Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 116 18.38%
Tidak 462 73.22%
Berkecuali 53 8.40%
Voters: 631. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #9771  
Old 20-05-2017, 09:25 AM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,483
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
xde sapa dapat buktikan hari kiamat yang blum terjadi..

bila Allah kata kunfayakun, percayalah, ia tetap terjadi, macam2 camne sekalipon..

kalo ikut kepala ko mmg laa macam2 bentuk boleh terjadi, tapi boleh buktikan ke??

sebabtu ikut kata mereka yang bidangnya, ko bukan dalam bidang bentuk bumi, gi bertanya pada yang bidangnya..

was was tu mainan syaitan, ingat tu..
Walaupun belum terjadi, sebagai umat islam ko kena la berfikir dari sekarang..

Apa yang diberitakan dalam quran semua itu benar...

Maka benarlah bumi kita ini bakal ditimpa bintang2 berguguran. Nak kata salah ke? Mana la tahu esok tiba2 kiamat....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #9772  
Old 20-05-2017, 09:44 AM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,122
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1256
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Walaupun belum terjadi, sebagai umat islam ko kena la berfikir dari sekarang..

Apa yang diberitakan dalam quran semua itu benar...

Maka benarlah bumi kita ini bakal ditimpa bintang2 berguguran. Nak kata salah ke? Mana la tahu esok tiba2 kiamat....
fikir, bukan xfikir..

quran semua benar, xtipu pon..

yang xbenar bila salah tafsir..

Aku ulang sekali lagi ayat kunfayakun..

xmustahil bintang2 besar tu gugur menimpa bumi, maka xseoarang manusia pon terlepas hari kiamat..

berbanding bintang dibumi pinggan, kecik2 je, sorok dalam tanah pon boleh lari dari bintang..

matahari pon kecik je, xpadan dengan manusia dari dulu hingga hari kiamat..

itu yang aku pikir laa, ko suruh pikir kan..

terima lah hikikat sebenar, dah terbukti pon bumi yang ada skang bulat..

sudah2lah tu salah tafsir dan hidup dalam denial..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #9773  
Old 20-05-2017, 10:31 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,598
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 305
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
baru je tengok video tu..

tapi video tu langsung tak membuktikan bumi ni rata(piring)....
video tu sekadar macam video budak2...

aku ingat ape la tadi...
daripada dia membazir masa bawak alat pengukur tu atas kapal terbang, lebih baik dia naik flight pergi ke hujung bumi (ice ring) ...

saje layan baca komen sikit2


ada bnyk lagi.. tapi screen sikit2 sudah la utk hiburan membaca


dan yg paling win

Last edited by Mata_Pena; 20-05-2017 at 10:42 AM..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #9774  
Old 20-05-2017, 10:46 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,598
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 305
Active Level
Default

kenapa air tidak tumpah jatuh ke arah bawah?
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #9775  
Old 20-05-2017, 12:25 PM
tomi tomi is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,060
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 287
Active Level
Default

FE yang tolak graviti akan kata semuanya sebab density, even eksperimen menjatuhkan buku dan kertas (diletak atas buku) yang menunjukkan kedua objek jatuh pada kelajuan sama dia kata bukan graviti sebab buku menolak density udara di bawahnya. padahal dia lupa nak fikir apa yang menyebabkan objek2 jatuh ke bawah bukan ke arah2 lain. ada satu lagi eksperimen yang menunjukkan bukti graviti bila satu tiub diisi pelbagai cecair yang berbeza ketumpatan (density tower) dibawa dalam keadaan zero-g. bila zero-g berlaku, cecair2 tersebut bercampur aduk dan tersebar ke semua arah.
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #9776  
Old 20-05-2017, 12:55 PM
kekatu malam kekatu malam is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,882
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 145
Active Level
Default


afrika selatan ke australia kena isi minyak di dubai.. kena lalu malaysia.. pelik nii..
Reply With Quote
  #9777  
Old 20-05-2017, 01:28 PM
tomi tomi is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,060
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 287
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kekatu malam View Post

afrika selatan ke australia kena isi minyak di dubai.. kena lalu malaysia.. pelik nii..
itu connecting flight dari syarikat airline selain qantas, kalo nak direct kena naik qantas kalo tak kena lah naik flight yang banyak stop.
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #9778  
Old 20-05-2017, 03:33 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 5,011
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 722
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kekatu malam View Post

afrika selatan ke australia kena isi minyak di dubai.. kena lalu malaysia.. pelik nii..
sebenarnya dia buat mcm ni SALAH SATU sebabnya adalah untuk jimat kos..

mungkin sebab tak ramai sgt orang DARI Johannesburg, South Africa nak pergi ke Perth,Australia...

contoh: satu FLIGHT ada 100 seats (ini contoh)...
tapi yg beli tiket ke Australia hanyalah 40 orang....jadi, membazir la 60 lagi seats yg kosong....
mungkin kadang2(teramat jarang) seats boleh penuh untuk ke Australia..

jadi, untuk mengelakkan pembaziran,, lebih baik buat stop di Dubai....

jadi, jimat lah!!...
sekarang ni, contoh: orang nak pergi Dubai adalah 230 orang...
manakala orang nak pergi Australia adalah 40 orang...

so, dalam satu FLIGHT tu, ada 40 orang yg nak pergi Australia..
dan boleh masukkan lagi 60 orang yg nak pergi Dubai..

resultnya, seat penuh dan tak membazir...

yang lagi jimat, lepas stop kat Dubai....tiba2 ada lagi orang dari Dubai nak pi Australia....

so, diorang naik FLIGHT yg stop tadi,

resultnya, seat sentiasa penuh dan tak membazir...




itu salah satu sebabnya lah....

sorry la kalau explaination tak berapa jelas....

rasa malas pulak nak explain benda budak2 ni....



dan

sebenarnya, ada je DIRECT FLIGHT NON-STOP dari Johannesburg ke Perth...

boleh check kat sini... https://www.google.com/flights/#search;f=JNB;t=PER;d=2017-06-05;r=2017-06-09;tt=o
__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"

Last edited by syamsoulcc; 20-05-2017 at 04:52 PM..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #9779  
Old 20-05-2017, 07:13 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 5,011
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 722
Active Level
My Mood:
Default

kalau ikut gambar kat bawah ni..

direct flight hanya 9 jam..
tapi bila ada stop di Dubai, flight jadi 17 jam...

jadi, sgt mustahil di flat earth..
sepatutnya di flat earth direct flight sepatutnya hampir 17 jam juge...

tapi apa yg kita lihat skrg, direct flight berkurang banyak sehingga 9 jam sahaja..

so, ini sekali lagi menunjukkan TEORI FLAT EARTH itu palsu!!

__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"

Last edited by syamsoulcc; 20-05-2017 at 07:49 PM..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #9780  
Old 20-05-2017, 07:48 PM
matabulat matabulat is online now
Active Member

matabulat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,534
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 358
Active Level
My Mood:
Default


lyn..

Disclaimer:
This Stream may upset those who believe in a Theory such as Flat-earth (Flat Earth Society!)
Captured by ISS HDEV cameras on board the International Space Station.
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
Sponsored Links
Reply

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump