PDA

View Full Version : Calon simpanan spa...


Pages : [1] 2

serai
02-09-2009, 08:27 AM
salam..ader x sape2 yang pernah menjadi calon simpanan spa..
calon simpanan untuk 1 thn..hope sangat2 dpat ofer leter secepat mungkin..da lame merempat x larat menunggu da ni..:((

klu ader sape2 senasib leh la kongsi pengalaman anda dengan sy..
atau pon ada yg pernah menjadi calon simpanan setahun tup tup x dpt post tu..cmne la ek:((

taufic
02-09-2009, 08:37 AM
Jwatan pe? Btl ke section ni

serai
02-09-2009, 09:54 AM
Jwatan pe? Btl ke section ni

n17..betul ke sini post nye..aku pon cofius..slh maaf ye..:">:D

vtec
02-09-2009, 10:02 AM
n17..betul ke sini post nye..aku pon cofius..slh maaf ye..:">:D

selalunya insyaallah dah dapat sebelah kaki...jgn risau , sbb banyak dah statistik ....mengatakan YA pada calon simpanan....'
jd bersabar dan berdoalah banyak2 di bulan posa nie....:">


p/s ...aku pon bekas calon simpanan gak...:D

studiomoney
02-09-2009, 10:02 AM
Macam member aku punya, dia simpanan selama 3 bulan aje. kat surat SPA dia inform setahun. tunggu aje lah.

shazjr
02-09-2009, 10:12 AM
aku penah jd calon simpanan gak... cukup2 setahun baru dpt surat offer.. huhuhuhu

strash_x
02-09-2009, 12:27 PM
mermber aku dapat calon simpanan, tak sampai 6 bulan dah panggil utk kerja~ rezeki dia~ insyaAllah

latape
02-09-2009, 12:32 PM
Selalunya kalu ader kekosongan JPA akan panggil yang calon simpanan ni dulu. tapi dalam tempoh setahun lah kalu da lepas setahun kene interbiu balik....

Halimm
02-09-2009, 12:32 PM
ko keja ler mana2 dulu

polong
02-09-2009, 12:36 PM
calon simpanan ni pas kna invrw ker..:-?

agib
02-09-2009, 12:38 PM
ikut kosong kalau ada position ko dia amik..kalau tade, tadela..so kalau dia open kan kat public ko confirm dpt dlu..or dia tak open pada public dia akan amik calon simpanan dlu..nk ckp psl probability tu tak leh sgt psl kekosongan tu kita taktau..tapi insyallah ada rezeki adala..

mtaufiq89
02-09-2009, 12:44 PM
aku dah 2 kali dapt surat dari spa..
jd laskar klas II maritim...
tapi tak pegi pon temuduga..
hehe...

mtaufiq89
02-09-2009, 12:50 PM
double posting

obious
02-09-2009, 12:58 PM
tak pnh lagi rasa dpt SPA.

serai
02-09-2009, 01:41 PM
selalunya insyaallah dah dapat sebelah kaki...jgn risau , sbb banyak dah statistik ....mengatakan YA pada calon simpanan....'
jd bersabar dan berdoalah banyak2 di bulan posa nie....:">


p/s ...aku pon bekas calon simpanan gak...:D

ten q bro..ape pn aku ttp berdoa..

serai
02-09-2009, 01:42 PM
tak pnh lagi rasa dpt SPA.

aku pon menunggu bpe lame nak dpt itw..

serai
02-09-2009, 01:42 PM
ikut kosong kalau ada position ko dia amik..kalau tade, tadela..so kalau dia open kan kat public ko confirm dpt dlu..or dia tak open pada public dia akan amik calon simpanan dlu..nk ckp psl probability tu tak leh sgt psl kekosongan tu kita taktau..tapi insyallah ada rezeki adala..

harp2 ade rezeki la...

serai
02-09-2009, 01:43 PM
aku penah jd calon simpanan gak... cukup2 setahun baru dpt surat offer.. huhuhuhu

lame tuh setahun..:((

serai
02-09-2009, 01:44 PM
calon simpanan ni pas kna invrw ker..:-?

aa lepas kene itw spa:)cgrock

serai
02-09-2009, 04:03 PM
aku dah 2 kali dapt surat dari spa..
jd laskar klas II maritim...
tapi tak pegi pon temuduga..
hehe...

MESTI BRO DA KEJE BAGUS..:)cgrock

rizalus30
02-09-2009, 08:12 PM
aku pun dpt gak calon smpanan n 17...
waa...sama la kita...
membe aku kata relax ja...
nanti dia akan pnggil jgk...
lmbat atau tak jer ...melainkan klu takdak rezeki...

elan
02-09-2009, 08:18 PM
calon simpanan adalah valid untuk satu tahun.. lepas satu tahun, kalau tak dipanggil kena apply semua bermula dari A, tapi tuan jangan susah hati sangat... biasanya calon simpanan ni tak lama sangat menunggu, lagipun kekosongan N17 masih banyak... ikut pengalaman aku sendiri le... aku pernah interview untuk kenaikan pangkat.. last2 dapat tau keputusan sebagai calon simpanan.. 3 bulan lepas tu datang surat untuk kenaikan pangkat.. aku cuma 3 bulan je sebagai calon simpanan.. aku doakan agar tuan dapat kerja tu secepat mungkin..

endingman86
02-09-2009, 08:22 PM
simpanan nieh macam player bolaler....bile ade kekosongan akan dipanggil...paling tidak dah ade dalam skuad 22 orang...hehehehehe

ataufik3
02-09-2009, 08:24 PM
n17 jawatan kerani.. jgn risau la.. byk jawatan ni de dlm gov
nanT dia pangl la 2

theBLOGGERboy
02-09-2009, 08:26 PM
aq ingat spa tmpt datin2 beristirehat tu..~~~

gastacopz
02-09-2009, 08:40 PM
tajuk cm besh jer..

igt ade gmbr chikaz...rupe2 gomen....

tipah tertipuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...arghhhhhhhhhhh

Ashadieyah
02-09-2009, 08:46 PM
<---- Bekas calon simpanan gak nih, tak sampai setahun dah dpt, syukur.

serai
03-09-2009, 08:13 AM
ten q pada yg memberi harapan..

noraslina7810
07-09-2009, 03:07 PM
mcmaner nk tau, kalau calon simpanan ker tak.. atau, tak berjaya langsung ek.... aku pernah laa gak apply gomen.. tapi x pernah lak kena terview... xperlaa, xder rejeki kot..

serai
08-09-2009, 08:09 AM
mcmaner nk tau, kalau calon simpanan ker tak.. atau, tak berjaya langsung ek.... aku pernah laa gak apply gomen.. tapi x pernah lak kena terview... xperlaa, xder rejeki kot..

insyaallah ade la rezeki tu nanti..

tuksidang
08-09-2009, 08:17 AM
mati-mati aku ingat calon simpanan spa & sauna...chit!

noraslina7810
08-09-2009, 10:15 AM
saya ada opismate yg apply gomen, dier kata dier calon simpanan... tp result dier tulis "Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini." ....

so ni di kira calon simpanan eaa

serai
09-09-2009, 05:31 AM
saya ada opismate yg apply gomen, dier kata dier calon simpanan... tp result dier tulis "Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini." ....

so ni di kira calon simpanan eaa

klu dukacita bukan calon simpana..
klu calon simpanan die akan tulis calon simpanan utk 1 thn.
klu ader kekosongan dlm tempoh 1 thn die akan panggil la..
:)cgrock

asyraf77
09-09-2009, 05:40 AM
aku dah 4tahun calon simpanan...kekeke...

alonso
09-09-2009, 09:24 AM
mati-mati aku ingat calon simpanan spa & sauna...chit!

tu je yg ko tau:))

paklong3g
09-09-2009, 09:49 AM
mcmaner nk tau, kalau calon simpanan ker tak.. atau, tak berjaya langsung ek.... aku pernah laa gak apply gomen.. tapi x pernah lak kena terview... xperlaa, xder rejeki kot..

Calon simpanan ni bermaksud calon yg dah ditemuduga,kalau yang tak pernah dapat surat panggil pi interview, kira calon interview simpanan la,,,,hehe..Jgn risau, yg penting update borang SPA8 tu tiap2 tahun.Aku dah 5 tahun berturut2 update, tiap2 tahun pi exam..
Tapi Alhamdulillah,thn ni aku dapat interview, tapi yg kureng skit kena tunggu lagi pasai aku pun calon simpanan jugak!!! :o
Doa2kan lah aku semoga cepat dapat offer letter kawan2!! haha

paklong3g
09-09-2009, 09:51 AM
aku dah 4tahun calon simpanan...kekeke...

Asyraff ko calon simpanan jawatan apa....lepas 4 tahun kira simpanan lagi ka?? :-?

azlan2812842002
09-09-2009, 10:18 AM
setahun yang lepas aku calon simpnan gak..skrg aku bru jer lapor diri jawatan pegawai migresen hari isnin lepas..aku doakan korang yg jd calon simpanan dpt offer letter. kena sabar. tp jgn sampai klu dh dpt surat offer, berat plk nk tinggalkan keje lame (mcm aku) hehehehe

waktong.UMOFX
09-09-2009, 10:19 AM
80% YA kepada calon simpanan :D

kichee
09-09-2009, 11:54 PM
huhu....aku punye result n27 x kuar lg...patut dah kluar..tp postpone plak...ni x sedap ati ni...doakan aku dpt yer kawan2...

girlz
10-09-2009, 02:59 AM
ramai org senang jer dpt keje gov..
baru apply tup2 dah kene panggil interview...
kite dah 3 tahun apply SPA tp xpnah pun dpt panggilan interview...
(bkn mengharap pun tp klu bleh nk sgt keje gov sbb terjamin)
org ckp SPA nie tgk kite pnya result SPM iye..
klu result SPM cantik so cptla dpt panggilan interview
tp klu result hncur dan cukup2 mkn jgn berharapla... org ckpla..
BETUL ker???
sape yg pnah ada pengalaman yg dah di interview dan telah dpt bekerja di gov...
mehla berkongsi cerita...
nk tahu sesanggat

serai
10-09-2009, 08:39 AM
Asyraff ko calon simpanan jawatan apa....lepas 4 tahun kira simpanan lagi ka?? :-?

ini caloon itw simpanan..

serai
10-09-2009, 08:41 AM
80% YA kepada calon simpanan :D

harap2 cmtu la..
ade x kes calon simpanan tdk dipanggil..
:-?

3series
10-09-2009, 08:48 AM
Aku ingat ape tadi....SPA tempat urut tu....ingat ade jawatan kosong jadi tukang urut simpanan tadi...huhuhuhuhu

anak_jatiperak
10-09-2009, 10:40 AM
Salam..saya pun mcm tu....

serai
10-09-2009, 03:06 PM
Salam..saya pun mcm tu....

calon simpanan jgk ke..post ape

serai
12-09-2009, 02:41 PM
sape lagi yg pernah jd calon simpanan meh tepek sini

serai
24-09-2009, 12:50 PM
up up n gooooo!!!!

jedi_master
27-09-2009, 01:05 PM
aku calon simpanan utk ft17 ,ntah dapat ntah idak le nanti

hishammarmin
27-09-2009, 01:08 PM
Uih...aku hingat calon simpanan 'SPA' yang satu lagi.....kekekekekeke!

kancil biru
27-09-2009, 01:13 PM
semoga TT dapat keje nie..amin

serai
27-09-2009, 04:26 PM
meh sini group calon simpanan...

jedi_master
27-09-2009, 04:41 PM
hehe siap ade group ke,mari2

serai
27-09-2009, 05:54 PM
semoga TT dapat keje nie..amin

semoga korang semua murah rezeki jgk amin...:)cgrock

FaRid^sp
27-09-2009, 06:02 PM
org lain gi interview spa pakai tali leher,baju lengan panjang,bawa surat sokongan org kenamaan lg,citer pengalaman & kebolehan diri yg hebat2.. aku lak kemeja lengan pendek tanpa tile & modal ayat2 sedih je.. x sangka dpt gak merasa keje gomen..

farhanutd
27-09-2009, 06:03 PM
Good luck TT

serai
27-09-2009, 06:11 PM
org lain gi interview spa pakai tali leher,baju lengan panjang,bawa surat sokongan org kenamaan lg,citer pengalaman & kebolehan diri yg hebat2.. aku lak kemeja lengan pendek tanpa tile & modal ayat2 sedih je.. x sangka dpt gak merasa keje gomen..

tu rezeki ALLAH bg namenye..semoga banyak2 kan bersyukur..dan bersedekah:)cgrock

jedi_master
27-09-2009, 06:25 PM
ya betul tu

FaRid^sp
27-09-2009, 06:30 PM
tu rezeki ALLAH bg namenye..semoga banyak2 kan bersyukur..dan bersedekah:)cgrock

syukur alhamdulillah (mcm iklan hai-onar) :D

serai
28-09-2009, 08:43 AM
waiting here..

m3tafora
28-09-2009, 08:55 AM
aku ada pengalaman..adik aku sendiri...2tahun lalu dia belajar kat matriks..pastu bila nak dkt2 final exam..dia dapat tawaran SPA tapi sebagai calon simpanan..yg xbagusnye dia bole2 p failed kan exam dia semata2 nak tunggu posting SPA tu..nasib baik dalam 3bulan pastu dia dah dapat panggilan..skg kat MAHSA kl training sebelum masuk keja..

serai
28-09-2009, 12:32 PM
aku ada pengalaman..adik aku sendiri...2tahun lalu dia belajar kat matriks..pastu bila nak dkt2 final exam..dia dapat tawaran SPA tapi sebagai calon simpanan..yg xbagusnye dia bole2 p failed kan exam dia semata2 nak tunggu posting SPA tu..nasib baik dalam 3bulan pastu dia dah dapat panggilan..skg kat MAHSA kl training sebelum masuk keja..

Amin...murah rezeki..bkn senang nak dpt keje sekarng ni..:)cgrock

rizalus30
28-09-2009, 06:54 PM
TT nanti dah dpt apa2 info ttg calon simpanan bgtau ler...
kna cal spa ker...apa ker...sy pon simpanan gak...n17..

serai
29-09-2009, 08:23 AM
TT nanti dah dpt apa2 info ttg calon simpanan bgtau ler...
kna cal spa ker...apa ker...sy pon simpanan gak...n17..

wokey..still waiting:)cgrock

pagiygglpkinisdhtrg
29-09-2009, 08:33 AM
wokey..still waiting:)cgrock

AKu ingat SPA apa tadi rupa2nya suruhanjaya perkhidmatan awam :D

Aku doakan ko bro mudah2an ada rezeki keje gomen. :)paid

alter13
29-09-2009, 09:01 AM
wife aku pon dalamm senarai calon simpanan bagi jawatan w27, harap2 dapat la panggilan dalam setahun nie...

biosumber
29-09-2009, 09:05 AM
jangan berhenti berharap. insyaallah buleh dapat..
huhu syok keje gomen..
tp lagi syok keje sendirik....
hihihi

nazli79
29-09-2009, 09:13 AM
heee... x sangka ada gak group simpanan spa kat CG ni. aku pun simpanan gak. dapat result bulan August 2009. valid for 1 year. kalau ada rezeki kena panggil la kot :) ...

serai
29-09-2009, 01:05 PM
heee... x sangka ada gak group simpanan spa kat CG ni. aku pun simpanan gak. dapat result bulan August 2009. valid for 1 year. kalau ada rezeki kena panggil la kot :) ...

same2 la kite menunggu..:)cgrock

serai
01-10-2009, 02:04 PM
up lagi sekali

muhafis
01-10-2009, 06:15 PM
calon simpanan
sebulan je tunggu,
kawan ak laah..

arapaima
01-10-2009, 07:30 PM
calon simpanan ni sebelah kaki dah masuk dah cuma tunggu kekosongan jer...layak cuma ade yang lbh layak jer...bile org yg dapat tu tolak tawaran tu...on the spot calon simpanan diambil....kekadang x amik masa smp sebulan pun...byk2 berdoa jer....

serai
01-10-2009, 09:59 PM
ten q ten q

jedi_master
02-10-2009, 01:13 AM
BUMPO this thread yeah

sufiyan
02-10-2009, 11:27 AM
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

serai
02-10-2009, 02:49 PM
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

:d:d:d:d:d

serai
02-10-2009, 07:53 PM
calon simpanan
sebulan je tunggu,
kawan ak laah..

alhamdulillah +ve ni

serai
04-10-2009, 11:54 AM
penantian satu penyiksaan

jedi_master
05-10-2009, 12:26 AM
bump bum bump

serai
06-10-2009, 09:24 AM
update sket...

ed_zero
06-10-2009, 09:57 AM
klu ada rezki x kemana...byk berdoa n bersabar k..aku dlu pas inteview spa tgu 1 bln xdpt..pastu dtg lg 1 surat panggil inteview kat bhgn kementerian perumahan kat mlaka..tp aku mls nk pegi dh..1 thn pastu aku apply spa n inteview blk 1 bln tgu dpt..skrg dh keje pun 3bln++..tp FT17..tetap. hehe..

serai
06-10-2009, 12:15 PM
klu ada rezki x kemana...byk berdoa n bersabar k..aku dlu pas inteview spa tgu 1 bln xdpt..pastu dtg lg 1 surat panggil inteview kat bhgn kementerian perumahan kat mlaka..tp aku mls nk pegi dh..1 thn pastu aku apply spa n inteview blk 1 bln tgu dpt..skrg dh keje pun 3bln++..tp FT17..tetap. hehe..

tu r rezeki x kemana...

Noah Benjamin
06-10-2009, 02:04 PM
btol2......ade rezki x kemane

serai
06-10-2009, 04:52 PM
up ini theard

serai
09-10-2009, 11:48 AM
upupup....

taufic
09-10-2009, 11:51 AM
kalau ada org baru masuk yg berenti musti calon simpanan dipanggil kan?

notrexdame
09-10-2009, 11:52 AM
cuba apply latihan separa perubatan (kena blaja 3 tahun bawah biasiswa KKM)

saya dah dapat biasiswa ini dan akan bekerja akhir bulan ini

serai
13-10-2009, 08:03 AM
mari calon simpanan

serai
19-10-2009, 09:41 PM
ramai kan lagi calon simpanan spa kat sni

avatar
19-10-2009, 11:01 PM
aq ingat spa tmpt datin2 beristirehat tu..~~~

aku pon tertipu daa...:))

avatar
19-10-2009, 11:13 PM
ramai org senang jer dpt keje gov..
baru apply tup2 dah kene panggil interview...
kite dah 3 tahun apply SPA tp xpnah pun dpt panggilan interview...
(bkn mengharap pun tp klu bleh nk sgt keje gov sbb terjamin)
org ckp SPA nie tgk kite pnya result SPM iye..
klu result SPM cantik so cptla dpt panggilan interview
tp klu result hncur dan cukup2 mkn jgn berharapla... org ckpla..
BETUL ker???
sape yg pnah ada pengalaman yg dah di interview dan telah dpt bekerja di gov...
mehla berkongsi cerita...
nk tahu sesanggat

yg bese aku dgr dr org SPA sendri...
diorg kate yg x terpilih ni besenye x memenuhi requirement..
cmnila...jwtn d pohon penolong pegwai sukan [requirement nk ade dip sains ke @ berkaitan ngan sains ke, tp kite ade dip engineering] so mmg x dpt la..
lg 1 kne rajin apply jgn tggu tempoh setahun dr permohonan tu abes bru nk apply bru..
tu ape yg diorg ckp la, aku just bump kt sini jer..sori klu ade silap:)

*p/s:-alhamdulillah lps abes study 2 thn aku mnngu dpt gak kje gov..setahun sbg calon smpanan,cukup jer due date calon smpnn dpt surat tawaran kje..:)d bwh kementerian sains,teknologi & inovasi

serai
20-10-2009, 07:50 AM
yg bese aku dgr dr org SPA sendri...
diorg kate yg x terpilih ni besenye x memenuhi requirement..
cmnila...jwtn d pohon penolong pegwai sukan [requirement nk ade dip sains ke @ berkaitan ngan sains ke, tp kite ade dip engineering] so mmg x dpt la..
lg 1 kne rajin apply jgn tggu tempoh setahun dr permohonan tu abes bru nk apply bru..
tu ape yg diorg ckp la, aku just bump kt sini jer..sori klu ade silap:)

*p/s:-alhamdulillah lps abes study 2 thn aku mnngu dpt gak kje gov..setahun sbg calon smpanan,cukup jer due date calon smpnn dpt surat tawaran kje..:)d bwh kementerian sains,teknologi & inovasi

pergh setahun gak bro ye menunggu..#:-S

hasz
23-10-2009, 11:34 AM
mmb aku pon de calon simpanan..tp xpggl2 lg..isk2..yg aku ni pn arap sgt dpt kj gov..pki SPM pn xpe la..tp pon ssh..ape la nasibbbb :(

serai
01-11-2009, 02:18 PM
same la bro masih mengharap

rizalus30
10-11-2009, 12:15 AM
SERAI...ko dah dpt lum surat lantikan N 17 dr spa.,
aku dah dpt ptg td...N 17 kat kementerian kesihatan..maybe keja hospital.

rizalus30
10-11-2009, 12:15 AM
SERAI...ko dah dpt lum surat lantikan N 17 dr spa.,
aku dah dpt ptg td...N 17 kat kementerian kesihatan..maybe keja hospital.

serai
12-11-2009, 12:19 PM
SERAI...ko dah dpt lum surat lantikan N 17 dr spa.,
aku dah dpt ptg td...N 17 kat kementerian kesihatan..maybe keja hospital.

tahniah bro..selamat menunaikan tanggungjawab anda:)cgrock
aku lom dapat lagi:((

serai
12-11-2009, 12:19 PM
xder ke sape2 keje kat SPA tulung cek kan name aku..ader lagi ke x??

badangiler
12-11-2009, 12:35 PM
kene goment nih tgk pada rezki..kalo dah rezki..
x kemana..sabar je la..

serai
12-11-2009, 01:49 PM
kene goment nih tgk pada rezki..kalo dah rezki..
x kemana..sabar je la..

mane2 keje pon tgk rejeki bang..:D

brozul
12-11-2009, 03:36 PM
elok keje la tmpt lain dulu... smentara nak dpt...

Lifeis@Mess
12-11-2009, 03:54 PM
aku pun calon simpanan SPA..skg da dpt kje..lapor 17hb ni..6 bulan la gak aku tggu

serai
12-11-2009, 10:25 PM
aku pun calon simpanan SPA..skg da dpt kje..lapor 17hb ni..6 bulan la gak aku tggu

congrate bro..murah rezeki...
selamat menunaikan tanggungjawab..:)cgrock

serai
23-11-2009, 01:23 PM
up up sket...

serai
16-01-2010, 07:29 AM
xder lagi ke calon simpanan

serai
20-03-2010, 11:01 AM
still waiting

anuarul
22-03-2010, 11:15 AM
masok bulan ni dah 10 bulan jadi calon simpanan,,,pertengahan bulan 6 luput tarikh,,hehehe,,post Penolong Pegawai Senibina J29!!! bila la JKR ke.,,kementerian2 lain ke nak panggil ako nehh.,,lagiii dua bulann je ni..sape ade idea??? nak follow up camane..,nak expired dah neh...sape keje KKR ke, JKR je,,,SPA ke..meh la share pendapat ke.,ape yang patot dibuatt.....heheheee,,,nak kije gomennn.,,,skang gomen gak, tp kontrak jeeew...............adoiiii!

muhafis
22-03-2010, 11:35 AM
masok bulan ni dah 10 bulan jadi calon simpanan,,,pertengahan bulan 6 luput tarikh,,hehehe,,post Penolong Pegawai Senibina J29!!! bila la JKR ke.,,kementerian2 lain ke nak panggil ako nehh.,,lagiii dua bulann je ni..sape ade idea??? nak follow up camane..,nak expired dah neh...sape keje KKR ke, JKR je,,,SPA ke..meh la share pendapat ke.,ape yang patot dibuatt.....heheheee,,,nak kije gomennn.,,,skang gomen gak, tp kontrak jeeew...............adoiiii!

kalau mcm kontrak, pastu
dah tamat tempoh die serap tak ke jwtn
tetap, berdasarkan performance.
or kene mhn baru lah ek..

anuarul
22-03-2010, 11:38 AM
kalau mcm kontrak, pastu
dah tamat tempoh die serap tak ke jwtn
tetap, berdasarkan performance.
or kene mhn baru lah ek..

tak serap kot...post jawatan kerajaan yang tetap ni tak silap ako SPA je yang uruskan...ako kontrak direct ngan kementerian,,,dah 2 tahun.,,renew setahun2 berdasarkan peruntukan yang diberi oleh kem.kewangan..kalau tahun depan takde duit..tak renew la kontrak ako neh..,,skang ni selamat sampai bulan 12 tahun 2010 ni je lah...tu berharap post calon simpanan tu dpt panggilan...:D

serai
22-03-2010, 11:44 AM
tak serap kot...post jawatan kerajaan yang tetap ni tak silap ako SPA je yang uruskan...ako kontrak direct ngan kementerian,,,dah 2 tahun.,,renew setahun2 berdasarkan peruntukan yang diberi oleh kem.kewangan..kalau tahun depan takde duit..tak renew la kontrak ako neh..,,skang ni selamat sampai bulan 12 tahun 2010 ni je lah...tu berharap post calon simpanan tu dpt panggilan...:D

sekarang keje kementerian mane bro??

serai
22-03-2010, 11:45 AM
masok bulan ni dah 10 bulan jadi calon simpanan,,,pertengahan bulan 6 luput tarikh,,hehehe,,post Penolong Pegawai Senibina J29!!! bila la JKR ke.,,kementerian2 lain ke nak panggil ako nehh.,,lagiii dua bulann je ni..sape ade idea??? nak follow up camane..,nak expired dah neh...sape keje KKR ke, JKR je,,,SPA ke..meh la share pendapat ke.,ape yang patot dibuatt.....heheheee,,,nak kije gomennn.,,,skang gomen gak, tp kontrak jeeew...............adoiiii!

betul gak tuh kot2 ader sapa2 leh bagi idea cmne nak folow up ngn SPA..minta pandangan..:)cgrock

serai
22-03-2010, 11:46 AM
klu ader cgrian ni keje kat SPA bagi la jalan kat kitorang yg calon simpanan ni masih ader harapan kah??
risau pon ader gak sbb skrg nih kan kerajaan tgh gawat..peruntukan pon banyak yg di cut...

anuarul
22-03-2010, 11:47 AM
sekarang keje kementerian mane bro??

kem.pelajaran.................:D kontrak...........:((

anuarul
22-03-2010, 11:49 AM
klu ader cgrian ni keje kat SPA bagi la jalan kat kitorang yg calon simpanan ni masih ader harapan kah??
risau pon ader gak sbb skrg nih kan kerajaan tgh gawat..peruntukan pon banyak yg di cut...

puas dah ako call SPA...., jawapan dorang.. "tggu manaČ kementerian/jabatan/agensi mohon kat kite dulu dik.,,kalau ade yang mintak,,baru kite panggil calon simpanan ni...kitorang takda kuasa..." betol gak ckp dorg,,,hehehee,,takat tu je la leh follow up.,,

serai
22-03-2010, 11:50 AM
kem.pelajaran.................:D kontrak...........:((

da hantar surat sambung kontrak ke?
dulu aku pon kontrk under kementerian past setahun SPA take over sekarang da setahun lebih kontrk ngn SPA tiada tanda2 untuk di serap ke jawatan tetap..:((

serai
22-03-2010, 11:51 AM
puas dah ako call SPA...., jawapan dorang.. "tggu manaČ kementerian/jabatan/agensi mohon kat kite dulu dik.,,kalau ade yang mintak,,baru kite panggil calon simpanan ni...kitorang takda kuasa..." betol gak ckp dorg,,,hehehee,,takat tu je la leh follow up.,,

menunggu lagi la jawapnye...

dejavu
22-03-2010, 11:57 AM
calon simpanan ni kira tunggu le kalo ade sape2 yg tolak....lagi1 ko tgk le kat no rujukan surat tu...biasanya yg dlm kurungan tu la no giliran ko dlm calon2 simpanan...

serai
22-03-2010, 11:59 AM
calon simpanan ni kira tunggu le kalo ade sape2 yg tolak....lagi1 ko tgk le kat no rujukan surat tu...biasanya yg dlm kurungan tu la no giliran ko dlm calon2 simpanan...

aku punye surat pon x sampai..cek dlm intenet calon simpanan:((

nasuha_2007
22-03-2010, 12:03 PM
kalo tak silap aku ler..
calon simpanan ni kira dapat ler...
cuma kena tunggu turn jer la...
tu yg kena sabau skit tu,
ramai kekawan aku yg jadik calon simpanan...
alhamdulillah sumer dipanggil lapor diri..
lambat atau cepat jer la kena panggil...

serai
22-03-2010, 12:05 PM
kalo tak silap aku ler..
calon simpanan ni kira dapat ler...
cuma kena tunggu turn jer la...
tu yg kena sabau skit tu,
ramai kekawan aku yg jadik calon simpanan...
alhamdulillah sumer dipanggil lapor diri..
lambat atau cepat jer la kena panggil...

pengalam yg lepas2 mmg ade harapan..tp pernah jgk member aku x dpt....ader sorang mbe aku engineer 2 tahun jadi calon simpanan ingat kan da x dpt..genap 2 thn SPA panggil lapor diri..rezeki dia la kot

muhafis
22-03-2010, 12:11 PM
kalau dapat keje
kerajaan terus tak yah calon2 simpanan
kan best, uhuk2.. bile lah kan..
so kene beli ebook affiliate kerajaan lah .
memang buleh membantu..


klik siggy ak kat bwh..
scam ke cara ak nie, ahaks, sekali sekalaa

serai
22-03-2010, 12:16 PM
kalau dapat keje
kerajaan terus tak yah calon2 simpanan
kan best, uhuk2.. bile lah kan..
so kene beli ebook affiliate kerajaan lah .
memang buleh membantu..


klik siggy ak kat bwh..
scam ke cara ak nie, ahaks, sekali sekalaa

belasah je la bro:)cgrock

dejavu
22-03-2010, 12:17 PM
calon simpanan ni pas kna invrw ker..:-?
kalo masih dlm list calon simpanan xyah nak interview lagi..diaorg akn terus bg ofer letter je...

dejavu
22-03-2010, 12:21 PM
aku punye surat pon x sampai..cek dlm intenet calon simpanan:((

ko try la call SPA tnya surat ko..

serai
22-03-2010, 12:25 PM
ko try la call SPA tnya surat ko..

engat cmtu gak la..:)cgrock
risau gak nih..bulan 10 cukup la setahun calon simpanan

anuarul
22-03-2010, 12:28 PM
calon simpanan ni kira tunggu le kalo ade sape2 yg tolak....lagi1 ko tgk le kat no rujukan surat tu...biasanya yg dlm kurungan tu la no giliran ko dlm calon2 simpanan...

ade surat ke? ako pun x hingat..rase mcm takde je..ehhehehe

anuarul
22-03-2010, 12:29 PM
pengalam yg lepas2 mmg ade harapan..tp pernah jgk member aku x dpt....ader sorang mbe aku engineer 2 tahun jadi calon simpanan ingat kan da x dpt..genap 2 thn SPA panggil lapor diri..rezeki dia la kot

owh. yekeeeeeee? boleh ke mcm tu? dah luput tarikh setahun pun still di panggil ye???? btol ke perkara ini? ehehehee

serai
22-03-2010, 12:30 PM
ade surat ke? ako pun x hingat..rase mcm takde je..ehhehehe

surat ader kalo calon simpanan..tp aku punye xder hantar pon bulan 10 hari tu lagi result keluar:((

serai
22-03-2010, 12:32 PM
owh. yekeeeeeee? boleh ke mcm tu? dah luput tarikh setahun pun still di panggil ye???? btol ke perkara ini? ehehehee

aku ckp face 2 face ngn tuan punya badan tuh..klu die tipu aku aku pon tipu ko plak..:D

anuarul
22-03-2010, 12:36 PM
kene mintak surat gak ni calon simpanan..boleh frame...bwk utk next interview,.,.huhuhu,.,.kalu kene panggil la...payah btol tggu nak dapat interview post teknikal ni..dah panggil..simpanan pulok..ehehhee...rezeki2..

serai
22-03-2010, 01:44 PM
kene mintak surat gak ni calon simpanan..boleh frame...bwk utk next interview,.,.huhuhu,.,.kalu kene panggil la...payah btol tggu nak dapat interview post teknikal ni..dah panggil..simpanan pulok..ehehhee...rezeki2..

sabo2..aku pon cmtu gak..:)cgrock
bulan 10 exp calon simpanan:((

anuarul
22-03-2010, 04:45 PM
sabo2..aku pon cmtu gak..:)cgrock
bulan 10 exp calon simpanan:((

saborr sangat dah ni..ehehhehehee:)cgrock

fique
22-03-2010, 04:57 PM
sabar2 la korang. huhu

aku dulu simpanan gak. tgk rezeki la ye. byk2an berdoa :D

serai
23-03-2010, 07:46 AM
kadang2 aku pelik gak ngn SPA ni..thn lepas bulan 9/2009 aku itw j29 jawatan tetap..result kua bulan 10 aku calon simpanan daripada 60 yg len yg dapt jawtan terus 6 org 1 malaysia..pastu bulan 3/2010 baru ni ada plak pangilan itw j29 jawatan kontrak..habis tu cmne yg simpanan jawatan tetap tuh?????

anuarul
23-03-2010, 07:55 AM
kadang2 aku pelik gak ngn SPA ni..thn lepas bulan 9/2009 aku itw j29 jawatan tetap..result kua bulan 10 aku calon simpanan daripada 60 yg len yg dapt jawtan terus 6 org 1 malaysia..pastu bulan 3/2010 baru ni ada plak pangilan itw j29 jawatan kontrak..habis tu cmne yg simpanan jawatan tetap tuh?????

oooooooooooooooo? eh? ha? camanee?? konpiuss...heehheee
oooo..,,yang tu mmg ade agensi yang nak pakai utk kontrak sekejap je kot.,,6bulan ke,,setahun ke.,,so, die tak panggil la kot simpanan tetap mcm ko tu (dan ako gak gamaknye) hehehe...ko J29 ape? interview mane?

just my dua sen..:D

serai
23-03-2010, 10:52 AM
oooooooooooooooo? eh? ha? camanee?? konpiuss...heehheee
oooo..,,yang tu mmg ade agensi yang nak pakai utk kontrak sekejap je kot.,,6bulan ke,,setahun ke.,,so, die tak panggil la kot simpanan tetap mcm ko tu (dan ako gak gamaknye) hehehe...ko J29 ape? interview mane?

just my dua sen..:D

J29 kemeterian kerja raya:)cgrock

damreza
23-03-2010, 11:24 AM
J29 kemeterian kerja raya:)cgrock

kerajaan nak jimat buat kontrak jer banyak sekarang,lainler mana2 kementerian dan jabatn yang mohon secara khas serta terperinci penjawatan tetap yang perlu diisi dengan orang baru yang bukan kenaikan pangkat...J29 skop bidang tugas kecil tuh yang payah nak letak banyak kementerian...lainlah M @ N @ S,J nie memang susah skit...

anuarul
23-03-2010, 11:33 AM
J29 kemeterian kerja raya:)cgrock

disiplin ape? elektrik>?mekanikal? awam?? senibina? :D

anuarul
23-03-2010, 11:35 AM
kerajaan nak jimat buat kontrak jer banyak sekarang,lainler mana2 kementerian dan jabatn yang mohon secara khas serta terperinci penjawatan tetap yang perlu diisi dengan orang baru yang bukan kenaikan pangkat...J29 skop bidang tugas kecil tuh yang payah nak letak banyak kementerian...lainlah M @ N @ S,J nie memang susah skit...

mcm kementerian ako keje skang, mmg amik budak2 kontrak utk keje kat unit teknikal.,,,so, ade ke care camane bahagian ako ni nak buat, utk mohon kat SPA ke JPA ke untuk adakan jawatan utk budak2 teknikal ni..??? maksudnya, tambah post la kat bahagian ni? nak buat camane ye? pernah kene marah dengan SPA, dorang kate jangan sibuk2 nak kacau kerja dorg nak amik org,,sebab kitorang penah buat paper hantar kat KKR/JKR utk sokong wujudkan post teknikal kat bahagian kitorang ni..heh,,paham ke? ada idea? pendapat?

zerkz
23-03-2010, 11:48 AM
kadang2 aku pelik gak ngn SPA ni..thn lepas bulan 9/2009 aku itw j29 jawatan tetap..result kua bulan 10 aku calon simpanan daripada 60 yg len yg dapt jawtan terus 6 org 1 malaysia..pastu bulan 3/2010 baru ni ada plak pangilan itw j29 jawatan kontrak..habis tu cmne yg simpanan jawatan tetap tuh?????

pegi je yang jawatn kontrak tu.. lom tentu dapat kan.. haha..
kalau dapat yang kontrak tu, pastu dapat yang tetap berhenti la yang kontrak tu.. pastu minta masa ngn ketua jabatan tempat keje yang baru supaya dapat berhenti keje yang ksedia ada.. pada pengalaman aku.. ada yang mintak tangguh selama sebulan coz nak berhenti keje lama.. macam aku dua minggu sebelum dapat start keje gomen aku dah berhenti semua keje kau.. kecuali frx.. haha.. aku dulu pun calon simpanan jgk tapi 2 bulan jer..

serai
23-03-2010, 11:57 AM
disiplin ape? elektrik>?mekanikal? awam?? senibina? :D

elektrik bro:)cgrock

serai
23-03-2010, 11:58 AM
pegi je yang jawatn kontrak tu.. lom tentu dapat kan.. haha..
kalau dapat yang kontrak tu, pastu dapat yang tetap berhenti la yang kontrak tu.. pastu minta masa ngn ketua jabatan tempat keje yang baru supaya dapat berhenti keje yang ksedia ada.. pada pengalaman aku.. ada yang mintak tangguh selama sebulan coz nak berhenti keje lama.. macam aku dua minggu sebelum dapat start keje gomen aku dah berhenti semua keje kau.. kecuali frx.. haha.. aku dulu pun calon simpanan jgk tapi 2 bulan jer..

masalhnye die da x panggil aku..die panggil calon laen untk itw pos jawatan kontrak...:((

anuarul
23-03-2010, 12:10 PM
elektrik bro:)cgrock

i see....................ehheheeheeee.,,,payah tol nak tunggu J29 dpt interview,,,neh dah p pun simpanan pulok..dah simpanan tak panggil2 gak..dah nak mati dah pun tarikh nye...huahuahuahuaaa:D

serai
23-03-2010, 12:15 PM
aku ada mase 7 bulan lagi nih haaa

serai
23-03-2010, 12:17 PM
i see....................ehheheeheeee.,,,payah tol nak tunggu J29 dpt interview,,,neh dah p pun simpanan pulok..dah simpanan tak panggil2 gak..dah nak mati dah pun tarikh nye...huahuahuahuaaa:D

ko j29 ape bro

damreza
23-03-2010, 12:45 PM
mcm kementerian ako keje skang, mmg amik budak2 kontrak utk keje kat unit teknikal.,,,so, ade ke care camane bahagian ako ni nak buat, utk mohon kat SPA ke JPA ke untuk adakan jawatan utk budak2 teknikal ni..??? maksudnya, tambah post la kat bahagian ni? nak buat camane ye? pernah kene marah dengan SPA, dorang kate jangan sibuk2 nak kacau kerja dorg nak amik org,,sebab kitorang penah buat paper hantar kat KKR/JKR utk sokong wujudkan post teknikal kat bahagian kitorang ni..heh,,paham ke? ada idea? pendapat?

Tengoklah siapa yang buat benda tuh,kalau orang bawahan nie memang tak layan..kena menteri ker KP ker yang sokong dan buat sokongan dengan detail serta penjelasan yang meyakinkan serta kaedah dimana dengan penjawatan tuh menguntungkan kerajaan...macam yang tengah buat utk pelukis pelan JKR...tuh pun trial jer.huhuhu..kalau nak juga penjawatan tetap wujud tuh tengok kepada kelebihan kewangan kerajaaan..

anuarul
23-03-2010, 02:19 PM
Tengoklah siapa yang buat benda tuh,kalau orang bawahan nie memang tak layan..kena menteri ker KP ker yang sokong dan buat sokongan dengan detail serta penjelasan yang meyakinkan serta kaedah dimana dengan penjawatan tuh menguntungkan kerajaan...macam yang tengah buat utk pelukis pelan JKR...tuh pun trial jer.huhuhu..kalau nak juga penjawatan tetap wujud tuh tengok kepada kelebihan kewangan kerajaaan..

paling tggi kat bahagian ako neh skang SUB je la...menteriii takde die nak layan punye..hahahaha,,,,pernah try dulu,,tapi...................diam membisu...:((

shahlentok
23-03-2010, 02:48 PM
calon simpanan ni kene byk bersabar.. kene selalu call spa tanye pasal status calon simpanan ko tu takut surat tak sampai.. cam aku jugak ler.. tunggu dlm setahun, baru die panggil.. ni baru sebulan masuk keje.. huhu..

anuarul
23-03-2010, 03:36 PM
calon simpanan ni kene byk bersabar.. kene selalu call spa tanye pasal status calon simpanan ko tu takut surat tak sampai.. cam aku jugak ler.. tunggu dlm setahun, baru die panggil.. ni baru sebulan masuk keje.. huhu..

berapa lama lepas expired tu die panggil??????????post ape?

serai
23-03-2010, 04:35 PM
calon simpanan ni kene byk bersabar.. kene selalu call spa tanye pasal status calon simpanan ko tu takut surat tak sampai.. cam aku jugak ler.. tunggu dlm setahun, baru die panggil.. ni baru sebulan masuk keje.. huhu..

ader jg k rezeki bro:)cgrock

fotosintesis
30-03-2010, 02:42 AM
xlama dpt la tu bro, sabo je. adik aku dlu simpanan gak xsampai pon staun da kena lapor diri. aku nk masuk gak kerja gov, tp jawatan kurang kekosongan dlm gov sector. nasib2

anuarul
30-03-2010, 09:26 AM
xlama dpt la tu bro, sabo je. adik aku dlu simpanan gak xsampai pon staun da kena lapor diri. aku nk masuk gak kerja gov, tp jawatan kurang kekosongan dlm gov sector. nasib2

ada post yang senangggg btol nak dapat..ade yang nak panggil interview oun payah..ahhahahaha....nasib badannn:((

muhafis
30-03-2010, 01:13 PM
nak tny, kenapa ambik yg diploma
lambat gile nak dipanggil,
diploma mmg jarang ade keje kosong ke..
member ade dip, tapi apply pakai spm..
berbaloi ke..
kalau long term tak berbaloi kot..
bkn sng kan nak naik pangkat..
sorry byk taktau

serai
18-04-2010, 08:55 AM
ssh nak keje

anuarul
18-04-2010, 05:27 PM
saba la.............ehheheee

nanieygene
20-04-2010, 11:00 AM
salam sumer...!
sy bru je g interview 26/3 aritu utk post peg penyelidik Q41..that was my 1st intv..result kuar ari sabtu lepas..tp kn kt website tu tulis tertakluk kpd syrt kelayakan..n bile sy kol spa dorg ckp sy sbg calon simpanan cz sy xde skrol lg..=(....valid for 1 year..
nk tnye la..bg korg yg dpt calon simpanan kt website tu dye mmg tlis sbg simpanan ke sme cm sy ek?huhu..tkt la xdpt..mmg berharap sgt..tmbh mnktkn sbb member ckp post utk ro ni xbyk so susa sket bg calon smpnn nk dpt..

muhafis
20-04-2010, 03:37 PM
means kalau dah konvo
tp tak ambik skrol lagi mmg
jadik calon simpanan lah ek..
huhuh keen ambik lah kire

anuarul
20-04-2010, 03:40 PM
salam sumer...!
sy bru je g interview 26/3 aritu utk post peg penyelidik Q41..that was my 1st intv..result kuar ari sabtu lepas..tp kn kt website tu tulis tertakluk kpd syrt kelayakan..n bile sy kol spa dorg ckp sy sbg calon simpanan cz sy xde skrol lg..=(....valid for 1 year..
nk tnye la..bg korg yg dpt calon simpanan kt website tu dye mmg tlis sbg simpanan ke sme cm sy ek?huhu..tkt la xdpt..mmg berharap sgt..tmbh mnktkn sbb member ckp post utk ro ni xbyk so susa sket bg calon smpnn nk dpt..

tak tau la kalau skim Q ni camane.. taim ako tuh die tulis.. "calon simpanan selama setahun".........:D

studiomoney
20-04-2010, 03:42 PM
nak tny, kenapa ambik yg diploma
lambat gile nak dipanggil,
diploma mmg jarang ade keje kosong ke..
member ade dip, tapi apply pakai spm..
berbaloi ke..
kalau long term tak berbaloi kot..
bkn sng kan nak naik pangkat..
sorry byk taktau

Den dulu pun macam ni jugak. Apply pakai diploma x dapat sampai sudah, kemudian den apply pakai sijil poly & SPM, dapat pulak. Syukur sebab dah dapat kerja gomen sekarang. Dah hampir 2 tahun dah :D. Tunggu confirm je.:-?

studiomoney
20-04-2010, 03:44 PM
tak tau la kalau skim Q ni camane.. taim ako tuh die tulis.. "calon simpanan selama setahun".........:D


Berdasar pengalaman anak buah den, dia jadi calon simpanan utk tempoh setahun. sekarang ni tempoh tu dah hampir tamat. Den rasa calon simpanan tak semestinya dipanggil oleh SPA. :-?

anuarul
20-04-2010, 03:48 PM
Berdasar pengalaman anak buah den, dia jadi calon simpanan utk tempoh setahun. sekarang ni tempoh tu dah hampir tamat. Den rasa calon simpanan tak semestinya dipanggil oleh SPA. :-?

ye la..ako sokong gak..tak semestinya dapat panggilan kalu calon simpanan...ako pun sampai bulan 6 ni je...pastuh mati la tarikh tuh....tak nampak pun tanda2 nak di panggil..hahahah:)):p:">:D

nanieygene
20-04-2010, 10:41 PM
waaa...takotnye..!mmg arap sgt akan dpt..ayoyoyo..dh r nk konvo pn lmbt agi..sedey2...huhuk..

muhafis
21-04-2010, 01:01 PM
means kalau dah konvo
tp tak ambik skrol lagi mmg
jadik calon simpanan lah ek..
huhuh keen ambik lah kire

ade sesape leh tlg jawapkan?

muhafis
21-04-2010, 01:05 PM
Den dulu pun macam ni jugak. Apply pakai diploma x dapat sampai sudah, kemudian den apply pakai sijil poly & SPM, dapat pulak. Syukur sebab dah dapat kerja gomen sekarang. Dah hampir 2 tahun dah :D. Tunggu confirm je.:-?

erm, lah yeke macam tue..
ak tunggu diploma holder tunggu
nak panggil je setau lebih tarak panggil..
belum inteview pun, just tunggu panggil pun takde..

so, kalau ak ader dip, try spm jelah ek..
erm, rugi lah dip ak.. huhuh.. longterm taktau lah kan..

tp nk tny, 3bulan ke 3taun confirm??

nanieygene
21-04-2010, 02:29 PM
muhafis..aah kene de skrol dulu...spa mmg nk skrol..mcm kes sy, sy kene fakskan skrol tu ke spa bile sy dh dpt nnti.
mcm kes kwn sy pun..dpt pggln spa bulan 12 tp sbb xde skrol lg..n bulan 6 bru konvo,so dye dipanggil bulan 9...

serai
21-04-2010, 08:35 PM
salam sumer...!
sy bru je g interview 26/3 aritu utk post peg penyelidik Q41..that was my 1st intv..result kuar ari sabtu lepas..tp kn kt website tu tulis tertakluk kpd syrt kelayakan..n bile sy kol spa dorg ckp sy sbg calon simpanan cz sy xde skrol lg..=(....valid for 1 year..
nk tnye la..bg korg yg dpt calon simpanan kt website tu dye mmg tlis sbg simpanan ke sme cm sy ek?huhu..tkt la xdpt..mmg berharap sgt..tmbh mnktkn sbb member ckp post utk ro ni xbyk so susa sket bg calon smpnn nk dpt..

klu ikut kan aku punya result..aku cek kat tenet die kate calon simpanan gak..tapi surat x der plak sampai umah..:((

serai
21-04-2010, 08:39 PM
waaa...takotnye..!mmg arap sgt akan dpt..ayoyoyo..dh r nk konvo pn lmbt agi..sedey2...huhuk..

kita serupa..aku skrang kontrak ngn SPA j17 da hampir 2tahun.bulan 8 ni habis kontrak..tapi x der ura2 lagi nak serap tetap..yg 1 lagi post tu calon simpanan j29 da nak habis tarikh luput bulan 10 ni:((

serai
21-04-2010, 08:40 PM
ye la..ako sokong gak..tak semestinya dapat panggilan kalu calon simpanan...ako pun sampai bulan 6 ni je...pastuh mati la tarikh tuh....tak nampak pun tanda2 nak di panggil..hahahah:)):p:">:D

ko bln 6 aku bln 8..
ader gak aku dgr membe aku calon simpanan x di panggil2:((

nanieygene
22-04-2010, 12:53 PM
ko bln 6 aku bln 8..
ader gak aku dgr membe aku calon simpanan x di panggil2:((

serai ni wat tkt jek...huhu...oo..mmg dye tls calon simpanan eh kt website spa?...

:(

muzdal84
22-04-2010, 04:34 PM
biasa calon simpanan laku dlam setahun je, klu xpangil xdpt la tu

anuarul
22-04-2010, 07:56 PM
biasa calon simpanan laku dlam setahun je, klu xpangil xdpt la tu

terkubur la harapan ako nak kije kajaan..n nak kawen dalam mase tedekat neh..wahahahaha:))

muhafis
22-04-2010, 10:40 PM
muhafis..aah kene de skrol dulu...spa mmg nk skrol..mcm kes sy, sy kene fakskan skrol tu ke spa bile sy dh dpt nnti.
mcm kes kwn sy pun..dpt pggln spa bulan 12 tp sbb xde skrol lg..n bulan 6 bru konvo,so dye dipanggil bulan 9...

aduh mcm tu leceh ah.. ;(:((:((:((

nanieygene
23-04-2010, 01:27 AM
aduh mcm tu leceh ah.. ;(:((:((:((
waa mmg leceh pun..skg pn tmpt sy keje dye nk byr gji ikut spm sbb xde skrol..pdhl dh siap bg transkrip + srt pengesahan lg:((
pdhl keje sambilan je pun:((

muhafis
23-04-2010, 12:05 PM
waa mmg leceh pun..skg pn tmpt sy keje dye nk byr gji ikut spm sbb xde skrol..pdhl dh siap bg transkrip + srt pengesahan lg:((
pdhl keje sambilan je pun:((


peh gile ah..
post ape?
kajaan ade ke part time

serai
23-04-2010, 12:34 PM
serai ni wat tkt jek...huhu...oo..mmg dye tls calon simpanan eh kt website spa?...

:(

aa aku punye result kuar cmtu..tp surat plak x sampai..aku just cek kat web SPA je..

nanieygene
23-04-2010, 10:11 PM
aa aku punye result kuar cmtu..tp surat plak x sampai..aku just cek kat web SPA je..

tunggu dan bersabo ajelar..hopefully kiter sumer dpt kn..amin:)

nanieygene
23-04-2010, 10:15 PM
peh gile ah..
post ape?
kajaan ade ke part time

sy keje as peg penyelidik sambilan...mmg under krajaan..tp sy bkn staf krjaan lar..huhu..
lmbtnye nk tggu konvo nk dpt gji degree plak..aduyai..sumer kene tggu konvo utk dptkn gji degree & spa..
penantian suatu penyiksaan#:-S

muhafis
24-04-2010, 11:14 AM
sy keje as peg penyelidik sambilan...mmg under krajaan..tp sy bkn staf krjaan lar..huhu..
lmbtnye nk tggu konvo nk dpt gji degree plak..aduyai..sumer kene tggu konvo utk dptkn gji degree & spa..
penantian suatu penyiksaan#:-S




mana paling senang nak
masuk keje kerajaan?
spm?
diploma?
degree?

spm macam byk gile intake..

serai
24-04-2010, 04:08 PM
mana paling senang nak
masuk keje kerajaan?
spm?
diploma?
degree?

spm macam byk gile intake..

spm mmg banyak post kerani..pembantu rendah am..
diploma pn jawatan terhad
degre lagi la x banyak ..pengambilan sikit je..
aku pernah itw utk post diploma pangil itw 2++..nak pakai 6og
simpanan 60og..:((

tapi klu ko x memilih bantai je la gaji spm pon..tp cm x berbaloi la plak ko da belaja sampai degre dpt gj spm pastu masuk keje sbg kerani..

eez99
24-04-2010, 04:14 PM
spm mmg banyak post kerani..pembantu rendah am..
diploma pn jawatan terhad
degre lagi la x banyak ..pengambilan sikit je..
aku pernah itw utk post diploma pangil itw 2++..nak pakai 6og
simpanan 60og..:((

tapi klu ko x memilih bantai je la gaji spm pon..tp cm x berbaloi la plak ko da belaja sampai degre dpt gj spm pastu masuk keje sbg kerani..

skang ni mmg pyh nk keje gomen... xbleh memilih sgt... mmbr aku brp ramai yg keje gred 17(SPM) tp ade dip pastu siap wat pjj(degree) lg.... kalo stakat pk keje ikut ape yg kite bljr(level pnddkn), baik xpyh apply... buang ms je... gpon, mgkn sbb xde rezki g nk dpt keje g w/pon pointer power time stdy... ye r... mn taw kot2 xbrp nk berkat (kutuk2 lect ke, copy paste asgmnt ke, ponteng kuliah ke), tu sbb xpat g keje... hehehehe :)cgrock

eddy999
24-04-2010, 04:15 PM
salam..ader x sape2 yang pernah menjadi calon simpanan spa..
calon simpanan untuk 1 thn..hope sangat2 dpat ofer leter secepat mungkin..da lame merempat x larat menunggu da ni..:((

klu ader sape2 senasib leh la kongsi pengalaman anda dengan sy..
atau pon ada yg pernah menjadi calon simpanan setahun tup tup x dpt post tu..cmne la ek:((

jngn givap bro..aku jd calon simpanan setahun pastu tiba2 smpai offer letter kt umah....:D

nasuha_2007
24-04-2010, 04:18 PM
aku jadik calon simpanan 2 bulan jer..

eez99
24-04-2010, 04:19 PM
aku jadik calon simpanan 2 bulan jer..

Tahniahla... kje ape? hehehehe... :)cgrock

nanieygene
24-04-2010, 04:39 PM
mana paling senang nak
masuk keje kerajaan?
spm?
diploma?
degree?

spm macam byk gile intake..

xtaw lar..rezeki msg2 lar..sbb ade member sy de degree x dpt2 srt pggln interview..sy, alhamdulillah bru first time interview, dpt jdk simpanan..syukur sgt2..(wlpn sdkt kecewa..hehe..)dgr org ckp pengambilan spa skang ikut kekosongan mengikut course..tu de yg x dipanggil walau interview pun..rsenye kn spm lg sng kot..sbb jwtn yg dtwrkn lg byk dr yg degree..klu diploma lak xtau..my cousin kuar u je trs dpt keje under spa..tu ckp..rezeki msg2..kenelar byk2 berdoa:):)

eez99
24-04-2010, 04:41 PM
xtaw lar..rezeki msg2 lar..sbb ade member sy de degree x dpt2 srt pggln interview..sy, alhamdulillah bru first time interview, dpt jdk simpanan..syukur sgt2..(wlpn sdkt kecewa..hehe..)dgr org ckp pengambilan spa skang ikut kekosongan mengikut course..tu de yg x dipanggil walau interview pun..rsenye kn spm lg sng kot..sbb jwtn yg dtwrkn lg byk dr yg degree..klu diploma lak xtau..my cousin kuar u je trs dpt keje under spa..tu ckp..rezeki msg2..kenelar byk2 berdoa:):)[/B][/COLOR]

cousin u kire hbt la ek, trs dpt kije... ye r, org lain kene tgu dpt result dl, then apply (tu pun mkn ms gak utk pgl intview), n akn mll tapisan2 yg lain g... die dpt keje ape?:">

serai
24-04-2010, 04:50 PM
skang ni mmg pyh nk keje gomen... xbleh memilih sgt... mmbr aku brp ramai yg keje gred 17(SPM) tp ade dip pastu siap wat pjj(degree) lg.... kalo stakat pk keje ikut ape yg kite bljr(level pnddkn), baik xpyh apply... buang ms je... gpon, mgkn sbb xde rezki g nk dpt keje g w/pon pointer power time stdy... ye r... mn taw kot2 xbrp nk berkat (kutuk2 lect ke, copy paste asgmnt ke, ponteng kuliah ke), tu sbb xpat g keje... hehehehe :)cgrock

:Dtime belajo x plak pk semua tuh..pk nak lulus je..:D
bile da merempat cari keje baru terpikir:((

serai
24-04-2010, 04:51 PM
jngn givap bro..aku jd calon simpanan setahun pastu tiba2 smpai offer letter kt umah....:D

bro post ape ye:D

serai
24-04-2010, 05:04 PM
cousin u kire hbt la ek, trs dpt kije... ye r, org lain kene tgu dpt result dl, then apply (tu pun mkn ms gak utk pgl intview), n akn mll tapisan2 yg lain g... die dpt keje ape?:">

rezeki masing2 :)cgrock

AzMiLLioNaiRe
24-04-2010, 05:12 PM
calon simpanan? ada juga isi baru ni...tp terima pos akuan permohonan

serai
24-04-2010, 08:21 PM
calon simpanan? ada juga isi baru ni...tp terima pos akuan permohonan

rase2 calon simpanan jgk kot..cuba col SPA:)cgrock

nanieygene
24-04-2010, 10:56 PM
cousin u kire hbt la ek, trs dpt kije... ye r, org lain kene tgu dpt result dl, then apply (tu pun mkn ms gak utk pgl intview), n akn mll tapisan2 yg lain g... die dpt keje ape?:">

kazen i skg keje as pen peg kewangan kt putrajaya..
dye ckp kn mse interview tu sembang2 biase jek..xde tnye soklan pelik2 pn...lgpn mmg lar jauh dr bdg dye blaja..dye de degree..tp dye mnx keje gne diploma..
tular..rezeki msg2 ken..

serai
25-04-2010, 10:04 AM
kazen i skg keje as pen peg kewangan kt putrajaya..
dye ckp kn mse interview tu sembang2 biase jek..xde tnye soklan pelik2 pn...lgpn mmg lar jauh dr bdg dye blaja..dye de degree..tp dye mnx keje gne diploma..
tular..rezeki msg2 ken..

aa kadang2 bergantung pada panel itw.:((

muhafis
26-04-2010, 12:30 PM
kazen i skg keje as pen peg kewangan kt putrajaya..
dye ckp kn mse interview tu sembang2 biase jek..xde tnye soklan pelik2 pn...lgpn mmg lar jauh dr bdg dye blaja..dye de degree..tp dye mnx keje gne diploma..
tular..rezeki msg2 ken..

die pakai dip ke?
tulah pasal.. ambik jela gune spm tue pun..

nanieygene
26-04-2010, 05:35 PM
die pakai dip ke?
tulah pasal.. ambik jela gune spm tue pun..

yap..
gune diploma..

muhafis
26-04-2010, 11:04 PM
mintak2, ak dapat lah
jawatan n27 by this year 2010..
ameen ya rabbal alameen.

serai
27-04-2010, 09:38 PM
mintak2, ak dapat lah
jawatan n27 by this year 2010..
ameen ya rabbal alameen.

same2 la kita berdoa:((

anuarul
27-04-2010, 10:19 PM
lagi sebulan lebih je nak mati tarikh ako...huwaaaaaaaaaaaaaaaa

muhafis
27-04-2010, 11:31 PM
same2 la kita berdoa:((

serai, bole ku tau
enko dip ke degre.
and course pe ek..
erm.. sebap ritu der apply
cool unipax utk student kan..

serai
28-04-2010, 09:56 AM
serai, bole ku tau
enko dip ke degre.
and course pe ek..
erm.. sebap ritu der apply
cool unipax utk student kan..

dip je..elektrk

unipax tuh aku pakai adk aku punya kad matrik:D

serai
16-06-2010, 10:10 PM
tghari tadi terima call dari SPA..die kate nak kemaskini data..engatkan da nak bagi ofer leter da..:((:((:((
2 bulan lagi nak exp ni

anuarul
12-04-2012, 07:48 PM
ade ke calon simpanan yang dah tamat tempoh 1 tahun tapi dipanggil untuk lapor diri oleh spa?

Sape ade pengalaman?

mr_x6006
13-04-2012, 08:25 AM
Aku pnah mnjadi calon simpanan selama 6 bulan pd thun 2003..

Alhamdulillah skrg dh bkhidmat utk rakyat Malaysia.. Ekekeke

mr_x6006
13-04-2012, 08:28 AM
aku jadik calon simpanan 2 bulan jer..

Abam Nasuha ni org gomen rupanya :D

azlan2812842002
13-04-2012, 10:23 AM
ade ke calon simpanan yang dah tamat tempoh 1 tahun tapi dipanggil untuk lapor diri oleh spa?

Sape ade pengalaman?

ye...aku ade pengalaman...siap dh isi borang baru lg...dh putus asa nyer pasal... last2 aku dpt call yg minggu dpn kena lapor diri kt putrajaya... mcm kena panggilan hangit pon ade gak... now dh hampir 3 tahun berkhidmat....

anuarul
16-04-2012, 10:58 AM
ye...aku ade pengalaman...siap dh isi borang baru lg...dh putus asa nyer pasal... last2 aku dpt call yg minggu dpn kena lapor diri kt putrajaya... mcm kena panggilan hangit pon ade gak... now dh hampir 3 tahun berkhidmat....

berapa lama tuh bro lepas tamat calon simpanan baru di panggiL? heehehhe

serinaz
16-11-2012, 07:40 PM
Salam...saya baru dapat result sebagai calon simpanan pada 12/11 baru ni...ada rasa gembira bercampur sedih jugak...moga2 saya dapat tawaran lantikan tetap nanti

serinaz
16-11-2012, 09:45 PM
Saya baru interview pada 19/9 haritu...tak sangka dapat calon simpanan kerana yang hadir temuduga 2,160...bil kekosongan jawatan cuma 49 dan bil calon simpanan cuma 20...Alhamdulillah...kini sedang menunggu untuk tawaran Lantikan Tetap pulak, mudah2an....

dauz
16-11-2012, 11:53 PM
Saya baru interview pada 19/9 haritu...tak sangka dapat calon simpanan kerana yang hadir temuduga 2,160...bil kekosongan jawatan cuma 49 dan bil calon simpanan cuma 20...Alhamdulillah...kini sedang menunggu untuk tawaran Lantikan Tetap pulak, mudah2an....


harap bersabar...sebelah kaki dah masuk kerajaan..ini orang kerja kerajaan bgtau...tp apa2pun,byk2 berdoa..insyaAllah akan dapat tu...cuma rezeki kta tau mcm mana...tawakal jer la:)cgrock

serinaz
17-11-2012, 12:28 AM
harap bersabar...sebelah kaki dah masuk kerajaan..ini orang kerja kerajaan bgtau...tp apa2pun,byk2 berdoa..insyaAllah akan dapat tu...cuma rezeki kta tau mcm mana...tawakal jer la:)cgrock

Yalah dauz...insyaAllah rezki dari DIA...:)

dauz
17-11-2012, 11:17 AM
Yalah dauz...insyaAllah rezki dari DIA...:)

insyaAllah dapat tu..tak cepat tak lambat ...usaha lagi..
saya pun tgh menunggu keputusan SPA 26nov ni..tak lama lagi :)cgrock

ramirez86
17-11-2012, 11:25 AM
aqu calon simpanan xsampai sebulan ..sebab org yg dapat 2 rejek kot job 2..alhamdulillah ..tp yg nk diceritakan kawan aqu..die calon simpanan selama 4 tahun..last2 SPA telefon..beria tanya nk x isi post jawatan die interview ari2 (gred KP)..dengan konfidennye dier jawab..arini jugak sy letak jawatan..kui2..

aqu apply spa pas raya tahun 2008, xsampai setahun da dipanggil interview, dan selang sebulan pas2 aqu plak dpt offer gomen..sekian,terima kasih.

p.s : rezeki Allah tentukan, usaha, doa n tawakal k..jangan jemu berusaha..insyaallah dipermudahkan..

All the best for other Carigians!!

serinaz
17-11-2012, 06:34 PM
insyaAllah dapat tu..tak cepat tak lambat ...usaha lagi..
saya pun tgh menunggu keputusan SPA 26nov ni..tak lama lagi :)cgrock
Semuga dapat result yang menggembirakan...sama2lah kita berdoa

serinaz
17-11-2012, 06:37 PM
aqu calon simpanan xsampai sebulan ..sebab org yg dapat 2 rejek kot job 2..alhamdulillah ..tp yg nk diceritakan kawan aqu..die calon simpanan selama 4 tahun..last2 SPA telefon..beria tanya nk x isi post jawatan die interview ari2 (gred KP)..dengan konfidennye dier jawab..arini jugak sy letak jawatan..kui2..

aqu apply spa pas raya tahun 2008, xsampai setahun da dipanggil interview, dan selang sebulan pas2 aqu plak dpt offer gomen..sekian,terima kasih.

p.s : rezeki Allah tentukan, usaha, doa n tawakal k..jangan jemu berusaha..insyaallah dipermudahkan..

All the best for other Carigians!!

Oh ye ke...memang rezki awak cepat..harap2 saya tak lama menunggu..hari2 berdoa

msazmer
17-11-2012, 06:39 PM
adik aku dekat setahun jadi calon simpanan....syukur dpt jugak....rezeki

serinaz
17-11-2012, 06:52 PM
adik aku dekat setahun jadi calon simpanan....syukur dpt jugak....rezeki

Seronoknya dapat akhiray...kalau rezki tak ke mana

ramirez86
18-11-2012, 07:48 AM
Oh ye ke...memang rezki awak cepat..harap2 saya tak lama menunggu..hari2 berdoa

usaha yea..da dpt kerja dlm gomen..xkisah la apa gred pon..

(hehehe..tp ble da dpt gomen..jgn culture shock taw..org swasta pergi gomen kebanyakan akan culture shock..mcm saya..hehehe):)paid

serinaz
19-11-2012, 12:18 AM
usaha yea..da dpt kerja dlm gomen..xkisah la apa gred pon..

(hehehe..tp ble da dpt gomen..jgn culture shock taw..org swasta pergi gomen kebanyakan akan culture shock..mcm saya..hehehe):)paid

InsyaAllah kalau ada rezki saya,saya tak akan sia2kan kerja ni..maklumlah jawatan ini amat berharga untuk saya menyara 3 orang anak2 saya...:)

spellbinder
19-11-2012, 12:48 AM
Saya baru interview pada 19/9 haritu...tak sangka dapat calon simpanan kerana yang hadir temuduga 2,160...bil kekosongan jawatan cuma 49 dan bil calon simpanan cuma 20...Alhamdulillah...kini sedang menunggu untuk tawaran Lantikan Tetap pulak, mudah2an....

Hmmm..mcm tau je utk post apa ni....hehe..btw, aku pun calon simpanan juga utk interview tu...tgh menunggu..harap2 ada rezeki...

nak sedapkan ati, sblm ni pun aku ada pengalaman sbg calon simpanan utk jwtn yg aku tgh kerja skrg..masa tu lebih kurang sebulan je jd calon simpanan..skrg dah hampir 7tahun kerja..

serinaz
19-11-2012, 01:44 PM
Hmmm..mcm tau je utk post apa ni....hehe..btw, aku pun calon simpanan juga utk interview tu...tgh menunggu..harap2 ada rezeki...

nak sedapkan ati, sblm ni pun aku ada pengalaman sbg calon simpanan utk jwtn yg aku tgh kerja skrg..masa tu lebih kurang sebulan je jd calon simpanan..skrg dah hampir 7tahun kerja..

oh ye ke...kita sama post yg dipohon tula...sama2la kita berdoa....at least awak dah kerja dengan gomen juga sekarang ni..alhamdulillah

nurul1990
19-11-2012, 03:54 PM
Apa maksudnya kalau tulis mcm ni :

status Urusan :LANTIKAN TETAP


Anda Telah dikategorikan sebagai calon simpanan dalam masa 1 tahun

ada sapa2 yang tahu tak?

serinaz
19-11-2012, 06:02 PM
Apa maksudnya kalau tulis mcm ni :

status Urusan :LANTIKAN TETAP


Anda Telah dikategorikan sebagai calon simpanan dalam masa 1 tahun

ada sapa2 yang tahu tak?

oh tak sure la pulak sebab status saya: simpanan lantikan..mungkin ada sapa2 yang boleh terangkan...bila awak dapat result....memang dia keluar macam tu ayatnya?

serinaz
21-11-2012, 01:38 PM
Ada sesape lagi tak yang jadi calon simpanan SPA...boleh la kongsi pengalaman di sini buat kami yang baru..t kasih

azmie007
21-11-2012, 02:28 PM
ingatkan iklan kerja kat spa pusat kesihatan tadi:)

JackLanun
21-11-2012, 03:08 PM
camne nk taw jd calon simpanan??????:-?:-?:-?:-?

serinaz
21-11-2012, 09:07 PM
ingatkan iklan kerja kat spa pusat kesihatan tadi:)

ohh...tu spa yang lain..::D

serinaz
21-11-2012, 09:09 PM
camne nk taw jd calon simpanan??????:-?:-?:-?:-?

Kalau lepas interview SPA...result dia keluar kat website..samada gagal atau berjaya atau dikategorikan sebagai calon simpanan...

JackLanun
21-11-2012, 09:36 PM
Kalau lepas interview SPA...result dia keluar kat website..samada gagal atau berjaya atau dikategorikan sebagai calon simpanan...

ohh..ade interview dulu..da isi spa tp x pggil2 lg untk interview..hehehe..saba jela..:))

serinaz
22-11-2012, 12:40 AM
ohh..ade interview dulu..da isi spa tp x pggil2 lg untk interview..hehehe..saba jela..:))

InsyaAllah...ada rezki satu hari nanti...:)

jipang82
27-11-2012, 11:23 PM
calon simpanan spa ni 50% shj harapan sebenarnya .. valid pun setahun contoh nk guna 3 orang .. tapi yg dtg lapor diri 2 sorang x minat .. so dia akan amik calon simpanan yg pertama ..

org tolak jawatan baru panggil calon simpanan sebab diorang x tak buat temuduga lagi dah .. so menunggu jea la .. ngan zaman keje gomen skang susah agak2 org tolak keje tak ?? maybe kalau dpt offer lebih tinggi..

lagi 1 tetiba diorang nk lagi 1-2 org pekerja .. so calon simpanan ni akan dipanggil la kalau diorang dah x buat temuduga ..

jd valid dia cume setahun .. jangan tunggu dan mengharap .. cari la keje lain dulu buat sementara .. ade rezeki diorang call

serinaz
30-11-2012, 07:30 PM
calon simpanan spa ni 50% shj harapan sebenarnya .. valid pun setahun contoh nk guna 3 orang .. tapi yg dtg lapor diri 2 sorang x minat .. so dia akan amik calon simpanan yg pertama ..

org tolak jawatan baru panggil calon simpanan sebab diorang x tak buat temuduga lagi dah .. so menunggu jea la .. ngan zaman keje gomen skang susah agak2 org tolak keje tak ?? maybe kalau dpt offer lebih tinggi..

lagi 1 tetiba diorang nk lagi 1-2 org pekerja .. so calon simpanan ni akan dipanggil la kalau diorang dah x buat temuduga ..

jd valid dia cume setahun .. jangan tunggu dan mengharap .. cari la keje lain dulu buat sementara .. ade rezeki diorang call

Hari2 saya berdoa supaya ada rezki saya...tapi dalam masa tu saya kerja jugak sekarang ni...saya tak jemu2 cek petisurat hari2..:D

serinaz
08-12-2012, 09:21 PM
Salam warga CG...ada sesape lagi tak yg ade pengalaman jadi calon simpanan yang dah dapat tawaran lantikan tetap....kongsilah buat saya yang baru ini.....

Be a Yed
08-12-2012, 09:29 PM
Aku pulak tunggu sepupu aku...dia bhgian ambil pekerja.huhuhu...da 2minggu tunggu... :p

serinaz
09-12-2012, 01:52 AM
Aku pulak tunggu sepupu aku...dia bhgian ambil pekerja.huhuhu...da 2minggu tunggu... :p

kerja mana tu...semoga brjaya...:D

serinaz
04-01-2013, 08:57 PM
Ada tak sape2 yang masih jd calon simpanan hampir satahun tak dipanggil2 SPA hingga kini...mailah share kat kekawan sini...

serinaz
04-01-2013, 08:58 PM
Berapa lama tempohnya selalu SPA akan panggil calon2 simpanan ni...masih berharap...

fizie1988
04-01-2013, 09:01 PM
salam..ader x sape2 yang pernah menjadi calon simpanan spa..
calon simpanan untuk 1 thn..hope sangat2 dpat ofer leter secepat mungkin..da lame merempat x larat menunggu da ni..:((

klu ader sape2 senasib leh la kongsi pengalaman anda dengan sy..
atau pon ada yg pernah menjadi calon simpanan setahun tup tup x dpt post tu..cmne la ek:((

aku dah dapat juruteknik komputer .. 1 tahun menunggu pun xdak ape pun letter yang hantar pada aku,

serinaz
04-01-2013, 09:06 PM
aku dah dapat juruteknik komputer .. 1 tahun menunggu pun xdak ape pun letter yang hantar pada aku,
maksudnya dah dapat keje SPA...dulu calon simpanan jugak ke

serinaz
04-01-2013, 09:10 PM
Agaknya ramai yang sebelum ni calon simpanan kat sini dah dapat berkhidmat di jab2 kerajaan...

fizie1988
04-01-2013, 09:17 PM
maksudnya dah dapat keje SPA...dulu calon simpanan jugak ke

aku pun calon simpanan jugak .. dah setahun lebih.. x dapat pun keje tu... kan dia ckp klau ada kekosongan,,,

aslam6
04-01-2013, 09:19 PM
y mcm kontrak tu ke?

john_pablo
04-01-2013, 09:23 PM
aku calon simpanan gk..dh kerja tetap dh pon...

serinaz
05-01-2013, 01:10 AM
aku calon simpanan gk..dh kerja tetap dh pon...

alhamdulillah...suka saya dengar kerana ada harapan untuk saya,,insyaallah

serinaz
05-01-2013, 01:13 AM
aku pun calon simpanan jugak .. dah setahun lebih.. x dapat pun keje tu... kan dia ckp klau ada kekosongan,,,
memanglah...kalau takde kosong sampai setahun tu memang bukan rezki kita

john_pablo
06-01-2013, 06:23 AM
alhamdulillah...suka saya dengar kerana ada harapan untuk saya,,insyaallah

jgn risau...mmg akan dipanggil.buktinya saya dh keja dh pon dgn jayanya.cuma masa ja kna tnggu ckit la samada lama atau x lama ahah

serai
07-01-2013, 09:49 AM
Alhamdulillah aku da masuk tahun ke3 keje

mr_x6006
07-01-2013, 09:57 AM
Aku pun slh sorg calon simpanan, tunggu 6 bulan terus dpt keja..

qadar
07-01-2013, 01:34 PM
klu calon simpanan mesti dapatla sebb xkan spa nk wat interview baru klu ade kekosongan, mesti dia ambil calon simpanan dulu.

serinaz
13-01-2013, 12:25 AM
jgn risau...mmg akan dipanggil.buktinya saya dh keja dh pon dgn jayanya.cuma masa ja kna tnggu ckit la samada lama atau x lama ahah
InsyaAllah saya akan sabar menunggu...t kasih...:D

serinaz
13-01-2013, 12:26 AM
Alhamdulillah aku da masuk tahun ke3 keje

Alhamdulillah tt...semoga saya akan ikut jejak tt juga...:)

serinaz
13-01-2013, 12:27 AM
Aku pun slh sorg calon simpanan, tunggu 6 bulan terus dpt keja..

Syukur.....rezki tak ke mana..:)