Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 13-02-2018, 10:24 AM
Laici Laici is offline
Active Plus

Laici's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 3,673
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 208
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
yg ppa1m bukit jalil tu dgr cite 17 bulan awal siap dari tarikh yg ditetapkan. betul ke??

"bila da siap terlampau awal ni, dgr byk komplen, sbb rushing kan. so kualiti paham2 la" betul ke info aku dapat ni?
apa cerita? aku punya projek pun under main developer yg buat PPA1M bukit jalil gak..nak tahu gak dorang cut cost kurang kat mana
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 13-02-2018, 10:32 AM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 6,455
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
yg ppa1m bukit jalil tu dgr cite 17 bulan awal siap dari tarikh yg ditetapkan. betul ke??

"bila da siap terlampau awal ni, dgr byk komplen, sbb rushing kan. so kualiti paham2 la" betul ke info aku dapat ni?
betulah tu..cer join fb ppa1m diorg tgk apa permasalahan
Reply With Quote
  #43  
Old 13-02-2018, 10:40 AM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 6,455
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Laici View Post
apa cerita? aku punya projek pun under main developer yg buat PPA1M bukit jalil gak..nak tahu gak dorang cut cost kurang kat mana
ada mslh yg timbul yang ak tau dr fb diorg :

1. paip saluran air yang terkeluar (mencacatkan pemandangan)
2. meter air gerak cecah puluh ribu (xpasti nak baca unit bacaan dia)
3. tiles hilang
4. paip sinki bawah hilang
5. tingkap x blh ttp
6. wall sliding crack
7. rectify xsiap, ade crack then worker grind buang crack tp xpatch balik

alasan jadi mcm tu sbb diorg follow spec given by developer..poor finishing..

penghuni x sabar nak masuk dah sbb potongan ade yang dh mula 2/2018..mana larat nak byr 2rmh skaligus

Last edited by myrayyan; 13-02-2018 at 10:42 AM..
Reply With Quote
  #44  
Old 26-02-2018, 01:04 AM
ramos ramos is online now
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 6,281
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
ada mslh yg timbul yang ak tau dr fb diorg :

1. paip saluran air yang terkeluar (mencacatkan pemandangan)
2. meter air gerak cecah puluh ribu (xpasti nak baca unit bacaan dia)
3. tiles hilang
4. paip sinki bawah hilang
5. tingkap x blh ttp
6. wall sliding crack
7. rectify xsiap, ade crack then worker grind buang crack tp xpatch balik

alasan jadi mcm tu sbb diorg follow spec given by developer..poor finishing..

penghuni x sabar nak masuk dah sbb potongan ade yang dh mula 2/2018..mana larat nak byr 2rmh skaligus
apa cerita tuan skang nak tau gak proses selanjutnya tp sy dpt kat alam perdana hehe, tuan dah sign s&p belum? buat loan gomen ke?
Reply With Quote
  #45  
Old 26-02-2018, 11:13 AM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 6,455
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
apa cerita tuan skang nak tau gak proses selanjutnya tp sy dpt kat alam perdana hehe, tuan dah sign s&p belum? buat loan gomen ke?
belum lagi, 10/3 ni KSN nak dtg ke sofiya residensi bagi certificate of unit confirmation, kami juga ditawarkan pre-approved membership parkcity club.InsyaAllah loan gomen.alam perdana area mana ye tuan?

nak ulas mslh ppa1m bukit jalil sejujurnya mmg panjang n sy bukan org berhak sbb sy bukan pembeli unit sana tapi apa yg berlaku harapnya jadi ikhtibar terutama soal "finishing work" untuk projek ppa1m ni.biarlah siap pada masa yang ditetapkan dari siap 17bulan awal tapi...

Last edited by myrayyan; 26-02-2018 at 08:20 PM..
Reply With Quote
  #46  
Old 28-02-2018, 10:44 AM
ramos ramos is online now
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 6,281
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
belum lagi, 10/3 ni KSN nak dtg ke sofiya residensi bagi certificate of unit confirmation, kami juga ditawarkan pre-approved membership parkcity club.InsyaAllah loan gomen.alam perdana area mana ye tuan?

nak ulas mslh ppa1m bukit jalil sejujurnya mmg panjang n sy bukan org berhak sbb sy bukan pembeli unit sana tapi apa yg berlaku harapnya jadi ikhtibar terutama soal "finishing work" untuk projek ppa1m ni.biarlah siap pada masa yang ditetapkan dari siap 17bulan awal tapi...
area puncak alam..kdg2 tgk pemaju jgk projek ni nasib la jgk owh loan gomen ek lps sign s&p kena byr 10% kan drpd harga rumah?
Reply With Quote
  #47  
Old 28-02-2018, 11:46 AM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 6,455
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
area puncak alam..kdg2 tgk pemaju jgk projek ni nasib la jgk owh loan gomen ek lps sign s&p kena byr 10% kan drpd harga rumah?
xsilap kena byr 2% dulu nanti kmdn submit loan..dpt 100% loan akan cover balik makna pemaju akan return balik 2% tu.

yes tulah keypoint penting "tgk pada pemaju" sbb tiap projek ppa1m ni pemaju berbeza.mcm sofiya residence ni pemaju siap bagi interkom lagi utk tiap unit rumah utk berhubung ke guard.
Reply With Quote
  #48  
Old 02-03-2018, 12:06 AM
apai9 apai9 is offline
Regular

apai9's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 200
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
ada sape2 kat cni dpt PPA1M lbs alam perdana ?
ko dpt rmh pp1am ke bro

aku appy and dpt utk townhouse tingkat bawah
__________________
WTS Kijang Emas 1/4 oz -PM for best price
Reply With Quote
  #49  
Old 02-03-2018, 01:03 AM
ramos ramos is online now
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 6,281
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by apai9 View Post
ko dpt rmh pp1am ke bro

aku appy and dpt utk townhouse tingkat bawah
laaa yeke aritu 25hb pergi booking unit x? aku pun dpt unit bawah.
Reply With Quote
  #50  
Old 03-03-2018, 02:31 AM
apai9 apai9 is offline
Regular

apai9's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 200
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
laaa yeke aritu 25hb pergi booking unit x? aku pun dpt unit bawah.
aah booking unit hari tu.jiran la kita ni nanti

tp x dpt yg mengadap padang lak..Hahaha
__________________
WTS Kijang Emas 1/4 oz -PM for best price
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump