Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 19-05-2017, 09:39 PM
divx divx is offline
Active Member

divx's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,536
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
haa itu mesti barang dropship..sekarang ni dropship dari pak ali pun dah laju..tak sampai 2minggu..
bro buat dropship dari pak ali ke? kena set pre order la kan
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 20-05-2017, 12:26 PM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,877
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
haa itu mesti barang dropship..sekarang ni dropship dari pak ali pun dah laju..tak sampai 2minggu..
Xjuga bro...local seller..diorg dr lowyat rasanya..sbb level 2 sana tmpt borong brg elektronik..
Reply With Quote
  #53  
Old 22-05-2017, 09:08 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,497
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 129
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdulricks85 View Post
Xjuga bro...local seller..diorg dr lowyat rasanya..sbb level 2 sana tmpt borong brg elektronik..
kenapa bro cakap dari loyat?
barang2 tu tak semestinya elektronik...
kalau local,mesti dorang dah ada pemborong atau persatuan pemborong barang dari china yang simpan stok..
tapi kan..macam mana leh dapat free shipping barang rm1-2?
poslaju yang hantar tu..tu yang aku saspek dropship direct dari china..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #54  
Old 22-05-2017, 09:08 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,497
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 129
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by divx View Post
bro buat dropship dari pak ali ke? kena set pre order la kan
tak buat..tengok trend jer..kebanyakan seller chinese buat..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #55  
Old 22-05-2017, 09:33 AM
wataktau wataktau is offline
Regular

wataktau's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 429
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 55
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
kenapa bro cakap dari loyat?
barang2 tu tak semestinya elektronik...
kalau local,mesti dorang dah ada pemborong atau persatuan pemborong barang dari china yang simpan stok..
tapi kan..macam mana leh dapat free shipping barang rm1-2?
poslaju yang hantar tu..tu yang aku saspek dropship direct dari china..
Yang ramai jual di Lazada dan Shopee shipping dari oversea tu, seller dia based kat malaysia atau oversea? Harga dia memang murah betul. Memang boleh buat peniaga yg ada kedai gulung tikar.
Reply With Quote
  #56  
Old 22-05-2017, 09:50 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,497
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 129
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wataktau View Post
Yang ramai jual di Lazada dan Shopee shipping dari oversea tu, seller dia based kat malaysia atau oversea? Harga dia memang murah betul. Memang boleh buat peniaga yg ada kedai gulung tikar.
saya saspek dorang ada supplier yang beli borong kat china dan simpan kat warehouse,macam agen taobao dan sebagainya..memang banyak lagi murah dari harga kat aliexpress dan free shipping..
packaging masih sama macam barang beli dari aliexpress..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #57  
Old 22-05-2017, 09:56 AM
wataktau wataktau is offline
Regular

wataktau's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 429
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 55
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
saya saspek dorang ada supplier yang beli borong kat china dan simpan kat warehouse,macam agen taobao dan sebagainya..memang banyak lagi murah dari harga kat aliexpress dan free shipping..
packaging masih sama macam barang beli dari aliexpress..
Betul tu. Sebab kalau nak ikutkan di shipkan benda satu persatu memang mahal charge shipping. Saya rasa agen taobao disana kumpulkan order dari ramai2 penjual droship disini dah cukup beberapa kotak utk seminggu baru dia shipkan. Saya pun tengah cari dan google agen taobao yg ada buat service ni disana yg boleh cakap english tapi masih belum jumpa. Kat mana nak cari? Ada sesiapa yg tau?
Reply With Quote
  #58  
Old 22-05-2017, 10:22 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,497
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 129
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wataktau View Post
Betul tu. Sebab kalau nak ikutkan di shipkan benda satu persatu memang mahal charge shipping. Saya rasa agen taobao disana kumpulkan order dari ramai2 penjual droship disini dah cukup beberapa kotak utk seminggu baru dia shipkan. Saya pun tengah cari dan google agen taobao yg ada buat service ni disana yg boleh cakap english tapi masih belum jumpa. Kat mana nak cari? Ada sesiapa yg tau?
maybe kena belajar cakap dan tulis cina baru jumpa kot bro..setakat google translate tak berkesan..huhu
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #59  
Old 22-05-2017, 11:44 AM
divx divx is offline
Active Member

divx's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,536
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
tak buat..tengok trend jer..kebanyakan seller chinese buat..

oh . local seller tak boleh buat ke? takda pula option shipping from china tu
Reply With Quote
  #60  
Old 22-05-2017, 11:49 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,497
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 129
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by divx View Post
oh . local seller tak boleh buat ke? takda pula option shipping from china tu
seller leh tetapkan berapa hari delivery process..pandai2 la arrange dan cari lobang
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump