membership Programs!

Specially cater to Organisations:
• Small Family Businesses
• Established Corporate Companies
• Board of Directors
• Management Team and so many more!



Introducing MediSavers Enterprise!


Come and join our Monthly Agency Gathering for the program briefing!


Date:
22nd May 2017 (Monday)

Time:
11:00am - 12:45pm

Venue:
MXM HQ, Level 8





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 23-05-2017 at 03:49 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:40 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you