Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,699
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,377
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,554
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 09-07-2008, 11:47 AM
notrexdame notrexdame is offline
Temporarily Banned for 1 Month


 
Trader Rating: (42)
Join Date: Apr 2008
Posts: 69,122
Poster Rank: #5
Blog Entries: 2
Thanked 57 Times
Active Level
My Mood:
Default

setel je g kedai telekom...kalo btol ini penipuan,ko ajak jumpe no yg tertera kat surat tuh,ko penampar terus..sng..(kalo aku la)
__________________
[URL="http://www.ubattenagabatin.com"][CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][SIZE="5"]
UBAT KUAT KRIM VIRILE-SENSAPUMP-VIMAX ORIGINAL-SENSAOIL-VIBRATOR RING-SENSACREAM-POWER EXTENDER-HANDSOME UP PUMP-MAXXTENDER-ANDROPENIS GOLD- PROEXTENDER-SPRING RETURN
[COLOR="DarkOrange"]HUBUNGI [COLOR="Red"]013-3066540(NAZA)[/COLOR]24HOURS SERVICE[/COLOR][/SIZE][/URL][/CENTER]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 09-07-2008, 11:48 AM
sonche sonche is offline
Well-Known
Member

sonche's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Nov 2006
Location: Money Machine at HOME
Posts: 8,337
Poster Rank: #360
Thanked 49 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sfauzie View Post
Salam semua my prenzzz.....

Aku ada miuskil dan maslah besar ni...
Pernah tak korang semua mengalami kes macam aku ni....

Bil telekom aku ada tertunggak...tapi aku masih lagi bayar bil setiap bulan mengikut jumlah bayaran dalam bil dan tambahan untuk menggurangkan tunggakan (aku tambah dalam rm100)...bil aku tiap2 bulan dalam rm110 + rm100...= rm210...so tiap2 bulan jumlah tunggakan aku akan berkurang...betul tak?
Masalhnya sekarang...mula2 aku dapat notis dari peguam yang mewakili telekom...suruh aku bayar. Kemuadian aku dapat lagi last reminder dari peguam yang sama...dalam masa 14 hari aku tak bayar...diorang akan bawa kes ke mahkamah...

so...setahu aku kes yang boleh dibawa ke mahkamah ialah bilamana bil yang tertunggak itu statik iaitu tidak ada berlaku sebarang pembayaran dari pengguna dalam tempoh tertentu. Masalah sekarang,aku bayar walaupun tak penuh,dan jumlah tunggakan aku setiap bulan semakin berkurang...bila aku kol pejabat lawyer tu...dia suruh bayar penuh gak...kalau tak...akan dibawa kemahkamah.

Ada sesapa tahu pasal ni...maksud aku boleh ke telekom nak dakwa pengguna macam kes aku ni?Yang aku tau kes yang boleh dibawa ke mahkamah ialah bilamana bil yang tertunggak itu statik iaitu tidak ada berlaku sebarang pembayaran dari pengguna dalam tempoh tertentu.

Kalau ada sesapa yang tau...share lah...bleh aku tibai telekom balik.
Ko buat je macam skang. lebihkan rm100 setiap bulan. Tapi pastikan dalam setiap phone bill ko berkurang ikut yang ko bayar.

Pasal surat lawyer tu buat tak tau je. Tu keje debt collector yang dilantik tu.
__________________
FXPRIMUS Super Special Promotion : 100% Deposit Bonus!!!

Barang Kemas 916 Murah
email: sonche79[at]gmail.com | Whatsapp/Telegram/Call/SMS: 01119792188
Reply With Quote
  #23  
Old 09-07-2008, 11:55 AM
elan elan is offline
Super Active Member

elan's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,538
Poster Rank: #838
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default

betui... betul... abaikan lawyer tuh.... deal terus dengan telekom... aku dulu pun pernah kena, tapi ngan celcom le... bil celcom aku 5+++.++.. (caj banyak tu sebab tertunggak+sewa dll le..) lebih kurang 1 tahun lepas tu aku dapat surat lawyer minta bayar dalam masa 14 hari full amaun, kalau tak akan di bawa ke mahkamah.. so aku call celcom KL (masa tu aku kat sarawak), celcom KL minta aku datang ke mana2 cawangan kat sarawak.. so aku pun datang le ke celcom, deal dengan pegawai dia, aku cuma perlu bayar 2500.00 je (setakat yang aku gunakan je) yang lebih tu depa kira hangus... tapi kena deal baik2 le... jgn kasar2 bahasa dah le.. insyaallah, boleh deal punya...
Reply With Quote
  #24  
Old 10-07-2008, 04:30 PM
sfauzie sfauzie is offline
Super Active Member

sfauzie's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2007
Location: Big River
Posts: 3,684
Poster Rank: #1036
Thanked 10 Times
Active Level
My Mood:
Default

Smua dah beres....ingat kawan2...tiada peruntukan dalam telekom untuk menyaman kita walaupun bil kita ada yang tertunggak jika kita masih membayar....
Reply With Quote
  #25  
Old 10-07-2008, 04:36 PM
matttiya88 matttiya88 is offline
Super Active Member

matttiya88's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,973
Poster Rank: #1318
Thanked 246 Times
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
  #26  
Old 10-07-2008, 05:04 PM
mamza mamza is offline
Active Member

mamza's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Location: Kajang, Selangor
Posts: 2,026
Poster Rank: #1962
Blog Entries: 2
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

aku rasa ko kena bayar sehingga jumlah tu tak lebih dr deposit dulu....
anway mcm tu le servis telekom, very slow....aku pun dak hangin berursan ngan diaorang......

Kalau nak puaskan hati ko, aku cadangkan kau write kat multimedia dan komunikasu punya kementrian, bagi aduan....suruh tambah banyak kan operatror...jangan harp kat TELEKOM sahaja...
__________________
Reply With Quote
  #27  
Old 10-07-2008, 07:03 PM
rakyatmalaysia rakyatmalaysia is offline
Active Member

rakyatmalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,799
Poster Rank: #2175
Thanked 59 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sfauzie View Post
Salam semua my prenzzz.....

Aku ada miuskil dan maslah besar ni...
Pernah tak korang semua mengalami kes macam aku ni....

Bil telekom aku ada tertunggak...tapi aku masih lagi bayar bil setiap bulan mengikut jumlah bayaran dalam bil dan tambahan untuk menggurangkan tunggakan (aku tambah dalam rm100)...bil aku tiap2 bulan dalam rm110 + rm100...= rm210...so tiap2 bulan jumlah tunggakan aku akan berkurang...betul tak?
Masalhnya sekarang...mula2 aku dapat notis dari peguam yang mewakili telekom...suruh aku bayar. Kemuadian aku dapat lagi last reminder dari peguam yang sama...dalam masa 14 hari aku tak bayar...diorang akan bawa kes ke mahkamah...

so...setahu aku kes yang boleh dibawa ke mahkamah ialah bilamana bil yang tertunggak itu statik iaitu tidak ada berlaku sebarang pembayaran dari pengguna dalam tempoh tertentu. Masalah sekarang,aku bayar walaupun tak penuh,dan jumlah tunggakan aku setiap bulan semakin berkurang...bila aku kol pejabat lawyer tu...dia suruh bayar penuh gak...kalau tak...akan dibawa kemahkamah.

Ada sesapa tahu pasal ni...maksud aku boleh ke telekom nak dakwa pengguna macam kes aku ni?Yang aku tau kes yang boleh dibawa ke mahkamah ialah bilamana bil yang tertunggak itu statik iaitu tidak ada berlaku sebarang pembayaran dari pengguna dalam tempoh tertentu.

Kalau ada sesapa yang tau...share lah...bleh aku tibai telekom balik.
bro, jika berlaku sebarang ketidakpuasan hati, ko repot kat FOMCA, aku antar report online hari ini, hari ni jugak dia siasat kes aku dan hari ni jugak kes aku ngan Public Bank selesai. Public Bank dah bayar duit aku, pelik kan, nape selama ni ditangguh2... dan bila kita wat report terus boleh bayar...
Reply With Quote
  #28  
Old 11-07-2008, 02:51 PM
arys arys is offline
Junior Member

arys's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 90
Poster Rank: #14902
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sfauzie View Post
Smua dah beres....ingat kawan2...tiada peruntukan dalam telekom untuk menyaman kita walaupun bil kita ada yang tertunggak jika kita masih membayar....
baguslah kalau semua dah settle...
Reply With Quote
  #29  
Old 13-07-2008, 06:53 PM
abu85 abu85 is offline
Legendary Member

abu85's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: Supporter Instaforex
Posts: 16,601
Poster Rank: #118
Thanked 392 Times
Active Level
My Mood:
Default

ini la masalah nyer klw bisness talian tetap di concoure oleh TM
aku pun penah terkena dgn plan yang diorang suke2 hati jer nak letak. padahal tak penah pun utk pilih plan tu

n bila aku bertekak kat sana.. mmg semua dah jd mcm tu bukan awk sorang sajer...

aduhhh hai,... mcm tu plak aku rasa korang pengguna yg guna TM kat umah mesti terkena
saper la tak terkejut sampai rm300 tertunggak

skrg ni aku confius plak aku guna stremix unlimited rm66
tp bila sampai bil rm 99.++ aper ke jadah ni
register pun mahal plak tu
n bil semua aku perlu bbayar rm1++

pulak tu aku yang kena byr semua sebb aku guna byk plak
Reply With Quote
  #30  
Old 13-07-2008, 07:20 PM
clorox_bersih clorox_bersih is offline
Legendary Member

clorox_bersih's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Location: United Mamak National Organisatio
Posts: 18,818
Poster Rank: #98
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pakai maxis kat rumah..hehe..malas pakai telekom sebab kabel selalu kene curik,then kene tunggu berbulan2 la baru nak ganti..dulu kene dah..trus malas nak guna telekom..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:07 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE