Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,878
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,519
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 40,004
More...
Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 14-09-2012, 09:36 PM
Mr Ozu Mr Ozu is offline
Super Active Member

Mr Ozu's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,706
Poster Rank: #1023
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by miehensem View Post
pengalaman naik innova ni mmg unik..

tak semua terbukak hati nak beli innova ni sebenarnya.. dan kebanyakan poll dlm cg ni pun.. semestinya innova out of league.. kebanyakan potential owner yg nak beli mpv.. mesti skip innova daripada senarai calon2 mpv..

kenapa ye??
innova mahal, sbb tu kurang..

yg bru skrg 100k lebey woo..

bapak aku muke bengkak abes bler innova kuar, tp apekan daya, unser blom lepas utang, lg 1, bulan2 innova xmmpu lg mse tu..
__________________
"Every bad situation will have something positive, even a dead clock shows the right time twice a day"
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 14-09-2012, 11:17 PM
miehensem miehensem is offline
Well-Known
Member

miehensem's Avatar
 
Trader Rating: (49)
Join Date: Dec 2007
Location: Sg.Petani Kedah
Posts: 7,521
Poster Rank: #420
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mr Ozu View Post
bro, pad brake toyota mmg tahan..

bapak aku pki unser, taun ni taun ke 10..

umur keta dah 7 taun bru ganti brakepad pertama, 200k KM berjalan (tambah tolak, aku xigt tepat)..

absorber smpi arini xpenah ganti, semua masih perfect, tapi ade sikit lembut banding mula beli, stendet la tu (258k KM)..

seat, dashboard, kulit pintu, cantik mcm mula kuar showroom..

sikit xda rosak..kecuali bbrpa lubang aircond, klu jalan, dia tertunduk sendiri..

enjin xpenah dtg masalah, org kata gbox auto cepat kong, aku punyer ok je xpenah buat prngai..

kalau org tgk aku bwk auto, msti geleng pala, turun gear buat mcm manual..

10 taun servis Toyota 100%..

bbrpa bulan ni, nk jual, amek Camry lak, anak dah besar2, suma drive sendiri, die nak comfort lak..

mmg terbaik toyota ni.. pandai betoi depa buat keta.. kalau la proton boleh buat keta mcm toyota.. aku rasa semua rakyat mesia bangga dengan produk proton..


bab condition.. keta aku yg berusia 5 tahun still mcm showroom punya condition.. takde apa2 masalah.. cuma yg kureng sikit.. seat ada belemoih sikit.. biasala bwk anak2 ni..

kadang2 muntah.. kadang2 calit eskrem.. yg tu je la..
__________________
Sambung Bayar Keta+Fixed Income Utk Owner Keta
Viva 1.0 (A) RM100/day | Myvi 1.3 (A) RM130/day | Proton Persona 1.6 (A) RM150/Day
Sungai Petani Car Rental( SPCR Enterprise )
PM/Call/SMS : 011-19987867
Reply With Quote
  #33  
Old 14-09-2012, 11:18 PM
miehensem miehensem is offline
Well-Known
Member

miehensem's Avatar
 
Trader Rating: (49)
Join Date: Dec 2007
Location: Sg.Petani Kedah
Posts: 7,521
Poster Rank: #420
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mr Ozu View Post
innova mahal, sbb tu kurang..

yg bru skrg 100k lebey woo..

bapak aku muke bengkak abes bler innova kuar, tp apekan daya, unser blom lepas utang, lg 1, bulan2 innova xmmpu lg mse tu..
tp unser zaman dulu sebelum innova mmg gempak gak.. cuma aku rasa satu kekurangan unser.. dia tak taruk enjin vvti je.. kalau dia taruk enjin vvti .. sah harga unser menten lagi..
__________________
Sambung Bayar Keta+Fixed Income Utk Owner Keta
Viva 1.0 (A) RM100/day | Myvi 1.3 (A) RM130/day | Proton Persona 1.6 (A) RM150/Day
Sungai Petani Car Rental( SPCR Enterprise )
PM/Call/SMS : 011-19987867
Reply With Quote
  #34  
Old 15-09-2012, 04:37 AM
b0b0y b0b0y is offline
Active Member

b0b0y's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2010
Posts: 658
Poster Rank: #4769
Thanked 2 Times
Active Level
Default

double post

Last edited by b0b0y; 15-09-2012 at 04:43 AM..
Reply With Quote
  #35  
Old 15-09-2012, 04:41 AM
b0b0y b0b0y is offline
Active Member

b0b0y's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2010
Posts: 658
Poster Rank: #4769
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by miehensem View Post
tp unser zaman dulu sebelum innova mmg gempak gak.. cuma aku rasa satu kekurangan unser.. dia tak taruk enjin vvti je.. kalau dia taruk enjin vvti .. sah harga unser menten lagi..
sistem OverHead Camshaft (OHV), zaman enjen ni, SOHC pn xde lg..
Reply With Quote
  #36  
Old 15-09-2012, 04:52 AM
namaku namaku is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,795
Poster Rank: #2148
Thanked 18 Times
Active Level
Default

Keta org kaya...apakan daya...aku hya mampu pakai kancil jer....
__________________
Reply With Quote
  #37  
Old 15-09-2012, 03:07 PM
miehensem miehensem is offline
Well-Known
Member

miehensem's Avatar
 
Trader Rating: (49)
Join Date: Dec 2007
Location: Sg.Petani Kedah
Posts: 7,521
Poster Rank: #420
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by b0b0y View Post
sistem OverHead Camshaft (OHV), zaman enjen ni, SOHC pn xde lg..
betoi2.. enjin lama gila yg unser tu guna.. tp aku pernah tgk gak unser diesel.. pakai enjin apa taktau la.
__________________
Sambung Bayar Keta+Fixed Income Utk Owner Keta
Viva 1.0 (A) RM100/day | Myvi 1.3 (A) RM130/day | Proton Persona 1.6 (A) RM150/Day
Sungai Petani Car Rental( SPCR Enterprise )
PM/Call/SMS : 011-19987867
Reply With Quote
  #38  
Old 15-09-2012, 03:36 PM
dakwan dakwan is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 86
Poster Rank: #15101
Thanked 0 Times
Active Level
Default

ingat nak angkat hiace d4d...innova pun tingin gak mula2nya, tp akhirnya pada van plak, cun dan enjin diesel
Reply With Quote
  #39  
Old 22-09-2012, 04:58 PM
MDamin MDamin is offline
Newbies

MDamin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 42
Poster Rank: #20350
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Kete toyota ni tak de masalah..aku pun minat gak innova ni boleh bwk ramai org2 kampung gi jln2. Tp........satu je nasihat dari aku, bila nak service atau tukar part enjin, gi la pusat service yg bertauliah. Jgn dok hantar pomen bawah pokok ni(bukan semua). Biar mahal skit asal tak repair kali kedua mcm aku hehehe. Bukan semua ada pengalaman nk repair enjin kereta toyota model latest ni.
__________________
Dapatkan barangan penjagaan kesihatan dan keintiman suami isteri dengan harga istimewa.
Layari Facebook kami : http://view.my/FBSuamiIsteriShopz
Reply With Quote
  #40  
Old 19-10-2012, 07:26 PM
forumcg forumcg is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 36
Poster Rank: #21458
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Ada sapa-sapa dah lowered spring. spring sport jenama apa kalau 7 penumpang dewasa naik tak jejak springnya, terutama bila langgar bonggol......
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:34 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE