Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE

You will sometimes experiencing some lag of browsing. We will working on the issue tonight during low peak hours. Apologize for inconvenience.


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Koperasi Investments > Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia

Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia Discuss all investments offers by registered coop is approved by Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Yesterday
Replies: 0
Views: 263
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,507
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,758
More...
  #1651  
Old 28-02-2012, 01:51 AM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,350
Poster Rank: #335
Active Level
My Mood:
Default Invest utk knowledge dulu..

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
Alhamdulilah.kuar je BP..tup2 dpt surat dr BR utk tmbh syer bbrp ribu...reason aku kuarkn dr BP sbb
1. Dividen yg kurang menarik n sgt lmbt diagihkn yakni bulan 8-10.
2. Memang aku nk duit aku kerja lebih keras utk Tuan nya
3. Sudah tiba masa nya aku utkmelabur secara agresif setelah mmpyi foundation yg kuat in term financial....back up, emergenxy fund yg mencukupi setelah lebey kurang 3 thn aky kupul

4.rasa ilmu teori aku dh cukup utk di aplikasi kn secara praktikal dlm saham n bisnes yg memerlukan modal lebih 200k.

5. Lagipun aku hy ada 10 thn lg b4 40...by 4 I want retire..so aky kwna lyn investment n biz yg boleh bwk return at least 8-15% a MONTH bukannya 8-15% a YEAR.

DOAKN AKU TERUS INTACT DGN PLAN ACTION N MATLAMAT AKU RETIRE B4 OR BY 40 WITH AT LEAST PASSIVE INCOME 10K A MONTH
Semestinya sama2 kita doakan KITA sumer beroleh keberkatan dan dimurah rezeki dari Illahi. Btul cakap tuan couhcorp tu, invest dlm knowledge dulu dan juga lupa sedekah mengikut kemampuan..

p/s: yg berminat mendalami ilmu perancangan kewangan, sila KLIK
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1652  
Old 29-02-2012, 10:05 PM
snake_eye snake_eye is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 171
Poster Rank: #11384
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
Alhamdulilah.kuar je BP..tup2 dpt surat dr BR utk tmbh syer bbrp ribu...reason aku kuarkn dr BP sbb
1. Dividen yg kurang menarik n sgt lmbt diagihkn yakni bulan 8-10.
2. Memang aku nk duit aku kerja lebih keras utk Tuan nya
3. Sudah tiba masa nya aku utkmelabur secara agresif setelah mmpyi foundation yg kuat in term financial....back up, emergenxy fund yg mencukupi setelah lebey kurang 3 thn aky kupul

4.rasa ilmu teori aku dh cukup utk di aplikasi kn secara praktikal dlm saham n bisnes yg memerlukan modal lebih 200k.

5. Lagipun aku hy ada 10 thn lg b4 40...by 4 I want retire..so aky kwna lyn investment n biz yg boleh bwk return at least 8-15% a MONTH bukannya 8-15% a YEAR.

DOAKN AKU TERUS INTACT DGN PLAN ACTION N MATLAMAT AKU RETIRE B4 OR BY 40 WITH AT LEAST PASSIVE INCOME 10K A MONTH

invsmnt ape tu y bleh dpt 8-10% sebula tu??bleh share bersame?
Reply With Quote
  #1653  
Old 01-03-2012, 09:43 AM
Crab Hammer Crab Hammer is offline
Active Member

Crab Hammer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Location: -Lautan Pips yang luas-
Posts: 1,054
Poster Rank: #3711
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
Alhamdulilah.kuar je BP..tup2 dpt surat dr BR utk tmbh syer bbrp ribu...reason aku kuarkn dr BP sbb
1. Dividen yg kurang menarik n sgt lmbt diagihkn yakni bulan 8-10.
2. Memang aku nk duit aku kerja lebih keras utk Tuan nya
3. Sudah tiba masa nya aku utkmelabur secara agresif setelah mmpyi foundation yg kuat in term financial....back up, emergenxy fund yg mencukupi setelah lebey kurang 3 thn aky kupul

4.rasa ilmu teori aku dh cukup utk di aplikasi kn secara praktikal dlm saham n bisnes yg memerlukan modal lebih 200k.

5. Lagipun aku hy ada 10 thn lg b4 40...by 4 I want retire..so aky kwna lyn investment n biz yg boleh bwk return at least 8-15% a MONTH bukannya 8-15% a YEAR.

DOAKN AKU TERUS INTACT DGN PLAN ACTION N MATLAMAT AKU RETIRE B4 OR BY 40 WITH AT LEAST PASSIVE INCOME 10K A MONTH
terbaek..

cmne cara nk kuar kan dia ye???
nk tinggalkan seminima mungkin lah
__________________
siggy untuk disewa RM 10=3month
[/FONT]
Reply With Quote
  #1654  
Old 01-03-2012, 02:47 PM
scorpio scorpio is offline
Regular

scorpio's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2007
Location: kay el g-s a-kl
Posts: 530
Poster Rank: #5953
Active Level
My Mood:
Default

aku pn baru tarik keluar saham bp hari ni.......
tinggal minima je RM500.....lengang je kaunter....tempoh sebulan @ dua bln
akan dpt duit saham tu......
Reply With Quote
  #1655  
Old 01-03-2012, 03:41 PM
highfidelity highfidelity is offline
Regular

highfidelity's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 976
Poster Rank: #3916
Active Level
My Mood:
Default

BR kurang sambutan ke?
Reply With Quote
  #1656  
Old 02-03-2012, 09:03 PM
zam4ever zam4ever is offline
Regular

zam4ever's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2006
Location: Malaysia
Posts: 425
Poster Rank: #6796
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by highfidelity View Post
BR kurang sambutan ke?
Bank Rakyat sambutan amat menggalakkan. Bank Persatuan yang masih ketinggalan dan diharapkan memberikan promosi terbaik yang boleh menandingi secara positif promosi Bank Rakyat.

Personally, ramai ahli yang hendak promote BP1N, tapi apabila kawan atau potential customers comparing it with BR (especially the best and hot product, personal loan), they will choose and go to BR.

cheers
Reply With Quote
  #1657  
Old 03-03-2012, 06:13 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,350
Poster Rank: #335
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zam4ever View Post
Bank Rakyat sambutan amat menggalakkan. Bank Persatuan yang masih ketinggalan dan diharapkan memberikan promosi terbaik yang boleh menandingi secara positif promosi Bank Rakyat.

Personally, ramai ahli yang hendak promote BP1N, tapi apabila kawan atau potential customers comparing it with BR (especially the best and hot product, personal loan), they will choose and go to BR.

cheers
kalu dah penuh BR, bolehlah parking kat BP ataupun LTH. kita lihat prospek jangkapanjang perbankan syariah jadi pilihan..
Reply With Quote
  #1658  
Old 03-03-2012, 10:00 PM
zam4ever zam4ever is offline
Regular

zam4ever's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2006
Location: Malaysia
Posts: 425
Poster Rank: #6796
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 2bz4money View Post
kalu dah penuh BR, bolehlah parking kat BP ataupun LTH. kita lihat prospek jangkapanjang perbankan syariah jadi pilihan..
In the long term, opportunity to invest in BP1N mungkin hanya muncul di ketika ini sahaja, dan scenario yg sama di BR mungkin akan dialami di BP1N satu hari nanti, iaitu investors terpaksa queue dalam waiting list.

BP belum penuh lagi, masih menanti tawaran tambahan untuk top up shares sedia ada.

cheers
Reply With Quote
  #1659  
Old 03-03-2012, 10:16 PM
couchcorp couchcorp is offline
Regular

couchcorp's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 767
Poster Rank: #4640
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zam4ever View Post
In the long term, opportunity to invest in BP1N mungkin hanya muncul di ketika ini sahaja, dan scenario yg sama di BR mungkin akan dialami di BP1N satu hari nanti, iaitu investors terpaksa queue dalam waiting list.

BP belum penuh lagi, masih menanti tawaran tambahan untuk top up shares sedia ada.

cheers

Setakat bg dividen ciput & lmbt mcm siput...baik invest tmpt lain ler..or guna duit tu wat modal biz..
Reply With Quote
  #1660  
Old 04-03-2012, 12:46 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,350
Poster Rank: #335
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
Setakat bg dividen ciput & lmbt mcm siput...baik invest tmpt lain ler..or guna duit tu wat modal biz..
Pelabur melihat opportunity dalam perspektif berbeza berdasarkan objektif masing2. ada yg melihat hanya pada % untung 2010 shj, ada yg siasat kenapa dividen rendah dan baca laporan kewangan bank; ada yg lihat trend 10 tahun, ada yg dah kaji sistem pengurusan koop dan bgmna dividen dibyr. Jgn melihat pada bottomline, profit jer..Lagi byk info yg kita dpt, lebih baik dan mudah membuat keputusan pelaburan..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:28 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you