Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 19-05-2017, 10:24 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,577
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 239
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jomrebet View Post
Dia ada strict prohibited item ke untuk seller ? tak penah guna lagi SHopee...kalau lazada...seller dah ketat..banyak barang dah strict prohibited jugak ler
apa tu strict prohibited?
kekangan item untuk listing ke?takde setakat ni..semua boleh jual,,dildo s*x toys kondom selamba jer orang jual
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Likes jomrebet liked this post
Paid Advertisement
  #42  
Old 19-05-2017, 10:44 AM
redtea redtea is offline
Active Member

redtea's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,265
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

akak redT just registered few mins ago..nak try menjual ..

kena baca rules dulu, takleh hentam cromo..

doakan berjaya..

zaman la ni takleh harap cust walk-in ke kedai, kena push barang keluar, bagi ramai cust tahu..
Reply With Quote
  #43  
Old 19-05-2017, 10:49 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,577
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 239
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by redtea View Post
akak redT just registered few mins ago..nak try menjual ..

kena baca rules dulu, takleh hentam cromo..

doakan berjaya..

zaman la ni takleh harap cust walk-in ke kedai, kena push barang keluar, bagi ramai cust tahu..
tahniah akak..1 rule penting,jangan mintak customer deal tepi guna whatsapp melalui shopee chat..
saya taktau seller boleh buat tak,tapi kalau buyer yang ajak deal tepi akan kena banned,shopee strict pasal ni..
guna shopee dah cukup selamat plus ada subsidi poslaju lagi..so takde sebab perlu deal tepi kecuali untuk COD la..itu boleh mention kat product description..
untuk bagi customer tau akak boleh share semua items kat fb/ig/whatsapp..gunakan hashtag yang trending dan berkaitan..
btw good luck akak
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #44  
Old 19-05-2017, 11:26 AM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 3,021
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
Salam..

Kepada seller2 shopee boleh share info kat sini.
saya akan update semua komen bermanfaat kat 2nd post thread ini.

Dan yang berhajat untuk menjadi seller shopee pun diharap boleh dapat manfaat dari thread ni..

brg kt shopee almost harga sma dgn harga borong..kalu beza pn dalm 2-5rgt..mcm diorg kejar kuantiti..barang untuk 2rgt pn,klu ada 100org beli..dah 2rts rgt...
__________________
ETH - 0xA8566fA2a55840658B4391700Aa2798887430261
Nak BTC atau BTX??PM aje [email protected]
Jom Beli Sini aliexpress.com
Reply With Quote
  #45  
Old 19-05-2017, 02:30 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,577
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 239
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdulricks85 View Post
brg kt shopee almost harga sma dgn harga borong..kalu beza pn dalm 2-5rgt..mcm diorg kejar kuantiti..barang untuk 2rgt pn,klu ada 100org beli..dah 2rts rgt...
haa itu mesti barang dropship..sekarang ni dropship dari pak ali pun dah laju..tak sampai 2minggu..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #46  
Old 19-05-2017, 03:49 PM
rasyid.ahmad rasyid.ahmad is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

dkt shopee ada lagi satu feature utk seller letak harga wholesale
contohnya kalau satu barang kita jual rm20
kalau 5 - 10 barang kita boleh letak rm 18
sangat membantu bagi yg menjual secara pukal
__________________
Sabun Pencuci Pakaian yang menjimatkan
fb.com/nurrafa.amigo
Shoppe.MY Online Shop
Reply With Quote
Likes paparo liked this post
  #47  
Old 19-05-2017, 03:50 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,577
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 239
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rasyid.ahmad View Post
dkt shopee ada lagi satu feature utk seller letak harga wholesale
contohnya kalau satu barang kita jual rm20
kalau 5 - 10 barang kita boleh letak rm 18
sangat membantu bagi yg menjual secara pukal
aaa function tu saya belum cuba..tak sesuai dengan produk saya
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #48  
Old 19-05-2017, 04:13 PM
jomrebet jomrebet is offline
Regular

jomrebet's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2017
Posts: 147
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
apa tu strict prohibited?
kekangan item untuk listing ke?takde setakat ni..semua boleh jual,,dildo s*x toys kondom selamba jer orang jual

OK bro! ..tq dapat jawapan....lagi satu ada minimum produk ke...macamlazada dan 11 street....kena at lkeast 15 items kena upload dulu....masak nak carik items
Reply With Quote
  #49  
Old 19-05-2017, 04:21 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,577
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 239
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jomrebet View Post
OK bro! ..tq dapat jawapan....lagi satu ada minimum produk ke...macamlazada dan 11 street....kena at lkeast 15 items kena upload dulu....masak nak carik items
ooo taktau pulak lazada dan 11st ada syarat camtu..shopee takde minimum listing..saya mula dengan 1 item je..takde masalah..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #50  
Old 19-05-2017, 09:39 PM
divx divx is offline
Active Member

divx's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,684
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 16
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
haa itu mesti barang dropship..sekarang ni dropship dari pak ali pun dah laju..tak sampai 2minggu..
bro buat dropship dari pak ali ke? kena set pre order la kan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump