PDA

View Full Version : Kat mana nak beli air cond murah2


ady_jr61
02-09-2009, 12:35 PM
kawan2 CG,ada sapa2 tau ka..mana leh dapat air cond murah2 kat area kl atau selangor(jgn smp Klang dah ler) :), agak2 installation berapa ekh?kalu ada warga2 CG yang bukak biznes ni..leh la roger saya...

BOCK
02-09-2009, 12:39 PM
kawan2 CG,ada sapa2 tau ka..mana leh dapat air cond murah2 kat area kl atau selangor(jgn smp Klang dah ler) :), agak2 installation berapa ekh?kalu ada warga2 CG yang bukak biznes ni..leh la roger saya...

aku ade tanya sorang cina yang sevis ekon ... dia cakap dia ada banyak ekon seken. waranti setahun. tapi dia kat kawasan klang ler tapi dia bole gi anto kat mana duduk ... just call je dia tanya kalau ko ndak ker :D

ady_jr61
02-09-2009, 12:59 PM
aku ade tanya sorang cina yang sevis ekon ... dia cakap dia ada banyak ekon seken. waranti setahun. tapi dia kat kawasan klang ler tapi dia bole gi anto kat mana duduk ... just call je dia tanya kalau ko ndak ker :D

waaa..ada warranty menarik..sbb kalu baru pun setahun jeks warranty nye...ada no ka bro...

lanst
02-09-2009, 01:13 PM
kawan2 CG,ada sapa2 tau ka..mana leh dapat air cond murah2 kat area kl atau selangor(jgn smp Klang dah ler) :), agak2 installation berapa ekh?kalu ada warga2 CG yang bukak biznes ni..leh la roger saya...

brape budget harga murah yang ko nak??

suggestion aku elok ko beli baru jer!!!

sebab lebih jimat tuk jgka masa panjang!!!!

ady_jr61
02-09-2009, 01:23 PM
brape budget harga murah yang ko nak??

suggestion aku elok ko beli baru jer!!!

sebab lebih jimat tuk jgka masa panjang!!!!

tula..budget dalam 5-6 rat...untuk 1hp...haier ok ka bro?
kasi pandangan sikit..

sonche
02-09-2009, 01:36 PM
tula..budget dalam 5-6 rat...untuk 1hp...haier ok ka bro?
kasi pandangan sikit..

aku pernah beli aircond haier 1hp, rm880 termasuk installation. beli kat kedai letrik tepi Giant Taman Permata (dkt taman melawati).

kalau beli aircond murah, elak beli brand York. compressornya bising sangat nanti, x sesuai utk rumah, kalau ofis ok.

lanst
02-09-2009, 01:57 PM
tula..budget dalam 5-6 rat...untuk 1hp...haier ok ka bro?
kasi pandangan sikit..

kumpul duit dlm 400 lgi bleh dapat jenama yang bagus seperti York siap pasng dlm lingkungan 1,100k jer warranty compressor 5thn..

tapi kalu pasang banyak bleh murah lagi..900++ camtu

tapi kalu dah nak cepat dan bdget kurang bleh lah tu haier ok gak!!

ady_jr61
02-09-2009, 02:08 PM
aku pernah beli aircond haier 1hp, rm880 termasuk installation. beli kat kedai letrik tepi Giant Taman Permata (dkt taman melawati).

kalau beli aircond murah, elak beli brand York. compressornya bising sangat nanti, x sesuai utk rumah, kalau ofis ok.

ok ka bro haier tu?bising tak?

tokputih
02-09-2009, 02:10 PM
dulu kat dalam CG ada orang lelong aircond murah2.. boleh cari...

JaMeQ
12-09-2009, 09:24 AM
kat Bdr Mahkota Cheras ada 1 kedai econ 2nd...byk gak stok..rasa murah la kot..

nak lg murah kedai scrap..tp econ xleh on la..ekkeke

damiaphang
12-09-2009, 09:29 AM
baik beli yg baru aje utk jangka masa panjang...

damiaphang
12-09-2009, 09:31 AM
wedding gowns (http://www.jormabridal.com), wedding dresses (http://www.wedding-dresses-gowns-shop.com),wholesale wedding dress (http://www.bridalsfactory.com),wedding dresses (http://www.dreambridaldress.com), wedding dress (http://www.designer-wedding-dresses.com)如果此信息影响了论坛,请及时删除。

salah parking ni...:(scam:(scam:(scam
naper x bukak thread sendri...

JaMeQ
12-09-2009, 09:37 AM
salah parking ni...:(scam:(scam:(scam
naper x bukak thread sendri...

bagus kak dami nih..bakal pelapis MOD masa depan :D:)paid:)paid:)cgrock

win
06-01-2011, 02:54 PM
website mudah.my

koman
06-01-2011, 02:58 PM
beli baru jer..amik brand york..dia punya sejuk tak sakit..

azzurri200
06-01-2011, 03:05 PM
kalo nk ikot.. brand york plg bgs..
establish pon dh lame

exjockerxx
06-01-2011, 07:00 PM
kalau raser york mahal ,beli accson.

PS: york dengan accson product yang samer cuma beza logo company dan york mahal sikit pasal dia bayar royalty kat accson. jenama jer york tapi aircond sebenarnyer accson nyer

namkin
11-03-2011, 06:27 PM
cane nak kire horse power dlm satu bilik?

tolong kasi formula...tq...>:)

putihperang
11-03-2011, 07:13 PM
bro, kalu ko nak pasang air cond, pasang je yang baru....

konfem puas ati... kalu ko beli barang2 2nd nie, xkan sama ngan yang baru, x sejuk la, bunyi bising, dsbnya...

lagi satu,sebelum nak beli tue, survey 2-3 kedai dulu...

putihperang
11-03-2011, 07:15 PM
cane nak kire horse power dlm satu bilik?

tolong kasi formula...tq...>:)

x payah ade formula pun..

bilik pakai 1 horse power is sufficient...

kalu lebih dari 1- power sangat

kalu kurang dari 1- lambat nak sejuk

namkin
12-03-2011, 02:21 PM
x payah ade formula pun..

bilik pakai 1 horse power is sufficient...

kalu lebih dari 1- power sangat

kalu kurang dari 1- lambat nak sejuk

sye ade bilik 40 kaki x 12 kaki la..5 hp ckop ak..
utk org 30 ke 50 org masuk ...

eboss
14-03-2011, 08:25 AM
sye ade bilik 40 kaki x 12 kaki la..5 hp ckop ak..
utk org 30 ke 50 org masuk ...

5hp :o :-?

eboss
14-03-2011, 08:26 AM
beli baru jer..amik brand york..dia punya sejuk tak sakit..

apa maksud sejuk tak sakit tu :-?

vespa biruputih
15-03-2011, 05:14 PM
sye ade bilik 40 kaki x 12 kaki la..5 hp ckop ak..
utk org 30 ke 50 org masuk ...

ada ke air cond 5 hp

namkin
16-03-2011, 10:36 PM
ada ke air cond 5 hp

isk..ade je bro..tapi jenis ceiling type la..
wall type mcm kite tgok selalu tu..

ceiling type nih kedai mkn byk pakai..bentuk nyer meleper...
tp aku dah pasang ceiling type nih..pakai 2 unit..total 5 hp
utk bilik..