Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,291
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,022
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,175
More...
  #1021  
Old 02-02-2013, 10:36 PM
Dzil77 Dzil77 is offline
Active Member

Dzil77's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2007
Location: DiSaNa SiNi
Posts: 1,909
Poster Rank: #2058
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pwe View Post
Berikut pemasalahan yang terdapat pada SKU3A:-
1. Volume dia agak sikit slow berbanding volume SKU3, SKU3 nyaring full sampai nak pecah gegendang telinga kawan sebelah...
2. Kamera terbalik pada fungsi Instagram & Camera360:-
a. Instagram : Masa tala kamera, dia akan jadi tebalik, atas ke bawah, bawah ke atas, tp bila lepas SNAP & Post, gambar normal position keluar.
b. Camera360 - sorg buyer saya dah ada jalan nak selesaikan cane...tunggu dia share kat CG...
3. Kamera ade bintik2 kuning, kalau boleh postkan SS ble share sini...sebab ade kat kedai lain ade kes guna mcm2 kaedah untuk setelkan, sy tunggu supplier punya respond, kalau kata guna penyedut buang habuk ke, guna vakum sedut ke, itu tak sure lagi, ntah2 dia cakap amek satu bijik kasi ganti baru, itu biar sy uruskan, tp kalau terlambat sedikit tu harap maaf la sebab dorg pun ade jutaan org nak kena layan. tp dah bgtau awal2 tu xpela, sy terus direct je inform dorg...

Mmm.. mmg stakat ni 3masalah ni la yg cuba diselesaikan..tp xtau cmna caranya.. TT bleh bagi engineering code sku3a ni x, mybe bleh cuba gedek dkat sana..
Yg camera tu my wife guna Apps Camera MX pun terbalik.. xguna instagram n 360 pun..
nanti sya bg ss pasal bintik kuning tu... blum try guna vacuum klau2 bleh sdut habuk tu..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1022  
Old 02-02-2013, 10:37 PM
pwe pwe is offline
Active Member

pwe's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,402
Poster Rank: #1657
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default Update

Quote:
Originally Posted by pwe View Post
Salam,
Bagi menutup PROMO MEGA Pada Esok, Berikut merupakan set gadget/clone yg akan ditolak untuk penghantaran Pos/Pickup sendiri Hari Isnin depan:-

a. SKU3 - Black (2), White (2) - Special Price : RM660/set
Pakej Biasa
- Phone
- USB
- Flip Cover (ikut color)
- Charge Head
- Box

b. SKU3A - White (3) - Special Price : RM660/set
Barang2 sepertimana PaKEJ PRoMO (RM690 yang lepas, no VERUS CASE, no SCREEN PROTECTOR NILLKIN)
- Phone with Pen tulis SAMSUNG
- USB & Manual
- Charger
- Original Box & Flip Cover Galaxy Note II
- Earphone

c. S3 Class B (Single Core) - White (2) - Special Price : RM640/set

d. S3 High Class (Dual Core) - White (2) - Special Price : RM660/set

e. Yoobao PowerBank (China) Transformer 13,000mAh - Black (2) - RM170/set

Ambil mana-mana 1set Postage - RM15
Ambil mana-mana 3set Postage - RM20


Based on sape cepat dia dapat...tarikh tamat pada 03/02/2013, jam 3.30ptg atau sehingga set habis dijual (mana-mana yang terdahulu)
TQ...

SMS/Wassap : 017359366dua
Call : 017263455satu












BALANCE YANG ADA:-
a. SKU3 - Black (1), White (1) - Special Price : RM660/set
b. SKU3A - White (2) - Special Price : RM660/set
c. S3 Class B (Single Core) - White (1) - Special Price : RM640/set
d. S3 High Class (Dual Core) - White (1) - Special Price : RM660/set
e. Yoobao PowerBank (China) Transformer 13,000mAh - Black (1) - RM170/set
__________________
Call/Viber/Wassap- 017.263.455SATU
SMS - 017.359.366DUA
Reply With Quote
  #1023  
Old 03-02-2013, 12:12 AM
pwe pwe is offline
Active Member

pwe's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,402
Poster Rank: #1657
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dzil77 View Post
Mmm.. mmg stakat ni 3masalah ni la yg cuba diselesaikan..tp xtau cmna caranya.. TT bleh bagi engineering code sku3a ni x, mybe bleh cuba gedek dkat sana..
Yg camera tu my wife guna Apps Camera MX pun terbalik.. xguna instagram n 360 pun..
nanti sya bg ss pasal bintik kuning tu... blum try guna vacuum klau2 bleh sdut habuk tu..
Saya pakai mobileuncle utk masuk engineer mode SKU3A..nanti sy emelkan Dzil. SMS/Wassap emel dzil..

Pasal kamera tu nanti karang tunggu supplier bagi ape cadangan.

Sorry Dzil sebab first try kat store supplier ok, kat rumah masa 2nd check ok. Anyway, sy usahakan yg terbaik...
__________________
Call/Viber/Wassap- 017.263.455SATU
SMS - 017.359.366DUA

Last edited by pwe; 03-02-2013 at 12:15 AM..
Reply With Quote
  #1024  
Old 03-02-2013, 01:18 AM
secret 73 secret 73 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 243
Poster Rank: #8816
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ADI78 View Post
Ok...bro pm aden spek n arga yg bro jual
Maaf bro..saya jrang on9 dan kalau on9 sama ada pagi atau lewat malam jew..almaklumlah buat biz kecil2lan cari makan yg halal..berkenan spec yg bro minta saya post je kat sini supaya dapat berkongsi bsama rakan..

berkenan ROM = 4GB sahaja, RAM sistem running tungjuk dalam 2GB tapi model terkini hanya 512ram sahaja, internal storage 503mb jer,speed DUAL-QORE..buat masa ni model yg tt jual, sifu jual, borongsakan, dyn dan beberapa mmber lain adalah sama..terutama yg guna pen ada logo samsung...Kalau ada yg kata internal like ori 16gb etc..semua tu sekadar mengaburi pembeli untuk mmbeli..
Reply With Quote
  #1025  
Old 03-02-2013, 01:38 AM
secret 73 secret 73 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 243
Poster Rank: #8816
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

As'Salamualaikum tt

Tahniah kerana jual banyak..saya tak kisah pun baper banyak tt jual..saya tak iri baper banyak tt dapat...tapi saya sekadar pelik dengan tt..kenapa cuba mmpertahankan dgn ayat2 yg tidak berkenaan lagi...sebenarnya saya dah lama perhatikan tt lagi..maaf saya ulang, semenjak tt jual NOTE 1 yg tt pertahankan bagi nak RAK tapi akhirnya...? tt pun tahu sendiri..saya tidak mahu mengulas tang tu..cuma dari situ saya dah tahu TT BUKAN JENIS YANG SENANG terima teguran..tapi tak per..tt terima ataupun tidak, suka ataupun tidak..saya akan tegur DAN bukan tt seorang saya tegur tetapi semua yg saya dapat kesan mmberikan SPEC yg memang meragui dan tidak tepat..mmg diakui PEMBELI RAMAI yg tidak pandai tuk periksa RAM, ROM..INTERNAL Storage dan sebagainya..mereka mmg senang kena 'JUAL'..kesian mereka..

Sebenarnya dalam CG ni..antaranya saya sorang yg AKTIF menegur kawan2 yg mmberikan SPEC tidak betul..MESTI ke saya org dari samsung baru boleh tegur yg salah? dan kalau nak ikutkan kepakaran...rasanya tt sendiri tahu siapa yg pakar antara saya dgn tt..sendainya tt org yg pakar dari saya..seandainya..takkn sekadar nak periksa ROM, RAM dan Internak Storage pun selalu salah? ATAU sengaja melindungi Wallahualam..
Saya tahu tt letak ikut spec yg tertera pada phone...masalahnya..takkn tt sendiri tidak tahu SPEC tu betul atau salah..takkn tak tahu senadainya tt sorang yg pkar..atau tt pakar memutarbelitakn fakta dan pandai berkata2 agar pembeli melupai spec yg sebenar? Berterus teranglah dalam memberikan spec kepada mmbeli..bukan selepas pembeli mmbeli baru nak terangkan spec sebenar, tu mmg SALAH dari segi jualan..
Memang nabi berjualan sebegitu..tapi Nabi menjual dgn memberitahu hal yg sebenar bukan spt tt..tt pahamkan..

saya tahu mesti tt akan guna ayat yg hebat2 untuk menutupi segalanya..tak per...buatlah dan jgn risau saya tetap akan tegur tt selagi tt bagi SPEC yg meragukan kepada pembeli..Insyallah!!


Quote:
Originally Posted by pwe View Post
Salam,

Mula2, sy ingat nak jawab permasalahan kwn2 yg dah beli dgn saya mengenai kamera, battery, etc..tp bila tgk post sahabat ni, sy rasa terpanggil utk bercakap bnyk...kebetulan stock pun dah makin kurang utk minggu ni utk note2 (kena tunggu rabu next week restock), so, sy ambil kesempatan untuk memahami sebutir2 apa yg dikata oleh sahabat ni.

Rupa2nya meniaga benda yg sama juga. Patutlah sikap dan perangai pun nampak ketara sejak dari post pertama sampai post terakhir. Dari thread ke thread. Hebat la kalau dapat jual offline. Menjual nama agama dan Islam, telus dan jujur. Walhal sama je perangai dia. Ingatkan orang SAMSUNG or PAKAR TELEFON BIMBIT...RUPA2NYA PENIAGA JUGAK MACAM AKU!!!!

Ntah betul ntah tidak, ntah menipu jugak ntahkan kaki penyangak. Spec yg sama tu yg hebat, ntah pernah membeli ntahkan tidak. Ambik dgn org kat CG or Lelong, pastu dengar cakap supplier then post kat sini. Ntah pernah ke tak pegi ukur pakai pembaris, pakai angkup luar, tape pengukur baju, penimbang micrometer, ntah pernah nampak ke tak apa itu bentuk core? Dual bentuk cane, quad bentuk cane...silap2 lebih hebat octa pun dah tau bentuk cane....

Dalam dunia clone ada mcm2 jenis yg ada. Hebatlah hampir kesemua jenis tahu. Siap boleh tahu la spec sama...hebat2...tahniah...konon membongkar kecurangan orang lain sedangkan diri sendiri dikatakan betul, 100% tepat. Ini kerja langau.

Saya sendiri, baik yg tanya online, baik yg sms, baik yg call tak pernah nak kata barang orang lain tak betul, barang sendiri betul. Barang org lain salah, barang sendiri tepat. Saya biarkan pembeli/bakal pembeli menilai sendiri, saya offer client utk ke kedai sebelah kalau dikata di sana lebih hebat (dan murah). Paling tidak kalau ditanya, "sy jwb tak tahu, sy pun x pernah pegang fon tu".

Saya cuma letak spec apa yg tertera pada telefon clone, bila ditanya terperinci, maka jawapan juga terperinci. Tidak semua soalan dari pesaing perlu dijawab, tp kemusykilan pembeli harus dicerahkan. Kerana kita tahu, setiap jawapan pasti akan mengundang putar belit dan cerita yg makin mendalam.

Tu belum ditanya bukti bentuk screen, logo cetakan atas, kedudukan/panjang receiver, board litar atas, cerita dia ni berkisar mengenai Internal Memory/Storage/Space etc...

Memasukkan unsur2 agama dalam selingan kata2 jujur, ikhlas dsbnya...itu pendekatan basic, ramai menggunakan agama sebagai bahan melariskan perniagaan. Kalau ditanya mengenai harga yang Nabi letak ketika berniaga berapa % untung sepatutnya?..senyap tak berlagu...kebersihan hati akan terpancar melalui harga yg dipaparkan...Nabi menjual dgn harga paling murah dari harga modal dan kemudian, terpulang kepada pembeli untuk memberi wang tambahan. Ni orang tak berani jual online sebab masa offline dia dah kena paw cukup2 dgn supplier terbaik dia...sampai ke tangan pembeli pergh...harga nak sama mcam beli ori...sebab dia tau, kalau meniaga online pasti kecaman dia akan dapat dari org lain sama jugak....asalan...spec sama, bahkan saya punya lebih real..hamboii...

Alhamdulillah walaupun saya dikatakan spec tak betul, tp harga masih paling murah kat Malaysia lah (pegilah survey)...tak putus2 order, tak pernah kedekut balas sms (RM0.10 x 100 dah RM10 terbang, komisen RM50, jadi RM40, tolak poslaju, minyak, call lagi supplier confirm barang & then contact balik buyer bgtau..kadang tak tentu nak beli seketul)..bolehla hidup...

Tak pernah masuk thread orang nak bagitau itu salah, i betul, ini salah i sorg je betul...langau ini kecik, tp bahaya...dari lubang sebesar jarum sampai kepada sopak sebesar tapak tangan....

apa2pun, kalau bukan sahabat ini, alhamdulillah, tp dari pengalaman sendiri dan rakan2 agen, rakan2 pembeli, rata2 mengatakan begitu, mmg ada manusia pesen macam tu...satu kali - peluang, dua kali - kesempatan, tiga kali - perhatikan!

semoga kita semua dijauhkan dari sifat husnul dhan yg semakin menular....

kalau hendak membaiki labu,
tupai yg lapar jgn diajak,
kalau hendak memberitahu,
pakailah cara dan akal yg bijak....

wallahu alam
Reply With Quote
  #1026  
Old 03-02-2013, 01:47 AM
secret 73 secret 73 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 243
Poster Rank: #8816
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Dari thread sebelah..Cuba check MODEL note di bawah ni, apa beza dgn tt jual? tgok spec baper beza?...fikir2kan..

Quote:
Originally Posted by dyn View Post



SMS/WHATSAPP atau CALL 0182752779 (din) / 0142229298 (chombie)
COD Bukit tinggi Klang
dari 10pg hingga 8mlm sahaja


Terbaru!
S PEN YG LEBIH CANTIK, NFC & CAMERA FLASH YG LEBIH TERANG


Galaxy NOTE II Smartphone 512MB Ram DDRMTK6577 Dual Core 1Ghz
4GB Rom Single Sim (Micro sim)
Gps / aGPS built-in
5.5inch screen size 540 * 960 GPU Mali-400 MP
3.5G & Wifi
Dual Camera (belakang 8mp dgn flash dan Auto Focus) (depan 2mp)
Google Play Store Built-in
Voice/Video Call & SMS, FM Radio, Bluetooth, Vibration Motor, Support Portable Hostpot
Battery 3100mAh
Fit Original case, cover siap ada logo samsung depan/belakang case & loading (splash logo/bootanimation) & ada NFC serta Pen yg lebih cantik (s pen)

Warna : White (stock banyak) Grey Titanium (stock ada 2 unit)

Percuma Screen Protector & original flip cover

Optional :
Tambah RM20 (original case NOTE II)
Tambah RM50 (16GB microsd)

Warranty 6 bulan (LOCAL WARRANTY, BUKAN HANTAR BALIK PERGI CHINA)



Pakej:
1 x Galaxy Note II & Original BOX
1 x 2 Pin Charger
1 x USB Data Cable
1 x Original Earphone /Mic
1 x S PEN (stylus)
1 x 3100mAh Battery
1 x User Manual
1 x Resit

Ini semua READY STOCK & Bukan PRE-ORDER!
Harga adalah seperti berikut :
Warna Putih :RM699
Warna Grey Titanium :RM750


SMS/WHATSAPP atau CALL 0182752779 (din) / 0142229298 (chombie)
COD Bukit tinggi Klang
dari 10pg hingga 8mlm sahaja


Lain-lain tempat boleh guna POSLAJU dgn cas tambahan RM10 (SM) / RM20 (SS)

Sekian TQ

Gambar :
Reply With Quote
  #1027  
Old 03-02-2013, 01:48 AM
purba purba is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 81
Poster Rank: #15629
Thanked 0 Times
Active Level
Default

pm hrg s3 hc bro
Reply With Quote
  #1028  
Old 03-02-2013, 01:51 AM
secret 73 secret 73 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 243
Poster Rank: #8816
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Dan cuba tgok lagi Model yg sama saya rasa..TAPI SPEC TT melambung tinggi...tak pelik kew tu? model sama tapi tt bagi spec lain?


Quote:
Originally Posted by Sifu786 View Post
ASSALAMUALAIKUM W.A.T

KINI NOTE II TELAH DATANG DENGAN VERSI KE 4+..ANTARA PEMBAHARUAN YANG BOLEH DITEMUI IALAH:-



OS : 4.1.1 ( INTERFACE TERBAIK MACAM ORI,wifi,3G BAR)
CPU Model: DUAL-CORE/MTK6577
CPU : SMDK4*12
CPU SPEED: 1.6GHZ
ROM : STANDARD COPY 2.06/4GB
RAM = 1.256GB
-SETAKAT SAYA CUBA..RASA SMOOTH DAN LANCAR LEBIH BAIK DARI MODEL SEBELUM NI-
S PEN : ADA LOGO MR.SAM KAT PATANG S-Pen DAN ALA2 S-PEN ORI TAPI MASIH TAK ADA FUNCTION
BODY : BATERI ORI+FLIP CASE ORI(ON TEST), LEBIH SOLID DAN TIPIS


OPTIONAL..

1. BATERI NOTE II RM30/RM40 (KALAU BELI DGN PHONE/BELI BATERI SAHAJA)
2. CASE RM30 (BELI SEKALI DGN HP)















Kat luar nampak GRAY tapi kat gambar ni cam, blue2 sikit ...hihik












WIFI DAN GUNA MACAM ORI INTERFACE!!




GALAXY NOTE II COPY 1:1 (version 4+)

Operating System: Android 4.1.1

Processor: SMDK4*12 (1.6GHz DUAL CORE)

ROM: 4gb

Screen Size: :5.3'/5.5″Super Amoled QHD , Capacitive screen

Display reulotion: 540*960

Screen Technology: Multi-touch Screen

HDC Galaxy Note 2 Camera

Camera Resulotion: 7.9MP back camera + 2MP front camera

Battery: Built-in Li-on battery, PATTEN DAN SAIZ LIKE ORI DAH 3100mAH

Standby Time: 120-150 hours

Stylus: built in stylus

Built-in Memory: 1.256RAM / 4GB ROM,

Memory Card: Support to 32GB


Reply With Quote
  #1029  
Old 03-02-2013, 01:53 AM
secret 73 secret 73 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 243
Poster Rank: #8816
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Akhir kata...mesti tt akan jawab..phone yg dia jual lain dari yg lain..tak pew....jawab jew....bye2!
Reply With Quote
  #1030  
Old 03-02-2013, 02:00 AM
pwe pwe is offline
Active Member

pwe's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,402
Poster Rank: #1657
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by secret 73 View Post
Maaf bro..saya jrang on9 dan kalau on9 sama ada pagi atau lewat malam jew..almaklumlah buat biz kecil2lan cari makan yg halal..berkenan spec yg bro minta saya post je kat sini supaya dapat berkongsi bsama rakan..

berkenan ROM = 4GB sahaja, RAM sistem running tungjuk dalam 2GB tapi model terkini hanya 512ram sahaja, internal storage 503mb jer,speed DUAL-QORE..buat masa ni model yg tt jual, sifu jual, borongsakan, dyn dan beberapa mmber lain adalah sama..terutama yg guna pen ada logo samsung...Kalau ada yg kata internal like ori 16gb etc..semua tu sekadar mengaburi pembeli untuk mmbeli..
Salam,
Bila menyebut mengenai spec sy tidak nafikan kebenaran yg dikatakan oleh cik/puan/tuan secret73...mengenai internal space/storage dan bla bla bla...

Tapi apa yg saya beritahukan di dalam iklan saya adalah apa yg terdapat di dalam telefon. Sekiranya ada yg bertanya mengenai betul atau tidak 16GB itu, sy akan kata BETUL & TIDAK...penjelasan mengenai sudah dipanjanglebarkan dengan baik oleh secret73, cuma secret73 tidak mempunyai ilmu yg cukup untuk mengkaji spec dalaman berdasarkan kepada cakap-cakap luar dan penaakulan sendiri.

Sebelum membaca, sila bawa pemikiran anda kepada konsep JIMAT yang digunakan pakai oleh barang CLONE/COPY/CETAK ROMPAK! Selagi boleh JIMAT, clone/copy/cetak rompak akan terus berjimat.

Mari saya tunjukkan apa perbezaan yang terdapat. Sebelum masuk ke dalam, meh saya AJAR cara nak tengok SPEC dengan betul..dari luar ke dalam....INGAT, bila lebih di luar, mesti kurang di dalam...bila lebih di dalam, mesti kurang di luar...INI KONSEP CLONE/COPY/CETAK ROMPAK!!! (3 kali ulang ni kasi faham sikit )

1. Warna :
Oleh kerana clone mementingkan JIMAT, jadi, warna putih adalah yang paling jimat dan dengan itu pengilang akan cuba naik taraf lain2 perkara seperti interface dsbnya. Jadi, warna hitam yg bergaris-garis (konon2 mcm titanium grey) sebenarnya memerlukan bnyk kos, so, model titanium grey jika diihat dari mata kasar, binaannya tidak sempurna, jika vibrate, akan bunyi macam plastik pecah.

2. Cermin kononnya Super AmoLED :
Saya sendiri tidak pernah mendakwa bahawa saya menggunakan Super AmoLED sedangkan yang sebenar2nya ialah QHD sahaja. Cermin yg agak tebal sebagai menggantikan Super AmoLED (yang hanya layak digunakan oleh Samsung Original) kerana kosnya mahal. LED hanya berwarna hitam gelap di bawah lampu neon/pendaflour dan Super AMOLED berwarna kebiru-biruan.

3. Logo Samsung (hadapan)
Adalah tidak berilmu jika mengatakan bahawa spec semuanya sama sedangkan kita tidak pernah dihidangkan oleh yang mendakwa sama bahawa ada logo samsung yang dicetak di bawah skrin dan bukannya di atas skrin.

4. Harga kilang.
Rata-rata mengatakan mereka memperolehi harga kilang (kecuali yg mendakwa ini tidak pernah menyatakan harga kerana dia tidak berniaga secara online - so tak de rujukan secara cepat boleh dibuat). Jika spec sama semua sekalipun, harga sangat2 berbeza2. Perbezaan RM100-RM150 dapat diperhatikan sedangkan masing-masing mendakwa barang DIRECT DARI SUPPLIER....kalau DIRECT dari SUPPLIER, mesti harga murah...lain lah ade 3-4 lapis SUPPLIER

5. System tester.
Rata-rata memperlihatkan tester dari 1-2 apps free/berbayar (tolak antutu) selain dari direct screen capture. Sedangkan saya menggunakan 4 jenis tester (2 free & 2 berbayar) untuk test setiap device (walaupun dari Model SKU yang sama). Selain test dengan supplier menggunakan kaedah manual/konvensional.

Cukuplah setakat ni saya berikan ilmu mengenai clone lagi bnyk saya bagi, nanti lagi pening, sebab selagi ilmu tak sampai ke sana, manusia takkan dapat terima.

Satu soalan untuk kawan2 fikir...kalau ade seller ble jawab, means itulah seller sejati clone/copy/cetak rompak....

Mana keluar dulu Clone or Copy or Original? Rasanya, secret73 boleh menjawab soalan mudah macam ni...sebab benda kat dalam badan barang dia tau, xkan kat luar badan tak reti ye tak...
__________________
Call/Viber/Wassap- 017.263.455SATU
SMS - 017.359.366DUA
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:41 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE