CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Others Interest (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Betta fish (ikan laga ) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=19808)

chako 05-03-2009 08:36 PM

boleh ker kita guna air hijau....

phl 06-04-2009 09:50 AM

Quote:

Originally Posted by Adika (Post 3753434)
tuan ni dari mana? Nak jual ke halfmoon tu? Bukak thread la...:D

aku bukan nak jual beli pun ikan laga ni.. cuma ada lebih jer.. hehehe aku pun wat breed gak kat umah.. aku bg anak fry yg seminggun usia nye makan microworm.

metaaura 06-04-2009 12:02 PM

alamak jurangan pon layan ikan laga ke? huhuh
mari2 ikan lagaa huhuh

khas4u 28-04-2009 04:44 AM

Quote:

Originally Posted by ammbiz (Post 545992)
nie aku baru jer bid ikan nie dlm internet .. lawa tu ..harap menang bid .. :D . korang rasa bape harga dia ? :-?

1)
http://img373.imageshack.us/img373/1883/bid1uz6.png



2)
http://img175.imageshack.us/img175/4871/bid2lm8.png


Emm, baru jumpe thread ni..
aku mmg minat kat ikan ni..
cun jer..
ni aku rasa harga leh cecah rm300 sekor.

khas4u 28-04-2009 04:47 AM

Quote:

Originally Posted by ammbiz (Post 537307)
salam semua bro ...

pernah dgr betta fish ... atau ikan laga... mesti masa kecik2 dulu pernah tangkap ikan laga... belah utara kata ikan karin...

saper 2 der bela ikan laga nie.,.. :D


[SIZE="6"][B][COLOR="Red"]ushya le blog aku

Emm, sebelah timur panggil ikan skila..hehe
kalu ikan karin ni x lawa mana pun..

khas4u 28-04-2009 05:10 AM

Quote:

Originally Posted by phl (Post 3727140)
kalau korang nak induk ikan laga half moon ni pm aku

bro duk area mana??
aku mmg minat ikan ni..
blh sejukkan mata memandang.. :)

tOksiak 28-04-2009 06:34 AM

gilak gilak gilak...lawo nyeeeeee.......ni buat aku nk bela balik ikan karen nih.......aku baru je bertukar arah ke ikan kaloi......

abangbeca 30-04-2009 03:16 PM

Quote:

Originally Posted by tOksiak (Post 4099404)
gilak gilak gilak...lawo nyeeeeee.......ni buat aku nk bela balik ikan karen nih.......aku baru je bertukar arah ke ikan kaloi......

kat sini rupa nya hang duduk....dah2 balik umah...anak menangis lapar susu...buleh dok berforum plak.....

khas4u 27-05-2009 03:12 AM

Quote:

Originally Posted by tOksiak (Post 4099404)
gilak gilak gilak...lawo nyeeeeee.......ni buat aku nk bela balik ikan karen nih.......aku baru je bertukar arah ke ikan kaloi......

Kalu tak, tak kan la harga mencecah ratusan ringgit..hehe

Syedz 29-05-2009 09:13 PM

ikan laga ni cantik, tapi cepat mati la..
xleh bela lama2...

ERA_SIBER 29-05-2009 09:20 PM

dulu penah bela buat hiasan, cantik wooo letak dlm balang kaca

superman_adz289 02-07-2009 08:50 PM

A'kum...Kepada peminat2 ikan pelaga @ (ikan sepilai),
saya ingin memperkenalkan 1 jenis ikan laga yang sekarang cukup sukar'
untuk mendapatkannya.
Nama saya Muhammad Arshad dari negeri Perak,ada menjual ikan laga kampung,
yang hanya terdapat di kawasan2 paya sahaja.
Memeng cantik & penjagaannya pun tidaklah susah,tapi yang susahnya ialah,
untuk mendapatkannya saja,he3x...
Tentang harga pula,bagi yang benar2 berminat sahaja yang sanggup membelinya.Harga yang telah saya tetapkan adalah rm100.GILA!!!...
Oh,tidak,sebab,yang telah saya tangkap ada 60ekor,tapi yang menjadi,
hanyalah 20ekor sahaja.
Disini saya sertakan,gambarnya sekali.[IMG]http://www.siamensis.org[/IMG].Kalau ingin mendapatkannya,hubungi saya di talian 012-5082400

superman_adz289 04-07-2009 08:36 PM

Jualan ikan pelaga liar
 
A'kum,kepada semua peminat ikan pelaga.
Disini saya ingin menjual ikan pelaga liar yang telah dijinakkan.
Bukan senang nak tangkap,hanya kawasan2 tertentu sahaja yang ada.
Ahh,cakap banyak takde,ni dia gambarnya...http://www.bloggang.com/data/supanit...1199462202.jpg.Kalau sesiapa yang berminat,harganya sekitar RM100 ke atas dan boleh hubungi @ SMS ke no,012-5082400.Terima kasih...:)paid

superman_adz289 04-07-2009 08:54 PM

Jualan ikan pelaga liar...
 
A'kum,kepada semua peminat ikan pelaga.
Disini saya ingin menjual ikan pelaga liar yang telah dijinakkan.
Bukan senang nak tangkap,hanya kawasan2 tertentu sahaja yang ada.
Ahh,cakap banyak takde,ni dia gambarnya...http://www.siamensis.org/images/webb...eply_11288.jpghttp://www.bloggang.com/data/supanit...1199462202.jpg.Kalau sesiapa yang berminat,harganya sekitar RM100 ke atas dan boleh hubungi @ SMS ke no,012-5082400.Terima kasih...:)paid

ApoKalypse 04-07-2009 09:35 PM

ni ko kacukkan pelaga kampung dgn laga siam kan?

kerunai 05-07-2009 09:28 AM

banyak le ko ikan nak jual rm100//// man man arr nak kencing pung

pyan_sempoy 22-09-2009 07:06 PM

Quote:

Originally Posted by ApoKalypse (Post 4340597)
ni ko kacukkan pelaga kampung dgn laga siam kan?

memang nampak sgt kacukan kampung(traditional plakat/imbellis) ngan show betta...kalau geng2 peminat ikan laga nak dapatkan ikan2 laga berkualiti sila join bsm (betta society malaysia)... ni alamat dia http://www.bettasocietymalaysia.com.my
atau pun leh order dari http://www.betta4u.com/shop/

semuanya berkualiti dan terjamin!!!

FaRid^sp 22-09-2009 07:12 PM


FaRid^sp 22-09-2009 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by superman_adz289 (Post 4340511)
A'kum,kepada semua peminat ikan pelaga.
Disini saya ingin menjual ikan pelaga liar yang telah dijinakkan.
Bukan senang nak tangkap,hanya kawasan2 tertentu sahaja yang ada.
Ahh,cakap banyak takde,ni dia gambarnya...http://www.siamensis.org/images/webb...eply_11288.jpghttp://www.bloggang.com/data/supanit...1199462202.jpg.Kalau sesiapa yang berminat,harganya sekitar RM100 ke atas dan boleh hubungi @ SMS ke no,012-5082400.Terima kasih...:)paid

perghh ! harga kalah ikan kelisa woo.. :p

pyan_sempoy 22-09-2009 07:31 PM

Quote:

Originally Posted by superman_adz289 (Post 4340483)
Disini saya ingin menjual ikan pelaga liar yang telah dijinakkan.

ayat paling sempoy tuuu :eek::eek: memang laa ikan laga jenis yg jinak bila dalam botol/balang lama2...apaaa laaaaaaaaaaaaaa :eek::eek::)cgrock...harga plak mak aiiii punya laa murahhh...dengan seratus ++ tu leh beli 4 ekor atau 2 pasang ikan laga berkualiti yg cun melecun dari bsm.com atau betta4u.com :)paid

kasmarol 22-09-2009 07:38 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 434920)
caranya nak biak,mudah je..
masukkan sekali sang betina & sang jantan dlm 1 botol yg sama..
insyaAllah..mujarab :D :">

masuk sang jantan pastu masuk masta tomie boleh ka?:)):))

FaRid^sp 22-09-2009 07:41 PM

Quote:

Originally Posted by pyan_sempoy (Post 4756117)
ayat paling sempoy tuuu :eek::eek: memang laa ikan laga jenis yg jinak bila dalam botol/balang lama2...apaaa laaaaaaaaaaaaaa :eek::eek::)cgrock...harga plak mak aiiii punya laa murahhh...dengan seratus ++ tu leh beli 4 ekor atau 2 pasang ikan laga berkualiti yg cun melecun dari bsm.com atau betta4u.com :)paid

heran tul dalam cg ni ramai yg jual brg ngan harga kaw2.. mentang2 byk trader dalam ni.. kita yg kayap ni gak telan air liur je.. :)

pyan_sempoy 23-09-2009 05:30 PM

HM 1
http://img4.imageshack.us/img4/5552/84151250.jpg
HM 2
http://img36.imageshack.us/img36/9103/93021411.jpg
HM 3
http://img16.imageshack.us/img16/4066/87312366.jpg

ketiga-tiga betta jenis halfmoon butterfly tu baru jer aku beli hasil dr menang bid kat bsm.com...harga bleh tahan :)paid

wanzex 04-10-2009 06:54 PM

~ Minat Ikan Cupang Masuk Sini ~
 
ada sape2 yg tau ttg ikan cupang? meh kongsi info jika ada...:)cgrock:)cgrock

wanzex 04-10-2009 07:02 PM

cantik tak?

http://yakhanu.files.wordpress.com/2008/02/cupang2.jpg

wanzex 04-10-2009 07:03 PM

http://images04.olx.co.id/ui/1/55/68/6254768_1.jpg

S.Y.E.D 04-10-2009 07:04 PM

ikang cupang.. ikang mender nih.. ikang skila upernyee

wanzex 04-10-2009 07:04 PM

http://www.geocities.com/cupang_mania/cupang3.jpg

apiz 04-10-2009 07:04 PM

bettas ke???cupang x penah dnegar.

wanzex 04-10-2009 07:05 PM

Quote:

Originally Posted by syed_fx (Post 4839522)
ikang cupang.. ikang mender nih.. ikang skila upernyee

ikang sekaring pong orang panggil....:)):)):D

wanzex 04-10-2009 07:06 PM

Quote:

Originally Posted by apiz (Post 4839529)
bettas ke???cupang x penah dnegar.

nama saintifik ---> HALFMOON :)cgrock

wanzex 04-10-2009 07:21 PM

ikan ni asal dr mana ek???

MOD jr. 04-10-2009 07:23 PM

ikan ni asal kg aku...pastu tersebar sampai serata dunia

acan 04-10-2009 07:29 PM

ikang mende ni wey..:))

apiz 04-10-2009 07:30 PM

Quote:

Originally Posted by SangBogo (Post 4839533)
ikang sekaring pong orang panggil....:)):)):D

pembela ikan tegar panggil betta..:D:D:D

mrlan09 04-01-2010 12:47 AM

tadi pagi ikan aku dah bertelur...esok menetas tu....:D

S.Y.E.D 04-01-2010 12:50 AM

Quote:

Originally Posted by mrlan09 (Post 5568795)
tadi pagi ikan aku dah bertelur...esok menetas tu....:D

camner ikkang tu bertelow.. tepek skit telow telow die

mrlan09 04-01-2010 01:19 AM

Quote:

Originally Posted by S.Y.E.D (Post 5568811)
camner ikkang tu bertelow.. tepek skit telow telow die

yg aku punya tak sempat nak rakam.....aku tepek yg youtube jelah...aksi tu serupalah macam ikan aku....:D

http://www.youtube.com/watch?v=rK0m_awMOWQ

taurusboyz90 04-01-2010 07:55 AM

ada jugak thread ikan laga ni eh..ada penternak ikan laga half moon kat sini x?:-?

mrlan09 04-01-2010 08:41 AM

Quote:

Originally Posted by taurusboyz90 (Post 5569819)
ada jugak thread ikan laga ni eh..ada penternak ikan laga half moon kat sini x?:-?

ni hobi aku masa bebudak dulu,...ikan ni tak cerewek nak bela,..dalam botol kicap pun boleh bela..:D,...tapi kalu nak tengok dia membiak tarok dalam bekas yg besar skit kasi dia selesa


All times are GMT +8. The time now is 09:50 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.