Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,684
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,365
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,546
More...
Showing results 1 to 25 of 358
Search took 0.23 seconds.
Search: Posts Made By: trueNO
The search index was updated 7 minutes ago.
Forum: Forex Trading Styles 01-08-2014, 09:07 PM
Replies: 33
Views: 2,755
Posted By trueNO
Wsalam. 3Close 2Close 1Close adalah singkatan,...

Wsalam. 3Close 2Close 1Close adalah singkatan, merujuk kepada sequence atau urutan analisis yang dibuat sebelum sesuatu entry terjadi. Urutannya mestilah dari timeframe besar ke kecil..
3(D1) 2(H4)...
Forum: Forex Trading Styles 01-08-2014, 11:26 AM
Replies: 33
Views: 2,755
Posted By trueNO
Sabo yer.. tengah mengarang ni.. sambil mkn...

Sabo yer.. tengah mengarang ni.. sambil mkn rempeyek.. huhu
Forum: Forex Trading Styles 01-08-2014, 09:30 AM
Replies: 33
Views: 2,755
Posted By trueNO
Reserve for future use

Reserve for future use
Forum: Forex Trading Styles 01-08-2014, 09:30 AM
Replies: 33
Views: 2,755
Posted By trueNO
Teknik MTF-321

بسم الله الرحمن الرحيم

Selamat hari raye maaf zahir & batin.

Sempena aidilfitri dan hari jumaat yg mulia lagi barokah ini.. sy akan kongsikan satu teknik trading fx yg santai..

InsyaAllah...
Forum: CG Members Gathering & Activities 04-07-2014, 06:02 PM
Replies: 32
Views: 862
Posted By trueNO
Hari mulia, bulan mulia.. semoga dilimpah seribu...

Hari mulia, bulan mulia.. semoga dilimpah seribu satu keberkatan.. Al-fatihah
Forum: News, Current Issues, Rumours 12-06-2014, 10:47 AM
Replies: 116
Views: 4,630
Posted By trueNO
..........

..........
Forum: Forex Trading Styles 23-11-2013, 03:48 PM
Replies: 392
Views: 26,989
Posted By trueNO
Thumbs up Salam. Compile version utk 1st page....

Salam.

Compile version utk 1st page. (http://ethbox.opendrive.com/files/80800081_wPpHR_8605/Counting%20Elliott%20Wave%20-%20Like%20a%20Boss!!.pdf)
Terima kasih tuan apeng di atas jasa baik...
Forum: Forex e-Market 18-11-2012, 05:24 PM
Replies: 381
Views: 13,702
Posted By trueNO
Salam tuan bern. Bila nak buat kat Sabah? :) FB...

Salam tuan bern. Bila nak buat kat Sabah? :)
FB x dpt search pun.. :(
Forum: CG Members Gathering & Activities 01-05-2012, 11:17 PM
Replies: 373
Poll: asaasasa
Views: 11,653
Posted By trueNO
hampir seluruh sabah dan labuan.. transformer...

hampir seluruh sabah dan labuan.. transformer utama di p'pang melatup.

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/528818_331386840261526_100001706378527_849208_2007282227_n.jpg

ok...
Forum: CG Members Gathering & Activities 01-05-2012, 11:11 PM
Replies: 373
Poll: asaasasa
Views: 11,653
Posted By trueNO
tok.. betapuk kali karan tu di siring2.. :))

tok.. betapuk kali karan tu di siring2.. :))
Forum: CG Members Gathering & Activities 19-04-2012, 08:55 AM
Replies: 373
Poll: asaasasa
Views: 11,653
Posted By trueNO
Bah.. this time lah! :))

Bah.. this time lah! :))
Forum: Forex Trading Styles 30-03-2012, 11:24 PM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
Salam. maaf kepada yg tak sempat reply sy dah...

Salam. maaf kepada yg tak sempat reply sy dah mula bz dgn keja.. sempat skodeng2 kejap je kat thread ni.. #:-S
InsyaAllah ada masa panjang skit sy tepek lagi possible2 trade yg ada berdasarkan...
Forum: Forex Trading Styles 30-03-2012, 11:21 PM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
salam tuan. semua ss chart sy tu guna broker...

salam tuan. semua ss chart sy tu guna broker insta. pasal pivot line tak sama tu, den pun tak pasti camano nak buek.. kena buka demo acc insta kot sbg guide.. hmm.. :-?
Forum: Forex Trading Styles 26-03-2012, 04:07 PM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
betul tuan. pattern hammer iaitu body kecik, ekor...

betul tuan. pattern hammer iaitu body kecik, ekor panjang one side, the other side ekor kontot atau xde langsung + pivot line memang tak boleh dipisahkan.. :)
Forum: Forex Trading Styles 26-03-2012, 04:05 PM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
Bestnya korang bleh ngeteh ramai2.. den nak join...

Bestnya korang bleh ngeteh ramai2.. den nak join jauh pula.. :(( tepaksa buat teh kat dapur je.. :p




Salam tuan Hobin. bila muncul je tukul yang menepati ciri2 yang kita kehendaki.. kasi OP...
Forum: Forex Trading Styles 26-03-2012, 03:41 PM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
Salam. nmpak mcm paten tukul tak brp ngam kat EU...

Salam. nmpak mcm paten tukul tak brp ngam kat EU n UCHF tu.. :-? ekor di kedua2 belah agak panjang..

Buat masa ni NU yang cun, tapi jarak antara op dgn garis pivot pertama dkt sgt 3pip.. jadi no...
Forum: Forex Trading Styles 25-03-2012, 10:39 AM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
Salam tuan ahib. Betul kita akan trade keadaan...

Salam tuan ahib.
Betul kita akan trade keadaan yang valid sahaja. Tapi bagi keadaan yg tak valid, utk teknik ni memang kita tak trade.

Memang melalui chart yg sy upkan tu nmpak sesuai utk buy...
Forum: Health, Beauty, Wellness Products 25-03-2012, 01:33 AM
Replies: 1,552
Views: 75,892
Posted By trueNO
Yang ni den have to agree with u lah.. :)):)) ...

Yang ni den have to agree with u lah.. :)):))
Baru beli tadi sekotak rm22 dalam ada 10pil utk 1papan X 5.
First time masuk kedai obat cina :))

..berat skg 55kg, insyaAllah sy akan update kat...
Forum: Forex Trading Styles 25-03-2012, 01:13 AM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
Sila2 masta of scalp.. :D Haha...

Sila2 masta of scalp.. :D



Haha terbaik. biar robocop wat keja.. :)cgrock
Forum: Forex Brokers 25-03-2012, 01:03 AM
Replies: 24,965
Views: 976,819
Posted By trueNO
Tuan Taming, 32 org je experienced trader, den...

Tuan Taming, 32 org je experienced trader, den babypips lagi.. :">




Maaf tuan x dpt, dh start keja :((
Forum: Forex Brokers 25-03-2012, 12:59 AM
Replies: 24,965
Views: 976,819
Posted By trueNO
Yg duduk sebelah meja tokmat, sama2 makan paling...

Yg duduk sebelah meja tokmat, sama2 makan paling last walaupun agenda dah start.. :)):D
Forum: Forex Trading Styles 24-03-2012, 06:14 PM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
Alhamdullilah.. silakan tuan. manatau serasi dgn...

Alhamdullilah.. silakan tuan. manatau serasi dgn jiwa raga.. :">:D
Forum: Forex Brokers 24-03-2012, 06:12 PM
Replies: 24,965
Views: 976,819
Posted By trueNO
Terima kasih Masta2 dan IB2 FBS smua yang...

Terima kasih Masta2 dan IB2 FBS smua yang peramah. Walaupun Ipad bukan jadi milikku namun pertemuan singkat antara kita amat dihargai :">.
InsyaAllah moga dipermudahkan urusan kita semua. :)
...
Forum: Forex Trading Styles 24-03-2012, 06:00 PM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
Refresh skit utk patern2 tukul.. (contoh situasi...

Refresh skit utk patern2 tukul.. (contoh situasi untuk SELL)

Hammer Pattern - VALID

http://img217.imageshack.us/img217/5503/examplesellgood.png
- Candle2 sebelumnya dgn konsisten membuat...
Forum: Forex Trading Styles 24-03-2012, 05:55 PM
Replies: 409
Views: 34,692
Posted By trueNO
Terbaik dah tukul tu. Cuma untuk teknik ni, bila...

Terbaik dah tukul tu. Cuma untuk teknik ni, bila dilihat bersama dgn garisan pivot, sesuatu hammer patern tu boleh jadi valid atau tak valid.

Utk EURUSD dan USDCHF seperti SS bro tu, rasanya tak...
Showing results 1 to 25 of 358

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 09:27 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE