Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,868
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,952
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,351
More...
Reply
 
Thread Tools
  #281  
Old 13-02-2009, 10:39 AM
gemstone gemstone is offline
Normal Member

gemstone's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 348
Poster Rank: #6924
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fx_selamber View Post
bro batu nilam kaler ape...ada brapa jenis ek?
t.q...
nilam yg biasa kita tgk kaler biru..tp jangan xtahu..nilam ada pelbagai kaler sebenarnya selain kaler biru cuma jarang org pakai..antaranya kaler kuning,oren,putih
__________________
Anda sedang mencari cincin atau batu permata asli?Lawatilah blog saya di : http://zamrudonline.blogspot.com/
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #282  
Old 13-02-2009, 10:40 AM
gemstone gemstone is offline
Normal Member

gemstone's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 348
Poster Rank: #6924
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by namasayais View Post
oh pasar larkin yer
time kasih bebanyak yer
BUMP utk gemstone !!
yer..dia bgtau saya kat situ ada tukang yg boleh repair segera...tingkat 1 katanya..tq
__________________
Anda sedang mencari cincin atau batu permata asli?Lawatilah blog saya di : http://zamrudonline.blogspot.com/
Reply With Quote
  #283  
Old 13-02-2009, 03:57 PM
gemstone gemstone is offline
Normal Member

gemstone's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 348
Poster Rank: #6924
Thanked 0 Times
Active Level
Default

bump.......
__________________
Anda sedang mencari cincin atau batu permata asli?Lawatilah blog saya di : http://zamrudonline.blogspot.com/
Reply With Quote
  #284  
Old 13-02-2009, 04:13 PM
zizan_1 zizan_1 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 882
Poster Rank: #3723
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gemstone View Post
klau saudara zizan nk design mcm dlm gambar tu boleh diusahakan...cuma sediakan duit je hehe
batu kecil dgn bajet saudara tu mungkin blh dpt yg berkualiti
agak2...kalo yg mcm dlm gambar tu... berapa bajetnya??? yelah batu xbesar...jadi leh dptkan yg berkualiti... pastu kalo cincin tu dibuat dari perak... perak pun ada tahap2 kualiti juga kan...
dah tahu bajet...senang nak sediakan duit...erm kedai bro ada tak buat loket ker.. rantai ker...yg siap dgn batu permata.
Reply With Quote
  #285  
Old 13-02-2009, 05:34 PM
gemstone gemstone is offline
Normal Member

gemstone's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 348
Poster Rank: #6924
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zizan_1 View Post
agak2...kalo yg mcm dlm gambar tu... berapa bajetnya??? yelah batu xbesar...jadi leh dptkan yg berkualiti... pastu kalo cincin tu dibuat dari perak... perak pun ada tahap2 kualiti juga kan...
dah tahu bajet...senang nak sediakan duit...erm kedai bro ada tak buat loket ker.. rantai ker...yg siap dgn batu permata.
ok klau u nak batu yg gred ok skit harga dlm rm180-200/ct..batu lebih kurang dalam 1ct sbb u nak batu kecil je kan?upah ikat siap cincin RM90 lebih kurang...jd seme skali dlm lingkungan rm280 camtu la
seme jenis perhiasan diri buat...nk loket utk org pompuan ke?
__________________
Anda sedang mencari cincin atau batu permata asli?Lawatilah blog saya di : http://zamrudonline.blogspot.com/
Reply With Quote
  #286  
Old 13-02-2009, 06:16 PM
zizan_1 zizan_1 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 882
Poster Rank: #3723
Thanked 4 Times
Active Level
Default

ok gak harga tu... ingat nak buat satu cincin sbgai tanda dah beristeri.hehehe akan dtg la.loket tu ingat nak buat hadiah tuk masa hantaran nanti ker... nak beli rantai emas...adus...mahal seh...jadi duk cari alternatif lain mcm buat loket ker... harga cincin tu rasa mcm dah cantik tu... so nanti cukup duit jer... leh la tempah... so mcm tuk org perempuan,kalo bajet tuk loket tu biasanya berapa yer... batu tu xkisah la kaler apa2.janji berkualiti... besar batu tu xpasti la pula...maybe dlm 2-3 ct kot.kalo kat website tu leh up lagi gambarkan,mcm cth2 cincin dari batu kecik n besar.cth2 loket n perhiasan lain la.mau lagi gempak.ni cadangan jer.sb meniaga online ni kena byk gambar2 produk.
Reply With Quote
  #287  
Old 13-02-2009, 07:08 PM
fx_selamber fx_selamber is offline
Active Member

fx_selamber's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,211
Poster Rank: #2902
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gemstone View Post
nilam yg biasa kita tgk kaler biru..tp jangan xtahu..nilam ada pelbagai kaler sebenarnya selain kaler biru cuma jarang org pakai..antaranya kaler kuning,oren,putih
kawan saya ada batu nilam, bila tengok ada macam2 kaler keluar dari batu tu bila tengok dari banyak sudut...kira complete la...mcm pelangi...hehe...mcm ni batu nilam ker...
Reply With Quote
  #288  
Old 13-02-2009, 11:59 PM
gemstone gemstone is offline
Normal Member

gemstone's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 348
Poster Rank: #6924
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zizan_1 View Post
ok gak harga tu... ingat nak buat satu cincin sbgai tanda dah beristeri.hehehe akan dtg la.loket tu ingat nak buat hadiah tuk masa hantaran nanti ker... nak beli rantai emas...adus...mahal seh...jadi duk cari alternatif lain mcm buat loket ker... harga cincin tu rasa mcm dah cantik tu... so nanti cukup duit jer... leh la tempah... so mcm tuk org perempuan,kalo bajet tuk loket tu biasanya berapa yer... batu tu xkisah la kaler apa2.janji berkualiti... besar batu tu xpasti la pula...maybe dlm 2-3 ct kot.kalo kat website tu leh up lagi gambarkan,mcm cth2 cincin dari batu kecik n besar.cth2 loket n perhiasan lain la.mau lagi gempak.ni cadangan jer.sb meniaga online ni kena byk gambar2 produk.
klau rantai emas paling murah pun boleh dpt rm350...tu patern yg biasa..xde berlian..plain je...klau perak mungkin murah dari tu la
__________________
Anda sedang mencari cincin atau batu permata asli?Lawatilah blog saya di : http://zamrudonline.blogspot.com/
Reply With Quote
  #289  
Old 14-02-2009, 12:01 AM
gemstone gemstone is offline
Normal Member

gemstone's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 348
Poster Rank: #6924
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fx_selamber View Post
kawan saya ada batu nilam, bila tengok ada macam2 kaler keluar dari batu tu bila tengok dari banyak sudut...kira complete la...mcm pelangi...hehe...mcm ni batu nilam ker...
mmg ada batu nilam yg byk kaler bila tgk dr sudut berbeza..tp harga mahal la...mana kawan saudara dpt batu tu..elok simpan la sbb mmg jarang dapat nilam yg kaler berubah2 ni...biasanya yg kaler berubah2 ni batu alexandrite...
__________________
Anda sedang mencari cincin atau batu permata asli?Lawatilah blog saya di : http://zamrudonline.blogspot.com/
Reply With Quote
  #290  
Old 14-02-2009, 12:32 AM
gemstone gemstone is offline
Normal Member

gemstone's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 348
Poster Rank: #6924
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Stok Cincin Harga Mampu Milik

Cincin Nilam Camburi RM170







RM170 termasuk pos
Diikat dgn cincin perak
saiz 18
Nilam +-2ct asal camburi pakistan
Kalau nk nilam ceylon harga lebih kurang RM350
__________________
Anda sedang mencari cincin atau batu permata asli?Lawatilah blog saya di : http://zamrudonline.blogspot.com/

Last edited by gemstone; 25-02-2009 at 05:24 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:12 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE