Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,403
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,128
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,295
More...
Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 06-05-2012, 09:27 PM
gold_bakawali gold_bakawali is offline
Well-Known
Member

gold_bakawali's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 6,485
Poster Rank: #561
Thanked 103 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CICAK_NAMPAK(cakpak) View Post
mgu ni pun nampaknya masta kenyang lagi la.....
insyaallah masta....kita sama2 la berdoa pada semua trader agar popit sokmo..kita gasak cukup2 broker yg kita ada..target tahun ni nak gasak duit broker 1j usd.. insyaallah..MAKKK AIII..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #62  
Old 06-05-2012, 09:39 PM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,845
Poster Rank: #207
Thanked 14 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ultraForex View Post
Boleh dan pasti boleh asalkan tekun dan bersabar.

Pertama pilih satu pair kalau sebaiknya sebaik GU atau EJ atau UJ atau EA yang lain elakkan dahulu ada sebabnya ( hairankan sebab ramai orang akan cadakan EU ).

Kedua bukak Chart MT4 bagi pair yg dipilih, buka chart candlestic M30 H1 H4 D1 pasangkan moving average,AO dan zigzag pada semua chart tu.

Ketiga perhatikan tanpa terade ( demo atau real ) selama sebulan

NANTI BRO AKAN BELAJAR SESUATU YANG BERGUNA MASE PEMERHATIAN TU

dan saya pasti selepas proses ini bro akan dengan sendiri tahu ape nak buat
aku sokong bulat2 apa hang cakap
Reply With Quote
  #63  
Old 06-05-2012, 09:42 PM
gold_bakawali gold_bakawali is offline
Well-Known
Member

gold_bakawali's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 6,485
Poster Rank: #561
Thanked 103 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by [V]endetta View Post
aku sokong bulat2 apa hang cakap
sokong empat segi ada x....MAKK AIII..
Reply With Quote
  #64  
Old 09-05-2012, 11:26 PM
bebeggoreng bebeggoreng is offline
Active Member

bebeggoreng's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,285
Poster Rank: #2911
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gold_bakawali View Post
insyaallah masta....kita sama2 la berdoa pada semua trader agar popit sokmo..kita gasak cukup2 broker yg kita ada..target tahun ni nak gasak duit broker 1j usd.. insyaallah..MAKKK AIII..
wah langsung bisa beli rumah baru ya bro..
Reply With Quote
  #65  
Old 04-11-2012, 10:03 AM
hisey hisey is offline
Active Member

hisey's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2009
Location: pasir mas, salor ------alor setar, kedah
Posts: 2,433
Poster Rank: #1628
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

dah hmpir 6 bln thread ni dibuka...

masih konsisen lagi ke profit tu?
20pip jerkan

klu ikut modal masta data magic 150usd...
bukaan lot 0.05/pip

skrg ni skrg2nya dah dpt 100usd...

......

cadangan ambo
apa kata buka 1 jurnal, pastu ajakla sapa2 yg berani
utk setup 1 akaun dgn target 10-20pip jer s'hari
__________________
Jurnal 1sen ambo <<<
Reply With Quote
  #66  
Old 04-11-2012, 04:21 PM
minx minx is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 154
Poster Rank: #11353
Thanked 1 Time
Active Level
Default

aku pun sedar 15 pips ok..dulu rasa tamak nak dapatkan bnyk pips dalam satu trade,last kali tumbang... tu yang slogan teknik aku is 15>-40 means dapat 15 pips dalam 1 hari lagi bagus dari rugi 40 pips dalam 1 hari walaupun sikit je 15 pips tu.
Reply With Quote
  #67  
Old 06-11-2012, 11:22 AM
blindclownx blindclownx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 1,137
Poster Rank: #3202
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

bagus gak nie....dah dpt target 20pip/shari...
try la selongkar timeframe 4H
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:53 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE