Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,623
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,710
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,262
More...
Reply
 
Thread Tools
  #151  
Old 06-07-2010, 09:51 AM
afiqahkaya afiqahkaya is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 859
Poster Rank: #4013
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

PROMOSI FLYER/LANDING PAGE/MINISITE SCORE A RM100.CONTOH LANDING PAGE KLIK PICTURE.DETAIL LANJUT KLIK SIGGY WEBNIAGA

__________________
|WEBNIAGA|NAK TEMPAH WEB,MINISITE,BANNER..ETC??Web jualan utk biz anda,RM150 jer..
(REAL BIZ) JOM JOIN?..

YM:nasirsnaco Fon:0133703565/0173900953 Email:afiqahkaya@gmail.com
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #152  
Old 06-07-2010, 04:24 PM
Hokage_81 Hokage_81 is offline
Normal Member

Hokage_81's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 251
Poster Rank: #8731
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

RM100? Untuk brape lame? Boley explain in detail tak.. saya kurang faham mcamana process untuk 'landing page' nieh.. (:
__________________
"The main thing that you have to remember on this journey is, just be nice to everyone and always smile"
Reply With Quote
  #153  
Old 06-07-2010, 04:40 PM
Hokage_81 Hokage_81 is offline
Normal Member

Hokage_81's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 251
Poster Rank: #8731
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by visi-sufi View Post
tak pelik kalau pas ni ada lagi company2 lain yg akan ciplak bisnes Score A ni... aku yakin kalau ada company lain yg ciplak biz macam Score A ni pun pasti akan ambil masa yg lama atau modal yg sgt tinggi untuk berdiri sama teguh dan setanding dgn keadaan Score A sekarang ni...

by the way Ust. Engku Ahmad Fadzil Engku Ali tu ada facebook sendiri... korang boleh cari dia kat facebook...

Yes, it is a business. Nothing harm if they want to do same business like you guyz.. But let me ask you one question. What happen to your existing customer? Are they willing to renew their portal or just end up like that?

Yes, we are new in the market. But, we are doing the best to our children for their future in education.
__________________
"The main thing that you have to remember on this journey is, just be nice to everyone and always smile"
Reply With Quote
  #154  
Old 06-07-2010, 11:54 PM
greentrileaf greentrileaf is offline
Normal Member

greentrileaf's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 291
Poster Rank: #8029
Thanked 46 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Hokage_81 View Post
http://www.creativedreams.biz

Why not try to look on this website. This company is still new but i think it might be a very ggod company in webucation industry in the world soon.
Maybe for the past 10 years.. Score A can make a lot of business because there are non other company is doing this kind of business. But now, as you can see.. there are few companies which also run this kind of business.

So, for pengunna perlu bijak memilih yang mana satu lebih berkualiti untuk anak2 mereka. Tak fair la kalo kite nak melebelkan sesuatu product tue bagus kerana telah lame berada dipasaran. (:
Ini thread utk score a, kalau nak promote Fokus A bukalah thread sendiri.

Dahlah fokus a ni ciplak idea Score A, nak buat promosi pun hijack thread Score A!!!

Memanglah hak pengguna nak pilih mana satu produk yg mereka suka tapi agents kenalah beretika dlm perniagaan.

Apa perasaan anda jika anda sdg promote biz anda dgn customer, tiba2 dtg pesaing anda terus menyampuk dan bagi tau pasal produk dia?
__________________
HASBUNALLAHU NI'MAL WAKIL

AMALAN MURAH REZEKI
http://kuncimurahrezeki.blogspot.com
Reply With Quote
  #155  
Old 07-07-2010, 05:16 AM
havrilsz havrilsz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,075
Poster Rank: #3407
Blog Entries: 1
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by greentrileaf View Post

Apa perasaan anda jika anda sdg promote biz anda dgn customer, tiba2 dtg pesaing anda terus menyampuk dan bagi tau pasal produk dia?
Mmg x patut....
Reply With Quote
  #156  
Old 07-07-2010, 08:33 AM
DanishDania DanishDania is offline
Normal Member

DanishDania's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Location: Iskandar, Malaysia
Posts: 154
Poster Rank: #11431
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

ISHHHHHHHHHHHHHHH................penat la nk ckp bnyk x..... nk promote biz selain score a, pg la wat threat sendiri.. bosan layan org yg x phm bahasa ni.
__________________
Danish Dania +60127693060
Score A @ Blogspot | Score A @ Facebook
Reply With Quote
  #157  
Old 07-07-2010, 09:02 AM
visi-sufi visi-sufi is offline
Active Member

visi-sufi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,872
Poster Rank: #2139
Thanked 5 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by greentrileaf View Post
Ini thread utk score a, kalau nak promote Fokus A bukalah thread sendiri.

Dahlah fokus a ni ciplak idea Score A, nak buat promosi pun hijack thread Score A!!!

Memanglah hak pengguna nak pilih mana satu produk yg mereka suka tapi agents kenalah beretika dlm perniagaan.

Apa perasaan anda jika anda sdg promote biz anda dgn customer, tiba2 dtg pesaing anda terus menyampuk dan bagi tau pasal produk dia?
sabar je lah.... mungkin budak tu tak biasa lagi dengan etika berforum dan besar kemungkinan dalam dunia bisnes jugak... kalau perangai yang sama lah yang dia buat kat dunia offline ni... mau kena lekuk budak ni dibuatnya... takde adab... hehehehe
__________________
* Restructure / Refinance Your Credit Card + Get Cash - $$ - http://www.ezpayment2u.com *

Official Blog: http://www.ezpayment2u.com/blog/
Reply With Quote
  #158  
Old 07-07-2010, 09:07 AM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,075
Poster Rank: #37
Thanked 49 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DanishDania View Post
salam...alamak... boleh kata mcm tu? oi... terasa ati.. x elok tau ckp mcm 2.. mereka tu d anggap sebagai org cari mkn d tanah tumpah darah kita bersama... dia x (tanda merah).. tp dia lebih bijak mengaut peluang mencari pendapatan untuk keluarga... abis org indon yg wat kerja kt malaysia ni u nk kata (tanda merah) jg ke sbb cari pendapatan d cni? abis pelabur2 asing yg melabur kt malaysia ni n bg peluang pekerjaan utk org malaysia yg pemalas ni, naikkan pendapatan negara kita (tanda merah) jg ke? bygkan klau mereka semua tiada.. apa jd? ada org nk wat umah? ada yg nk kemaskan umah? ada org sudi wat keje2 yg org malaysia berilmu (kononnya) kata jijik x sesuai dgn degree yg i pgg, ada barang2 harian yg made by overseas yg u merasa mkn? skop pendapatan berbeza.. tp matlamat sama.. cari rezeki. halal.. x elok ckp mcm tu...

maaf klau terasa.. berpesan2 demi kebenaran... yg baik dn buruk dtg dr Allah...
alamak...aku bkn ckp yng dlm seminar nie...yng pengkritik score A.....soriiiiiiiiii...
Reply With Quote
  #159  
Old 07-07-2010, 11:03 AM
Hokage_81 Hokage_81 is offline
Normal Member

Hokage_81's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 251
Poster Rank: #8731
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Tp bukan thread nie untuk scam elerts ke? Takpela.. mintak maaf banyak2 la ye! Hu3!
__________________
"The main thing that you have to remember on this journey is, just be nice to everyone and always smile"

Last edited by Hokage_81; 07-07-2010 at 11:08 AM..
Reply With Quote
  #160  
Old 09-07-2010, 01:23 AM
visi-sufi visi-sufi is offline
Active Member

visi-sufi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,872
Poster Rank: #2139
Thanked 5 Times
Active Level
Thumbs up Peluang Menang Duit Cash dalam National eTrial Exam 2010

Pada sesiapa yang masih dok pikir2 nak amek Score A untuk anak2 atau tak... aku rasa ini lah masa yang paling sesuai sebab Score A akan mengadakan 'National eTrial Exam 2010 - Pertandingan Simulasi Secara Serentak Seluruh Malaysia' tak lama lagi... boleh dapat cash money utk sesiapa yg menang!


Jom! Sape nak dapat peluang menang duit tunai jom join Score A sekarang! Sambil dapat peluang menang duit tunai, dapat juga buat persiapan menghadapi peperiksaan sebenar!

Hubungi: 0173367678 / 0193355399 (En. Sufian) atau
YM: visisufi
Skype: visisufi
__________________
* Restructure / Refinance Your Credit Card + Get Cash - $$ - http://www.ezpayment2u.com *

Official Blog: http://www.ezpayment2u.com/blog/
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:41 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE