Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,163
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,766
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,211
More...
  #1181  
Old 20-04-2012, 11:45 PM
ilham_iceman2001 ilham_iceman2001 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 133
Poster Rank: #12253
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rolie11 View Post
Panas lak kat sini, sabo-sabo kita sesama Islam nie tak baik cam2, bukan nak berpihak pada sesiapa pun even i'm a proud amway distributor...

Sebenarnya saya pun cam tuan tuan yg lain, mmg anti direct selling, mlm or what ever we call it,but my family very good user of AMWAY product,bila dah pakai baru tau productnye mmg bagus, bab harga mahal kita kena tahu cara memakainya.Using those product since 2007, mmg berbaloi.

Sebagai org Islam saya pun tahu halal haramnye, so bila saya faham marketing plannye br decided to do this business but only part time.
In AMWAY sapa rajin lebih dia akan dpt lebih, sapa network besar dia pun akat dpt lebih, kalau network ada 1000 org pun kalau u tak buat apa2 pun u akan dapat 0(zero).

Actually AMWAY very strict to those their distributors if discuss openly, like this forum, my suggestion why not face 2 face and discuss as a adult if have any issues, just 30 minutes discuss tak rugi ape2 pun.

Saya distributor yg sah dan based in Ipoh, nak tanya boleh, nak bincang boleh nak order pun boleh, atleast saya akan dpt kawan baru......

Really sorry if ada yg terasa just life must go on and we in AMWAY takde janji bulan dan bintang, but if really wanna change our life then why not, and why not now....

Wasalam.....
ni hah, orang kuat ekonomi US sendiri bagi pendapat.

Walter J. Carl stated in a 2004 Western Journal of Communication article that "MLM organizations have been described by some as cults (Butterfield, 1985), pyramid schemes (Fitzpatrick & Reynolds, 1997),[41] or organizations rife with misleading, deceptive, and unethical behavior (Carter, 1999), such as the questionable use of evangelical discourse to promote the business (Hopfl & Maddrell, 1996), and the exploitation of personal relationships for financial gain (Fitzpatrick & Reynolds, 1997)".[41][42] In China, volunteers working to rescue people from the schemes have been physically attacked.[43]

MLM's are also criticized for being unable to fulfill their promises for the majority of participants due to basic conflicts with Western cultural norms.[44] There are even claims that the success rate for breaking even or even making money are far worse than other types of businesses:[45][46][47] "The vast majority of MLM’s are recruiting MLM’s, in which participants must recruit aggressively to profit. Based on available data from the companies themselves, the loss rate for recruiting MLM’s is approximately 99.9%; i.e., 99.9% of participants lose money after subtracting all expenses, including purchases from the company."[45] In part, this is because encouraging recruits to further "recruit people to compete with [them]"[10] leads to "market saturation.


nak baca lebih, pi kat http://en.wikipedia.org/wiki/Multilevel_marketing
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1182  
Old 21-04-2012, 12:36 AM
majuniagadotcom majuniagadotcom is offline
Active Member

majuniagadotcom's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 2,321
Poster Rank: #1683
Thanked 5 Times
Active Level
Default

aku tak pernah kecewa sebab MLM.. tapi kesian orang sekeliling aku jadi mangsa...
Reply With Quote
  #1183  
Old 21-04-2012, 01:22 AM
agenloan agenloan is offline
Super Active Member

agenloan's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Oct 2011
Posts: 4,186
Poster Rank: #897
Blog Entries: 4
Thanked 42 Times
Active Level
My Mood:
Default

hebat sampai sekarang masih maintain
Reply With Quote
  #1184  
Old 22-04-2012, 02:48 AM
ejalmlk ejalmlk is offline
Legendary Member

ejalmlk's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Aug 2008
Posts: 10,142
Poster Rank: #281
Thanked 40 Times
Active Level
My Mood:
Default

The beautiful of Amway ..... Nutrilite , Artistry, Homecare,Hometech & Malaysia Product more than 700.....

Feel free to call 0166463158 edjal
__________________


Agent AMWAY yang SAH ( 0166463158 ) sila sms/call terus untuk dapatkan barangan AMWAY
Reply With Quote
  #1185  
Old 22-04-2012, 07:31 AM
ilham_iceman2001 ilham_iceman2001 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 133
Poster Rank: #12253
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ejalmlk View Post
The beautiful of Amway ..... Nutrilite , Artistry, Homecare,Hometech & Malaysia Product more than 700.....

Feel free to call 0166463158 edjal
Dayus, mana jawapan?
Reply With Quote
  #1186  
Old 22-04-2012, 07:55 AM
ilham_iceman2001 ilham_iceman2001 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 133
Poster Rank: #12253
Thanked 0 Times
Active Level
Default

The basic question that needs to be asked is this: If this product or service is so great, then why isn't it being sold through the customary marketing system that has served human society for thousands of years? Why does it need to resort to a "special marketing" scheme like an MLM? Why does everyone need to be so inexperienced at marketing this! Is the product just a thin cover for what is really a pyramid scheme of exploiting others? But more on that later. Good product in the US like Gilette or Glade does not need MLM to be operated because the product sells themselves. why need MLM?
Reply With Quote
  #1187  
Old 22-04-2012, 08:49 AM
ilham_iceman2001 ilham_iceman2001 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 133
Poster Rank: #12253
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Ever been to an MLM "motivational seminar" ( persistent motivational seminar to keep you preoccupied with all the impossible dreams )?
It's not so much "mind numbing" as it is "mind distracting". Good feelings are consistenly whipped up and lifelong dreams stimulated and then linked to the "business opportunity", as if the latter could materialise the former. This include singing the dorky " katakan boleh" song. they just want to make you feel good about the scheme eventhough they throw all the tonnes of risks on your shoulder. Logical flows of cause and effect based on rigorous research are replaced with highly emotional but intellectually flawed mental linkages to keep the MLM recruit hooked and trapped.
Reply With Quote
  #1188  
Old 26-04-2012, 02:15 AM
ejalmlk ejalmlk is offline
Legendary Member

ejalmlk's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Aug 2008
Posts: 10,142
Poster Rank: #281
Thanked 40 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ilham_iceman2001 View Post
Senang je soalan aku. Mamat yg dapat rm 6k tu, kalo downne dia tak beli barang, tak aktif atau takdapat cari orang, bolehdapa lagi ke rm 6k tu. Soalan kedua, kalo orang tu tak leh cari downline, dia dapat tak bonus macam upline. Soalan ketiga, kalo upline tu tak aktif, ataupun dah join mlm lain yang bertaburan kat malaysia, tapi downline dia aktif dan banyak beli barang dan cari orang, of course dia dapat bonus gak pdhal tak buat keje. Tak ke penindasan tu. So, sape2 join lewat time dah ramai orang, cuma mengkayakan upline. Jawab jgn tak jawab. Tak jawab maknanya hang bacul, pondan, dayus, transexual, pengecut, lembik, agar2, sotong, etc
Assalamualaikum dan selamat sejahtera jika bukan beragama islam , dengan rendah diri saya cuba menjawap apa yang dikehendaki oleh tuan (Ilham_Iceman). saya kira saudara adalah lelaki , jadi selepas ini saya akan mebahasakan diri kepada anda TUAN . Baiklah sebelum saya pergi jauh untuk menjawap persoalan , mengikut kemampuan dan kelayakan saya , ada baiknya saya menjelaskan beberapa perkara yang penting untuk diketahui oleh tuan Saya hanyalah seorang penjual popia , belajar tidak tinggi , boleh membaca dan allhamdullilah boleh memahami sedikit sebanyak persoalan yang ditimbulkan , maka perjelasan awal ini membolehkan tuan menilai jawapan saya seorang penjual popia otak otak dan agen amway yang sah . Itu pengenalan pertama . Maaf juga kerana agak lambat reply . Kerana urusan menjual dan menghantar barangan jualan .

Dari corak penulisan tuan dapat saya simpulkan keadaan emosi tuan amat marah dan terlalu benci disertai dengan keadaan luar kawalan aspek penulisan normal . Saya mohon agar pembaca dalam tread ini jangan salahkan beliau dan dimohon juga agar setiap butir perkataan beliau dinilai dari aspek yang positif .


Menjawap soalan tuan :

senang je soalan aku. Mamat yg dapat rm 6k tu, kalo downne dia tak beli barang

Jawapan saya , dalam perniagaan amway , konsep yang ditekankan adalah perkongsian kelebihan product dan ubah cara penggunaan produk harian kita kepada barangan yang ditawarkan oleh syarikat AMWAY dengan penggunaan yang betul dan efektif . Mengenai Jaringan kumpulan (memang benar penyumbang utama dalam perniagaan MLM ) itu tidak boleh dinafikan dalam konteks ini saya bersetuju dengan pendapat tuan , Namun pendekatan yang perlu dititik beratkan oleh penaja mestilah betul . Kadangkala konsep dan penerapan yang salah menyebabkan ia menjurumus kepada kegagalan . Maka boleh saya katakan konsep dan pemahaman mestilah betul maka barulah ia berjaya . Kedua konsep perniagaan Trading . Dalam Amway anda sendiri boleh menjual kepada orang ramai dengan pengetahuan yang betul dan hasil jualan anda adalah sebanyak 25 % contoh jualan anda RM 100 maka disini anda peroleh keuntungan RM 25 . Ia juga penyumbang kepada 6k tadi .

Menjawap soalan kedua :

Soalan kedua, kalo orang tu tak leh cari downline, dia dapat tak bonus macam upline


Saya cuba jawap dengan sedikit analogi yang mudah , Jika seseorang itu hendak makan tetapi tidak melakukan seperti mengambil nasi dalam periuk dan duduk dengan betul serta menyuapkan kedalam mulut adakah orang itu dapat makan nasi .

Mungkin analogi diatas amat lemah untuk menjawap soalan : sebab soalan tersebut lebih mensasarkan BOLEH KER INCOME SEPERTI UPLINE ..

Maka dalam AMWAY terlalu banyak income yang mengatasi upline . Boleh rujuk beberapa fakta dari syarikat sendiri . Kerana siapa yang berusaha kuat pasti akan berjaya . Bagi saya ( yang tak sekolah tinggi dan hanya bergantung harap kepada rezeki berniaga ) berusaha untuk memepromosi product adalah paling penting kerana saya tiada ilmu untuk menyembukan sakit ( doktor ) tidak pula pandai mengajar ( pensyarah/cikgu) jauh sekali memikirkan nombor yang kompleks ( jurutera ) kemampuan saya hanya buat dan terus berkongsi . Mengikut cara yang sebenarnya .

saya kira menjawap .

Menjawap soalan ketiga :

Soalan ketiga, kalo upline tu tak aktif, ataupun dah join mlm lain yang bertaburan kat malaysia, tapi downline dia aktif dan banyak beli barang dan cari orang, of course dia dapat bonus gak pdhal tak buat keje


Allahamdullilah soalan ini sangat sangat bagus dan jelas keikhalasan saudara ilham iceman untuk mencarai kebenaran . Terima kasih atas soalan .

Dalam amway , jika upline gagal bekerja dan paling penting menjadi leaders kepada jaringan perniagaannya. UPLINE tidak mendapat apa-apa malah downline yang bekerja keras tersebut akan memperoleh pulangan yang besar seperti bonus beberapa kemudahan lain seperti umrah dan kebeasan dalam hidup .

Jawapan saya ringkas . Kerana saya kira ia menjawap, dan

sape2 join lewat time dah ramai orang, cuma mengkayakan upline.


Perkara diatas adalah tidak benar kerana ada yang join 1997 sampai sekarang tak berjaya ada yang join 2004 allhamdullilah sekarang sudah berjaya .

Jawab jgn tak jawab


Saya sudah jawap mewakili sahabat2 laian dalam tread ini .

Tak jawab maknanya hang bacul, pondan, dayus, transexual, pengecut, lembik, agar2, sotong, etc


Mengenai penyataan ini , saya tidak boleh menilai atau memberi reaksi kerana tuan mempunyai hak untuk menyatakan pendapat serta pandangan , Namun saya mohon agar tuan boleh mengguakan bahasa yang baik kerana kita semua berada dalam komuniti yang berkeadaan baik . Tuduhan dan ungkapan tersebut kepada saya , saya tidak menjadi masalah kerana orang macam saya tidak lah dipandang sangat , penjual popia dan berniaga barang AMWAY . Tiada tempat atau bahasa pasar TIADA KELAS . Namun jauh disudut hati saya agar ungkapa tuan ini tidak disalahertikan oleh pembaca lain . Kerana pendirian saya satu kita sesama manusia hendaklah menghormati sesama yang lain , Jika ada saya sendiri menyingung perasaan tuan mengenai AMWAY dengan rendah diri saya mohon maaf saya juga mewakili tuan agar seluruh pembaca tread ini disalah ertikan akan persoalan tuan . Mohon agar tuan senantiasa dilindungi Rahmat NYa . Serta dijauhkan dari segala kecelakaan dan kedurjanaan . Maka itu sahaja jawapan saya secara ringkas dan jika tuan masih tidak faham akan konsep AMWAY insyallah apa yang saya tahu saya cuba jawap . walaupun mungkin jawapan saya agak dayus dan sebagainya. Kerana saya tidak malu dan tidak pula sampai ketahap mengemis, saya tetap dengan diri saya :

Edjal si penjual Popia & agen Amway

The more difficulties one has to encounter, within and without, the more significant and the higher in inspiration his life will be.-edjal- Popia Otak-otak & Amway
__________________


Agent AMWAY yang SAH ( 0166463158 ) sila sms/call terus untuk dapatkan barangan AMWAY
Reply With Quote
  #1189  
Old 26-04-2012, 02:35 AM
ejalmlk ejalmlk is offline
Legendary Member

ejalmlk's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Aug 2008
Posts: 10,142
Poster Rank: #281
Thanked 40 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ilham_iceman2001 View Post
Dayus, mana jawapan?
Terima kasih , saya sudah menjawap ikut kemampuan . Semoga menjawap ....
__________________


Agent AMWAY yang SAH ( 0166463158 ) sila sms/call terus untuk dapatkan barangan AMWAY
Reply With Quote
  #1190  
Old 26-04-2012, 08:02 AM
ilham_iceman2001 ilham_iceman2001 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 133
Poster Rank: #12253
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ejalmlk View Post
Assalamualaikum dan selamat sejahtera jika bukan beragama islam , dengan rendah diri saya cuba menjawap apa yang dikehendaki oleh tuan (Ilham_Iceman). saya kira saudara adalah lelaki , jadi selepas ini saya akan mebahasakan diri kepada anda TUAN . Baiklah sebelum saya pergi jauh untuk menjawap persoalan , mengikut kemampuan dan kelayakan saya , ada baiknya saya menjelaskan beberapa perkara yang penting untuk diketahui oleh tuan Saya hanyalah seorang penjual popia , belajar tidak tinggi , boleh membaca dan allhamdullilah boleh memahami sedikit sebanyak persoalan yang ditimbulkan , maka perjelasan awal ini membolehkan tuan menilai jawapan saya seorang penjual popia otak otak dan agen amway yang sah . Itu pengenalan pertama . Maaf juga kerana agak lambat reply . Kerana urusan menjual dan menghantar barangan jualan .

Dari corak penulisan tuan dapat saya simpulkan keadaan emosi tuan amat marah dan terlalu benci disertai dengan keadaan luar kawalan aspek penulisan normal . Saya mohon agar pembaca dalam tread ini jangan salahkan beliau dan dimohon juga agar setiap butir perkataan beliau dinilai dari aspek yang positif .


Menjawap soalan tuan :

senang je soalan aku. Mamat yg dapat rm 6k tu, kalo downne dia tak beli barang

Jawapan saya , dalam perniagaan amway , konsep yang ditekankan adalah perkongsian kelebihan product dan ubah cara penggunaan produk harian kita kepada barangan yang ditawarkan oleh syarikat AMWAY dengan penggunaan yang betul dan efektif . Mengenai Jaringan kumpulan (memang benar penyumbang utama dalam perniagaan MLM ) itu tidak boleh dinafikan dalam konteks ini saya bersetuju dengan pendapat tuan , Namun pendekatan yang perlu dititik beratkan oleh penaja mestilah betul . Kadangkala konsep dan penerapan yang salah menyebabkan ia menjurumus kepada kegagalan . Maka boleh saya katakan konsep dan pemahaman mestilah betul maka barulah ia berjaya . Kedua konsep perniagaan Trading . Dalam Amway anda sendiri boleh menjual kepada orang ramai dengan pengetahuan yang betul dan hasil jualan anda adalah sebanyak 25 % contoh jualan anda RM 100 maka disini anda peroleh keuntungan RM 25 . Ia juga penyumbang kepada 6k tadi .

Menjawap soalan kedua :

Soalan kedua, kalo orang tu tak leh cari downline, dia dapat tak bonus macam upline


Saya cuba jawap dengan sedikit analogi yang mudah , Jika seseorang itu hendak makan tetapi tidak melakukan seperti mengambil nasi dalam periuk dan duduk dengan betul serta menyuapkan kedalam mulut adakah orang itu dapat makan nasi .

Mungkin analogi diatas amat lemah untuk menjawap soalan : sebab soalan tersebut lebih mensasarkan BOLEH KER INCOME SEPERTI UPLINE ..

Maka dalam AMWAY terlalu banyak income yang mengatasi upline . Boleh rujuk beberapa fakta dari syarikat sendiri . Kerana siapa yang berusaha kuat pasti akan berjaya . Bagi saya ( yang tak sekolah tinggi dan hanya bergantung harap kepada rezeki berniaga ) berusaha untuk memepromosi product adalah paling penting kerana saya tiada ilmu untuk menyembukan sakit ( doktor ) tidak pula pandai mengajar ( pensyarah/cikgu) jauh sekali memikirkan nombor yang kompleks ( jurutera ) kemampuan saya hanya buat dan terus berkongsi . Mengikut cara yang sebenarnya .

saya kira menjawap .

Menjawap soalan ketiga :

Soalan ketiga, kalo upline tu tak aktif, ataupun dah join mlm lain yang bertaburan kat malaysia, tapi downline dia aktif dan banyak beli barang dan cari orang, of course dia dapat bonus gak pdhal tak buat keje


Allahamdullilah soalan ini sangat sangat bagus dan jelas keikhalasan saudara ilham iceman untuk mencarai kebenaran . Terima kasih atas soalan .

Dalam amway , jika upline gagal bekerja dan paling penting menjadi leaders kepada jaringan perniagaannya. UPLINE tidak mendapat apa-apa malah downline yang bekerja keras tersebut akan memperoleh pulangan yang besar seperti bonus beberapa kemudahan lain seperti umrah dan kebeasan dalam hidup .

Jawapan saya ringkas . Kerana saya kira ia menjawap, dan

sape2 join lewat time dah ramai orang, cuma mengkayakan upline.


Perkara diatas adalah tidak benar kerana ada yang join 1997 sampai sekarang tak berjaya ada yang join 2004 allhamdullilah sekarang sudah berjaya .

Jawab jgn tak jawab


Saya sudah jawap mewakili sahabat2 laian dalam tread ini .

Tak jawab maknanya hang bacul, pondan, dayus, transexual, pengecut, lembik, agar2, sotong, etc


Mengenai penyataan ini , saya tidak boleh menilai atau memberi reaksi kerana tuan mempunyai hak untuk menyatakan pendapat serta pandangan , Namun saya mohon agar tuan boleh mengguakan bahasa yang baik kerana kita semua berada dalam komuniti yang berkeadaan baik . Tuduhan dan ungkapan tersebut kepada saya , saya tidak menjadi masalah kerana orang macam saya tidak lah dipandang sangat , penjual popia dan berniaga barang AMWAY . Tiada tempat atau bahasa pasar TIADA KELAS . Namun jauh disudut hati saya agar ungkapa tuan ini tidak disalahertikan oleh pembaca lain . Kerana pendirian saya satu kita sesama manusia hendaklah menghormati sesama yang lain , Jika ada saya sendiri menyingung perasaan tuan mengenai AMWAY dengan rendah diri saya mohon maaf saya juga mewakili tuan agar seluruh pembaca tread ini disalah ertikan akan persoalan tuan . Mohon agar tuan senantiasa dilindungi Rahmat NYa . Serta dijauhkan dari segala kecelakaan dan kedurjanaan . Maka itu sahaja jawapan saya secara ringkas dan jika tuan masih tidak faham akan konsep AMWAY insyallah apa yang saya tahu saya cuba jawap . walaupun mungkin jawapan saya agak dayus dan sebagainya. Kerana saya tidak malu dan tidak pula sampai ketahap mengemis, saya tetap dengan diri saya :

Edjal si penjual Popia & agen Amway

The more difficulties one has to encounter, within and without, the more significant and the higher in inspiration his life will be.-edjal- Popia Otak-otak & Amway
if you agree with my first question, then it is PROoVED that upline are SUPRESSING the downline. maknanya penindasan berlaku.
satu lagi konsep MLM, upline mencari downline, ape yang dapat kat downline akan dapat kat downline, akan dapat kat upline.
BUKTIKAN apa yang ko kata kat jawapan dua dan tiga tu.
Lagi satu, if yory product are so-called good enough, why need MLM to put them in the market? wht dont use the conventional way of marketing?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:54 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE