Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Blogs > Jawapan kepada persoalan yang anda hadapi di EXNESS

1. Selepas anda menginstall mt4 exness,jika keluar waiting for update,anda perlu:

bawak mouse ke kiri sekali
bawah market watch
ade ayat symbol
kat ayat symbol tu
klik mouse kanan dan pilih show all
kemudian klik file kat atas sekali pilih new chart dan pilih forex mini atau forex cent.


Berkenaan bonus
Quote:
Originally Posted by apeyx View Post
selamat malam trader2 sekalian. sy x paham sangat berkenaan bonus exness ni. bonus 2013 tu boleh withdraw ataupun untuk kegunaan trading sahaja?? lepas tu dekat bonus section tu ade tulis compensation. bonus 150, bonus compensation 1.50. apebende compensation tu?? mohon tunjuk ajar.. omputeh failed. huhu
bonus tu boleh wdraw apabila da trade cukup lot,,

yg current bonus tu adalah nilai bonus yg dah masuk dalam mt4 dan bonus compensation tu adalah nilai yg da xkan ditolak bila wdraw...

contoh bro wdraw semua duit sekarang ,bonus yg akan ditolak hanya 148.50 usd sahaja

jika bro trade berterusan dan nilai kat compensation bonus tu da sama dengan nilai current bonus,,bro wdraw xkan kene tolak2 ape2 bonus..sebab semua bonus da jadi equity


Quote:
Originally Posted by Viere View Post
Selamat malam bos. Ok. Bonus di EXNESS ni akan ditolak apabila ada berlaku transaksi withdraw. Tapi bukan tolak semua lah. Dia tolak ikut percent withdrawal kita je. So kalau x nak elak bonus kena tolak memang kena trade bagi cukup lot. Tp mcm lama sgt la plak kan.

Bonus juga support margin seandainya floating.

Berkenaan dengan compensation tu, apabila trade dan cukup 8 lot kita akan dapat 10 usd di dalam compensation. Maksudnya bonus semua 150 usd. Lepas tu dah cukup 8 lot compensation pun jd 10 usd. So andaikata bos withdraw semua, bonus hanya ditolak ialah 140 usd je. Yg 10 usd td dah jadi hak milik kekal dan termasuk di dalam withdrawal bos da.. Setiap apa yg kita trade tu kita akan claim bonus tu supaya menjadi hak milik kita
Rate this Entry

Margin dan Margin level

Posted 23-03-2016 at 04:00 AM by haudli

Apakah itu Margin dan Apakah itu Margin Level. Bagaimana pengiraan Margin dan juga Pemahaman mengenai Margin Level. Ramai yang keliru serta tidak memahami cara pengiraan margin dan juga margin level.

Pembelajaran kita hari ini adalah cara pengiraan dan juga pemahaman Margin dan Margin Level.
Margin adalah kegunaan wang anda semasa anda trade.

Margin berkait dengan leverage. Berlainan leverage, akan berlainan margin yang di gunakan.

Margin = leverage + current price + saiz lot. Sebelum anda mulakan trading, sila pastikan anda tahu margin anda yang digunakan serta risk yang anda akan ambil.

Cth, jika anda mempunyai $1000 didalam akaun trading anda, dan leverage yang anda gunakan adalah 1:500, pair yang digunakan adalah GBPUSD (katakan harga semasa 1.45200), pengiraannya adalah seperti ini:

GBPUSD = 1.45200(harga semasa) x 0.1lot(10,000) x 100,000 / 500(leverage)
margin= $29.04 adalah margin yg digunakan.

Jika gunakan leverage 1:200
GBPUSD = 1.45200(harga semasa) x 0.1lot(10,000) x 100,000 / 200(leverage)
margin= $72.60 adalah margin yg digunakan.

Jadi pastikan anda tahu pengiraan margin sebelum membuat order dan menentukan saiz lot. Ianya amat penting bagi memastikan anda tidak menggunakan "overload lot size" dan mengelakkan margin call dlm sekelip mata.
Apa itu Margin Level. Margin level adalah berkaitan dengan Margin Call dan Step Out. Ramai yang tahu apa itu margin call tp xpaham apa maksud sebenar kejadian margin call dan step out.

Margin call adalah panggilan margin dimana anda diminta menambah wang anda untuk support margin yang sedia ada yang sudah tidak mencukupi. Skg kita lihat dan fahami apa itu Margin Level untuk margin call. Sbg contoh di BlackBull Markets, kami memberikan Margin Call level 50% dan Step Out level 30%.


Margin call 50% bermaksud jika nilai margin yang digunakan adalah bersamaan dengan 50%, anda akan mendapat Margin call.
Cth, seperti pengiraan margin diatas, margin yang digunakan adalah $29.04, jadi anda akan mengalami margin call selepas atau pada 50% dari nilai $29.04 iaitu pada nilai margin masih tinggal $14.52.

Step out 30% bermaksud jika nilai margin yang digunakan adalah bersamaan dengan 30%, position anda akan ditutup secara automatik (force close) disebabkan oleh margin yang anda masih ada sudah tidak mencukupi untuk menampung liquidity market.

Cth, seperti pengiraan margin diatas, margin yang digunakan adalah $29.04, jadi anda akan mengalami step out selepas atau pada 30% dari nilai $29.04 iaitu pada nilai margin masih tinggal $8.71.

Sy berharap agar info ini bermanfaat kepada semua dan sy berharap agar semua trader tak kira trader BlackBull Markets atau broker yang lain, trade smart and always be safe.

Jika kita tahu risiko dan juga pengiraan yang betul, anda pasti nampak lebih jelas risiko yang anda sedang atau akan hadapi.

Seperti biasa, Happy Trading, Be Smart dan Always Keep Your Trading Account Fund Safe from Margin Call + Step Out.

abeyus BB
0 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
Posted in Uncategorized
Views 3027 Comments 1
« Ecn /stp     Main
Total Comments 1

Comments

  1. Old Comment
    Hi! What broker can you recommend?
    0 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes
    Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
     
    Posted 24-03-2016 at 10:26 PM by NewCari NewCari is offline
 

All times are GMT +8. The time now is 07:04 AM.


Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you