Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 20-04-2017, 04:50 PM
haslina769 haslina769 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 754
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
Sebelum ni saya dah terangkan empat (4) manfaat unik yg hanya terdapat di MediSavers Takaful (rujuk "quote" posting lama saya di atas).

Untuk entry kali ini pula saya akan terangkan empat (4) lagi manfaat2 unik yg hanya boleh diperolehi menerusi pelan MediSavers Takaful kami.

Berbaloi-baloi + menjimatkan! Empat (4) manfaat ini bernilai lebih RM1,700 setahun jika kita asingkan atau jika kita cari sendiri di tempat lain secara berasingan:

5. Pemeriksaan kesihatan percuma SETIAP TAHUN
6. Bantuan kecemasan domestik & antarabangsa
7. Khairat takaful khas untuk kemalangan
8. Elaun wad hospital (swasta dan kerajaan)







#######################################


5. PEMERIKSAAN KESIHATAN PERCUMA -SETIAP TAHUN-

Semua pelan Medisavers Takaful turut menyediakan kemudahan kesihatan percuma SETIAP TAHUN di mana-mana cawangan PATHLAB seluruh Malaysia. Pemeriksaan kesihatan percuma ini meliputi 52 jenis screening dan juga saringan Kanser Hati.

Bagi mereka yang ambil Booster sekali atau pelan Singapore VIP, akan ditambah lagi saringan Kanser Perut, Usus, Prostat, Ovari dan juga Kanser Payudara. Ini melibatkan nilai tambahan sekitar RM300 yang mana disertakan secara percuma.












6. BANTUAN KECEMASAN DOMESTIK DAN ANTARABANGSA

Misalnya, jika kita diserang strok ketika berada di luar negara, samada pergi melancong atau urusan kerja, manfaat ini akan masuk untuk membantu kita dari aspek perubatan, pengangkutan khas pulang ke Malaysia dan juga kemudahan penerbangan/penginapan untuk dua orang pengiring/pembantu/penjaga (sahabat atau ahli keluarga kita).

Jika insiden berlaku di dalam Malaysia pun sama misalnya kejadian berlaku di kawasan terpencil dan memerlukan pengangkutan khas seperti helikopter atau pesawat khas lain untuk menguruskan kita, maka manfaat ini akan berkuatkuasa.

Tak semestinya strok sahaja. Ia juga meliputi kemalangan yg serius, penyakit2 serius, kematian dan sebagainya apabila keadaan kita tidak membolehkan penggunaan pengangkutan dan bantuan perubatan yg biasa.








7. KHAIRAT TAKAFUL KHAS UTK KEMALANGAN

Khairat takaful untuk kemalangan bernilai sehingga RM90,000 dibayar secara tunai kepada peserta/waris yang dihibahkan jika berlaku salah satu daripada senarai dalam gambar di bawah.

Darabkan peratus (%) yang dipaparkan dengan nilai RM90,000 untuk mengetahui berapa amaun khairat bagi setiap keadaan yang timbul akibat kemalangan itu.






8. ELAUN WAD HOSPITAL (SWASTA DAN KERAJAAN)

Sekiranya dimasukkan ke wad melebihi 3 malam berturut-turut, elaun wad berjumlah RM150 atau RM300 per night (dikira bermula malam ke-3 dan seterusnya) akan diberi sebagai saguhati secara tunai. Best ni. Manfaat ini adalah "built-in" dalam kad perubatan MediSavers Takaful, ia tidak dimasukkan sebagai rider.

Bear in mind, elaun wad ini turut terpakai untuk hospital swasta dalam dan luar negara, bukan hanya terhad untuk wad hospital kerajaan sahaja...


Berbaloi-baloi! Rugi kalau tak pilih Medisavers Takaful!







.
mmg trbaik mdcal card nie..
__________________
"TEKNIK PERCUMA MEMILIKI KERETA DENGAN HARGA MURAH"

Daftar Sini , sape mau jdi member
https://goo.gl/3sUPYH
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 20-04-2017, 04:56 PM
Kaizen5555 Kaizen5555 is offline
Legendary Member

Kaizen5555's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Location: __________J.O.H.O.R____________
Posts: 11,965
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

pm tt......
Reply With Quote
  #23  
Old 20-04-2017, 06:09 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 539
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by haslina769 View Post
mmg trbaik mdcal card nie..


Terima kasih di atas sokongan kak Haslina.

Kak Haslina boleh copy apa2 sahaja info yang saya share di sini untuk akak promote kat kawan2 dll.




.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #24  
Old 20-04-2017, 06:11 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 539
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kaizen5555 View Post
pm tt......

Saya dah PM Tuan. Boleh check.

Kalau boleh, kita communicate thru whatsapp sebab capacity INBOX CG ni sangat terhad.

.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #25  
Old 21-04-2017, 09:58 AM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 539
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.



.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 22-07-2017 at 09:01 PM..
Reply With Quote
  #26  
Old 21-04-2017, 09:45 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 539
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.


ISTIMEWA KHUSUS UNTUK
PESERTA MEDISAVERS TAKAFUL KAMI:


ADD-ON GROUP TERM LIFE TAKAFUL:






Jadi, dengan hanya RM2,400 per annum (bagi peserta umur 34 tahun), boleh dapat pelan takaful yang meliputi:

1. Hibah TPD/death akibat kemalangan RM300k!
2. Hibah TPD/death selain kemalangan RM105k!
3. Khairat 36 penyakit kritikal RM105k!
4. Kad medik dgn limit RM390k per illness
5. Kad medik tanpa limit tahunan overall
6. Kad medik tanpa limit lifetime overall
7. Kad medik dgn kelayakan wad RM300/day
8. Kad medik dgn GL antarabangsa
9. Kad medik dgn 122 panel swasta Malaysia
10. Kad medik TIADA ko-takaful
11. Point 4 & 7 auto-upgrade 10% setiap 3 tahun
12. Elaun wad swasta & kerajaan RM150 sehari
13. Saguhati belanja pengebumian RM3k
14. Boleh takeover tarikh kuatkuasa polisi sykt lain yg lebih 1 tahun
15. Ada kemudahan pemeriksaan kesihatan percuma SETIAP TAHUN di mana2 cawangan Pathlab (sangat berguna utk mengesan penyakit lebih awal) - setiap tahun tu!


.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 22-07-2017 at 08:32 PM..
Reply With Quote
  #27  
Old 21-04-2017, 09:48 PM
awiena awiena is offline
Active Plus

awiena's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2012
Posts: 4,457
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 28
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
.


ISTIMEWA KHUSUS UNTUK
PESERTA MEDISAVERS TAKAFUL KAMI:


ADD-ON GROUP TERM LIFE TAKAFUL:






Jadi, dengan hanya RM2,400 per annum (bagi peserta umur 34 tahun), boleh dapat pelan takaful yang meliputi:

1. Hibah TPD/death akibat kemalangan RM300k!
2. Hibah TPD/death selain kemalangan RM105k!
3. Khairat 36 penyakit kritikal RM105k!
4. Kad medik dgn limit RM390k per illness
5. Kad medik tanpa limit tahunan overall
6. Kad medik tanpa limit lifetime overall
7. Kad medik dgn kelayakan wad RM300/day
8. Kad medik dgn GL antarabangsa
9. Kad medik dgn 122 panel swasta Malaysia
10. Kad medik TIADA ko-takaful
11. Point 4 & 7 auto-upgrade 10% setiap 3 tahun
12. Elaun wad swasta & kerajaan RM150 sehari
13. Saguhati belanja pengebumian RM3k
14. Boleh takeover tarikh kuatkuasa polisi sykt lain yg lebih 1 tahun
15. Ada kemudahan pemeriksaan kesihatan percuma SETIAP TAHUN di mana2 cawangan Pathlab (sangat berguna utk mengesan penyakit lebih awal) - setiap tahun tu!


.

card torbaik sofar
Reply With Quote
  #28  
Old 22-04-2017, 10:02 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 539
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by awiena View Post
card torbaik sofar

Benar.

Alhamdulillah, syukur Allah Ketemukan kita dgn Archipelago Takaful ni. Kad mediknya, life takafulnya memang tip top. Nak promote kat masyarakat pun rasa seronok sangat sbb betul2 menepati keperluan JANGKA PANJANG!

Awiena nak copy kat thread Awiena utk promote pun boleh. Sama2 sebarkan kebaikan.


.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #29  
Old 23-04-2017, 11:44 AM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 539
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.

Kebanyakan kita dah sedia maklum keadaan kewangan kerajaan Malaysia hari ini. Banyak peruntukan kesihatan telah dipotong sehingga menyebabkan ubat yg bagus2 telah dihentikan bekalannya, peralatan hospital tak dapat diselenggara & dinaiktaraf seperti sepatutnya.

Bagaimanakah keadaannya 10-20 tahun lagi??

Jika kewangan kerajaan semakin menyedihkan, TIDAK mustahil subsidi kesihatan hanya akan diteruskan utk golongan miskin & pesara/staf kerajaan shj.

Selain dua golongan ini nanti perlu bayar penuh samada guna kad perubatan atau guna duit sendiri. TIDAK mustahil ini akan berlaku tak berapa lama lagi dgn melihat trend kecenderungan kerajaan sekarang.

BRACE OURSELVES FOR THE WORST!
BERSEDIALAH DARI SEKARANG.....


Jika kita beri jawapan belum mampu, adakah kita betul2 belum mampu?

Atau adakah "BELUM mampu" itu disebabkan oleh lifestyle kita - apa jenis rumah yg kita beli dan berapa buah rumah, apa jenis kereta yg kita beli dan berapa buah kereta, attitude kita dlm bershopping, attitude kita dlm memenuhi kehendak anak2/pasangan, attitude kita dlm melaburkan duit/kekayaan, attitude kita dlm mengisi leisure time/holidays dsb...

Jadi, adakah kita benar2 BELUM mampu utk mula ASAP??

Jika ada hutang melebihi sebiji rumah dan melebihi sebiji kereta selain utk keperluan keluarga, saya nasihatkan lepaskan lah salah satunya (NOT all, hanya sebahagian shj) supaya kita bertukar JADI MAMPU. Juga perhalusi lah semula attitude kita dlm perkara2 yg disebut tadi agar kita bertukar JADI MAMPU.

Boleh beli semula apa yg dilepaskan itu apabila dah ada duit lebih nanti. Mungkin kita akan kata, cakap senanglah kan. Ya, kita perlu strong utk ubah situasi yg dah jadi habit tu. Ia memang susah nak buat kalau dah lama jd habit! Sadly, there is no other way. Nak tak nak, itulah hakikat hidup. Perlu berubah dan adjust semula.

Keperluan sepatutnya mengatasi kehendak atau perkara2 yg bersifat "extra".

Semoga pencerahan ini dpt membantu kita semua dlm merancang perjalanan hidup dengan lebih baik.





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 23-04-2017 at 12:22 PM..
Reply With Quote
  #30  
Old 26-04-2017, 01:35 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 539
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.












SOALAN:
Selain daripada saya, ingat nak dapatkan satu kad medik untuk mak & ayah saya juga. Umur mak 59 tahun. Umur ayah 66 tahun. Boleh lagi ke umur macam mereka tu sign-up kad perubatan ni? Harap-harap premiumnya tak lebih RM500 sebulan. Huhu, selalu saya dengar, umur 60-an ni premiumnya boleh cecah hampir RM1k sebulan.


JAWAPAN:
Boleh lagi kalau Tuan nak dapatkan kad perubatan MEDISAVERS Takaful kami untuk ibubapa berusia 59 dan 66 tahun. Last entry age kami adalah 70 tahun (harijadi akan datang). Dan mereka boleh guna sehingga umur melebihi 160 tahun!

Dan "premium" kami untuk usia seperti mereka juga tak melebihi RM6k setahun pun (purata tak sampai RM500 sebulan dengan had penggunaan yang besar).


Untuk emak Tuan yang berumur 59 tahun itu, boleh pilih antara 3 pilihan ni:
1. Pelan 100 SP RM2.2k per annum (had penggunaan RM390k per penyakit).
2. Pelan 100 Basic Booster RM2.4k per annum (had penggunaan RM1.09 juta per penyakit atau RM3 juta per annum).
3. Pelan 100 SP Booster RM2.7k per annum (had penggunaan RM1.39 juta per penyakit atau RM3 juta per annum).

Manakala untuk ayah Tuan yang berumur 66 tahun, boleh pilih yang berikut:
1. Pelan 100 SP RM4.5k per annum (had penggunaan RM390k per penyakit).
2. Pelan 100 Basic Booster RM4.4k per annum (had penggunaan RM1.09 juta per penyakit atau RM3 juta per annum).
3. Pelan 100 SP Booster RM5.1k per annum (had penggunaan RM1.39 juta per penyakit atau RM3 juta per annum).


Premium seperti itu adalah berbaloi sebab had penggunaannya besar. Kelayakan wad pula RM300 - boleh dapat bilik Single Deluxe. Kalau kat syarikat lain, premium untuk pelan dengan had penggunaan jutaan ringgit ini harganya berlipat ganda berbanding kami (bagi usia seperti mak & ayah Tuan).

Jadi, boleh dapatkan kad perubatan istimewa kami sbg hadiah buat emak & ayah Tuan. Bolehlah mereka dapatkan rawatan kat hospital yang lebih selesa seperti Gleneagles & Prince Court (antara panel hospital kami).




.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 22-07-2017 at 08:58 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump