Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 28-12-2017, 10:49 AM
bob76 bob76 is offline
Legendary Member

bob76's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Jul 2010
Location: Mainland Asia's Southernmost City
Posts: 16,060
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 43
Active Level
My Mood:
Default

dulu kecik2 suka gila sugus ni.. tapi bila ada isu x halal tu, terus dah tak makan, berapa puluh tahun dah tu hahaha
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 28-12-2017, 10:52 AM
marvelous marvelous is online now
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 10,058
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 791
Active Level
My Mood:
Default

sekarang banyak makanan d import dari indonesia....chop halal indonesia....

sbb harga lebih murah berbanding produk tempatan....

mungkin faktor kenaikan harga barang...semua brng naik harga....

pekedai skrng amik alternatif amik brng indonesia yang ada chop halal....sebagai alternatif nak mengekang kenaikan harga barang....

ada beza tu....biasa indonesia punya rasa dia ada kurang ckit....berbanding malaysia made....tp pada aku ckit aje...kalo dah boleh jimat..apa salah nya....
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 29-12-2017, 03:40 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 39,935
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 1175
Active Level
My Mood:
Default

Ye ke?

Tak tahu la pulak.

Aku pun jenis jarang beli candy˛ nie.

Aku suka yang percuma jer

Quote:
Originally Posted by bob76 View Post
polo ni dulu pun , kalau tak salah , ada isu gelatin gak kan??
__________________
{MACAM-MACAM ADA** Idea Bisnes Untung Lebih 200%

WTS GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM80)
CD inggeris/melayu RM25 setiap satu. Termasuk pos.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30)

Reply With Quote
  #14  
Old 29-12-2017, 07:17 PM
farcry84 farcry84 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kena refer kat jakim
rasanya dulu kecoh skjap isu gelatine je
Reply With Quote
  #15  
Old 08-01-2018, 11:08 AM
LegacyMalaya LegacyMalaya is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

alamak baru sy tahuuu..kesian kt anak
Reply With Quote
  #16  
Old 01-02-2018, 06:13 PM
gadgetmall gadgetmall is offline
Super Active

gadgetmall's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 7,052
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

ini sekadar perkongsian sahaja,

mentaliti melayu bukit yg menular kat negara kita sekarang.

tiada cop halal = haram.

sedangkan kalau takda cop halal mungkin juga company tak apply utk cop halal.

kes bnyk jadi kalu produk import.
kat luar negara diorg ade GMP diorg sndiri.

cara simple nk tahu boleh makan atau tak, tgk ingredient die & yakin sudah la.

bab non muslim kluar produk gune nama muslim itu cerita lain.

*aku tak suka makan kedai mamak. walaupon bersepah ayat alquran kat kedai die. tapi kedai bertikus berlipas.

apa maksud halal? makanan buatan muslim atau makanan yg bersih?
__________________
amin...
bersyukur dngn ape yg dah jadi..
sesungguhnye lebih rmai lg orang yg tidak bernasib baik..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump