Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,463
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,322
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,786
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-03-2017, 03:15 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 487
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default ARCHIPELAGO Medisavers Takaful: No overall limit, valid worldwide, harga dari 1k p.a.

.

Assalamu'alaikum wbt / Salam Sejahtera semua warga CG.


Saya dengan rendah diri, ingin menjemput Tuan/Puan/Cik untuk kita sama2 miliki kad perubatan MediSavers Takaful underwritten by Archipelago Insurance Limited (AIL).

INITIAL claims limit nya tinggi iaitu hampir RM1.1 juta / RM1.4 juta per ILLNESS. Pihak Archipelago Insurance Limited (AIL) akan auto-upgrade claims limit tersebut sebanyak 10% NON-STOP, setiap 3 tahun sekali, bermula Julai tahun depan (2018) sehingga tahun 2115. Begitulah juga dengan had kelayakan wad hospital.

Sebahagian kad medik lain ada juga ciri auto-upgrade tetapi hanya sekadar 10-20 tahun pertama sahaja. Bermakna, jika limit asal kad medik tersebut adalah RM100k-RM200k, ia akan terhenti di tahap RM200k-RM400k sahaja pada tahun ke-10 / ke-20 nanti. Cukupkah claims limit RM200k-RM400k itu nanti??? Berapa lama ia boleh bertahan???

Berbeza dengan kad perubatan MediSavers Takaful kami yang mempunyai ciri auto-upgrade sebanyak 10% NON-STOP, bermula Julai tahun depan (2018), setiap 3 tahun sehingga tahun 2115!! Jadi, MediSavers Takaful ini akan kekal relevan hingga akhir hayat rakyat Malaysia.

Ciri auto-upgrade yang NON-STOP ini amat2 penting kerana kos rawatan penyakit2 serius & kemalangan2 ngeri pada hari ini telah pun mencecah RM100k-RM200k, pastinya akan naik kepada RM1 juta setiap satunya dalam masa 20-30 tahun akan datang akibat inflasi.

Kad perubatan MediSavers Takaful ini juga menawarkan "special discount" bagi peserta yang membuat bayaran secara tahunan dan juga peserta yang menyertai bersama sekurang-kurangnya seorang ahli keluarganya yang lain (keluarga tiri, keluarga angkat yang berdaftar pun boleh - pasangan, anak2, ibubapa & mertua).




























.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 24-05-2017 at 02:16 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-03-2017, 06:09 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 487
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Boleh sign-up untuk ibubapa kandung/tiri/angkat/mertua.

Harga utk umur 55-60 tahun, adalah serendah RM2,200 PER ANNUM dgn claim limit PERMULAAN RM390k (akan upgrade setiap 3 tahun bermula July tahun depan)


atau


Bagi claim limit PERMULAAN RM1.39 juta/tahunan RM3 juta pula serendah RM2,700 shj PER ANNUM. Claim limit yg tinggi ni juga akan auto-upgrade setiap 3 tahun bermula July tahun depan.

BERBALOI-BALOIII.. Kalau diserang strok atau terlibat kemalangan yg serius ketika melancong bersama2 ibubapa kat luar negara, boleh dapatkan treatment kat negara tu. GL akan dikeluarkan dan sah.

Juga akan dapat elaun hospital RM150 per day walaupun treatment kat hospital swasta negara lain (built-in dlm kad medik ni).


__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 27-04-2017 at 09:44 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 22-03-2017, 12:49 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 487
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Jom sama2 miliki/beralih kpd kad perubatan Medisavers Takaful..

Saya sendiri pun dah tukar kpd kad medik takaful ni walaupun kad medik saya sebelum ni limit tahunannya RM300k. Sekarang ni limit tahunan RM300k memang nampak besar tp saya perlu terima hakikat ianya akan jadi insufficient 20 tahun lagi, apatah lagi utk 30-40 tahun akan datang.

Jadi, saya buat keputusan beralih cepat2 kpd kad medik Medisavers with Booster, sementara masih sihat ni. 30 tahun lagi, claim limit kad medik with Booster ni akan auto-upgrade kpd hampir RM3 juta utk SETIAP illness atau RM6 juta per annum. Kelayakan wad pun naik kepada bilik RM600++.

I will be very well protected in terms of future's medical cost with this revolutionary medical takaful plan.

Saya juga tak perlu risau tentang waiting period kerana Archipelago ikut tarikh polisi lama saya. Satu-satunya syarikat takaful yg ikut tarikh polisi lama bagi mereka yg beralih.

Hence, no worries on waiting period for those yg nak tukar tapi takut kena re-start balik waiting period. At Archipelago, no waiting period for those yg switch ketika masih sihat sewaktu buat penukaran.

BERBALOI-BALOI!!


.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 06-04-2017 at 11:16 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 23-03-2017, 04:31 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 487
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.



.
ADAKAH LIMIT KAD PERUBATAN TUAN MENCUKUPI UTK JANGKAMASA PANJANG???

.
Jawapannya boleh rujuk jadual dlm gambar di atas dan bandingkan dgn limit kad perubatan yg sedang kita miliki pd waktu ini atau yg sedang kita cari/survey dlm pasaran.

Sekalipun pada hari ini kad perubatan itu limitnya RM1 juta, ia masih TIDAK mencukupi utk jangkamasa panjang. 30 tahun akan dtg, kos rawatan RM100k akan naik kpd RM1 juta. Atau RM1.5 juta menjelang 35 tahun akan dtg.

Bayangkanlah kalau Allah Uji dgn 2 penyakit serentak yg setiap satunya perlukan RM1.5 juta pd 35 tahun akan dtg??? RM3 juta nak kena cari. Jika limit kad perubatan pd waktu itu RM1.5 juta atau RM2 juta sekalipun, maka memang SANGAT-SANGATLAH tak mencukupi.


Jadi, apa perlu kita buat??


Kini kita dah ada kad perubatan Medisavers Takaful, maka tak perlu risau lagi. Seperti saya terangkan pada posting2 sebelum ini, kad perubatan Medisavers Takaful kami ada ciri2 auto-upgrade setiap 3 tahun sekali HINGGA tahun 2115!!

35 tahun akan dtg, limit kad perubatan Medisavers Takaful kami akan naik kpd RM3.15 juta bagi SETIAP penyakit utk pelan S100-SP bersekali dgn Booster. Kelayakan wad hospital pun akan upgrade kpd hampir RM700-RM2,000 per night!

Lebih menarik lagi, limit RM3.15 juta pd waktu itu adalah bagi SETIAP penyakit. Amazing, isn't it???

Sekiranya pd 35 tahun akan dtg nanti kita diduga dgn 3 penyakit berbeza serentak, maka SETIAP satu penyakit itu claim limitnya adalah RM3.15 juta!!!

Ini bermakna, dgn Medisavers Takaful, kita akan ditanggung sehingga RM9.5 juta secara TOTAL utk 3 penyakit tersebut pd tahun itu!!! Wowww!!!
Memang berbaloi dan mencukupi.


Untuk umur mcm saya (33 tahun), hanya perlu bayar RM1,699 + RM445 sahaja PER ANNUM!!! Kadar yg affordable utk kad perubatan dgn ciri2 yg EVERGREEN ini.


JOM KITA SIGN-UP RAMAI-RAMAI!!! Ajak adik-beradik, sedara-mara, sahabat handai dan jiran tetangga sekali. Mereka semua perlukan ini.





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 06-04-2017 at 11:17 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 23-03-2017, 05:08 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 487
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

.
.
.

Untuk umur 65 tahun pula, kadarnya RM4,529 + RM593 sahaja PER ANNUM.

Jadi, pd masa yg sama juga, harganya masih pd tahap affordable bila tua nanti. Ini jauh berbeza dgn kad perubatan lain yg harganya sekarang ni pun dah berbelas ribu ringgit bagi warga emas utk claim limit melebihi RM1 juta, apatah lagi 20-30 tahun lagi.

Medisavers Takaful memang pilihan yg tepat. Harga bagi usia warga emas pun masih pada tahap yg OKAY.


.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 06-04-2017 at 11:17 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 23-03-2017, 09:06 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,237
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

kocik bona tulisan nye boss..

tp menarik ni
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
  #7  
Old 23-03-2017, 09:39 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 487
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sansorrow View Post
kocik bona tulisan nye boss..

tp menarik ni

.
Alhamdulillah Tuan. Saya rasa bersyukur sgt dipertemukan dgn medical card ni.

Tuan pun boleh sign-up medical plan ni. Jom.

Btw, betul ke kocik bona tulisan den nih? Ingatkan dah cukup bosa dah. Haha.

.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #8  
Old 23-03-2017, 09:56 PM
demimasa demimasa is offline
Active Member

demimasa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,648
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 188
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Insuran baru ni yer. Apa beza dan kelebihan kad medikal ni banding insuran yg sedia ada tuan.
Reply With Quote
  #9  
Old 23-03-2017, 10:54 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 487
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by demimasa View Post
Insuran baru ni yer. Apa beza dan kelebihan kad medikal ni banding insuran yg sedia ada tuan.

Takaful baru diluluskan, dilancarkan tahun lepas. Utk non-takaful part dah lama ada tp saya tak campur non-takaful. Saya hanya promote yg takaful sahaja.

Medisavers Takaful Archipelago ni sgt banyak kelebihannya Tuan. Boleh rujuk posting2 saya dlm thread ni sejak awal. Memang BEST lah!


Saya ringkaskan sedikit:


1. Ciri-ciri auto-upgrade yg amat unik.
Claim limit permulaannya adalah RM1.4 juta bagi SETIAP penyakit. Claim limit ni akan berterusan auto-upgrade secara berkala sehingga lah RM6.4 juta bagi SETIAP penyakit menjelang tahun 2115 nanti. Limit tahunan keseluruhannya pula, dpd RM3 juta paling minima sekarang, akan auto-upgrade sehingga lah paling2 minima pun RM13 juta menjelang tahun 2115. Ini kiraan limit utk S-100SP plus Booster.

Pelan Medisavers Takaful under Archipelago ni diluluskan utk kekal dalam pasaran hingga tahun 2115.


2. Harga yang "affordable" utk long-term.
Contohnya, umur 65 tahun sekarang hanya perlu bayar RM5k++ shj per annum utk annual claim limit permulaan lebih RM3 juta under Medisavers Takaful ini. Manakala di pihak syarikat2 pesaing pula, table of contribution mereka yg terkini pun dah menunjukkan amaun 5 angka per annum utk umur 60 atau 65 tahun (apatah lagi selepas beberapa kali semakan semula 20 atau 30 tahun lagi).

Boleh check kat website mereka utk lihat pakej2 "high-end" mereka yg limit jutaan ringgit. Jauh berbeza dgn table of contribution Medisavers Takaful kami apabila masuk usia emas (60 atau 65 tahun ke atas) yg mana harga kami "LEBIH AFFORDABLE".


Jadi itulah bayangan utk kadar bayaran Medisavers Takaful utk jangkamasa panjang dan juga claim limitnya berbanding syarikat2 pesaing.

Ada byk lagi kelebihan2 lain yg akan saya huraikan kemudian. Panjang sangat pulak nanti kalau cerita semua dalam satu enty ni.

.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 19-04-2017 at 03:54 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 24-03-2017, 10:43 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,237
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
.
Alhamdulillah Tuan. Saya rasa bersyukur sgt dipertemukan dgn medical card ni.

Tuan pun boleh sign-up medical plan ni. Jom.

Btw, betul ke kocik bona tulisan den nih? Ingatkan dah cukup bosa dah. Haha.

.
sy nampak kecik tuan..tp okla bole je bace hehe
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:33 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you