Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #321  
Old 09-02-2018, 11:32 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,330
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 221
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PedangSetiawan View Post
aku pon belum dapat lagi, xtau lagi apa yang bestnya, cuma tajuk dia free 5kg shipping program. xtau tang mana yang free

cumanya skang kalau pakai poslaju, dia akan bagi rebate. so kos rm6 poslaju, dapat balik rm2

aku tengok ramai yang rm5 jadi rm0.00. aku pon xtau macam mana diaorg buat, aku punya rebate rm2 je, dari rm5 yang aku set.
laa itu ke maksud bro..barang rm30 keatas memang shopee belanja duit poslaju
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #322  
Old 09-02-2018, 11:36 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,330
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 221
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PedangSetiawan View Post
alamat disahkan oleh buyer mmg betul, kes sekarang ni poslaju yg hantar xsampai2 ke rumah dia, ikut tracking, dia sampai di caw serahan, lepas tu patah balik ke hub. xtulis sebab fail attemp atau apa.

ini bukan kes gagal hantar, ni dah hantar dalam tangan courier. ada link ke dari segi syarat2 shipping ni? nak baca sket.

biasa dulu kalau jual kat fb, ada term (kalau apa2 berlaku semasa penghantaran oleh courier seller x jamin)

walau apa2 pon dalam kes ni, kalau dia xberjaya sent, barang akan kembali ke seller. refund akan dibuat.
jangan pening2.. ada 3pihak terlibat.. seller > poslaju > buyer..
barang kat sapa?kat poslaju..so poslaju bertanggungjawab..apa yang seller boleh buat?tanya poslaju..poslaju cakap hilang?poslaju ganti ikut suka dia bukan ikut harga barang..
walau apa pun bukan pihak buyer yang akan tanggung kerugian sebab barang belum sampai ke tangan beliau
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #323  
Old 10-02-2018, 01:14 AM
PedangSetiawan PedangSetiawan is offline
Super Active

 
Trader Rating: (15)
Join Date: May 2010
Posts: 8,278
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
jangan pening2.. ada 3pihak terlibat.. seller > poslaju > buyer..
barang kat sapa?kat poslaju..so poslaju bertanggungjawab..apa yang seller boleh buat?tanya poslaju..poslaju cakap hilang?poslaju ganti ikut suka dia bukan ikut harga barang..
walau apa pun bukan pihak buyer yang akan tanggung kerugian sebab barang belum sampai ke tangan beliau
xpa2 kalau jadi apa2 aku refund, barang skang kat poslaju lagi, ntah kenapa dok pusing2 barang tu

nak call hotline punya lah susah nak dapat. baru pagi tadi dapat call. dia kata ni kekeliruan pusat serahan la ni. dah buat report. tunggu je la dia hantar.

pasni jual barang xnak dah buang harga, kalau kene refund 1 barang, abes keuntungan 10 barang
Reply With Quote
  #324  
Old 10-02-2018, 01:15 AM
PedangSetiawan PedangSetiawan is offline
Super Active

 
Trader Rating: (15)
Join Date: May 2010
Posts: 8,278
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
laa itu ke maksud bro..barang rm30 keatas memang shopee belanja duit poslaju
tu la bagus pulak shopee ni belanja duit pos. cuma pasni kene call sendiri la poslaju mai pickup on demand, jenuh aku nak g branch drop.
Reply With Quote
  #325  
Old 11-02-2018, 10:36 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 7,801
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 228
Active Level
My Mood:
Default

first time beli barang kat Shopee.
bagitahu postage 7Feb. 8Feb dah sampai depan rumah aku.terbaik
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
Likes m0mo~ liked this post
  #326  
Old 13-02-2018, 06:22 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,330
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 221
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SmileAlways View Post
first time beli barang kat Shopee.
bagitahu postage 7Feb. 8Feb dah sampai depan rumah aku.terbaik
dalam hal ini bukan shopee yang sepatutnya diberikan pujian.
seller yang cekap dan pantas, dan juga poslaju yang betul2 laju harus diberikan pujian.
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #327  
Old 13-02-2018, 06:24 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,330
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 221
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PedangSetiawan View Post
xpa2 kalau jadi apa2 aku refund, barang skang kat poslaju lagi, ntah kenapa dok pusing2 barang tu

nak call hotline punya lah susah nak dapat. baru pagi tadi dapat call. dia kata ni kekeliruan pusat serahan la ni. dah buat report. tunggu je la dia hantar.

pasni jual barang xnak dah buang harga, kalau kene refund 1 barang, abes keuntungan 10 barang
mak ai betul2 buang harga tu

seandainya pihak shopee dah uruskan refund rasanya kita ada hak untuk tarik balik barang tu dari poslaju..
macam aku punya kes, barang tak sampai rm10..bole la halalkan kalau dah sampai kat customer..kalau dah barang ratus2 memang tak la aku nak biarkan..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #328  
Old 24-02-2018, 12:04 PM
ooz ooz is offline
Active Member

ooz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 1,955
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 63
Active Level
My Mood:
Default

kawan2 dalam ni ada beli ebook gengecommerce shoppee tu?
bole tahan harga rm199.. huhu..
Reply With Quote
  #329  
Old 24-02-2018, 12:05 PM
icominer82 icominer82 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2018
Posts: 9
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Beli voucher utk ads shopee ok x utk boost ikan
Reply With Quote
  #330  
Old 01-03-2018, 11:47 PM
PedangSetiawan PedangSetiawan is offline
Super Active

 
Trader Rating: (15)
Join Date: May 2010
Posts: 8,278
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 25
Active Level
Default

problem baru yang aku face. buyer request cancel. aku decline, tapi soalan aku, adakah seller ada upperhand dalam kes ni? aku takot nanti aku dah send out, buyer x accept parcel ke. dah jenuh pulak.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump