PDA

View Full Version : Temuduga penolong penguasa kastam


ArePiz
01-07-2009, 11:59 AM
spa2 thu x soalan msa tmdga pegawai kastam ne???
da org2 kastam x....
aku tmdga mgu dpan..:((

cyberkids
01-07-2009, 12:04 PM
ala kalo hang dpt jawab soalan2 temuduga tu maknanya hang layak la..kalo x, x layak la...biasa govermnt msti tanye soalan2 kenegeraan skit...hang afal semua nama menteri2,agong,sultan,rukun negara...pastu ngan berkaitan ngan kastam..cukai2..aku x pernh pun temuduga ngan kastam..aku agak2 je..

krellanuar
01-07-2009, 12:14 PM
harharharhar..semoga berjaye..

nazvm33
01-07-2009, 12:23 PM
Soalan # 1

Apakah perbezaan Kastam dan Imigresen ?


(ko dah jawab, nanti aku bagi soalan ke-2 pulak) :)

aloong_05
01-07-2009, 12:26 PM
hang klau dh jadi kastam sok..leh la jual brg2 under water dlm cg nie..tolak la murah2 slit...moga berjaya..:D

Mr DoN
01-07-2009, 12:34 PM
ko nnti dah dapat kojo jgn amik rasuah tau.. aku nak pi temuduga SPRM... :))

fizzy86
01-07-2009, 12:40 PM
mbr aku kastam...dia bru ja keja lbh dari stahun...ni no. hp dia..0174134105(syazuan)....try tnya dia...skrg ni dia tgh free....ap2 pun gud luck ya...

shah08
01-07-2009, 12:42 PM
KASTAM DI BAWAH KEMENTERIAN APE???

KASTAM MENGAMALKAN TERAS A.B.I.D ....
ape tuh teras ABID???

SAPE PENGARAH NEGERI (tempat TEMUDUGA)

SKOP KERJA W17 (penolong pegawai kastam) apa?


paling penting BMI (body mass index) jgn kurang dan lebih...
kastam xnk rabun,pekak...




GUD LUCK beb

fizzy86
01-07-2009, 12:46 PM
KASTAM DI BAWAH KEMENTERIAN APE???

KASTAM MENGAMALKAN TERAS A.B.I.D ....
ape tuh teras ABID???

SAPE PENGARAH NEGERI (tempat TEMUDUGA)

SKOP KERJA W17 (penolong pegawai kastam) apa?


paling penting BMI (body mass index) jgn kurang dan lebih...
kastam xnk rabun,pekak...




GUD LUCK beb

a'a...skrg ni kastam mmg cerewek...mula2 skali diorg tgk body dulu...kurus tu kompem kna reject...

fizzy86
01-07-2009, 12:50 PM
ko nnti dah dapat kojo jgn amik rasuah tau.. aku nak pi temuduga SPRM... :))

kawan pak aku yg smyang x tinggal pun amik rahsuah...

nizamac79
01-07-2009, 12:50 PM
hihihi best gak ni .. wat masuk halfcut2 power :D

apiz
01-07-2009, 12:51 PM
x salah aku die tnye pasal menteri2..sape menteri kesihatan??sape menteri paling byk dpt rasuah??:eek::eek:

shah08
01-07-2009, 12:52 PM
jadi jgn laa kurus sgt...
BMI die 25-28...
macm mane nk kire...
ko gie je kat sini (http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm)

cyberkids
01-07-2009, 12:57 PM
good luckbro..ada brg baik2 kasi lelong kat cni..hhihihi

mtjeneym
01-07-2009, 07:02 PM
KASTAM DI BAWAH KEMENTERIAN APE???

KASTAM MENGAMALKAN TERAS A.B.I.D ....
ape tuh teras ABID???

SAPE PENGARAH NEGERI (tempat TEMUDUGA)

SKOP KERJA W17 (penolong pegawai kastam) apa?


paling penting BMI (body mass index) jgn kurang dan lebih...
kastam xnk rabun,pekak...




GUD LUCK beb

Kat BMI tu aku tak caya..... Tahun lepas hantar adik aku yg berjaya masuk kastam..... masa berkumpul kat kelana jaya sebelum mereka semua di hantar ke penempatan untuk latihan....

Peh macam2 saiz yang ade ade yg gemuk dan rendah(aku sedar tu semua kuasa Allah) tapi kalau polis / tentera sure reject kat gate sebelum interview lagi......:D:D:D

Tapi biasalah CABLE bagak kot

shah08
01-07-2009, 07:06 PM
Kat BMI tu aku tak caya..... Tahun lepas hantar adik aku yg berjaya masuk kastam..... masa berkumpul kat kelana jaya sebelum mereka semua di hantar ke penempatan untuk latihan....

Peh macam2 saiz yang ade ade yg gemuk dan rendah(aku sedar tu semua kuasa Allah) tapi kalau polis / tentera sure reject kat gate sebelum interview lagi......:D:D:D

Tapi biasalah CABLE bagak kot


tahun lepas aku gie bro...
aku batch terakhir interview seluruh MALAYSIA...
aku gie kat kelana jaya...
dulu MEMANG XDE BMI TUH...

acan
01-07-2009, 07:11 PM
kawan pak aku yg smyang x tinggal pun amik rahsuah...

biaselah manusie..
cpt sgt gelap mate klu org hulur duit..
hu3..

acan
01-07-2009, 07:12 PM
TT dh dpt nt jgn lupe rkan2 di cni ya..
tlg pelepas kete sebijik dua dh la..
hu3..

zulco
01-07-2009, 07:25 PM
semoga berjaya

rizalus30
01-07-2009, 07:40 PM
ko hafal jer apa itu konsep 1 malaysia.bru2 nie aku g tmuduga imigresen kena mcm 2..dan apa2 sja dasar najib.

ArePiz
01-07-2009, 07:46 PM
kastam ktip cukai mbntras pnyeludupan..imgresen proses pasprt ngan tgkp pdtg izin kn...

ArePiz
01-07-2009, 07:50 PM
bereh no hal lah...

apes
01-07-2009, 07:55 PM
jadi jgn laa kurus sgt...
BMI die 25-28...
macm mane nk kire...
ko gie je kat sini (http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm)

Ko biar betul geng..Kalo BMI 25-28, kategori geng2 overweight ni.. :D

Normal weight = 18.5-24.9

amira88
01-07-2009, 07:59 PM
kastam nih byk tnya sal makhluk asing dari pelbagai planet kot...

shah08
01-07-2009, 08:40 PM
Ko biar betul geng..Kalo BMI 25-28, kategori geng2 overweight ni.. :D

Normal weight = 18.5-24.9



opss...
yep...

18-24...
sory...

shah08
01-07-2009, 08:43 PM
ni point2 mase aku study ngan membe aku...

nie hint2...

* kastam adalah satu badan pengutip cukai tak langsung selepas income tax...
* kastam juga adalah satu agensi kerajaan untuk menjaga kebocoran hasil negara
* kastam mengamalkan teras ABID....amanah berkhidmat ikhlas dedikasi



ps: andai kata kalo ko berjaya dipanggil...sedekah laa setandan pisang kat masjid...mudah2han kerja ko diberkati...

endingman86
01-07-2009, 08:44 PM
nak tau PM jer aku...aku panel interviewer...kekekekeke

endingman86
01-07-2009, 08:45 PM
ko kene pandai jawb kementerian mana...ko jawab kementerian pertahanan kompom TKO ....

shah08
01-07-2009, 08:47 PM
kastam di bawah kementerian kewangan

mtjeneym
02-07-2009, 08:52 AM
tahun lepas aku gie bro...
aku batch terakhir interview seluruh MALAYSIA...
aku gie kat kelana jaya...
dulu MEMANG XDE BMI TUH...

Ooooooo...Satu batch ngan adik aku la........

Ok lah pesanan sama kat adik aku... kija baik2 jangan ambil menda yang bukan hak kita...... dan sayangi kerja anda....

kastam aku rasa antara kerja yang paling banyak cuti pasal OT dia dijadikan cuti.....:D:D:D

otaida00taj
02-07-2009, 11:40 AM
bosannya aku... minta dengan kerajaan nie.

ArePiz
03-07-2009, 11:35 AM
ko hafal jer apa itu konsep 1 malaysia.bru2 nie aku g tmuduga imigresen kena mcm 2..dan apa2 sja dasar najib.


wokey bro..gg infmtion..tq:)

endingman86
03-07-2009, 11:38 AM
Ooooooo...Satu batch ngan adik aku la........

Ok lah pesanan sama kat adik aku... kija baik2 jangan ambil menda yang bukan hak kita...... dan sayangi kerja anda....

kastam aku rasa antara kerja yang paling banyak cuti pasal OT dia dijadikan cuti.....:D:D:D

best tue....OT dijadikan cuti???ot dahla dapat duit...cuti pun dapat...best tueh...

ArePiz
03-07-2009, 11:38 AM
ni point2 mase aku study ngan membe aku...

nie hint2...

* kastam adalah satu badan pengutip cukai tak langsung selepas income tax...
* kastam juga adalah satu agensi kerajaan untuk menjaga kebocoran hasil negara
* kastam mengamalkan teras ABID....amanah berkhidmat ikhlas dedikasi



ps: andai kata kalo ko berjaya dipanggil...sedekah laa setandan pisang kat masjid...mudah2han kerja ko diberkati...


tq bro..bnda pntg ne...:D

FaRid^sp
03-07-2009, 11:42 AM
kawan pak aku yg smyang x tinggal pun amik rahsuah...

astagfirullahalazim.. kalau ada pegawai sprm dlm ni mesti dah kantoi.. :))