BTC USD 62,808.2 Gold USD 4,326.66
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Panas !! Pembongkaran Penipuan EPoint/E-Wallet Di sebalik Tabir

Manz_King

Fun Poster
Messages
726
Joined
Nov 13, 2006
Messages
726
Reaction score
0
Points
10
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Saya disini ingin memaparkan maklumat2 berikut bukannya bertujuan mematahkan semangat korang bagi2 yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia online. Cuma saya ni terpanggil untuk membantu korang-korang semua dengan ilmu saya ada dan yang termampu.

Saya sedih, bila pulang ke kampong halaman.. saya terkejut kerana program2 epoint ni dah makin lama melampau dan kadang2 tu melampaui batas dengan mempengaruhi mereka2 ni dengan janji2 kosong yang mereka berikan dengan menyertai program2 epoint yang tumbuh bagaikan cendawan ni.

Terus-terang saya katakan memang saya tak kisah laa kalau program2 yang gunakan epoint ni didaftarkan dengan bank Negara ataupun paling tidak tunjukkan bukti2 bahawa fund yang dilaburkan ini betul2 digeneratekan untuk menghasilkan pulangan sepertu yang dijanjikan.. saya pun amat setuju dan sokong. Tapi, majority ataupun boleh dikatakan semuanya program2 yg menggunakan epoint ni berasal dari team yang sama dan yang paling sedihnya ramai2 yang yakin bahawa program2 ini memang berasal dari overseas..kononnya.

Ok, bagi sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut sila add saya di YM : [email protected] dan kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang apa2 program yang lain sila bagitau. Dan kalau korang nak berdebat tentang maklumat yang saya paparkan pun silakan.. saya akan bagitau macam mana saya dapat kesemua bukti2 dan maklumat ini.


Sekian. Wassalam.


1)

Domain: winlifund.com


Ok program ni paling banyak info yang saya dapat selepas korek guna tools yang saya ada.


Berikut ialah history bagi whois domain Winlifund sejak dari 2006-12-24 .

Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator

Domain name: WINLIFUND.COM

Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator

Ini info yang aku dapat setelah aku korek2 guna TOOL yang aku ada. And cuba korang tengok kat whois tu… ada nama company pnqsolutions.

Lepas buat search kat google aku jumpa ni :

http://www.pnqsolutions.com/contact.asp

Menarik tak? Apa kena-mengena company ni dengan Winlifund? Apsal history Winlifund tertera nama company diaorang? Dahla tertera nama company diaorang.. alamat pon sama.







2) Program baru yang akan launch tak lama lagi :

www.dnfund.net


Program ni ada 10 website host di dalam server yang sama. Ini ialah domain2 dalam server tersebut.

Seperti yang kita sedia maklum, domain dnfund.net sudah diprivatekan. Tapi, domain2 lain didalam server masih mempunyai data2/whois yang tidak diprivatekan. Dari kajian yang mendalam terhadap website2 tersebut majority website2 tersebut mempunyai WHOIS dari Malaysia. Berikut ialah detail whois yang saya jumpa :


Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator



3) www.eaindex.com

Ok, program ni memang kelakar sangat. Coz walaupun orang ramai join.. tapi program ini mempunyai 123 website di dalam server yang sama! Dan salah satu dari website tersebut mempunyai satu website yang seakan-akan program FICAL. Program ini masih belum launch!

Lihat disini : http://www.emxfund.com/

Melalui tools yans saya ada juga membolehkan saya periksa history nameserver bagi program EAINDEX ini saya mendapati mereka menggunakan nameserver dari company www.WEBHOSTING88.NET pada tarikh : 2006-09-11 sama seperti program www.dnfund.net yang masih dalam pelancaran.

Dan melalui pencarian yang mendalam terhadap webhosting88 ni saya telah berjumpa banyak program2 hyip yang SCAM dulu2 terlibat dengan hosting ini. Dan melalui pencarian yang mendalam saya telah menjumpai alamat whois ini :

GetHosted Solutions
Danny Goh ( )
PERSONAL INFO FOR DANNY GOH HAS BEEN REMOVED AS PER INSTRUCTION BY MYCERT FROM COMPLAINANT. READ BELOW


4) www.azcapitalclub.com

Ok program ni dah scam dah pon. Program ini mempunyai history whois pada tarikh 2007-01-27 yang menggunakan nameserver ezydomain.com . Melalui pemeriksaan terhadap whois lama ezydomain ini ianya terdapat maklumat ini :

Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator

5) www.abfund.us

Untuk program ni, di dalam servernya terdapat 4 website berada dalam server yang sama. Website2 tersebut ialah :

Abfund.biz
Payit4profit.biz
Payit4profit.net
Afcapital.biz

Kesemua website2 tersebut termasuk www.abfund.us pernah menggunakan nameserver Hknet21.com. Nameserver ini pernah digunakan oleh program SCAM www.azcapitalclub.com .


6) www.jinlicapital.com


Program ini mempunyai history yang menyatakan admin yang mengakses server ni melalui IP berikut :

202.71.103.7 ( IP Malaysia )


7) www.SwissCityFund.com



Program ini terdapat 2 website lain yang berada didalam satu server. Website2 tersebut ialah :

Powerindexs.com dan Euro-ecash.com


8) www.ecashfinance.com


Program ni dalam server dia ada 433 site yang sama2 dalam server dia.


9 ) www.buyebarrel.com

Program ni pernah mengunakan namersever Hknet21.com iaitu program yang sama dengan www.azcapitalclub.com dan www.abfund.us



10 ) www.swedenfund.com



Di dalam server program ni terdapat 3 website lain didalam satu server. Website2 tersebut ialah :

Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator

2) Swedenmutualfund.com
3) Uctbank.com

Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator




--------------> Bersambung ke post di bawah. Tak boleh nak post lebih dari 10000 character. :cool:
 
11) www.Eukgold.com

Program ni terdapat 1 lagi website didalam server yang sama. Website tersebut ialah : www.al-arabic.com




12) www.em-pay.com

Program ini setelah saya periksa mempunyai whois history bertarikh : 2006-08-16


Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator


Itu je lah buat masa ini yang saya kupas. Walau macam mana pon, kepada sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut terhadap apa2 sahaja program yang ada kat luar tu.. ataupun nak dicuss lebih lanjut meh add saya kat yahoo anda : [email protected]




wassalam.



Yang niat membantu.

-me-
 
Pengakji yang setia...Aku rasa masih banyak lagi program yang perlu di bongkar :)
 
hohhohhoohho ................... memang best ang punya info .. lebih hangat dari biasa
 
rupa2nya semua progrm ne..dr team admin yng same juga..;)
 
keep up the gud work manz! korek jgn x korek and.. Lets reveal the TRUTH..!!
 
Bagus2. Aku pun nak tahu info lebih byk lagi krn aku tak reti nak korek2 ni. Kalau org cita aku ikut je. Thanks for your info....
 
11) www.Eukgold.com

Program ni terdapat 1 lagi website didalam server yang sama. Website tersebut ialah : www.al-arabic.com




12) www.em-pay.com

Program ini setelah saya periksa mempunyai whois history bertarikh : 2006-08-16


Registrant:
WL Chai
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia

Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com)
Domain Name: EM-PAY.COM
Created on: 23-May-06
Expires on: 24-May-07
Last Updated on: 23-May-06

Administrative Contact:
Chai, WL [email protected]
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
60123271103

Technical Contact:
Chai, WL [email protected]
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
60123271103

Domain servers in listed order:
NS1.FNBS.NET.MY
NS2.FNBS.NET.MY








Itu je lah buat masa ini yang saya kupas. Walau macam mana pon, kepada sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut terhadap apa2 sahaja program yang ada kat luar tu.. ataupun nak dicuss lebih lanjut meh add saya kat yahoo anda : [email protected]




wassalam.



Yang niat membantu.

-me-


aku nampak sekarang EM-PAY mcm dajjal punya plan server slalu down,upgrade la,maintenanace la, dn mcm2 lg...


yg lain aku tengah usha dia punya progress...
 
Back
Top
Log in Register