Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 20,013
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,566
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,133
More...
Reply
 
Thread Tools
  #181  
Old 17-04-2010, 11:13 AM
bunnyjelly bunnyjelly is offline
Junior Member

bunnyjelly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 62
Poster Rank: #17349
Thanked 0 Times
Active Level
Default

samsung not bad!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #182  
Old 17-04-2010, 11:34 AM
janggut_X janggut_X is offline
CG Hardcore

janggut_X's Avatar
 
Trader Rating: (50)
Join Date: Oct 2008
Location: http://suara-janggut.blogspot.com
Posts: 56,330
Poster Rank: #10
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

den pakai philip jo dah cung gambar,ado duit jatuh dari langit baru boli LED plak.
__________________
Quote:
6cm Distributor Malaysia
GARCINIA CAMBOGIA | PUERARIA MIRIFICA | BUTEA SUPERBA
Lawati Website Rasmi : www.jantankuat.com
Reply With Quote
  #183  
Old 17-04-2010, 03:00 PM
Fx_L Fx_L is offline
Well-Known
Member

Fx_L's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jul 2008
Posts: 8,051
Poster Rank: #379
Thanked 138 Times
Active Level
My Mood:
Default

LED ngan LCD mano lagi lawo..
family den dpek free ni ho..panasonic 42" maso lucky draw..yg x best nyo..astro xdo..huhu
__________________
Reply With Quote
  #184  
Old 23-04-2010, 12:52 AM
matrix87 matrix87 is offline
Normal Member

matrix87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Location: Kajang, Selangor
Posts: 474
Poster Rank: #5903
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by chinankak View Post
kalau area kl n selangor sms la saya...

LG plasma saya jual baru 2250 je...

kalau 2499 tu harga normal
lol brother ... kau juall tv .. ke ????....

kalau brand sony.... sony 32inch bx300 berapa kau jual ??
__________________
Beware AP2.5 GAME !!! even if "offline" we will get BAN by MICROSOFT...
List of AP 2.5 game :
Fable3, AC3(hot!), NFS:Hot pursuit(hot!)
Reply With Quote
  #185  
Old 24-04-2010, 02:56 PM
janggut_X janggut_X is offline
CG Hardcore

janggut_X's Avatar
 
Trader Rating: (50)
Join Date: Oct 2008
Location: http://suara-janggut.blogspot.com
Posts: 56,330
Poster Rank: #10
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Fx_L View Post
LED ngan LCD mano lagi lawo..
family den dpek free ni ho..panasonic 42" maso lucky draw..yg x best nyo..astro xdo..huhu
astro takdo kasi pasang la..
__________________
Quote:
6cm Distributor Malaysia
GARCINIA CAMBOGIA | PUERARIA MIRIFICA | BUTEA SUPERBA
Lawati Website Rasmi : www.jantankuat.com
Reply With Quote
  #186  
Old 29-04-2010, 11:23 AM
true investor true investor is offline
Active Member

true investor's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2007
Location: Negeri Bawah Bayu
Posts: 2,140
Poster Rank: #1820
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

saya pun tengah usher lcd tv ni setakat ni berkenan dengan sony bravia bx menggunakan engine baru. iaitu bravia 3, gambar cantik harga untuk 40' dalam rm3000. tak jauh beza dengan jenama samsung dan lg. tapi hari tu saya ada tengok lcd tv jenama LG 42' gambarpun ok juga lebih asli tak berlebihan. harga sekitar rm2500.
__________________
Maju Bersama Islam, Berjuang Kerana Kebenaran.
PEMBEKAL KAD PRABAYAR AJAIB (TONEPLUS) UNTUK KAWASAN KOTA KINABALU DAN KAWASAN SEKITAR, call,whatapp,telegram 0135408086.
klick sini : http://projektoneplus.com/?id=sugi88999
Reply With Quote
  #187  
Old 29-04-2010, 11:39 AM
achoy76 achoy76 is online now
Super Active Member

achoy76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2008
Location: inmylife(><)
Posts: 2,628
Poster Rank: #1475
Blog Entries: 2
Thanked 72 Times
Active Level
My Mood:
Default

antara lcd dan led , led lagi cantik gambar. tetapi harganya x boleh tahan. untuk lcd pastikan fullHD supaya gambar real. dulu saya pakai samsung fullHD tapi monitor dah rosak, kena baiki harga rm1500 so saya digantikan dgn jenama haier hd, gambar x clear. kalau ada masyuk saya nak angkat led 3d baru bes.
__________________
whatsapp: +6012-5473927 = (bini marah jual mahal)
**smartphone clone korea galaxy S5 king murah.pm saya*facebook achoydotbiz*
1)=cline skybox cerah sentiasa
3)=robot posting di facebook
Reply With Quote
  #188  
Old 29-04-2010, 12:36 PM
oxygenO2 oxygenO2 is offline
Well-Known
Member

oxygenO2's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 9,089
Poster Rank: #321
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

hmm,info yg bagus..xdela aku penat2 nk survey tv pasni..
Reply With Quote
  #189  
Old 29-04-2010, 01:29 PM
feerdaus feerdaus is offline
Active Member

feerdaus's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2010
Posts: 962
Poster Rank: #3599
Thanked 37 Times
Active Level
My Mood:
Default

mula2 ingat nak ambik LG scarlet tp bajet tak cukup...
Lastly pakai LCD LG 32lh25 32" dekat 5 bulan da...

gamba superb kalo sambung laptop guna hdmi tgk movie hd 1080p matap...

adik aku pon pakai model yg sama dia ckp kalo tgk astro biasa gamba tak bape cun tp kalo astro beyond + LG 32lh25=cam gamba nak kuar dari tV...

aku beli dulu pastu baru adik aku beli, lepas je dia beli...
LG kuar plak LED Borderless nyesal dia beli cepat sgt...

Ni pendapat aku la... aku ada tanya promoter LG kat carre4 camne nak piley tv lcd/plasma/led...

1. Screen layer ada yg 1 layer 2 layer 3 layer...
camne nak tau, masa tv tgh on ketuk screen tu(ketuk pelan je cam ketuk pintu)kalo 1 layer bila ketuk gamba dia akan blur kejap lg byk layer bila ketuk blur tu akan berkurangan...

2. Contrast ratio lagi tinggi lagi bagus, gamba lagi jelas...
cam lg 32lh25 contrast ratio 60000:1 tp kalo lg 32lh20 contrast ratio cuma 15000:1 .
Kalo ikut dlm price range rm1699 ke bawah lg antara lcd yg contrast ratio dia paling tinggi aku da survey sebelom beli dulu.

3.Ikut la kemampuan masing2...

Cuci mata...
LCD LED TV LG SL90 - LIVE BORDERLESS™


tp skang ni da byk model baru kot sapa yg da survey tu sila update la...

lain2 kalo ada sila tambah la...

Last edited by feerdaus; 29-04-2010 at 01:32 PM..
Reply With Quote
  #190  
Old 04-05-2010, 09:19 PM
jutawan88 jutawan88 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,482
Poster Rank: #1566
Thanked 0 Times
Active Level
Default

saya ada jual TV LCD Haier M9 Full HD 32 in

cuma RM 1388.00


harga pasaran RM 1799.00
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:15 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE