Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,354
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,074
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,231
More...
Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 11-10-2013, 08:12 AM
Raykie Raykie is offline
Well-Known
Member

Raykie's Avatar
 
Trader Rating: (47)
Join Date: Sep 2010
Location: ★ Syukur Alhamdulillah ★
Posts: 6,865
Poster Rank: #502
Blog Entries: 3
Thanked 83 Times
Active Level
My Mood:
Default

Untuk Renungan Bersama

__________________
OUR EYES ARE PLACED IN FRONT
BECAUSE ITS MORE IMPORTANT
TO LOOK AHEAD THAN LOOK BACK
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 11-10-2013, 08:14 AM
akuehebat akuehebat is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 3,345
Poster Rank: #1153
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Raykie View Post
opis block la pulok...
Reply With Quote
  #83  
Old 11-10-2013, 08:15 AM
akuehebat akuehebat is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 3,345
Poster Rank: #1153
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a b c d e f View Post
kesimpulan thread ni:

jangan cium anak ketika anak sedang tidur, nanti anak jadi degil.
Cium ketika anak terjaga je. (kenapa ye? agaknya roh anak dari luar jasad nampak orang tua cium tubuhnya buat dia rasa berkuasa?)

jangan cium tapak kaki anak nanti diturut semua keinginan/kemahuannya.

kalau isteri cium tapak kaki suami nanti diturut semua keinginan kemaluannya
kemaluan ke kemahuan?
Reply With Quote
  #84  
Old 11-10-2013, 08:21 AM
wak man wak man is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 745
Poster Rank: #4390
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Salam
masa wak kecik dulu seingat wak emak wak ada bagi tau jangan cium tangan baby nanti besar asyik mintak RM saja he he he. Jangan cium kaki sebab nanti adik kita akan bekerja tempat yang jauh atau selalu berjauhan dgn keluarga kita macam jd pilot ke jd kapten kapal ke atau keja kat oversea, so wak apa lagi asyik cium jer kaki adik wak tapi sekarang semua keja kat kampong tak da sorang pun gi oversea hu hu hu........ Mungkin emak wak kata mcm tu sebab tak kasi wak kacau adik wak tengah tido agaknya....entahlah


wak man
Reply With Quote
  #85  
Old 11-10-2013, 08:39 AM
aiman aiman is offline
Advanced Trader

aiman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: Jurong West
Posts: 1,858
Poster Rank: #2118
Thanked 1,347 Times
Active Level
My Mood:
Default

Soalan
"jangan cium anak yang sedang tidur,nanti mereka semakin degil" .Adakah benar dakwaan ini?

Jawapan
Waalaikumusalam,
Sabda rasulullah saw,
Sesiapa yang tidak mengasihi seseorang maka ia tidak akan dikasihi
Peristiwa ini berlaku ketika rasulullah mencium cucundanya hasan dan husin didepan seorang sahabatnya yang bernama aqrab bin habis,yang mempunyai 10 orang anak yang tidak pernah dicium apatah lagi mnyayanginya lantas rasulullah saw tegur berdasarkan hadis di atas. Sepanjang panel membuat kajian tidak terdapat sebarang bukti yang mengatakan jika cium anak ketika tidur ia akan jadi semakin degil.
Sebagai info tambahan ciuman itu merupakan reflaksiologi yang paling berkesan dan aura tambahn untuk menjadikan anak tersebut patut dan taat kepada arahan ibubapanya.Wallahu a'lam.


sumber

Aku hari2 cium anak masa mereka belum tidur dan masa tidur, selagi tak melanggar syariat, tak berdosa cium anak.
wallahua'lam...
__________________
+
Reply With Quote
  #86  
Old 11-10-2013, 08:52 AM
angkasa angkasa is offline
Active Member

angkasa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,229
Poster Rank: #1779
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kepercayaan karut-mengarut nenek moyang bangsa kita tu...

Sekadar pengalaman, dulu sblm masuk hutan berburu kali pertama bersama Pok Nik dan Tuan Hj Ibrahim Tuan Man(Rompin),sempat baca pantang -larang masuk hutan,ada yg masuk akal tp bila part dilarang membawa alatan yg diperbuat dr 'logam' terus aku buang buku tu...mmg sampah...
Logam =Sudu,Pisau,parang,dll...kalau x bawa mmg serah diri kt Harimau etc...
__________________
Potongan Khutbah Terakhir Rasulullah S.A.W>Sesungguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara, yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikuti kedua-duanya, nescaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya.Itulah Al-Quran dan Sunnahku(Hadis Sohih).
Reply With Quote
  #87  
Old 11-10-2013, 08:55 AM
cybershot84 cybershot84 is offline
Normal Member

cybershot84's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 243
Poster Rank: #8821
Thanked 0 Times
Active Level
Default

mungkin petua org2 tua kut...
tapi mcm xsalah nak cium dengan kasih sayang...
__________________
- Senyum Sokmo -
Reply With Quote
  #88  
Old 11-10-2013, 09:02 AM
Von Travolta Von Travolta is online now
Normal Member

Von Travolta's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 403
Poster Rank: #6589
Thanked 6 Times
Active Level
Default

merepek2 aje
Reply With Quote
  #89  
Old 11-10-2013, 09:08 AM
miloais miloais is offline
Active Member

miloais's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Location: sebuah tempat di atas Bumi..
Posts: 2,078
Poster Rank: #1901
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

tak pernah dengor..tapi yg biasa buat cium bini sebelum tido..insyaallah dgn izin dariNYA bertambah anak sorang lagi...
__________________
Gear second....

Reply With Quote
  #90  
Old 11-10-2013, 09:27 AM
pedang69 pedang69 is offline
Active Member

pedang69's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 618
Poster Rank: #5028
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

zmn skrg ni dh jd trend buat satu statement and then kaitkan satu tokoh dgn statement tu then war2kan kat media sosial... biasa la ni zaman fitnah akhir zaman
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:59 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE