Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #561  
Old 26-04-2018, 08:53 AM
lambda123 lambda123 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 7,340
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 289
Active Level
My Mood:
Default

Kena sekatan ekonomi ke atas myanmar. Lumpuhkan ekonomi dia.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #562  
Old 21-05-2018, 06:33 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 130,437
Active Level
My Mood:
Default

Myanmar usir 45,000 pelarian Rohingya


Pelarian Rohingya berkumpul di tanah tidak bertuan di kawasan sempadan antara Myanmar dan Bangladesh.

YANGON - MYANMAR. Pengawal sempadan Myanmar mengarahkan 45,000 pelarian Rohingya yang terkandas di tanah tidak bertuan di sempadan antara negara itu dan Bangladesh supaya meninggalkan kawasan tersebut.

Semalam, United News Bangladesh (BNU) melaporkan Polis Pengawal Sempadan Myanmar (BGP) telah mula mengeluarkan arahan itu di sepanjang titik sempadan Tombru di daerah Banbarban.

"Mereka menggunakan pembesar suara yang dipasang pada pokok untuk membuat pengumuman itu secara berulang mengarahkan pelarian Rohingya berpindah ke tempat lain.

Menurut pemimpin komuniti Rohingya, Dil Mohammad, BGP tidak memberitahu ke mana mereka harus pergi.

"Kami mahu pulang ke kampung halaman masing-masing, bukan ke tempat lain," katanya.

Anggaran tidak rasmi menunjukkan hampir 5,800 pelarian Rohingya tinggal di kawasan sempadan antara dua negara tersebut. - AFP


http://www.sinarharian.com.my/global...ingya-1.836791
Reply With Quote
  #563  
Old 21-05-2018, 06:39 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 5,703
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 321
Active Level
My Mood:
Default

kalau Malaysia offer nak bawa masuk 100k orang Rohingya ni tinggal kat sini korang setuju tak?
__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 11 tahun trading & 7 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
  #564  
Old 21-05-2018, 08:39 AM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 31,065
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2608
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
kalau Malaysia offer nak bawa masuk 100k orang Rohingya ni tinggal kat sini korang setuju tak?
tak setuju.
definitely tak setuju.

warga asing kat Malaysia yg dah sedia ada pun dah memeningkan kepala rakyat tempatan..
Reply With Quote
  #565  
Old 21-05-2018, 08:49 AM
Skuter Skuter is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 717
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 35
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
kalau Malaysia offer nak bawa masuk 100k orang Rohingya ni tinggal kat sini korang setuju tak?
Tak setuju tapi harap our new gov boleh guna kepintaran utk push rejim utk tolong apa2 bangsa/agama/komuniti pun drp dibunuh tak tentu hala. Indonesia pernah membuktikan, tapi Malaysia sebelum ini pintarnya tak kelihatan.
Reply With Quote
  #566  
Old 21-05-2018, 08:50 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 5,703
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 321
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
tak setuju.
definitely tak setuju.

warga asing kat Malaysia yg dah sedia ada pun dah memeningkan kepala rakyat tempatan..
tapi mek nanti orang kata rakyat malaysia kejam. negara Islam kononnya tapi umat Islam negara lain susah tak nak tolong. dulu bukan main champion siap bawa isu ni ke peringkat UN apa semua.

haa, camne tu?

[abaikan non-Muslim Malaysia sbb of coz diorang tak setuju]

[by the way kat Selayang rasanya orang2 Myanmar tepek bedak kuning kat muka ni Rohingya. pasal yg pompuan pakai tudung]
__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 11 tahun trading & 7 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
  #567  
Old 21-05-2018, 08:57 AM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 31,065
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2608
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
tapi mek nanti orang kata rakyat malaysia kejam. negara Islam kononnya tapi umat Islam negara lain susah tak nak tolong. dulu bukan main champion siap bawa isu ni ke peringkat UN apa semua.

haa, camne tu?

[abaikan non-Muslim Malaysia sbb of coz diorang tak setuju]

[by the way kat Selayang rasanya orang2 Myanmar tepek bedak kuning kat muka ni Rohingya. pasal yg pompuan pakai tudung]
gitu pulak ye tn Jack ,
bagi saya kalau Malaysia bagi bantuan dan pertolongan dalam bentuk duit atau barang, kesihatan dsb pada mereka kat tempat mereka, saya ok psl ni

cuma jangan la bawa ke Malaysia memandangkan sekarang ni kita dah banyak hadapi banyak masalah dan isu yg dibuat oleh warga asing ni kat Malaysia
mungkin kita boleh urge Bangladesh dan Myanmar yg patut sediakan tempat perlindungan dan tempat tinggal pada mereka
Reply With Quote
  #568  
Old 21-05-2018, 11:33 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 5,703
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 321
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
gitu pulak ye tn Jack ,
bagi saya kalau Malaysia bagi bantuan dan pertolongan dalam bentuk duit atau barang, kesihatan dsb pada mereka kat tempat mereka, saya ok psl ni

cuma jangan la bawa ke Malaysia memandangkan sekarang ni kita dah banyak hadapi banyak masalah dan isu yg dibuat oleh warga asing ni kat Malaysia
mungkin kita boleh urge Bangladesh dan Myanmar yg patut sediakan tempat perlindungan dan tempat tinggal pada mereka
setuju dgn mek. kita bantu apa yg mampu je lah kan, kecuali bagi tinggal kat negara kita. sbb sini pun diorang dah bersepah. harap PH teruskan agenda mengurangkan pendatang & pekerja asing di sini

__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 11 tahun trading & 7 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump